نگاهی عمیق به تفاوتها و شباهتهای گلکسی اس 4 با تراشهی 8 هستهایocta و 4 هستهای Snapdragon 600
بازار اندرویدیهای سال 2013 هم مثل همیشه حسابی شلوغ است. اما وقتی بحث در مورد یکهتازان رده اول باشد، خوشبختانه تعداد کاندیدها برای یک مشتری معمولی کم میشوند. تقریباً هر یک از سازندگان بزرگ گوشی، یک گوشی رده اول را به عنوان پرچمدار معرفی و روانهی بازار میکنند. اما سامسونگ این قاعدهی کلی را کمی تغییر داده، چرا که دو نوع گوشی گلکسی اس 4 را با دو نوع تراشه روانهی بازار مصرف کرده است.
بیشتر مشتریان به این فکر میکنند که کدام نسخه گلکسی اس 4 را انتخاب کنند، قیمت هر دو مشابه است و حتی نمیتوان از ظاهر دو گوشی متوجه تفاوتها شد. در این مقاله میخواهیم این دو مدل را زیر ذرهبین قرار دهیم تا همه چیز روشن شود.همانطور که گفتیم، ظاهر یکسان و قیمت تقریباً یکی است اما مغز این دو گوشی متفاوت است. یکی از این دو مدل یعنی به طور دقیق مدل GT-i9505 با قلب تپندهی 4 هستهای اسنَپدِراگِن اس 600 کوآلکام میتپد و دیگری که مدل GT-i9500 میباشد از تراشهی اگزینوس 5 اُکتا که محصول سامسونگ است، استفاده میکند.
گلکسی اس 4 اُکتا تنها برای بازار برخی کشورها عرضه شده، اما مدل دیگر که از تراشهی اس 600 استفاده میکند، عمومیتر است و به عبارتی میتوان آن را مدل بینالمللی گلکسی اس 4 قلمداد کرد. عدهای تصور میکنند که پشتیبانی خاص تراشهی کوآلکامی از نسل چهارم شبکهی مخابراتی (یا LTE) علت اصلی فروش این مدل در بیشتر کشورهاست ولیکن این موضوع صحت ندارد. این مدل در ابتدا تنها برای بازار انگلستان در نظر گرفته شده بود اما هر دو به خوبی از شبکههای نسل چهارم پشتیبانی میکنند و لذا در تمام کشورها قابل استفاده هستند.
اما چرا یک مدل 4 هستهای هم تولید شده؟ مشکلاتی که سامسونگ در تولید انبوه تراشهی اگزینوس 5 اُکتا با آن روبرو بوده، موجب تغییر راهکار شده و لذا از تراشهی اس 600 که در حجم بالاتری تولید میشود، استفاده کرده است.
در ادامه میخواهیم هر دو مدل را از نزدیک بررسی و مقایسه کنیم تا پاسخ این سوال مهم را به هموطنان بدهیم: آیا تراشهی 8 هستهای سامسونگ از نظر عملکرد و مصرف باتری، نسبت به رقیب 4 هستهای کوآلکامی خود برتری دارد یا خیر؟ اگر تفاوت محسوس است، کدام مدل بهتر است؟
قدرت، بازده و کارایی
هر دو مدل مورد بحث، از اندرویدی که شدیداً توسط رابط کاربری تاچویز سامسونگ سفارشی شده، استفاده میکنند و تمام نرمافزارهایشان هم دچار همین تغییر شده است. اگزینوس 5 اکتا به کمک معماری big.LITTLE طراحی شده و قبلاً در زومیت به بررسی تخصصی آن پرداختیم.
خلاصه بگوئیم، در این تراشه 4 هستهی نسبتاً ضعیف Cortex-A7 با سرعت 1.2 گیگاهرتز مسئولیت انجام کارهای سادهای مثل محاسبات واسط کاربری، ارسال پیامک و مکالمه را بر عهده میگیرند. 4 هستهی پر مصرف و قدرتمند Cortex-A15 هم با سرعت 1.6 گیگاهرتزی خود برای انجام هر کار سنگینی وارد عمل میشوند. به این ترتیب توازنی بین قدرت پردازشی بالا و مصرف انرژی پایین به وجود میآید.
