دزدی اینترنتی !!!!

البته یک‌سری مواد اولیه هم لازم است اما خیلی سخت نیست چون آنها هم فقط مشتی عدد هستند. چراکه در دنیای مجازی گویا پریدن از روی دیوارهای امنیتی کار ساده‌ای است.

اما شرایط من و شمایی که از اینترنت و رایانه سردر نمی​آوریم یا پدر و مادرمان یا حتی پدربزرگ و مادربزرگمان که حالا همگی مجبوریم حقوقمان را با کارت عابر بانک دریافت کنیم، ‌قبض‌های آب و برق و تلفن و گاز و جریمه و … را اینترنتی پرداخت کنیم جان می‌دهد برای سارقان اینترنتی! می‌گویید نه؟ باید سری به دادسرای جرائم رایانه‌ای بزنید تا ببینید حتی تیپ و قیافه سارقان این میدان جذاب هم فرق کرده و چه شلوغ است شعبه‌های آن.

 اگر خبرنگار حوادث باشید می‌توانید از نزدیک با این اعجوبه‌های سرقت جدید آشنا شوید. اما زیاد هم دلخور نشوید ما خبرنگاران سرنخ این صفحه را برای انتقال تجربه‌هایی از آنچه دیده‌ایم قرار داده‌ایم تا شما را هم با ترفندهای تبهکاران جدید و قدیم آشنا کنیم. در واقع شما می‌توانید تجربه سال‌ها دادگاه و پلیس و کلانتری رفتن ما برای تهیه خبر را با این مطالب داشته باشید و رکب نخورید.

 اما دزدان اینترنتی چه بلایی سرمان می‌آورند که بدون آنکه ما آنها را ببینیم پول‌هایمان را از چنگمان درمی‌آورند؟ درواقع ما فقط لحظه‌ای که با حساب خالی‌مان مواجه‌ می‌شویم می‌فهمیم اتفاقی رخ داده و حتی اول هم نمی‌فهمیم پولمان را زده‌اند. می‌گوییم؛ امان از این دنیای الکترونیک باز هم این بانک اشتباه کرد! اما وقتی می‌رویم سراغ باجه مربوط به بانکداری الکترونیک و می‌گوییم اشتباهی رخ داده؟ می‌شنویم که نه و بعد کاشف به عمل می‌آید که بله سرقت اینترنتی صورت گرفته و تازه اول سؤال پرسیدن‌هایمان است که چطور ممکن است؟  سارقان الکترونیکی یا اینترنتی علاوه بر نشستن پشت رایانه خانگی‌ خود ممکن است سراغ عابربانک‌ها که محل مراجعه ماست بروند.

یک جای دیگر هم مورد علاقه آنهاست؛ فروشگاه‌های بزرگی که دستگاه POS دارند منظورم همان کارتخوان‌هاست. همین هفته قبل پلیس توانست تیمی از سارقانی را به دام ​بیندازد که از عابربانک‌های استان اصفهان و فارس یک میلیارد و ۶۷۳ میلیون​ریال به جیب زده بودند! به هر حال چاره‌ای نیست. باید دست به کار شویم و دو راه بیشتر نداریم؛ بالا بردن اطلاعاتمان درباره دنیای الکترونیک و مجازی به همراه دقت و احتیاط بیشتر.

 مهمترین کار یک سارق الکترونیکی و اینترنتی دزدیدن هویت من و شماست. درواقع تا هویت من و شما را نداشته باشند نمی‌توانند کاری بکنند. هویت من و شما در دنیای مجازی و اینترنت معمولا با شماره‌ها مشخص می‌شود. شماره‌ای که  برای  رایانه متصل به شبکه اینترنت شناخته شده است، شماره ۱۶ رقمی کارت الکترونیک بانکمان، شماره سه یا چهارقمی رو یا پشت کارتمان که به CCV2 معروف است، رمز اصلی و رمز دوم که رمز دوم را برای خرید‌های الکترونیک استفاده می‌کنیم.

