استاد چند بعدی

متن زیر نوشته رضا مهدوی و برگرفته از روزنامه ایران 31 مرداد 79 است:

مطبوعات پیش از انقلاب را که تورق می کردم، چشمم به تیتر «این خانم سرگرد که حاجیه هم هست در رشته موسیقی شاگرد اول شده است» مربوط به مجله بانوان سال 1356 افتاد. گزیده یی از نوشته آن عنوان را باهم می خوانیم: «… اگر بگوییم دکتر سرگرد هما سادات افسری در رشته موسیقی هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال 2532 رتبه اول را کسب کرده و لیسانس دریافت داشته، شاید تعجب می کنید که چطور این خانم دکتر افسر شهربانی و جناب سرگرد یونیفورم پوش که به قول خودش در هشت سال قبل به مکه معظمه مشرف شده در رشته موسیقی لیسانس دریافت داشته است… چهره اش بدون آرایش و ظاهری بسیار ساده و با وقار دارد و در همان چند جمله گفتگوی اولیه می توان به احساسات لطیف و طبع ظریف و روحیه شکننده و پرذوق او پی برد…»

براستی سخن گفتن درباره شخصیت های نادر چون دکتر تیمسار سادات افسری کار ساده یی نیست. این بانوی بزرگوار فرهنگ ایران، شخصیتی است که حتی پیشوند های نام ایشان هم به راحتی قابل ادا نیست!

دکتر، تیمسار، استاد دانشگاه، مدیر و … . خانم فاطمه هما سادات افسری تمام اینها هست و گذشته از همه اینها، دارای مرتبتی انسانی و قلبی پاک و منزه است. او در خانواده یی فرهیخته متولد شده است. پدر بزرگش فارغ التحصیل مقطع دکتری در رشته علوم قضایی از دانشگاه بروکسل است و در آنجا ازدواج می کند. سایر افراد خانواده هر کدام که به ایران آمدند، زبان دوم خود را به دختر هوشمند خانواده می آموختند.

فاطمه هما متولد دوم مرداد 1330 تهران دارای دیپلم ادبی زبان فرانسه، درجه لیسانس در رشته موسیقی از دانشکده هنرهای زیبا، فوق لیسانس مدیریت امور فرهنگی از دانشگاه هنر، دکتری پزشکی و تخصصی پاتولوژی، مسلط به زبانهای عربی، انگلیسی، فرانسه و ایتالیایی است. پدرش مترجم رسمی زبان فرانسه و مردی به تمام معنا «معارف مدار» و متواضع بود. پاره یی از تحقیقات او به نام دیگران چاپ شده است که عاقبت اهل فضل گاهی وقت ها این چنین است. پدرش به او توصیه می نمود که عمر خود را از باب یک علم مصروف ندارد. چه در پایان بسیار اتفاق می افتد که انسان به شدت از حاصل کار و زحمت خود در یک زمینه متوقع می گردد و هرگز آن علم، شغل و سرمایه قادر به پاسخگویی این توقعات و یا انتظارهایی از خود نخواهد بود. زندگی بیشتر از هر فرصت دیگر، فرصت «آموختن» و «یاد گرفتن» را به او اعطا کرد. او هیچ گاه فریفته یک رشته از دانش نشد و در عین حال مراقب بود که به یک توریست علم و یا اقیانوسی به عمق یک بند انگشت تبدیل نشود. می گوید؛ فراگیری در ابعاد مختلف، خود نوعی درمان برای دردهاست. در محیط خانوادگیش چند زبان تکلم می شود و تحصیلات عالیه امری عادیست. بخصوص آشنایی با موسیقی کلاسیک که از کودکی و نوجوانی در محیط خانه آنها طنین انداز بود. همچنین است آشنایی با هنر نقاشی و آثار نقاشان بزرگ دنیا. زبان دوم او زبان فرانسه است، زبانی که به قول معروف «رطب اللسان» افراد فرهیخته بوده و هست.