در مورد GT-i9505 تمام کارها توسط 4 هستهی قدرتمند Krait 300 که با حداکثر سرعت 1.9 گیگاهرتز فعالیت میکنند، انجام میشود. هستههای کریت 300 تشابه زیادی با Cortex-A15 دارند و محصولی از کوآلکام هستند. این هستهها قدرت پردازشی بالایی در حد و اندازهی Cortex-A15 داشته و در کارهای ساده، مدیریت مصرف انرژی بسیار خوبی دارند. سرعت کریت 300 بین 1.7 تا 1.9 گیگاهرتز است که سامسونگ حد بالایی را برگزیده تا پرچمداری بیرقیب عرضه کند؛ اما مصرف انرژی این تراشه نیز با افزایش سرعت کاری، بیشتر میشود. اگر یادتان باشد، اچتیسی وان از همین تراشه اما با سرعت 1.7 گیگاهرتز استفاده میکند.
بعد از پردازندهی اصلی نوبت به پردازندهی گرافیکی میرسد که برای یک گوشی با رزولوشن فولاچدی، بسیار مهم است. در Snapdragon 600 کوآلکام از گرافیک Adreno 320 با سرعت 450 مگاهرتز استفاده شده، اما در تراشهی اگزینوس 5 اکتا، سه هستهی 533 مگاهرتز PowerVR SGX544، به کار رفته است.
شاید با محصولات اپل آشنا باشید و در مورد این پردازنده که محصولی از ایمجینیشن تکنالوجیز است، شنیده باشید. در آیپد 4 از 4 هستهی SGX554 یا به طور دقیق PowerVR SGX554MP4 استفاده شده و در گوشی آیفون 5 نیز 3 هستهی SGX543 یا به عبارت دیگر PowerVR SGX543MP3 جای خوش کرده است. البته فرکانس کاری پردازندهی گرافیکی آیفون تنها 266 مگاهرتز میباشد.
نتایج تستها و بنچمارکها
در ابتدا به این نکتهی مهم اشاره کنیم که پردازندهی 8 هستهای سامسونگ در هر لحظه فقط 4 هسته دارد، بنابراین هنگام اجرای بنچمارکها، معمولاً 4 هستهی Cortex-A15 با تمام قدرت وارد عمل میشوند و 4 هستهی Cortex-A7 به کلی استراحت میکنند. لذا در عمل 4 هستهی ضعیف، در افزایش قدرت پردازشی موثر نیستند.
در اولین آزمایش یعنی Benchmark Pi هر دو مدل رکورد تمام رقبا را شکسته و با هم برابرند:
دومین تست، Linpack است. قرار است یک مسأله محاسباتی حل شود و سرعت حل بر حسب میلیون محاسبات ممیز شناور در ثانیه یا MFLOPS اندازهگیری میشود. این بار هستههای Cortex-A15 کمی قویتر از کریت 300 ظاهر شدهاند:
تست بعدی Geekbench 2 است، یک بنچمارک عمومی برای تمام سیستم عاملها. در این آزمایش کارایی حافظه و پردازندهی اصلی اندازه گرفته میشود. اگر به فکر مقایسهی پرچمدار سامسونگ و اپل هستید، به نتایج این تست نگاه کنید، اما یادتان باشد که تمرکز این مقاله روی کارایی تراشهی 8 هستهای سامسونگ است:
آزمایش بعدی AnTuTu است که باز هم اگزینوس 5 اکتا کمی جلوتر از رقیب کوآلکامی خود قرار میگیرد:
در بنچمارک Quadrant هم امتیاز اگزینوس 5 اکتا کمی فراتر از اس 600 است:
حال به بخش جالب ماجرا برسیم، اولین بنچمارک از پردازندهی گرافیکی این دو تراشه یعنی GLBenchmark 2.7 Eqypt که در شرایط برابر یعنی با رزولوشن فولاچدی در مورد تمام گوشیها اجرا شده است. این بار هم اگزینوس 5 اکتا کمی جلوتر است، اما به این نکته توجه کنید که گلکسی اس 4 با پردازندهی اس 600 نسبت به اچتیسی وانی که از همین تراشه بهره میبرد، کمی سریعتر است. چیزی در حد 10 درصد و این نشان میدهد که احتمالاً پردازندهی گرافیکی گلکسی اس 4 هم مثل پردازندهی اصلی آن کمی سریعتر از اچتیسی وان میباشد:
