از دیدگاه جاستین و كلین مدرن ترین انواع نورپردازی

از دیدگاه جاستین و كلین مدرن ترین انواع نورپردازی

انتخاب و طراحی نورپردازی می‌تواند به اندازه انتخاب رنگ و مبلمان برای دكوراسیون مهم باشد. با استفاده خلاقانه از آن می‌توان ویژگی‌های مهم موجود در چیدمان را سایه روشن و برجسته ساخت و بر سبك دكوراسیون تاكید كرد.17753_651.jpg
نورپردازی به طور كلی به چهار صورت انجام می‌شود: نورپردازی كلی، تاكیدی، كاربردی و دكوراتیو. برای اجرای یك نورپردازی قابل كنترل، راحت و كاربردی، باید استفاده از همه این حالت‌ها به صورت انفرادی یا تركیبی اولویت‌بندی شوند. این كار بسیار ساده و آسان است، فقط كافیست از خود بپرسید: "به چه چیزی نیاز دارم و چه نوع نورپردازی می‌تواند برای نیاز من مناسب باشد؟"

17759_328.jpg

نورپردازی كلی:

این نوع نورپردازی اصلی‌ترین حالت است كه به نورپردازی محیطی نیز معروف است و در حقیقت جایگزین نور طبیعی روز می‌شود. این نوع روشنایی می‌تواند از طریق چراغ‌های سقفی، دیواری، رومیزی و لوسترها و هم‌چنین تركیبی از سه نوع نورپردازی دیگر به وجود آید.

17754_638.jpg

نورپردازی كاربردی:

نورپردازی كاربردی یعنی تامین نور كافی و مناسب برای انجام هر فعالیتی. فعالیت‌هایی كه در هر اتاق انجام می‌دهید را ارزیابی كنید (مطالعه، آشپزی، كار با كامپیوتر و...) و برای هریك از آن‌ها نورپردازی مناسبی را در نظر بگیرید. چراغ‌های رومیزی و آویزهای سقفی، نمونه‌های خوبی برای این نوع نورپردازی هستند.

17755_757.jpg


نورپردازی تاكیدی:

از نامش پیداست كه از این نوع نورپردازی برای تاكید بر حضور عنصری مهم و زیبا در دكوراسیون، مانند تابلوهای هنری، مجسمه‌ها و... و نیز برای ایجاد احساسی دراماتیك در فضا استفاده می‌شود. این نوع نورپردازی حتما باید در كنار نورپردازی كلی و برای ارتقاء حال و هوای فضا به كار گرفته شود. نورپردازی شناور، نورهای نقطه‌ای و نورپردازی خطی از انواع مهم این نوع نورپردازی هستند كه می‌توانند به ایجاد سایه-روشن در دكوراسیون و جلب نظرها به سوی قسمتی خاص در چیدمان به شما كمك كنند.


17756_308.jpg


نورپردازی دكوراتیو:

در این نوع نورپردازی، ویژگی‌های فیزیكی چراغ‌ها به اندازه نوری كه از آن‌ها منتشر می‌شود اهمیت دارد و می‌تواند سبك دكوراسیون را تعریف كند. پس نورپردازی دكوراتیو، بیشتر دارای جنبه دكوراتیو است و به تعیین سبك دكوراسیون كمك می‌كند.

از ترسیم طرح شروع كنید

اگر این شانس را دارید كه بتوانید بازسازی خانه خود را از مرحله ترسیم مجدد نقشه شروع كنید، جای نصب كلید و پریزها را نیز تعیین كنید. دقت و توجه زیاد در این مرحله سبب می‌شود كه در قسمت‌های مورد نیاز برای نورپردازی، زمینه و تجهیزات لازم را فراهم آورید و دیگر مجبور نباشید برای نورپردازی در قسمت‌های مختلف، از سیم‌های بلند و نازیبا به صورت روكار استفاده كنید و آن‌ها را هر كجای چیدمان خود ببینید.

آیا تا به حال دقت كرده‌اید كه در هتل‌های شیك و مجهز تمام چراغ‌های رومیزی تنها به وسیله یك كلید دیواری روشن می‌شوند؟ این كار ایده‌ای بسیار خوب و آسان است، به‌خصوص اگر كلید روشن كردن آن چراغ‌ها از نوع دیمر باشد. هم‌چنین هرگز از راهنمایی گرفتن از كارشناسان در زمینه الكتریك غافل نشوید.