سارقان اینترنتی معمولا این اطلاعات مربوط به هویت ما را می‌خواهند و بعد دست به کار می‌شوند و به اصطلاح ما را «هک» می‌کنند. بعد اطلاعات هویتی ما را به عنوان هویت خود جا می‌زنند و کارشان را  شروع می‌کنند. اگر خواستید برای دوستانتان کلاس بگذارید و اسم خارجی این سرقت هویت را توضیح دهید بگویید سارقان از دو روش (فیشینگ) و (فارمینگ) استفاده می‌کنند.

Phishing روشی تهاجمی است و حملات Pharming هم تله و اغفال اینترنتی است! بررسی‌ها نشان داده که پس از شناسایی این تبهکاران، جبران خسارت‌هایی که آنان به بار آورده‌اند بین ۴ تا ۵ سال به طول می‌انجامد. حالا خود دانید اگر فکر می‌کنید حوصله این اصطلاحات و اطلاعات تخصصی را ندارید جبران خسارت ۵ ساله را درنظر مرور کنید و اگر نه ادامه دهید! یادتان باشد فقط قرار نیست که پول‌های من و شما دزدیده شود. سارقان اینترنتی هویت من را می‌دزدند و با آن از شما سرقت می‌کنند. بدین ترتیب من و شما به جان هم می‌افتیم و بعد بیایید پیدا کنید پرتقال‌فروش را.

در روش فیشینگ سارقان که در جست‌وجوی لقمه‌ای چرب و نرم هستند در دنیای مجازی، ای‌میل‌هایی را طراحی می‌کنند و برای کاربران می‌فرستند. من و شما هم از همه جا بی‌خبر خوشحال از نامه‌های مجازی روی آنها کلیک می‌کنیم. ای‌میل مربوطه که طوری طراحی شده که با نخستین کلیک فعال شود شروع به جست‌وجوی اطلاعات هویتی من و شما می‌کند. بعد آنها را به سارق تقدیم می‌کند. سارق به شماره‌هایی دست پیدا می‌کند که رایانه من با آن در اینترنت شناخته می‌شود. حالا او یک هویت دارد که مال خودش نیست. بنابراین می‌تواند با آن به سراغ قربانی بعدی برود. ممکن است آن قربانی شما باشید.

 در همین چندماه اخیر شما هم احتمالا با پیامکی مواجه شدید که از بانک مرکزی ارسال شده بود. در آن گفته بود که شماره ۱۶ رقمی روی کارت عابربانک خود را برای هیچ‌کس در قالب پیامک ارسال نکنید زیرا ممکن است همین ارسال پیامک ترفند دریافت اطلاعات هویتی شما باشد.همچنین در همین پیامک بانک مرکزی گفته شده بود که CCV2کارت خود را هم پیامک نکنید. اینها همان اطلاعاتی است که در خریدهای اینترنتی لازم است تا یک خرید انجام گیرد. به علاوه رمز دوم. اما این اطلاعات ممکن است از چه راه‌هایی از من و شما دزدیده شود.

اول همان راه بی‌احتیاطی من شما در ارسال پیامک به دوستانمان یا به مسابقاتی است که می‌گویند بیایید و شرکت کنید تا برنده شوید. البته منظورمان برنامه ۹۰ نیست‌ها! مسابقه‌هایی که می‌خواهند شما در آن شرکت کنید و معمولا هم مرحله به مرحله انجام می‌شود.  اما شیوه سارقان حرفه‌ای اینترنتی همان فارمینگ است. آنها می‌آیند و برای شما یک تله حسابی آماده می‌کنند. شما می‌روید که خرید اینترنتی کنید.

یک شارژ تلفن همراه می‌خواهید بخرید. می‌روید و وارد سایت مربوطه می‌شوید. خرید را تعیین می‌کنید بعد نوبت به پرداخت بانکی می‌شود. برنامه از شما می‌خواهد که بانک موردنظر خود را انتخاب کنید. شما هم انتخاب می‌کنید. اینجا لحظه حساسی است.

