استفاده از نانوذرات به‌عنوان تقويت‌كننده در چسب‌هاي دنداني

به‌تازگي در پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران، نانوذره‌اي سنتز شده است که مي‌توان از آن، بهعنوان تقويت‌كننده در چسب‌هاي دنداني استفاده کرد. همچنين استفاده از اين نانوذره، خطر سميت ناشي از استفاده از ساير نانوذرات را ندارد.

پژوهشگران پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران بر اين باورند که با توجه به اتصال مستقيم سيستم چسباننده با عاج يا ميناي دندان، استفاده از نانوذرات هيدروكسي آپاتايت به عنوان تقويت‌كننده در سيستم‌هاي چسب دنداني، مناسب به‌نظر مي‌رسد.

همچنين برخي شواهد نشان مي‌دهند كه استفاده از نانوذرات هيدروكسي آپاتايت احتمالاً مي‌تواند باعث ترميم مجدد بخش از دست رفته دندان شود. عامل ديگري كه استفاده از نانوذرات هيدروكسي آپاتايت را در سيستم‌هاي اتصال‌دهنده عاجي مناسب مي‌سازد، امكان نفوذ نانوذرات به داخل توبول‌هاي عاجي و در نتيجه، افزايش اتصال ريزمكانيكي است. استفاده از اين نانوذرات در سيستم‌هاي چسب دنداني، علاوه بر افزايش در استحكام اتصال به دندان، مي‌تواند باعث كاهش خطر سميت در اثر استفاده از ساير نانوذرات شود.

مهندس مهدي سادات شجاعي در گفتگو با بخش خبري سايت ستاد ويژه توسعه فناوري نانو گفت: «دو ويژگي مهم نانوذرات هيدوركسي آپاتايت براي استفاده در چسب‌هاي دنداني، درجه بلورينگي و پايداري كلوئيدي آنهاست. با افزايش درجه بلورينگي، خواص استحكام‌بخشي نانوذرات افزايش مي‌يابد. پايداري كلوئيدي بالاي نانوذرات نيز براي سهولت كار كردن با چسب دنداني به‌وسيلۀ دندانپزشك ضروري است».

مهندس سادات شجاعي افزود: «به اين منظور، در اين تحقيق، از دو فرايند كاملاً متفاوت و ابتكاري اصلاح حلالي و هيدروترمال براي سنتز نانوذرات هيدروكسي آپاتايت استفاده کرديم. در روش اصلاح حلالي، ابتدا محلول‌هاي با غلظت مشخص از كلسيم نيترات چهار آبه و آمونيوم فسفات تهيه کرده و مقدار مشخصي هگزان نرمال و پنتانول نرمال و CTAB و محلول نيترات کلسيم چهار آبه با يكديگر مخلوط کرديم. سوسپانسيون حاصل را به شدت هم زده و تحت امواج التراسونيك قرار داديم تا محلول شفافي حاصل گردد. سپس مقدار مشخصي سورفكتانت خنثي و مقدار مشخصي از محلول آمونيوم فسفات را به صورت قطره قطره اضافه کرده و تغييرات pH را با استفاده از محلول آمونياك تنظيم نموديم. در پايان، براي جدا كردن قالب و كلسينه كردن نمونه، محصول را در دماي 600 درجه سانتیگراد براي مدت دو ساعت تحت حرارت قرار داديم. در روش هيدروترمال بر خلاف روش قبل از آب به جاي حلال آلي استفاده مي‌شود. همچنين مواد فعال سطحي نيز حذف مي‌گردند. در اين روش، بعد از پايان واكنش، سوسپانسيون حاصله وارد راكتور شده و در دماي 200 درجه سلسيوس به مدت 60 ساعت تحت اصلاح هيدروترمالي قرار مي‌گيرد».

نتايج نشان دادند که نانوذرات سنتز شده در روش هيدروترمال بدون نياز به انجام اصلاح سطحي داراي پايداري كلوئيدي و درجه بلورينگي بالاتري نسبت به روش اصلاح حلالي هستند.

طرح فوق که در ادامه كار تحقيقاتي دكتر محمد عطايي و با همکاري دكتر عزيزالله نودهي انجام شده، در مجله Journal of the Iranian Chemical Society (جلد6، صفحات 392-386، سال 2009) منتشر شده است.
ستاد ويژه توسعه فناوري‌نانو www.nano.ir


مطالب مشابه :


جوشكاري اولتراسونيك پلاستيك ها

Fri 9 Jan 2015 - 0 AM "> استخدام تهران استخدام کارشناس موارد استفاده از جوش التراسونيك




استاندارد ISO 5817:2007 با عنوان جوشكاري ذوبي – اتصالات جوشكاري در فولاد، نيكل، تيتانيوم و آلياژهاي

استخدام بازرس تجهیزات در (همچون آلتراسونيك، راديوگرافي، جريان گردابي، مايع نافذ و




آزمون فراصوتی آرایه فازی Phased Array

اخبار استخدام. روش التراسونيك Phased Array از جديدترين متدهاي بازرسي به روش التراسونيك مي باشد.




دستگاه سونوگرافي

شكل 2 يك دستگاه التراسونيك و شكل 3 كاربرد دستگاه در زمينه پزشكي را نشان مي دهد. آگهی استخدام.




استفاده از نانوذرات به‌عنوان تقويت‌كننده در چسب‌هاي دنداني

آگهی استخدام; سوسپانسيون حاصل را به شدت هم زده و تحت امواج التراسونيك قرار داديم تا محلول




برچسب :