17757_754.jpg

از نورپردازی به عنوان راه حل مشكلات استفاده كنید:

یك نورپردازی اصولی و صحیح می‌تواند حال و هوای فضا را تغییر دهد و یك فضای ساده و خسته كننده را به فضایی با معماری زیبا و دلنشین؛ یا یك فضای سرد و بی‌روح را به فضایی گرم و صمیمی تبدیل كند. فقط كافیست بدانید كجا باید از آن استفاده كنید.

17758_405.jpg

نورپردازی رو به پایین:

نورپردازی رو به پایین مانند آنچه خورشید برای انتشار نور طبیعی انجام می‌دهد، نور را از بالا روی فضا و عناصر موجود در آن می‌تاباند. یك لوستر یا چراغ آویزی نمونه‌ای كلاسیك برای نورپردازی رو به پایین است.

مزیت: اطمینان وجود دارد كه نور به تمام قسمت‌های فضا می‌رسد.

عیب: سبب ایجاد سایه‌ای نازیبا روی چهره افراد می‌شود و می‌تواند بسیار تند و شدید باشد.

نورپردازی رو به بالا:

این نوع نور، می‌تواند عناصر خاص موجود در دكوراسیون را كه مورد علاقه شما نیز هستند سایه روشن كند و آن‌ها را در دكوراسیون برجسته سازد. برای داشتن این نوع نور، باید چراغ یا منبع نوری را پایین و پشت یك گیاه یا مجسمه یا هر عنصر دیگری كه در نظرتان است قرار دهید.

مزیت: برای روشن كردن و تاكید بر حضور هر عنصری كه تمایل دارید بسیار مناسب است.

عیب: می‌تواند سایه‌های ناخوشایند روی دیوار بسازد.

دیوارشوی‌ها:

این نوع نورها، روی سطوحی مانند دیوارها و از پایین به بالا یا از بالا به پایین (رو به بالا برای افزایش ارتفاع سقف و رو به پایین برای گرم و صمیمی‌تر كردن فضا) منتشر می‌شوند و توسط چراغ‌هایی روی سطح یا بر سقف بالای آن تامین می‌شوند.

مزیت: از شدت و خیره‌كنندگی نور، زمانی كه نور در فضای اتاق منعكس می‌شود می‌كاهد و سبب می‌شود حالتی ملایم و خوشایند به وجود آید.

عیب: برای داشتن جلوه‌ای خوب باید با دقت و به درستی با دیگر منابع نور هماهنگ شود.

نورپردازی محصور یا گلدانی:

با وجود این نوع نورپردازی می‌توان مطمئن بود بدون اینكه ارتفاع سقف اشغال شود، نور لازم برای تمام قسمت‌های اتاق تامین می‌شود. لامپ‌های هالوژن ولتاژ پایینی كه معمولا برای این نوع نورپردازی دور تا دور سقف استفاده می‌شوند مقرون به صرفه هستند.

مزیت: این نوع نورپردازی جلوه‌ای مدرن، تمیز و شیك به فضا می‌دهد و می‌توان گفت از انواع ارزان نورپردازی به شمار می‌آیند.

عیب: برای نصب چراغ‌ها روی سقف باید حفره‌ای را به عمق كافی به وجود آورید.

نورپردازی نقطه‌ای:

نورپردازی نقطه‌ای نوعی نور متمركز است برای ایجاد سایه-روشن روی جزئیات مهم در دكوراسیون، آثار هنری و هر عنصر دیگری كه تمایل دارید بر حضورش در دكوراسیون تاكید بیشتری شود. این نوع نورپردازی‌ها در انواع خطی روی سطوح و سقفی موجود است.

مزیت: می‌تواند به زیبایی تاكید زیادی بر نوع طراحی و جزئیات موجود در آن داشته باشد.

عیب: می‌تواند خیرگی در چشم ایجاد كند.

 

نورپردازی اتاق به اتاق

هال و ورودی: هال در حقیقت گذرگاهی برای عبور از فضایی به فضای دیگر در خانه است. فراموش نكنید كه هال اولین فضایی است كه توسط افرد در ورود به خانه دیده می‌شود و می‌تواند ذهنیت آن‌ها را نسبت به دیگر قسمت‌های خانه بسازد. یك ورودی و هال روشن می‌تواند این امكان را به افراد دهد تا به آسانی محل آویختن كت خود را بیابند و كفش‌های خود را پیدا كرده و آن‌ها را به پا كنند. اما نورپردازی منعطف و قابل تنظیم برای این فضا لازم است و می‌تواند این امكان را فراهم سازد تا در زمان‌ها و شرایط مختلف، حال و هوا و احساس‌های مختلف و مناسب را در فضای ورودی و هال ایجاد كرد.