سارقان در این روش، صفحه‌هایی کاملا مطابق و مثل صفحه بانک‌ها طراحی کرده​اند و حتی لوگوی بانک شما هم در آن هست. ولی شما لحظه‌ای قدم در کمینگاه آنان می‌گذارید که روی خرید اینترنتی کلیک کرده‌اید اما به آدرس بالای صفحه نگاه نکرده‌اید. برای همین می‌گویند آدرس بار یعنی همانجایی که www را می‌زنید به دقت چک کنید سارقان از این فرصت استفاده کرده و لحظه‌ای که شما ممکن است برای خرید، بانک موردنظر را انتخاب می‌کنید شما را به صفحه‌ای با آدرس بار موردنظر خود می‌کشانند.بعد شما فکر می‌کنید وارد صفحه خرید بانک شده‌اید و شروع می‌کنید به تایپ کردن شماره ۱۶ رقمی، بعد CCV2 بعد رمز دوم و بعد سال انقضا. اما همه این اطلاعات را به آقا یا خانم سارق تقدیم کرده‌اید. بعد هم سیستم به شما خطا می‌دهد و می‌گوید از اول اقدام کنید.اگر لحظه‌ای که به صفحه خرید و واریز پول وارد می‌شوید تأمل کنید و آدرس بار را نگاه کنید باید آدرس بانک شما باشد. حالا ممکن است بگویید من که آدرس بار بانکم را به یاد ندارم. برایتان الان می‌نویسیمشان. بانک موردنظر خود را به خاطر داشته باشید. وقتی دارید خرید می‌کنید توجه کنید در صفحه‌ای که دارید شماره ۱۶ رقمی و بقیه اطلاعات حساس را وارد می‌کنید آدرس بارش همین باشد.

آدرس پرداخت اینترنتی بانک سامان: sb24.com
آدرس پرداخت اینترنتی بانک پارسیان: pec24.com
آدرس پرداخت اینترنتی بانک پاسارگاد:  BankPasargad.com
آدرس پرداخت اینترنتی بانک ملت:  bankmellat.ir
آدرس پرداخت اینترنتی بانک سینا:  esinabank.com
آدرس پرداخت اینترنتی بانک ملی:  https://epayment.bmi.ir
یادتان باشد روش فارمینگ از غفلت و از این حال و هوای شما استفاده می‌کند که به کلیک‌هایی که می‌کنید اعتماد دارید اما شاید مقصدی که رفتید کاملا شبیه مقصد اصلی بوده باشد.

 تو زیر نظر هستی!!!

روش ارسال پیامک برای شرکت درمسابقه
مدتی است شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان آن ور آبی مسابقه‌هایی برگزار می‌کنند. آنها از شما می‌خواهند که در مسابقه آنها شرکت کنید. روش شرکت در مسابقه هم از طریق دادن پیامک به شماره‌ای است که آنها معرفی می‌کنند. بعد از مدتی پیامکی به شما داده می‌شود که «در مرحله اول مسابقه برنده شده‌اید» و اگر می‌خواهید در مرحله بعدی شرکت کنید باید ۱۰۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ هزار تومان واریز کنید.شما هم می‌گویید جهنم و ضرر اینکه پولی نیست. بعد از شما می‌خواهند که به حسابی به صورت الکترونیک پولی واریز کنید یا اطلاعاتی را برایشان پیامک کنید. از اینجا به بعد کار سارقان دو شیوه دارد یا کاملا شکل کلاهبرداری به خود می‌گیرد یا کار زمینه‌سازی برای سرقت هویت شما ادامه می‌یابد.

