تست ام ام پی آی mmpi
تفسیر آزمونMMPI
نمره گذاری این پرسشنامه در دو دسته از مقیاسها صورت میگیرد. یک دسته مقیاسهای روایی را شامل میشود که قبل از تفسیر و نمره گذاری اعتبار پاسخنامه از جهت دروغ سنجی،خود کم انگاری و جنبه های دفاعی مورد بررسی قرار می گیرد.پس از آن مقیاسهای بالینی نمره گذاری و تفسیر میشود.
مقیاسهای روایی:
·مقیاس L (تظاهر به خوبی کردن) دروغ سنجی:
این مقیاس مبین خشکی،تحجر و در عین حال کمال گرایی فرد آزمودنی است.نمره زیاد در این مقیاس مخصوص افرادی است که سعی داشته اند چهره ای جز آنچه هستند، ارائه دهند.در مجموع این مقیاس دروغگویی آزمودنی را نشان می دهد. نمره بالا در این آزمون همچنین ممکن است بر اثرسازگاری پایین فرد، سردرگمی، بحران هویت و غیر قابل اعتماد بودن فرد باشد.
·مقیاس F (تظاهر به بدی کردن):
بیشتر مبین آشفتگی فکری و خود کم انگاری آزمودنی می باشد.نمره بالای فرد در این مقیاس بیشتر معلول اشتباه آزمودنی،عدم فهم سوالات ویا عدم همکاری وی می باشد.افرادی که دارای افکار غیر عادی هستند و آنان که گوشه گیر و مردم گریز بوده و در فعالیت های اجتماعی شرکت نمی کنند و یا دارای حساسیت های زیادی هستند نمره بالا و افرادی که صمیمی،آرام ،ساده و قابل اعتماد هستند،نمره پایینی کسب میکنند.
·مقیاس K (انکار کردن یا جواب سر بالا دادن):
فرد در طول پاسخدهی حالتهای دفاعی به خود گرفته باشد. نمره بالا در این مقیاس نشان دهنده افراد نا امن وافرادی که در روابط اجتماعی وکُنش های متقابل خود با دیگران دارای مشکل هستند این افراد در عین حال این که زندگی آنها فاقد نظم و ترتیب و روال مشخصی است،قادربه تحمل نا مرتبیو بی نظمی دیگران نمی باشند ونمی توانند پیشنهادهای اصلاحی دیگران را بپذیرند و قادر نیستند واکنش دیگران را نسبت به رفتار خود پیش بینی کرده ونسبت به آن بینش داشته باشند.افراد منطقی و متکبر، که دارای رفتار های اجتماعی مورد قبول هستند در این مقیاس نمره در حد متوسط می آورند.افرادی که در این مقیاس نمره کم می آورند نسبت به دیگران بد بین بوده و در عین حال که محتاط و صلح جو میباشند در ناراحتی خود اغراق می کنند.
- ·هرگاه F در نیمرخ آزمودنی بالاتر از K باشد آزمودنی سعی داشته خود را بدتر از آنچه هست جلوه دهد.تمارُض، جلب توجه یا حتی بزه کاری را هم می توان از آن استنباط کرد.
- · هرگاه F در نیمرخ پایین تر از K باشد،آزمودنی سعی داشته است خود را بهتر از آنچه هست نشان دهد و اختلالات ودر گیری های عاطفی خود را انکار کرده است.
مقیاسهای بالینی :
- ·مقیاس HS یا خود بیماری انگاری:
آزمودنی که در این مقیاس نمره بالایی می گیرد،به شکل وسواس گونه نگران سلامت خود است و تنها از جنبه روانی از ناحیه معده، روده، سردرد، تپش قلب و تعریق احساس ناراحتی می کند.نمره نزدیک میانگین در برخی موارد آزمودنی را لجبازو خود خواه معرفی می کند.همچنین گاهی فرد را مستعد به افکار پارانویید نشان می دهد.نمره کم در این مقیاسدلیل بر احساس مسئولیت و قدرت سازگاری با محیط می باشد.
- · مقیاس D یا افسردگی:
افرادی که در این مقیاس نمره بالایی می گیرند،گوشه نشین،تنها گرا،اندوهگین و اهل تفریح نیستند.روابط اجتماعی محدودی دارند، کندی روانی- حرکتی دارند.تصورات منفی نسبت به خود دارند به گونه ای که خود را بیش از اندازه دست کم می گیرند.اغلب خود را گناهکار و یا بی مصرف می دانند.اشتهای خوبی ندارند و دچار بی خوابی یا بد خوابی هستندو غم و اندوه بر گسترده زندگی آنها حاکم است.افرادی که در این مقیاس نمره بالایی می گیرند سرزنده،فعال و شاداب هستند.