یک تست گرافیکی دیگر هم نتیجهی به صورت زیر داشته است:
در بنچمارک جاوااسکریپت SunSpider هم گلکسی اس 4ها هر دو درخشیدهاند و نتیجه برتری نامحسوس تراشهی سامسونگ است:
اما در تست Vellamo مشکل سازگاری با آخرین استانداردها باعث شده که فعلاً جای کار باقی باشد:
برآیند تمام تستهای فوق این است که تفاوت این دو مدل در عمل بسیار کم است. هر دو نسخه بهترین اندرویدی معرفی شده تا به حال هستند. البته از نظر قدرت پردازشی. سامسونگ تمام تلاش خود را کرده که این دو نسخه از نظر عملکرد، یکسان باشند و نتیجهی بررسیها هم همین را نشان میدهد. البته این پایان کار تراشههای 8 هستهای سامسونگ نیست. باید کمی منتظر بمانیم تا تمام قدرت این تراشهها را در گلکسی نوت 3 تجربه کنیم.
مصرف باتری
هر دو نسخه از یک باتری 2600 میلیآمپرساعتی لیتیوم پلیمری استفاده میکنند که نسبت به رقبا، انرژی بیشتری ذخیره میکند. سوال این است که آیا تراشهی 8 هستهای سامسونگ از نظر مصرف انرژی بهینهتر از تراشهی اس 600 کوآلکام است یا نه. نتیجهی مقایسهی گلکسی اس 4ها، پاسخ این سوال است.
اس 600 کوآلکام در تست باتری عملکرد عجیب و جالبی دارد. در بررسی باتری به این نتیجه میرسیم که سامسونگ و کوآلکام هر دو در بهینهسازی مصرف انرژی بسیار خوب عمل کرده و جوانب مختلف سختافزاری و نرمافزاری را در نظر گرفتهاند. متأسفانه مدل 8 هستهای سامسونگ اصلاً خوب ظاهر نشده است.
در تست عمر باتری در هنگام مکالمه، گلکسی اس 4 با تراشهی 8 هستهای، رکورد 11 ساعتی ثبت کرده و نسخهای که از تراشهی اس 600 استفاده میکند، تا 18 ساعت روشن باقی مانده است. در این آزمایش صفحه نمایش خاموش است و تنها محاسبات سبک توسط تراشهها انجام میشود. مشخص است که سامسونگ باید روی اگزینوس 5 اکتا بیشتر کار کند.
در تست بعدی به مرورگرها و اینترنت میپردازیم. صفحه نمایش روشن است و بیشتر بخشهای صفحه به رنگ سفید است. نمایشگر Super AMOLED این گوشی هنگام نمایش رنگ سفید عملکرد عالی ندارد اما به هر حال کممصرف است. این بار وضعیت اگزینوس 5 اکتا به مراتب بهتر شده ولی هنوز هم باتری گوشی را نیم ساعت زودتر از اس 600 خالی میکند:
آخرین تست باتری، پخش ویدیو است. کاری که سنگینی آن بیشتر بر دوش پردازندهی گرافیکی و صفحه نمایش گوشی است. اگزینوس 5 اکتا رکورد 11 ساعت و نیمی ثبت کرده که نسبت به سایر اندرویدیها به مراتب بهتر است. تراشهی 4 هستهای کوآلکام با گرافیک Adreno 320 باز هم 1 ساعت دیرتر باتری گوشی را خالی کرده است:
در تستهای باتری مشخص میشود که اگزینوس 5 اکتای سامسونگ نسبت به تراشهی اس 600 کوآلکام، فعلاً وضعیت خوبی ندارد و به بیان بهتر، مصرف زیادتری دارد. سامسونگ در حال حاضر روی این تراشه کار میکند تا قدرت بالای آن را مهار کرده و مصرف انرژی آن را بهینه کند. شاید در آینده برای بهینه شدن وضعیت باتری، آپدیتهایی عرضه شود و نسبت کارایی به مصرف انرژی افزایش یابد ولیکن در حال حاضر اگزینوس 5 اکتا رقیب خوبی برای اس 600 کوآلکام نیست. ناگفته نماند که برتری نامحسوس تراشهی سامسونگ پاسخی برای مصرف انرژی زیاد آن نیست.
