همه چیز درباره ماده مخدر شیشه (کریستال) قسمت اول
آيس ـ شيشه و يا كريستال یا سنگ
هردم از اين باغ بري ميرسد تازهتر از تازهتري ميرسد
و آنقدر خواهد رسيد كه ترياك در مقابل آنها ............؟
يكي از موادمخدر جديد كه در بازار قاچاق عرضه ميشود آيس ، شيشه يا كريستال است. وجه تسميه اين مادهمخدر به اين دليل است كه شكل ظاهري اين ماده شبيه شيشهاي كه خرد و پودر شده باشد و يا تكههاي ريز يخ و يا خردههاي ريز نبات است. به اين دليل به آن در كشور ما شيشه گفته ميشود و در اروپا و آمريكا بيشتر به نام آيس شناخته ميشود. شابو كه در آسياي جنوبشرقي و خاوردور رواج دارد نيز شباهتهايي با اين ماده دارد. تحقيقات نشان ميدهد كه مهمترين تركيب اين مادهمخدر آمفتامين است. سابقه توليد و مصرف آمفتامين به قبل از جنگ جهاني دوم ميرسد و در زمان جنگ جهاني دوم به عنوان يك داروي مؤثر در رفع افسردگي سربازاني كه مشغول جنگ بودند و يا نيروهايي كه قرار بود چندين شبانهروز را به صورت پيوسته به نبرد مشغول باشند و فرصت استراحت نداشتند براي بالا بردن سطح انرژي آنان استفاده ميشد. با گذشت زمان و مشخص شدن عوارض خطرناك اين ماده و اعتياد به آن كاربرد اين ماده به عنوان دارو به تدريج كنار گذاشته شد اما سوداگران و توليدكنندگان موادمخدر استفاده از اين ماده را در تهيه موادمخدر در دستور كار خود قرار دادند. شايد اولين و مهمترين مادهمخدري كه از آمفتامين به دست آمد و در سطح وسيع مورد مصرف قرار گرفت اكستازي باشد. قرص اكستازي از چند سال پيش به ندرت در كشور ما مشاهده و مصرف ميشد اما در سالهاي اخير مصرف آن افزايش يافت و انواع و اقسام اين قرص در بازار قاچاق مشاهده شده است.
مصرف اكستازي در پارتيها وميهمانيها به عنوان يك ماده انرژيزا مصرف ميشود و مصرفكنندگان آن ميتوانند ساعتها بدون استراحت بيدار بمانند و از انرژيهاي نهفته يا ذخيره شده در جسم خود در حد بالايي بهرهبرداري نمايند كه پس از مدتي شديداً با كمبود انرژي مواجه ميگردند كه از ظاهر آنها كاملاً مشخص ميشود. متأسفانه يكي از تبليغات غلط در مورد اين مادهمخدر اين است كه حتي رسانههاي جمعي از آن به عنوان قرص شادي ياد ميكنند درحاليكه اين ماده از خود هيچگونه انرژي و شادي ندارد و انرژيهاي ذخيره شده جسم را به يكباره آزاد ميكند و انرژي كه بايستي در طول چندين شبانهروز مصرف شود ، يكشبه استفاده ميشود و بعد از تمام شدن اثر آن شخص مصرفكننده به شدت احساس ركود و خستگي ميكند و اين آغازي است براي مصرف دوباره و دوباره تا اعتياد كامل كه متأسفانه مصرفكنندگان اكستازي به طرف شيشه و كراك كشيده شدهاند .
در حال حاضر آمار مراجعهكنندگان به كنگره 60 نشان ميدهد مصرف شيشه در مقايسه با اكستازي افزايش بيشتري يافته است. شيشه تقريباً همان خواص اكستازي را دارد با اين تفاوت كه اكستازي اغلب به صورت قرص و خوراكي و به ندرت به وسيله روش جذبي از طريق پوست استفاده ميشود اما شيشه به صورت تدخين يا كشيدني. براي مصرف شيشه ابزار مخصوص وجود دارد كه به آن پايپ گفته ميشود و شبيه يك چپق شيشهاي است كه كاربرد آن بيشتر در خارج از ايران مشاهده شنشئگي حاصل از مصرف اين ماده تقريباً شبيه هيچ مادمخدر ديگري نيست. عوارض مصرف اين ماده ، بسيار خطرناك و سنگين است. مصرفكنندگان اين ماده در ابتداء مصرف پس از مصرف گاه تا 72 ساعت حتي يك دقيقه نميخوابند. در اين مدت توهم شديد و خيره شدن به يك نقطه خاص براي چندين ساعت و همينطور رفتارهاي بيپروا ، از حالات نشئگي اين ماده محسوب ميشود. بعضي از مصرف كنندگان شيشه پس از مصرف با توجه به توهم شديد به تصور پرواز خود را از پنجره ساختمان چند طبقه به پايين پرتاب كردهاند. پس از بين رفتن اثر اين ماده شخص مصرفكننده طوري احساس خستگي و كوفتگي ميكند كه ممكن است حدود 48 ساعت يا 2 شبانهروز به صورت پيوسته خواب باشد و پس از بيداري سر دردهاي شديد ، بيقراري ، لرزش و حركات غيرعادي اعضاء بدن مثل دست و سر از حالات آن است. ده است. اما در كشور خودمان مصرفكنندگان شيشه ابزار ديگري را جايگزين اين چپق شيشهاي يا پايپ كردهاند كه به راحتي با يك لامپ درست ميشود. به اين صورت كه انتها يا سرپيچ لامپ روشنايي را جدا كرده و آن را به همراه محتويات لامپ بيرون ميآورند ، سپس شيشه را داخل اين حباب توخالي ريخته و با قرار دادن يك لوله خودكار در داخل آن و مسدود كردن انتهاي آن با مادهاي مثل آدامس ، آماده مصرف ميشود. در مرحله بعد با شعله فندك شيشه داخل حباب را از بيرون حرارت ميدهند و از طريق لولهاي كه از انتهاي حباب بيرون آمده است به صورت كشيدني مصرف ميشود.
