سقف کاذب رابیتس وقرنیز (Gutter)
سقف کاذب رابیتس
اتصال سقف کاذب رابیتس در غالب میلگردهایی رابط که از سقف اصلی آویزان می باشند صورت میگیرد.در سقف تیرچه بلوک همزمان با اجراء سقف اصلی و قبل از بتن ریزی میلگرد های آویز در فواصل معین از ناحیه فوقانی خم شده و در محل های باسیم به آرماتور های فوقانی تیرچه ها اتصال داده می شوند.اما در سقف های طاق ضربی میلگرد های آویز از یزر سقف به تیرهای پوششی اتصال داده می شوند.فاصله ی مورد نظر از سقف اصلی براساس ارتقاع بزرگترین کانال تاسیسات تعیین می گردد. در این راستا نقشه های تاسیسات در هماهنگی کامل با نقشه های معماری شکل می گیرد.
مهم ترین مسئله ای که در سقف های کاذب مطرح است ایت است که، در تنظیم(هم ارتفاع یا هم تراز بودن)میلگردهای آویز دقت نظر لازم را مبذول نمود. در غیر این صورت پس از نازک کاری سقف کاذب،اندود کاری دارای اعوجاج خواهد شد که ، این پدیدیه از زیبایی سقف خواهد کاست.
در این روش ، در گوشه ها از نبشی و در وسط از سپری استفاده میشود.سپری ها در جهت تیر های اصلی پوشش به میلگرد های آویز اتصال می یابند.
در جهت فرعی و عمود بر سپری میلگردهای شبکه به صورت مش در فواصل معین به سپری ها اتصال می یابند.پس از اتمام اجراء شبکه میلگردها صفحات رابیتس به منظور پوشش و چسبندگی اندود در زیر سقف نصب می شوند.
صفحات رابیتس وظیفه نگه داری از اندود را بر عهده دارند.اگر اندود در محیط مرطوب اجرا شود اندود سیمان سفید و اگر در داخل اتاق ها اجرا شود،نوع اندود گچ دو رویه پرداختی خواهد بود.
قرنیز (Gutter):
هدف از ساخت قرنیز
قرنیز در ساختمان به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت در روی جان پناه، در پای ساختمان،کف پنجره و در پایین دیوار های داخلی اجرا می شود.
انواع قرنیز از نظر سیستم جنس مصالح
الف)قرنیز بتنی
ب)قرنیز سنگی
پ)قرنیز آجری
ت)قرنیز ورق
الف)قرنیز بتنی(Concrete Of Gutter)
ابتدا با تخته لبه دیوار از یک طرف و یا دو طرف به اندازه لازم طوری که قالب دیوارها کمی فاصله داشته باشد عمل قالب بندی صورت می گیرد.
در قسمت داخل به کمک نوار مثلث شکل سراسری ، در کناره های قالب؛ تخته ای به فرم قائم الزاویه کوبیده و نصب میشود به صورتی که شیب به سمت بیرون از قالب قرار داده شود.این شیار آبچکان نام دارد.عمق مورد نظر شیار آبچکان طوری می باشد که؛ به راحتی آب خارج شود . به دیوار طرفین نفوذ ننماید.پس از قالب بندی و آغشته شدن قالب ها به روغن عمل بتن ریزی صورت می گیرد.
در طول قرنیز به فواصل هر یک متر درز انبساط تعبیه می شود این عمل ، بدین سبب صورت می گیرد تا: قرنیز در اثر نشست ناکهانی دیوار با ساختمان ترک برندارد.در محل درزها یونولیت به ضخامت مورد لزوم در بندهای خالی نصب می شود، در بعضی مواقع ما بین درزها از آسفالت پر میشود.
ب) قرنیز سنگی(Stone Of Gutter)
اصولا نوع جنس مصالح قرنیز بر اساس جدول نازک کاری معماری تعیین و اجرا می شود.معمولا بالای نماهای سنگی دیوار و روکارهای سنگی از قرنیز سنگی استفاده می شود.
این سنگ معمولا از سنگ پلاک به ضخامت حداقل 4CM انتخاب می شود و به عنوان درپوش ستگی نیز تلقی می شود. به منظور تعبیه آبچکان در قسمت زیرین سنگ شیاری به فرم مثلث در سراسر طول قرنیز ایجاد می نماید.اگر قرنیز یک طرفه باشد شیب به سمت بنا و اگر دو طرفه باشد ملات وسط را، کمی بلند تر از حد معمول در نظر می گیرند.
در بعضی موارد به منظور تثبیت سنگ در پوش و عدم حرکت های احتمالی سنگ، در ناحیه بالای سنگ سوراخ و سنگ با پیچ و رول پلاک کافی مستقر می شود. و روی پیچ با سیمان سفید و پودر سنگ پر می شود.
مطالب مشابه :
آموزش نصب سقف کاذب مشبک
این نوع سقف کاذب از اتصال سازه های سپری های موسوم به کلیک با فواصل 30 در 30 ٬ 30 در 60 و یا 60 در 60
اجرای سقف کاذب
سقف کاذب - اجرای سقف ابعاد سپری و سیمها برابر نقشه کارخانه سازنده و با تأیید دستگاه نظارت
انواع سقف کاذب تایل آلومینیومی
سقف کاذب و دیوارپوش پی وی سی - انواع سقف کاذب تایل آلومینیومی تایل آلومینیوم و سپری 60×60
تحول از سقف سنتی تا سقف کاذب
سقف کاذب و دیوارپوش پی وی سی - تحول از سقف سنتی تا سقف کاذب تایل آلومینیوم و سپری 60×60
کاربرد سقف کاذب در ساختمان سازی
کناف ایران (جهانی) - کاربرد سقف کاذب در ابعاد سپری و سیمها برابر نقشه کارخانه سازنده و
سقف کاذب رابیتس وقرنیز (Gutter)
اتصال سقف کاذب رابیتس در غالب در جهت فرعی و عمود بر سپری میلگردهای شبکه به صورت مش
تایل (با نگهدارنده مخفی یا پنهان)
کایر KaaYer - تایل (با نگهدارنده مخفی یا پنهان) - گروه طرح و اجرا و فروش انواع سقف کاذب و
برچسب :
سقف سپری