- · مقیاس Hy یا هیستری(توجه به مشکلات و ضعف ها):
کسانی که در این مقیاس نمره بالا می آورند، نشانگان حسی، حرکتی واحشایی بیمار گونه ای دارندبدون اینکه هیچگونه مبنا ودلیل زیستی و پزشکی برای بیماری آنها وجود داشته باشد.این گونه افراد به ناراحتی های خود بینش کافی ندارند و سعی می کنند با نشان دادن علایم جسمانی توجه دیگران را به خود جلب کنند.
- · مقیاس Pd یا انحراف اجتماعی- روانی(تعارض،مبارزه و خشم در مورد قوانین اجتماعی):
آزمودنی هایی که در این مقیاس نمره بالایی می گیرند، مانند بزهکاران در صدد تقابل یا انتقام از جامعه هستند.آنها احساس مسئولیتی در قبال رفتارهای خود نسبت به دیگران ندارند،طرح و برنامه منظم و هدفداری برای آینده خود ندارند.از نظرشغلی و فرا گرفتن حرفه ای دائم ازشاخه ای به شاخه دیگر می روند.شرم و پشیمانی ازکارهای گذشته خود ندارند.از گدشته خود پند و عبرت نمی گیرند و کارهای بد گذشته خود را تکرار می کنند.گاهی پرخاشگر و عصبی هستند و به مواد مخدرو مشروبات الکلی پناه می برند.روابط اجتماعی قوی با دیگران ندارندو روابط آنها سطحی و زود گذر است.بد کاری و اختلال رفتاری در این گروه به خوبی مشهود است.
- · مقیاس Pa یا پارانویا(سطح اعتماد،بدبینی وحساسیت):
کسانی که در این مقیاس نمره بالایی می گیرند، عدم اعتماد، بدبینی و سوء ظن شدیدی نسبت به دیگران دارند.این افراد به مسائل جزیی و بی اهمیت حساسیت زیادی نشان می دهند.در روابط خود با دیگران خشک ومتحجر هستند.غالباً تعصبات خشک وانعطاف ناپذیری دارند.بد اخلاق و انتقاد ناپذیر هستند و دائماً رفتارهای دیگران را زیرذره بین می برند و از آنها انتقاد می کنند.
- · مقیاس Pt خستگی روانی(نگرانی،اضطراب،تنش،تردید و وسواس):
افرادی که در این مقیاس نمره بالایی کسب کرده اند.معمولاً مضطرب، بی قرار و ناتوان در تمرکزند.دلهره، تشویش وترس هایبی مورد دارند.تپش قلب، تنگی نفس، تعریق فراوان، تکرر ادرار، رنگ پریدگی دست و صورت و انتظار رویدادهای بد ازجمله علایم این افراد است.کسانی که در این مقیاس نمره پایینی می گیرند افراد متکی به نفس،آرام و مطمئن هستند.
- · مقیاس Sc یا اسکیزو فرنی(افکار عجیب و بیگانگی اجتماعی):
کسانی که در این مقیاس نمره بالایی می گیرند، گوشه گیر بوده وافکار عجیب و غیر عادی دارند و ازوضعیت خانوادگی خود شکایت دارند.آنها حتی اگر در جمع باشندخود را یکه وتنها احساس می کنندو معتقدند دیگران آنها را درک نمی کنند و عضو جامعه نیستند.در مورد هویت و شخصیت خود تردید دارند و معتقدند بی ارزشند.
- · مقیاس Ma یا هیپو مانیا(سطح تهییج پذیری):
افرادی که نمره بالایی در این مقیاس می آورند بسیارپر تحرک می باشند.خلق آنها بسیارشنگول، سرحال وتحریک پذیر است.این افراد وقتی در جمع قرار می گیرند متکلم وحده میباشند. بسیارپر انرژی وخستگی ناپذیرند.دائماً دوست دارند شغل خود را عوض کنندو در مورد آن هیچ احساس گناهی ندارند. بیشتر در حال زندگی می کنند و طرح و نقشه ای برای آینده خودندارند.حواس پرتی،پرش افکار، شنگول بودن، خُلق تحریک پذیر،آرزوهای بلند پروازانه پوشیدن لباس ها و آرایش توجه آمیزو کم خوابی از ویژگی های این افراد است.
- ·اگــرDبالاتر ازHyباشد،نشان دهنده این است که فرد دچار تعارضات عاطفی شدید و کشمکش های درونی است.