روش کلاهبرداری اینگونه ادامه پیدا می‌کند که در پیامکی دیگر ضمن تبریک برای پیروزی در مرحله قبل، از شما می‌خواهند برای ورود به مرحله بعد مبلغی بیشتر واریز کنید و شما هم چنین می‌کنید. شاید در نگاه اول یک هزار تومان تا ۱۰ هزار تومان رقم‌های خردی باشد اما آنها به تعداد کاربران تلفن همراه دائمی و اعتباری دام پهن کرده‌اند و بعد می‌بینید همین خرده پول‌ها چه رقمی شده است. روش سرقت اطلاعات هم همین است که بگویند به شیوه الکترونیک پولی را برایشان از عابربانک انتقال دهید یا از طریق اینترنت برایشان واریز کنید و بعد می‌شود همان فارمینگی که گفتیم.

 روش انتقال وجه

در بسیاری مواقع که در حال کار با عابربانک هستید فردی ممکن است به شما مراجعه کند و از شما بخواهد که وجهی را نقدی بگیرید و معادلش را به حسابی انتقال دهید. لطفا در این موارد بی​خیال مرام بشویدو این کار را نکنید زیرا این کار سبب می‌شود شماره ۱۶ رقمی و نام و نشانی شما به فردی که هکر یا به قول خودمان سارق اینترنتی است ارسال شود. شما پولی را گرفته‌اید و همان اندازه انتقال داده‌اید. ولی شماره‌ای که به آن انتقال می‌دهید می‌تواند اطلاعات اولیه شما را برای سرقت‌های هویتی و بعد سوء‌استفاده‌های بعدی ​باشد.

 روش دم‌دستی!

در این روش سارق برای به دست آوردن اطلاعات اولیه شما  به صورت خیلی پیش پا افتاده عمل می‌کند. نزدیک عابربانک می‌ایستد و حرکات دست شما را به دقت نگاه می‌کند تا ببیند رمزی که وارد می‌کنید چه اعدادی است. بعد کاری می‌کند تا بتواند شماره ۱۶ رقمی کارت شما را داشته باشد.متاسفانه بسیاری از کارت‌های عابربانک به صورت برجسته شماره‌ها را روی خود جای داده‌اند. این وضع سبب شده تا سارقان از برجستگی روی کارت استفاده کرده با روش​های مختلف شماره‌هایش را بردارند. بعد اقدامات بعدی در اینترنت انجام می‌گیرد.

 روش کنترل نامحسوس

در یکی از هشدارهای پلیس آگاهی، کارآگاهان سارقی را شناسایی و دستگیر کردند که تنها از یک عابربانک خاص از حساب‌های دیگر سرقت کرده بود. این فرد با کارگذاشتن یک دوربین بسیار حساس و ریز در دیواره محل عابربانک حرکات دست طعمه هایش  را زیر نظر داشت. سپس منتظر می‌شد تا شما رمز را وارد کنید. رمزها در دوربین ضبط می‌شد.بعد با کارتی شبیه کارت‌های الکترونیک یا همان کارت عابربانک که به آن (مستر) می‌گویند- با آن مسترکارت که مخصوص خرید در کشورهای خارجی فرق دارد- به سراغ سیستم می‌رفت و خود دستگاه عابربانک را هدف حمله اینترنتی خود قرار می‌داد. برای همین تاکید می‌شود به صورت مرتب و مستمر رمز کارت‌های خود را تغییر دهید و برای استفاده از عابربانک و به ویژه گرفتن یارانه‌های نقدی خود عجله نکنید!

 ۱۰ راهکار مقابله با سرقت‌های اینترنتی

 هنگام خرید از مغازه‌ها، رمز بانکی خود را شخصا وارد دستگاه کارتخوان کنید و از گفتن آن به فروشنده و دیگران خودداری کنید.
کارت بانکی خود را به شخص دیگری ندهید و اگر دادید بعد از دریافت، رمز کارت و رمز دوم را تعویض کنید.
از نوشتن رمزهای کارت بانکی در کنار کارت بانکی خود خودداری کنید.

