نحوه رسيدگي شکايات در دفاتر خدمات الكترونيک قضايي
"آيتالله آملي لاريجاني" رئيس قوه قضاييه در راستای رفع اطاله دادرسی، تسریع در امور جاری محاکم و پیشگیری از وقوع جرم و استفاده از فنآوريهاي جديد در روند دادرسي، آييننامه ارائه خدمات الکترونيک قضايي را در 22 خرداد 91 تصويب کرد.
این آییـننامه در 14 ماده و 2 تبصره در تاریخ 22/3/1391 به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.
توضيحات حجتالاسلام شهرياري درباره خدمات الکترونيک قضايي
"حجتالاسلام حمید شهریاری" رئيس مرکز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضاييه در رابطه با اين امرو خدمات الکترونيک قضايي ميگويد: پیرو تصویب طرح عدالت الکترونیکی، سامانهای با عنوان سامانه الکترونیکی خدمات قضایی "سخا" در قوه قضاییه راه اندازی شد که این سامانه از دو بخش درگاه خدمات الکترونیک قضایی و دفاتر الکترونیک قضایی تشکیل شده است.
وی افزود: درگاه خدمات الکترونیک قضایی به نشانی اینترنتی www.adliran.irدر دسترس مردم قرار دارد و آنان می توانند از این طریق شکواییههای خود را ثبت و یا با استفاده از کد رهگیری سوابق پرونده قضایی خود را پیگیری کنند و اگر افرادی نیز به اینترنت دسترسی نداشته باشند، میتوانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی که در طرح پایلوت در ۴۰نقطه در تهران انتخاب شده است، دادخواست یا شکوائیه خود را ثبت کنند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: در حال حاضر طرح و پیگیری الکترونیکی دعاوی مطالبه چک، طرح و پیگیری الکترونیکی شکایات صدور چک بلا محل، ارایه الکترونیکی لایحه و مدارک پرونده های قضایی مربوط به چک، دریافت الکترونیک اوراق قضایی پروندههای مربوط به چک، کسب اطلاع از وضعیت پروندههای مربوط به چک از طریق سامانه و پرداخت الکترونیکی هزینههای دادرسی در دفاتر ارایه خدمات الکترونیک قضایی قابل انجام است.
وی ادامه داد: امیدواریم با راهاندازی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به صورت آزمایشی، اشکالات و نواقص این طرح استخراج و برطرف شود تا ظرف دو تا سه ماه آینده تعداد ثبت دادخواستها بیشتر شود. همچنین برای اینکه اشکالات طرح برطرف شود، یک دفتر در مرکز آمار ایجاد شده است تا اگر مردم در دفاتر ثبت اسناد با مشکل مواجه شدند به این دفتر مراجعه کنند.
حجتالاسلام شهریاری درباره انتخاب دفاتر اسناد رسمی برای ارایه خدمات الکترونیک قضایی گفت: به دلیل اینکه دفاتر اسناد رسمی همکار قوه قضاییه هستند و آمادگی الکترونیکی خوبی مانند راه اندازی امضای دیجیتالی داشتند، به نظر رسید که شروع خدمات قضایی این دفاتر مناسب باشد و علاوه بر دفاتر اسناد رسمی، مجوز راهاندازی دفتر ارایه خدمات الکترونیک قضایی به متقاضیان داده خواهد شد.
نحوه رسيدگي شکايات در دفاتر خدمات الترونيک قضايي
در هر پرونده قضايی، به تمامی اشخاص ذی سمت و مرتبط آن پرونده رمزی 5 رقمی با عنوان رمز شخصی تخصیص داده می شود. فقط با داشتن این رمز است که یک شخص میتواند از خلاصه پرونده و روند کار پرونده ( اتفاقات و تصمیمات اخذ شده ) مطلع شود. رمز شخصی را میتوان به دو بدست آورد:
1- مراجعه حضوری به شعبه رسیدگی کننده به پرونده
2- ارسال پیامک به شماره 30009699( در صورتی که شماره همراه شما توسط شعبه در پرونده قید شده باشد)
همچنین به دلایل امنیتی و قضايی، اطلاع رسانی در پروندههای مدنی فقط به خواهان، خوانده و وکلای آنها و در پروندههای کیفری فقط به شاکی، متهم و وکلای آنها انجام میشود.
اطلاع رسانی (شامل خلاصه پرونده و روند کار) بر اساس اطلاعاتی است که توسط کارمندان شعبه در سیستم کامپیوتری شعبه ثبت شده است. در صورتی که در ثبت اطلاعات اشتباهی رخ داده باشد، اطلاع رسانی نیز همان را منعکس میکند.