خانم سادات افسری تا سیکل اول متوسطه را در دبیرستان ژاندارک گذراند و سپس در رشته طبیعی تحصیل کرد و از یازده سالگی نزد استاد حسین یاحقی به تمرین و یادگیری ویولن پرداخت. بعد از دریافت دیپلم ساز پیانو را هم نزد «استاد مادام استپانیان» دنبال کرد. وی با اندوخته یی گران از معلومات هنری و ادبی وارد دانشکده پزشکی شد. در آن سالها رژیم وقت طرخ خدمت سربازی (سپاهی گری، سپاه دانش و سپاه بهداشت) را برای دختران مقرر کرده بود. امری که روحانیون مبارز وقت به زعامت امام خمینی علم مخالفت با آن را برداشته بودند. دانشجوی جوان رشته پزشکی وارد شهربانی وقت شد و به قول خودش؛ «عمری خدمت سخت و سنگین را خرید». او همیشه در دبیرستان و دانشگاه شاگرد اول بود و از تمام درسها جلوتر. با این همه نمی توانست از ظلم و ستمی که بر سرش می رفت خود را به دور بدارد. دروس دانشکده هنرهای زیبا-رشته موسیقی- دریچه یی شد به جهان معنویت و استعداد شکفته او در این مسیر شکفته تر شد. درس هایی را که از استاد حسین یاحقی و مادام استپانیان در سالهای پیش آموخته بود در این دانشکده با همیاری معنوی «استاد دکتر داریوش صفوت» به مرحله هنر ناب رساند. این دانشجوی مطرح دانشکده از دروس خانم «فاخره صبا» نیز بهره بسیار برد و رشته خود را با کسب امتیاز رتبه اول به پایان برد. در آن زمان، از امتیازات شاگرد اولی در دانشگاه آن بود که فارغ التحصیل بتواند به میل و انتخاب خود بتواند رشته تحصیلی مطلوبش را ادامه دهد. از سوی دانشگاه تهران به علت کسب امتیازهای تحصیلی، بورس تحصیلی کشور فرانسه به او تعلق گرفت، ولی محدودیت های نظامی و سنگ اندازی های مسوولان وقت سبب شد تمام موارد امتیاز را مردود اعلام کنند و همان رشته پاتولوژی در پزشکی را به شاگرد اول رشته موسیقی روا دارند! رشته یی که مناسبتی با ذوق و شخصیت او نداشت. این دوره تحصیلی، تلخ و سنگین به پایان رفت. اگر چه استادان فوق العاده یی چون؛ «شمس شریعت تربقان»، «دکتر ضیا شمسا»، «دکتر منصور جمالی» و «دکتر فروزنده فریدونی» در آن سالها با او در یک فضا بودند و وجودشان مانند ستاره یی در آسمان علم و دانش ایران می درخشید. دکتر سادات افسری دنباله تحصیل علم را رها نکرد و در دانشگاه فارابی جزو نخستین گروه دانشجویانی بود که در دوره فوق لیسانس در رشته مدیریت امور فرهنگی پذیرفته شد. تحصیل علم ادامه داشت و سفر غرب نیز پیش آمد و دانشمند جوان مجبور شد تمام امتیازات اداری (!) خود را به کناری نهد و به دانشگاه ULB در بروکسل برود. در آنجا موفق شد آزمون های پزشکی را با موفقیت بگذراند و شاخه پالیوگرافی در موسیقی را نیز در دانشکده علوم انسانی پیگیری کند و نیز از محضر استاد بزرگ «حسام خادم» (شاگرد مستقیم جرج سارتون) بهره بگیرد. او درسهای تاریخ علوم و فرهنگ اسلامی را آموزش می داد.

گردش زمان بازی هایی از پی هم پیش آورد و دانشمند جوان را دوباره به سوی استاد سابقش «دکتر داریوش صفوت» رهنمون کرد. او سیر در عوالم معنوی را رها نکرد و جان خسته خود را با هنر خوشنویسی نزد «استاد امیرخانی» تسلی می داد. خانم فاطمه هما سادات افسری اکنون بانویی است دانا و فرهیخته و از مفاخر مسلم ایران زمین که درجه پزشکی و مرتبه امیری و چند مدرک تحصیلی در مراتب عالی و اداری دارد و در آموزش عالی استادی نمونه است و بدون توقع از هیچ مقام اداری، زندگانی یی دارد که مظهر وفاداری به شرف علم و دانش است.


مطالب مشابه :


راهنمای شرکت در آزمون ورودی دانشگاه های افسری آجا:92-93

مستند.حقيقت.واقعيت - راهنمای شرکت در آزمون ورودی دانشگاه های افسری آجا:92-93 - نظرات جهت نمايش




استخدام زن در نیروی انتظامی با درجه ستوان سومی براساس کنکور سراسری سال91

دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي . 4- عضويت كادر پايور ناجا استخدام افسری, استخدام نیروی




شرایط ثبت نام داوطلبان استخدام دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران

شرایط ثبت نام داوطلبان استخدام دانشگاههای افسری ارتش 1- تحصيل در دانشگاه‌هاي




تصاویر مانور دانشجویان دانشگاه افسری ارتش...

آشنایی باپلیس و نوپو(سایت شخصی) - تصاویر مانور دانشجویان دانشگاه افسری ارتش - police nopo




آغاز ثبت نام از داوطلبان کنکور سراسری سال92 در دانشگاه امام صادق (ع)

شرایط افسری شرايط و ضوابط پذيرش دانشجو در دانشگاه امام صادق (عليه‌السلام)




استخدام نيروي انتظامي در رسته آگاهي (افسری و درجه داری)

دانشگاه علوم پزشكي بقيه (افسری و درجه داری) آگهي استخدام نيروي انتظامي در رسته آگاهي




نمونه سوالات ورودی دانشگاه افسری فارابی و خاتم الانبیا ء (ص)

دانلود نمونه سوالات ازمون ورودی دانشگاه افسری ارتش خاتم اصفهان، تبریز، بانوان




شرايط ورود به دانشگاه شهيد ستاري نيروي هوايي ارتش

پیش از ساخت این دانشگاه، افسران نیروی هوایی دوره آموزش خود را در دانشگاه افسری بانوان




آگهي استخدام زن در نیروهای نظامی بعنوان كمك پرستاري در نيروي هوايي ارتش ویژه خواهران

شرایط افسری دانشگاه های علوم پزشکی




استاد چند بعدی

به مجله بانوان افسری در رشته موسیقی هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال




برچسب :