کارت بانکی خود را کاملا شخصی بدانید و از ارائه اطلاعات آن حتی به افراد نزدیک خودداری کنید (مثلا نگویید بابا  ماکه این حرفا رو نداریم!). بسیار پیش آمده که افرادی که مرتکب دزدی اینترنتی شده‌اند، از کارت‌های بانکی افراد خانواده خود یا آشنایان و همکاران استفاده کرده‌اند. پس بهتر است هر کسی خودش مراقب اموال خویش باشد تا از اتفاقات ناخواسته جلوگیری شود.

خرید‌های اینترنتی خود را از سایت‌های معتبر انجام دهید و قبل از خرید از سایت، هویت و اعتبار سایت را بررسی کنید. این کار را می‌توانید با جست‌وجو در اینترنت انجام دهید یا از دوستان و آشنایان خود بپرسید.
در هنگام خرید اینترنتی و زمان وارد کردن اطلاعات بانکی، حتما به آدرس سایت بانک دقت شود. زیرا افراد سودجو با راه‌اندازی سایت‌های فیشینگ و شبیه‌سازی آن به سایت بانک‌ها، اقدام به دزدیدن اطلاعات بانکی افراد می‌کنند. بسیاری از جرائم اینترنتی با همین روش انجام می‌شود.

 اگر به هر نحوی مطلع شدید که تمام یا بخشی از اطلاعات کارت بانکی شما درز کرده است باید سریعا اقدام به تغییر این اطلاعات کنید.
به هیچ‌وجه پرداخت‌های اینترنتی و استفاده از اینترنت بانک را در کافی‌نت‌ها و کامپیوترهای عمومی انجام ندهید. حتی مشاهده شده که در مرکز کامپیوتر دانشگاه‌ها نیز، اطلاعات کارت‌های بانکی سرقت شده و مورد سوء‌استفاده قرار گرفته است. در صورت اجبار به این کار، بلافاصله رمز دوم کارت خود را تغییر دهید.

به قدیمی‌ها کمک کنید. پدران و مادران ما یا پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما که حالا بازنشسته شده‌اند و حقوقشان را به وسیله کارت‌های عابربانک دریافت می‌کنند هدف‌های سارقانند زیرا آنها کمتر از من و شما با اینترنت و روش‌های الکترونیک آشنا هستند. ممکن است به بهانه کمک کردن سارقان به سراغشان بیایند یا از کندی حرکت آنها در عملیات بانکی استفاده کنند و شماره رمز آنها را پیدا کنند پس به آنها کمک کرده و یا آنکه روش صحیح استفاده را به آنها یاد بدهید.

منبع: مجله سرنخ،شماره۱۳۲


مطالب مشابه :


دزدی اینترنتی !!!!

خدمات اینترنتی الکترونیکی بانک ملی همدان آدرس پرداخت اینترنتی بانک ملی: https://epayment.bmi.ir




خدمات الکترونیکی

بانک ملی ایران در راستای تا با عضویت در بخش خدمات اینترنتی این بانک ضمن آگاهی از




::: خدمات اينترنتي :::

كارمند بانک ملی کاربر مجددا باید وارد بخش خدمات اینترنتی شده و این بار بجای کلیک




درگاه پرداخت اینترنتی بانک ملی

درگاه پرداخت اینترنتی بانک ملی دراین وبلاگ سعی شده که خدمات بانک ملی ایران و چگونگی




معرفی سامانه رعد ملی

خدمات اینترنتی الکترونیکی بانک ملی همدان آموزش خدمات الکترونیکی بانک ملی صفحه




نمونه سولات شهروند الکترونیکی

خدمات اینترنتی الکترونیکی بانک ملی همدان - نمونه سولات شهروند الکترونیکی -




ورود به خدمات اینترنتی و رویت صورتحساب !!!

نحوه عضویت و استفاده از خدمات اینترنتی وارد سایت بانک ملی شوید. از منوی خدمات الکترونیکی




برچسب :