در نهایت امتیاز مصرف انرژی یا به عبارتی عمر باتری 65 ساعت برای نسخهی 8 هستهای و امتیاز 69 ساعت برای نسخهی 4 هستهای در نظر گرفته میشود.
دوربین
با وجود تفاوتی که در سختافزار دو نسخهی گلکسی اس 4 وجود دارد، دوربین کاملاً یکسان است. یک دوربین 13 مگاپیکسلی روی سطح پشت گوشی و دوربین 2 مگاپیکسلی رو به صورت را در این گوشیها میبینیم که به صورت همزمان قادر به ذخیرهی عکس و نیز فیلمبرداری هستند.
در نگاه کلی دوربین هر دو گوشی کاملاً یکسان است اما تفاوتهای کوچکی در عکسها دیده میشود. به غیر از تفاوتی که در اثر تغییر نور و آب و هوا در عکسهای نمونه به چشم میخورد، تفاوتهایی هم در اثر استفاده از تراشهی متفاوت برای پردازش وجود دارد.
یکی از تفاوتهای کوچک در بازپردازی نور است. عکسهای تراشهی 8 هستهای سامسونگ کمی پررنگتر از رقیب کوآلکامی خود هستند. مخصوصاً اینکه رنگ آبی در عکسها شدیدتر است. به طور کلی عکسهایی که با نسخهی 8 هستهای گرفته شده، جزئیات بیشتری دارند.
نمونه عکسهای i9500 که حجم بالای 4 مگابایت دارند!
نمونه عکسهای i9505 که حجم بالای 4 مگابایت دارند!
این تفاوتها ممکن است به خاطر استفاده از حسگر متفاوت نبوده و تنها به نرمافزار دوربین مربوط شوند. در نسخهی 4 هستهای از XXUAMDE استفاده شده و در نسخهی 8 هستهای نسخهی جدیدتر XXUAMDC استفاده میشود. بنابراین ممکن است تفاوت کم عکسها یک مسألهی نرمافزاری باشد.
با فعال کردن HDR، عملکرد اس 600 در ترکیب و نمایش بخشهای روشن و تیرهی تصویر به صورت همزمان، بهتر است. شاید این موضوع هم به خاطر استفاده از منحنی صافتر کنتراست باشد و لذا باز هم یک بهینهسازی در زمینهی دوربین است. به علاوه تفاوت بسیار کم است و با چشم غیر مسلح، غیر قابل تشخیص.
کیفیت صدای برابر
هر دو نسخهی گلکسی اس 4 از تست صوتی سربلند بیرون آمدند. هر دو صدای شفاف و صافی دارند. با اینکه چیپ صدای این دو گوشی متفاوت است، تشخیص تفاوت خروجی بسیار دشوار و شاید ناممکن است.
نسخهی کوآلکامی گلکسی اس 4 یا GT-i9505 در تست هدفون بهترین کیفیت را داشته و صدای آن کمی صافتر است. اما بعید است کسی بتواند با شنیدن صدای آن، گوشی را تشخیص دهد. نسخهی اگزینوسی یا GT-i9500 گلکسی اس 4 نیز صدای قویتری دارد.
در مجموع کیفیت صدای این دو نسخه به قدری شبیه است که بهتر است کیفیت صدا را از فاکتورهای مهم در انتخاب حذف کنیم. هر دو مدل کیفیت صدای بسیار خوبی دارند.