این سامانه الکترونیکی ( که توسط مرکز آمار و فن آوری قوه قضايیه طراحی و ساخته شده است)، فقط در حد اطلاع رسانی به اطلاعات پروندهها دسترسی دارد و به هیچ وجه امکان تغییر در اطلاعات از این طریق وجود ندارد. برای اصلاح و یا تکمیل اطلاعات پرونده باید حضورا به شعبه مراجعه شود و یا از طریق دفاتر خدمات قضايی ( فعلا شهر تهران) اقدام به ارائه لایحه شود.
وقتی پیام (اطلاع رسانی در این پرونده فقط به اشخاص ذیسمت و نمایندگان قانونی مجاز است) داده میشود که رمز وارد شده مربوط به شخصی باشد که هیچ یک از سمتهای فوق را در پرونده نداشته باشد و یا سمت وی توسط شعبه اشتباه ثبت شده باشد.
ردیف فرعی و نحوه بدست آوردن آن چیست؟
چون ممکن است در رسیدگی به یک پرونده قضايی، پرونده از یک شعبه به شعبه دیگری ارسال شود، علاوه بر شماره 16 رقمی پرونده، یک ردیف فرعی نیز تخصیص داده میشود که نشان میدهد این پرونده مربوط به کدام شعبه است. اولین بار ردیف فرعی یک (1) به پرونده تخصیص داده میشود و اگر پرونده به شعبه دیگری ارسال شد، ردیف فرعی دو (2) تخصیص داده میشود و به همین ترتیب ردیفهای بعدی ( 3، 4، 5 و ...) هر جا در اطلاع رسانی، نیاز به ردیف فرعی باشد فقط باید عدد مربوط به آن ( مثلا 1) وارد شود. در صفحه اطلاعرسانی، گزینهای با عنوان مشاهده ردیفهای فرعی در نظر گرفته شده است که تمامی ردیفهای فرعی مربوط به یک شماره پرونده را نشان میدهد.
رفع اشکال در ارسال و دريافت پیامک از سامانه
در صورتی که از مخابرات قطع ارسال پیامکهای تبلیغاتی درخواست شده باشد، پیامکهای این شماره نیز بدست شما نمیرسد.
همچنین ممکن است در ارائه شماره توسط افراد ذينفع (خواهان، خوانده، وكلا و....) و یا ثبت آن از طرف کارکنان به اشتباه صورت گرفته باشد.
مطالب مشابه :
سخا نظام وظیفه - سخا سازمان وظیفه عمومی - کد سخا نظام وظیفه - کد سخا چیست - سربازی
سوالات کارشناسی ارشد 93 - سخا نظام وظیفه - سخا سازمان وظیفه عمومی - کد سخا نظام وظیفه - کد سخا
کد سخا
جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا نحوه استفاده از سامانه پیامکی این سازمان را تشریح کرد.
شبکه خصوصی VPN
خصوصی یک شرکت یا یک سازمان روی یک شبکه عمومی نظیر وظیفه یک vpn این است که بسته سخا روش
دفاتر خدمات قضایی
دادسرای عمومی و سامانه سخا سال گذشته در و سپس آن را در سازمانهای مختلف ایجاد می
مفاهیم شی گرایی ، زبان مدل سازی UML
مکانیزمهای عمومی. o مشخصات نقش مشخص کننده وظیفه هر کلاس در آن رابطه سخا. وبلاگ
نحوه رسيدگي شکايات در دفاتر خدمات الكترونيک قضايي
الکترونیکی، سامانهای با عنوان سامانه الکترونیکی خدمات قضایی "سخا" در قوه قضاییه راه
مقایسه نظارت و نقش آن در ژاپن، چین و ایران
تلاش در میان سازمان های اداری وظیفه مهم نظارت بر عمومی مورد توجه
بررسی روش حکومتی ریاستی و پارلمانی ومقایسه آن با روش حکومتی جمهوری اسلامی
تا حدی معین در سازمان کابینه افکار عمومی و اساس ادای تکلیف و وظیفه
آغاز فاز دوم ارائه خدمات الکترونیک قضایی-مطالبات مربوط به اعسار و درخواست مهریه
وجزییات مربوط به خرید خدمت و نظام وظیفه مشاوره حقوقی با وکیل با شماره 9099070219 تماس از تلفن
لجستیک
لجستیک، متشکل از کلیه فعالیتهای پشتیبانی مأموریت عمده سازمان وظیفه این قسمت عمومی که
برچسب :
سخا سازمان وظیفه عمومی