اتاق نشیمن: نورپردازی در اتاق نشیمن به دقت فراوان نیاز دارد و شما باید پاسخگوی نیاز‌های متعددی در این فضا باشید. نورپردازی در اتاق نشیمن خانه‌های مختلف بسیار متنوع و متفاوت است. اجازه بدهید سبك زندگی شما برای سبك دكوراسیون خانه‌تان تصمیم‌گیرنده باشد. فهرستی از حالت‌های مورد نیاز و مورد علاقه خود را برای فضا و هم‌چنین فعالیت‌هایی كه در اتاق نشیمن قرار است انجام شود تهیه كنید. برای نمونه تمایل دارید برای تماشای تلویزیون نورپردازی گرم و صمیمی داشته باشید یا برای بازی بچه‌ها نور كافی از بالا به پایین داشته باشید یا برای مطالعه نور رومیزی كافی داشته باشید و ... .

یاد بگیرید كه چگونه می‌توانید با قرار دادن یك جفت چراغ دكوراتیو در دو طرف قفسه‌های كتابخانه یا استفاده از چراغ‌های رومیزی زیبا جلوه‌ای جذاب برای دكوراسیون اتاق نشیمن خود به وجود آورید. برای گرفتن ایده می‌توانید به نمایشگاه‌های دكوراسیون داخلی و مجله‌های مربوط به دكوراسیون داخلی مراجعه كنید.

اتاق غذاخوری: نقطه كانونی در هر فضای غذاخوری میز غذاخوری موجود در آن است، از این رو باید تمركز و تاكید نورپردازی این فضا بر این قسمت باشد. كاربردی و زیبا فكر كنید و به اهمیت حال و هوای حاكم بر فضا توجه داشته باشید. زمانی كه اقدام به نصب یك لوستر آویزی درست در بالای میز غذاخوری می‌كنید، توجه داشته باشید كه ارتفاع آن به اندازه كافی پایین باشد كه كاملا سطح میز را روشن كند، اما نباید نور آن خیره‌كننده باشد و سبب آزار چشم افراد شود تا كسانی كه برای صرف غذا دور میز نشسته‌اند نتوانند یكدیگر را به آسانی مشاهده كنند. (معمولا ارتفاع 60 سانتی‌متر برای فاصله بین سطح میز غذاخوری با پایین‌ترین قسمت لوستر، بهترین فاصله است. هم‌چنین استفاده از دیمر برای تنظیم و كنترل نور اتاق غذاخوری بسیار سودمند است.)

آشپزخانه: در این فضا نورپردازی باید كاربردی و منعطف، با تاكید بر روی سطوح كار باشد. احساس و جلوه دكوراسیون آشپزخانه نیز باید خوشایند و زیبا باشد، طوری كه نمای آشپزخانه در مواقعی كه در آن كاری ندارید نیز به خوبی به نظر برسد. برای نورپردازی آشپزخانه، یك نور سقفی كلی برای روشن كردن تمامی فضای آشپزخانه لازم است. از طرف دیگر نورپردازی زیر كابینت‌ها نیز برای روشن كردن سطوح كار ضروری است. این نورپردازی سبب می‌شود تا سطح كار كاملا روشن شود و سایه افراد روی سطح نیافتد. از هودی استفاده كنید كه لامپ داشته باشد و بتواند سطح اجاق گاز را روشن كند. از چراغ‌ها و لوسترهایی با پوشش پارچه‌ای استفاده نكنید زیرا آن‌ها بو و چربی را به خود جذب می‌كنند. برای ایجاد نور و درخشش بیشتر در دكوراسیون آشپزخانه، سعی كنید از كابینت‌های شیشه‌ای كه مجهز به نورپردازی رو به پایین در قسمت سقف هستند استفاده كنید.

اتاق خواب:در اتاق خواب به نور كافی برای لباس پوشیدن، آماده‌سازی تخت خواب برای خوابیدن و نور كنار تخت برای مطالعه نیاز است. برای تامین این نورها استفاده از یك لوستر سقفی و قراردادن یك چراغ رومیزی روی میز كنار تخت می‌تواند كافی باشد.

هر نوع نورپردازی كه دوست دارید برای اتاق خواب خود انتخاب كنید، فقط دقت داشته باشید كه قابل تنظیم و كنترل بوده و طوری باشد كه هنگام وارد شدن به اتاق و بلند شدن از روی تخت بتوان آن را اجرا كرد.

