روش ساخت سایبان هاجهت جلو گیری نور آفتاب - طریقه درست کردن سایبان منزل
روش ساخت سایبان هاجهت جلو گیری نور آفتاب
اولین نمونه های سایبان با اهداف صرفاً کاربردی و تنها به جهت پوشاندن پنجره و سد نور شدید آفتاب مورد استفاده قرار می گرفتند. این سایبان ها که اغلب از پارچه های نیمه شفاف مانند گاز دوخته می شدند برای حفاظت از پرده های گران قیمت اصلی در برابر نور شدید آفتاب و جلوگیری از رنگ پریدگی آنها بین پرده اصلی و پنجره نصب می شدند. اگرچه دنبال کردن تاریخچه دقیق تغییرات و تکامل سایبان ها کاری مشکل است اما شواهد به جا مانده حاکی از وجود دو نوع سایبان متفاوت در قرن هفدهم است. یکی به شکل پرده ای ساده که با دو بند در بالا جمع شده و به صورت والانی در بالای پنجره قرار می گرفت و دیگری یک پارچه چهارگوش ساده و هم اندازه با ابعاد پنجره که به تخته های چوبی متصل شده و در فرورفتگی قاب پنجره نصب می شد...
طریقه درست کردن سایبان منزل
در قرن هجدهم فرم سایبان کمی پیچیده تر شد و در این زمان به تدریج سایبان نیز به نوبه خود جنبه زینتی یافت و در مدل های چین دار و والان مانند تحت عنوان پرده های مدل ایتالیایی که امروز با نام سایبان مدل اتریشی نامیده می شود، مورد استفاده قرار گرفتند. در همین زمان مدل های ساده و کاربردی سایبان به یک غلتک فنردار مجهز شدند که بسیار شبیه به نمونه های غلتکی امروز این سایبان ها بودند.
امروزه مدل های بسیار متنوعی از سایبان ها وجود دارند که می توان از میان آنها سایبانی متناسب با هر نوع دکوراسیون و سلیقه ای یافت. مدل های گوناگون موجود، برای ما امکان استفاده از انواع بسیار مختلف پارچه ها را فراهم آورده اند. از سایبان های کلاسیک مدل رومی با پارچه سفید نخی تا سایبان های مدل اتریشی از پارچه های نفیس ابریشمی یا سایبان های پیلی دار از پارچه های رنگین و طرح دار با خطوط تا شده منظم و مرتب.
به لحاظ مدل سایبان ها را می توان به دو گروه اصلی ساده و چین دار تقسیم بندی کرد. سایبان های ساده شامل مدل هایی است که وقتی باز هستند، پنجره را با ی ک قطعه پارچه مستطیل شکل می پوشانند و زمانی که به شیوه غلتکی یا به صورت چند تای متوالی پارچه جمع می شوند، به صورت نوار پارچه ای باریکی در بالای پنجره قرار می گیرند و امکان ورود حداکثر نور از پنجره به داخل را فراهم می کنند.
سایبان های مدل غلتکی و رومی نمونه های بارزی از این گروه هستند که می توانند به منظور صرفاً کاربردی و به عنوان حفاظتی در زیر پرده های اصلی مورد استفاده قرار گیرند و یا به تنهایی به عنوان پوشش اصلی پنجره خصوصاً پنجره های کوچک در بخش هایی از خانه مانند حمام، دستشویی یا آشپزخانه به کار گرفته شوند. این سایبان های ساده را می توان به اشکال مختلفی تزئین کرد و به جنبه زینتی آنها افزود. از جمله تزئینات مناسب برای این نوع سایبان ها می توان به دوخت نوارهای تزئینی در چهار طرف یا طرفین سایبان و یا نوارهای تزئینی ریشه دار در لبه پایین پرده اشاره کرد. استفاده از چاپ استنسیل بر روی این پرده ها و چاپ طرح های تزئینی به کار رفته در سایر اجزای دکوراسیون ی اتاق بر روی آنها روش مناسب دیگری برای زیباسازی این سایبان ها است.
انتخاب پارچه هایی با بافت های متفاوت و جالب توجه نیز خود می تواند بر جنبه تزئینی این سایبان بیفزاید. اما بی شک زیبایی و خصوصیت ویژه این نوع سایبان ها سادگی است که موجب می شود چه با مجموعه های دکوراسیون ی کلاسیک و چه در فضاهای مدرن متناسب و زیبا به نظر برسند.
این سایبان ها ضمن پوشاندن پنجره و کنترل میزان نوری که از آن به داخل می تابد، فرم و مدل ِ خود پنجره را تحت الشعاع قرار نمی دهند و برای پنجره های مدل دار و زیبا، پوششی بسیار مناسب محسوب می شوند. از آنجا که این سایبان ها نسبت به پرده های معمولی و حتی سایبان های چین دار به پارچه کمتری نیاز دارند، باصرفه تر بوده و روش دوخت آنها نیز ساده تر است.
ویژگی خاص سایبان های چین دار و مدل دار، نمای زیبا و چین های والان دار منظم و چشمگیر پارچه است. سایبان های مدل اتریشی که با مقدار پارچه معادل دو برابر عرض پنجره تهیه می شوند، به هنگام جمع شدن والان های کوچک و زیبایی در بالای پنجره تشکیل می دهند. نمونه دیگری از سایبان های مدل دار، سایبان پیلی دار است که اغلب از دو پارچه در رنگ هایی با کنتراست قابل توجه تهیه می شود و به هنگام جمع شدن که به وسیله دو ریسمان متصل به دو طرف پرده انجام می شود، پیلی رنگین باز شده و به زیبایی پرده می افزاید. برای تهیه سایبان های مدل اتریشی بهتر است از پارچه های ساده و بدون طرح استفاده کنیم تا طرح پارچه، مدل نسبتاً شلوغ پرده را تحت الشعاع قرار ندهد. سایبان های مدل اتریشی و سایبان های پیلی دار، هر دو زمانی که جمع می شوند نیز بخشی از پنجره را می پوشانند. بنابراین انتخاب این مدل سایبان ها برای اتاق هایی که نیاز به دریافت نور طبیعی بیشتری دارند مناسب نیست و در چنین مواردی بهتر است از سایبان های ساده استفاده کنیم. روش دوخت سایبان ها اغلب بسیار ساده است و نیازی به تبحر خاصی در خیاطی ندارد اما آنچه در تهیه و دوخت سایبان ها اهمیت فراوانی دارد اندازه گیری دقیق، برش پارچه براساس اندازه گیری ها و دوخت تمیز و مرتب است، زیرا سادگی مدل این پرده ها اغلب توجه بیننده را به جزئیات آن مثل خط دوخت کناره های سایبان جلب می کند و کوچکترین اشتباه در صافی خطوط و یا اندازه گیری پرده موجب می شود پرده درست نصب نشود و نسبت به پنجره در وضعیت صحیحی قرار نگیرد.
منبع:ویستا
ویرایش وتلخیص:برگزیده ها
روش ساخت سایبان برقی , ساخت سایبان چتری درخانه