- ·هرگاه HsوSc در آزمون نمره بالایی داشته باشند،می توان انتظار داشت که حالت های توهمی در آزمودنی بوجود آمده است.
- ·نمره بالا در Hsو Hy و هم زمان نمره پایین در Pt,D,Sc نشان می دهد که آزمودنی تلاش دارد اختلال خود را پنهان نماید.این نشانه خوبی برای درمان گر است چرا که متوجه می شود آزمودنی آماده روان درمانی است.
- ·اگر نمره آزمودنی درD بالا و در Hy,Hs هم زمان پایین باشد،نشان می دهد که فرد مستعد بیماری روانی است.
- ·نمره بالا در Pt,D نشان می دهد که فرد از خودش متنفر است و یک احساس حقارت و تنفر در وی وجود دارد،در موقعیت هایمختلف همیشه بی قرار و نگران است و گاهی مواقع گرایش به رفتارهای خود آزاری در وی قابل مشاهده است.
- ·بالا بودن نمره D,Pt,Sc نشان دهنده وابستگی فرد به دیگران و اطاعت کور کورانه از دیگران است.
- ·نمره بالا در D,Pd,Pt,Sc نشان دهنده تمایل فرد به خودکشی است.
- ·نمره بالا در Hy,K و نمره پایین درF,Sc نشان دهنده آن است که فرد تمایل به آمیزش با دیگران دارند.به عبارت دیگر فرد ازروابط جنسی خارج ازچارچوب های خانواده وجامعه لذت می بردو برای تمایلات جنسی خود هیچ معیاری ندارد.عمده ویژگی این افراد این است که به روان درمانی و مشاوره پاسخ نمی دهند و از خود مقاومت نشان می دهند.
- ·نمره بالا در Pd,Ma نشانه ای از اختلال رفتاری در فرد از جمله تضاد با جامعه، زیر پا گذاشتن قوانین،آسیب و آزار دیگران و...است.
- ·نمره بالا در Pd,Sc نشانه رشد نایافتگی عاطفی فرد می باشد.این دسته ازافراد توانایی رسیدن به استقلال عاطفی،هیجانی،اجتماعی و اقتصادی را ندارند.این افراد توانایی مسئولیت شغلی و اداره خانواده را ندارند.
- ·نمره بالا در Pd,Sc ونمره پایین در Dنشان دهنده میل به خود آزاری و آسیب رساندن به خود است.این افراد هر چند هنگام آسیب زدن به خود لذت می برند، اما این لذت همراه با احساس گناه است که متأثر از فرامن قوی آنها می باشد که در کودکی به شدت مورد تنبیه و آزار واقع شده اند.
- ·نمره بالا در Pa,Sc نشان دهنده وجود اختلال اسکیزوفرن ازنوع پارانویا در آزمودنی است.
- ·نمره بالا در Pa,Hy نشان دهنده بد بینی و سوء ظن فرد نسبت به دیگران است.اما اوهیچگاه سوء ظن و بدبینی خود را قبول ندارد.
- ·بالا بودن Pt,Sc نشانه شکل گیری اختلال اسکیزوفرن است.برای این افراد باید اقدامات دارو درمانی و بستری شدن برای آزمودنی انجام داد.
- ·نمره بالا در Ma,D نشان دهنده وجود تکانه ها وتعارضات درونی آزمودنی است.این تعارضات به گونه ای است که،آزمودنی از آنها آگاهی داشته و به شدت وی را آزار می دهد.این افراد در مشاوره و روان درمانی زود جواب می دهند.
- ·بالا بردن نمرهMa و کم بودن نمره Pt,D نشانه دهنده رفتارهای پرخاشگرانه و خصمانه است.
·نمره پایین درMa ونمره بالا در D نشان دهنده شکل گیری افسردگی است.
مطالب مشابه :
تفسیر پروفایل تست MMPI
مشاوره - تفسیر پروفایل تست mmpi - عملکرد مرکز و کارشناسی مشاوره کاشان
تست ام ام پی آی mmpi، دانلود نرم افزار تست ام ام پی آی mmpi
ازمون روانی, تفسیر تست ام ام پی آی, دانلود تستmmpi, دانلود نرم افزار تست ام ام پی آی mmpi
تست ام ام پی آی mmpi
ها: تست ام ام پی آی mmpi, ازمون روانی, تفسیر تست ام ام پی آی, دانلود تستmmpi :
اهمیت و ضرورت شناخت بیماری افسردگی و راهکارهای درمانی آن
می توان تشخیص نوع افسردگی را به وسیله آزمون های افسردگی بِک، تستMMPI و تست scl-90-r مشخص نمود.
برچسب :
تستmmpi