اتاق كار: میز كار شما نیاز به نورپردازی كاربردی دارد و باید اطمینان حاصل كنید كه فضای كار شما در اتاق كار به خوبی و به میزان كافی نورپردازی شده است. یك چراغ رومیزی استاندارد و خوب، می‌تواند برای روشن كردن سطح میز مناسب باشد. اگر میز كار شما فضای محدودی دارد، یك چراغ زمینی تطبیق‌پذیر می‌تواند همان كار را انجام دهد. اگر رایانه دارید، دقت داشته باشید كه نور نباید به نمایشگر آن بتابد و از آن منعكس شود؛ زیرا چشم را می‌آزارد. هم‌چنین شما در اتاق كارتان نیاز به مقداری نور در قسمت‌های نزدیك قفسه فایل‌ها، اسكنر و پرینتر و دیگر قسمت‌هایی كه در آنجا فعالیتی صورت می‌دهید دارید.

7 نكته مهم نورپردازیاز نظر جاستین و كلین:

1.       در برخی از جاها به راحتی و با صرف هزینه‌ای ناچیز به جای كلید از دیمر استفاده كنید تا بتوانید به نورپردازی منعطف و قابل كنترلی برسید.

2.       از یك نور سقفی و مركزی انتظار نداشته باشید به تنهایی بتواند تمام نور لازم برای فضا را تامین كند و شما را به یك نورپردازی ایده‌آل برساند. بلكه زمانی نورپردازی یك فضا ایده‌آل و كامل می‌شود كه از تركیبی از چند نوع نورپردازی در دكوراسیون خود بهره برید.

3.       فضای هال می‌تواند با قراردادن یك میز كنسول بلند و كم عرض كه روی آن یك جفت چراغ زیبا به همراه یك آینه در بین چراغ‌ها قرار دارد، جلوه شیك و كامل‌تری به خود گیرد.

4.       پیش از خرید چراغ‌ها دقت و تحقیقات لازم را به عمل آورید و از خرید عجولانه و با استرس خودداری كنید.

5.       برای ایجاد جلوه‌های ویژه با كمك نورپردازی، چراغ‌های زمینی را پشت مبل‌ها و صندلی‌ها قرار دهید. در این صورت از قراردادن چراغ‌ها طوری كه لامپ‌ها بیش از اندازه نزدیك به پارچه باشند خودداری كنید تا خطر آتش‌سوزی وجود نداشته باشد.

6.       نورپردازی زیر كابینت می‌تواند فضایی راحت و پرنور را هنگام كار در آشپزخانه برای شما به وجود آورد. هم‌چنین این بهترین راه برای ایجاد جلوه و احساسی خوشایند برای دكوراسیون آشپزخانه است.

7.       در اتاق‌هایی با سقف كوتاه، لوسترها را بیرون ببرید و به جای آن‌ها از نورپردازی نقطه‌ای و لوسترهایی كه روی سطح می‌خوابند استفاده كنید.


گ'گردآورنده : شهرام اصغری

منبع : مجله اینترنتی Bartarinha.ir


مطالب مشابه :


تصاویری از دکوراسیون اتاق خواب پسرها و دختران نوجوان

کاغذ دیواری - تصاویری از دکوراسیون اتاق خواب پسرها و دختران نوجوان - کاغذ دیواری - کاغذ دیواری




مدل کاغذ دیواری

مدل کاغذ دیواری. فضا سازی باغ و باغچه. دکوراسیون اتاق خواب. دکوراسیون اتاق کودک و نوجوان.




زیباترین مدل استیکر (برچسب دیواری ) اتاق کودک و نوجوان

دکوراسیون داخلی - زیباترین مدل استیکر (برچسب دیواری ) اتاق کودک و نوجوان - دکوراسیون منزل و




ترکیب رنگها

کاغذ دیواری اتاق خواب نوجوان. طراح داخلی خانه مدونا،جنیفرلوپز و در برگزیده های ال Elle !




از دیدگاه جاستین و كلین مدرن ترین انواع نورپردازی

کاغذ دیواری - از دیدگاه جاستین و كلین مدرن ترین انواع نورپردازی - کاغذ دیواری - کاغذ دیواری




همه چیز در مورد رنگ قهوه‌ای

کاغذ دیواری - همه چیز در مورد رنگ قهوه‌ای - کاغذ دیواری - کاغذ اتاق خواب نوجوان.




زرد لیمویی در تابستان

کاغذ دیواری اتاق خواب نوجوان. طراح داخلی خانه مدونا،جنیفرلوپز و در برگزیده های ال Elle !




شما به رنگ مشکی علاقه دارید؟

کاغذ دیواری - شما به رنگ مشکی علاقه دارید؟ - کاغذ دیواری - کاغذ اتاق خواب نوجوان.




مدل های جدید کاغذ دیواری

نوشته های غلط - مدل های جدید کاغذ دیواری آیا برای اتاق خواب نوجوان دنبال ایده هستید؟




برچسب :