نتیجهگیری نهایی
دو گوشی مورد بحث ما از نظر ظاهری کاملاً یکسان هستند به طوری که تشخیص تفاوت سختافزاری این دو گوشی از روی ظاهر ممکن نیست.
بزرگترین تفاوت پردازندهای است که در کالبد محصول قرار گرفته، در نسخهی اگزینوسی یا GT-i9500 از تراشهی 8 هستهای سامسونگ استفاده شده است، اما در مدل دیگر به دلیل کمبود تراشههای 8 هستهای، از تراشهی S600 کوآلکام استفاده میشود.
تراشهی 8 هستهای در تستها و بنچمارکهای مختلف، کمی بهتر عمل میکند، اما در عوض مصرف باتری آن به مراتب بیشتر میباشد. در کاربردهای سنگین، اختلاف مصرف باتری دو گوشی زیاد نیست ولیکن وقتی نوبت به کارهای سبک میرسد، برخلاف چیزی که انتظار داشتیم، هنوز تراشهی سامسونگ از نظر سختافزاری یا نرمافزاری، عملکرد بهینهای ندارد به طوری که مصرف انرژی آن بیش از S600 کوآلکام است.
در واقع اگر تراشهی سامسونگی در کارهای ساده، تمام فعالیتها را توسط 4 هستهی ضعیف و کممصرف خود انجام بدهد، مصرف انرژی آن فوقالعاده پایین میآید اما در تستها فعلاً چنین چیزی مشاهده نشده است. بررسی کیفیت صدا برتری اندک مدل 4 هستهای را نشان داده و بررسی دوربین نیز برتری نامحسوس مدل 8 هستهای را اثبات کرده است. بنابراین از این نظر دو گوشی وضعیت یکسانی دارند.
با توجه به اینکه قیمت این دو گوشی تقریباً یکسان است، استفاده از GT-i9505 یا نسخهای که از پردازندهی 4 هستهای کوآلکام استفاده میکند، توصیه میشود. متأسفانه برای هر یک از بازارها، یکی از این دو مدل در نظر گرفته شده است، در ایران نسخهی 8 هستهای به فروش میرسد و به ندرت میتوان نسخه 4هستهای Snapdragon 600 را پیدا کرد. بنابراین تنها امیدواری مشتریان ایرانی این است که سامسونگ در بهینه کردن تراشهی خود از نظر نرمافزاری، تلاش بیشتری کند و در آپدیتهای بعدی، مصرف باتری آن را پایین بیاورد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که مشکلات نسخه اکتا از طریق بروز رسانی نرم افزاری رفع خواهد شد.
مطالب مشابه :
ساخت و ویرایش ISO فایل ها به صورت حرفه ای توسط EZB Systems UltraISO Premium Edition v9.3.5.2716
دانلود نرم افزار های پاکت پی سی; نرم افزار نوکیا کامپیوتری گوشی; دانلود تم نوکیا
نگاهی عمیق به تفاوتها و شباهتهای گلکسی اس 4 با تراشهی 8 هستهایocta و 4 هستهای Snapdragon 600
» سفر در زمان؛ با به یادماندنی ترین گوشی های ساخت نوکیا سی وان از دو گوشی زیاد
Remote Web Desktop Full v5.9.5 کنترل کامل گوشی با کامپیوتر
Remote Web Desktop Full v5.9.5 کنترل کامل گوشی با [ چهارشنبه سی ام مرداد ۱۳۹۲ ] HTC Desire 601 نیز معرفی شد
ليست اقلام موجود در فايل ليست قيمت ها
SP Xperia SP نوکیا گوشی موبایل HTC گوشی موبایل اچ تی سی اسمارت ناسا NS-601
کامل ترین مرجع خطاهای مودم
افزار های کامپیوتر و اینتر نت و گوشی 601 . راه انداز پالم و پاکت پی سی; دانلود بازی نوکیا
برچسب :
گوشی نوکیا سی 601