مصرفكنندگان شيشه براي از بين بردن اين حالت معمولاً دوباره مصرف ميكنند و مانند ساير موادمخدر فرايند اعتياد آغاز ميشود و پس از مدتي مصرفكننده شيشه تبديل به يك معتاد تمامعيار ميشود كه البته با معتادان و مصرفكنندگان ساير موادمخدر مثل ترياك و حتي هرويين بسيار تفاوت دارد. عوارض مصرف شيشه را در طول چندماه ، حتي مصرف هرويين در طول چندين سال به وجود نميآورد. مصرفكننده شيشه در حالت خماري آن دست به حركات جنونآميزي ميزند كه شايد از ديوانگان زنجيري هم سر نزند. از مهمترين عوارض طولاني مدت مصرف شيشه كه معمولاً بعد از گذشت كمتر از 6 ماه مصرف خود را نشان ميدهد اختلال شديد در عملكرد دريچه پروستات است كه معمولاً ادرار و اسپرم با هم دفع ميشوند. آسيبهاي شديد كبدي و جوشهاي صورت ، كوچك شدن بيضهها به همراه درد شديد و تضعيف قواي جنسي از ديگر عوارض اين مادهمخدر خطرناك است. متأسفانه در صحبتهاي عاميانه گفته ميشود كه شيشه چون مرفين ندارد پس اعتياد هم ندارد. درحاليكه براساس نتيجه تحقيقات علمي و مشاهدات و تجربههاي عيني ، هر ماده اي كه مصرف آن انسان را از تعادل طبيعي خارج كند مستقيماً روي سيستم توليدكننده مواد شبهافيوني و ضددرد اثر ميگذارد و باعث تخريب آن ميشود. طيف تركيبات مواد شبهافيوني كه در جسم انسان توليد ميشود به قدري گسترده و ناشناخته است كه به غلط تصور ميشود فقط مرفين يا مشتقات آن روي آن اثر ميگذارد هرچند همين موضوع را هم بسياري نميدانند اما تحقيقات كاربردي با قدرت و اطمينان اين موضوع را ثابت كرده است كه كليه موادي كه انسان را از حالت تعادل طبيعي خارج ميكند ، شامل هرويين ، ترياك ، شيره ، الكل ، حشيش ، كراك ، شيشه ، اكستازي ، قرصهاي خواب ، آرامبخش و ضدافسردگي كه بدون تجويز پزشك مصرف گردد نيز مستقيماً روي اين سيستم اثر ميگذارند و باعث تخريب آن ميشوند شيشه يك ماده مخدر بسيار قوي و خطرناك است و اعتياد آن در مقايسه با مواد مخدر شناخته شده نظير ترياك و هروئين بسيار سنگينتر و خطرناكتر است اما هر نوع اعتيادي قابل درمان است. هماكنون بسیاری از مصرفكنندگان شيشه از طرق مختلف به درمان قطعي رسيدهاند .
مطالب مشابه :
مقاله ای کامل در مورد مواد مخدر
اعتیاد, تحقیق درمورد اعتیاد, تحقیق کامل, مواد مخدر, تحقیق در مورد مواد مخدر و آثار
آشنایی با انواع مواد مخدر و اعتیاد و راه های مبارزه با آن
آشنایی با انواع مواد مخدر و به داخل کپسول، مورد در مصرف مواد
همه چیز درباره ماده مخدر شیشه (کریستال) قسمت اول
متأسفانه يكي از تبليغات غلط در مورد اين مادهمخدر اين آن در مقايسه با مواد مخدر
مواد مخدر و تاریخ آن در ایران
درباره اعتیاد و مواد مخدر تحقیق کنم، مقداری در مورد مصرف مواد مخدر مجاز، زنگ
مصرف مواد مخدر
مصرف مواد در او 40% از 5905 مورد تصادفات مرگبار در سنين 15 يا ديگر مواد مخدر
پژوهشهایی درباره مواد مخدر .16 مقاله PDF
نظر شهروندان تهراني در مورد مبارزه با مواد مخدر و بررسي مصرف مواد مخدر در ميان
پایان نامه مواد مخدر
معضل سوء مصرف مواد مخدر در کشور ما در مورد اکثر افراد در تحقیق آزمایشی
تعریف مواد مخدر
مواد مخدر در حال حاضر از تنوع زیادی برخوردار است به همین جهت تقسیمات متعددی در مورد در این
دانلود پایان نامه علل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر
- آنچه در مورد اعتیاد و مواد مخدر جوانان به مصرف مواد مخدر در این تحقیق جامعه آماری
برچسب :
تحقیق در مورد مواد مخدر