یادداشت یک دانشجو معلم...


ابتدای کلام، اولین سالروز تولد دانشگاه فرهنگیان را خدمت تمامی دانشجومعلمان و اساتید محترم دانشگاه فرهنگیان تبریک عرض می کنم. چندی پیش خبری مبنی بر کسر حقوق از دانشجومعلمان به میزان 45 درصد از کل حقوق، در فضای علمی دانشگاه فرهنگیان پیچید که اعتراضات فراوانی را نیز با خود به همراه داشت. لذا تصمیم گرفتم پیرامون این مسئله و برخی موضوعات دیگر مطلبی بنویسم.

گام اول:

اگر به دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سال 1391 نگاهی بیاندازیم متوجه خواهیم شد که پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان به صورت روزانه بوده و تنها هزینه غذا و خوابگاه، و آن هم می بایست مطابق تعرفه های معمول سایر دانشگاه های سراسری از دانشجومعلمان دریافت شود. لذا تمامی دانشجومعلمان بر همین مبنا تحصیل در این دانشگاه را انتخاب نموده اند ولی پس از ورود به دانشگاه، متوجه امری متفاوت شده اند: یعنی همان کسر 45 درصد حقوق ماهیانه دانشجومعلمان، جهت هزینه های غذا و خوابگاه.

ابتدا به بررسی هزینه غذا و خوابگاه به ازاء یک ماه در سایر دانشگاه های دولتی که به صورت روزانه دانشجو می پذیرد می پردازیم: برای نمونه در دانشگاه خلیج فارس بوشهر به ازاء هر دانشجو ماهیانه تقریبا 60000 تومان هزینه غذا و 40000 تومان هزینه خوابگاه می شود. با این حساب، هر دانشجوی روزانه دانشگاه خلیج فارس بوشهر می بایست ماهیانه 100000 تومان بابت امکانات رفاهی به دانشگاه بپردازد.

ال اگر قانون (ناعادلانه!) کسر حقوق 45 درصد را در دانشگاه فرهنگیان اجرایی کنند ماهیانه حدود 170000 تومان از حقوق دانشجومعلمان کسر می گردد یعنی 70000 تومان بیشتر از دانشگاه های دیگر!

تفاوت فاحش در هزینه ها و ناعدالتی در یک طرف و کیفیت ارائه خدمات رفاهی در دانشگاه فرهنگیان در طرف دیگر! کیفیت غذایی که در دانشگاه فرهنگیان ارائه می شود به هیچ وجه قابل مقایسه با سایر دانشگاه ها نیست (این ادعا، با تحقیقات میدانی در بین دانشجومعلمان به سادگی قابل اثبات است). امکانات رفاهی و آموزشی این دانشگاه در اکثر پردیس ها پایین تر از مدارس شبانه روزی است! گذشته از همه این موارد، امکانات رفاهی و وضعیت غذا و خوابگاه در تمامی پردیس ها و مراکز آموزشی دانشگاه فرهنگیان یکسان نیست ولی هزینه یکسانی از همه دریافت می شود که این خود نوعی بی عدالتی محض است.

همه این ها به کنار! طبق این قانون –که البته اگر مبتنی بر عدالت باشد! - می بایست به ازاء خدماتی که دانشگاه به دانشجومعلمان ارائه می دهد کسر حقوق صورت پذیرد که متاسفانه در موارد بسیاری خلاف آن اجرا می گردد. برای مثال در دانشگاه ما –پردیس حضرت رسول اکرم (ص) اهواز –و اکثر پردیس ها از تاریخ 1 یا 2 بهمن 92، پایان امتحانات ترم مهر، تا تاریخ 26 بهمن 92، شروع ترم بهمن طبق تقویم آموزشی، هیچ گونه خدماتی از طرف دانشگاه به دانشجومعلمان اراده نگردیده است و دانشگاه رسماً تعطیل بوده است. ولی شنیده ها حاکی از آن است که قرار است بخاطر 5 روز پایانی بهمن ماه که برخی دانشجومعلمان در دانشگاه حضور داشته اند به میزان 170000 تومان از حقوق تمامی دانشجومعلمان کسر گردد. آیا این عدالت است؟!

گام دوم:

حکم استخدام دانشجومعلمان ورودی 1391 از تاریخ 1 بهمن همان سال زده شده است ولی حقوق بهمن و اسفند سال 1391 هنوز به حساب هیچ کدام از دانشجومعلمان واریز نگردیده است. به قولی در کیسه دیون ریخته شده است و اینکه چه زمانی پرداخت می شود خدا میداند!

نکته دیگری که جای تامل فراوان دارد این است که اگر دانشجومعلمان به عنوان کارمند دولت شناخته می شوند چرا همانند سایر کارکنان دولت از مزایا، خدمات و تسهیلات دولتی بهره ای نمی برند؟ برای مثال، حق عائله مندی و عیدی و ...!

گام سوم:

پرسش های دیگری نیز ذهن مرا در غل و زنجیر جهالت گرفتار ساخته است که در این نوشتار نمی گنجد لذا در زیر، خلاصه وار به آن ها اشاره می کنم:

چرا دانشگاه فرهنگیان صندوق رفاه دانشجویی ندارد؟ چرا بسیاری از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد دانشگاه ها، در دانشگاه فرهنگیان اجرایی نمی شود؟ برای نمونه، مصوبات پیرامون فعالیت تشکل های دانشجویی. چرا برخی مسئولین دانشگاه فرهنگیان، کارمند دولت بودنمان را تهدیدوار، همچون پُتکی بر سرمان می کوبند تا سکوت اختیار کنیم و زبان انتقاد را در کام فرو ببریم؟ چرا در بین دانشجومعلمان مجرد و متاهل در کسر حقوق بابت هزینه های رفاهی و خوابگاهی تفاوتی وجود ندارد؟ مسئولین دانشگاه چه تدابیر کارساز و مفیدی جهت دانشجومعلمان متاهل اندیشیده اند؟ آیا واقعا امکانات رفاهی دانشگاه فرهنگیان در شأن یک معلم هست؟! پاسخ تمامی این سوالات و ده ها سوال دیگر را از وجدان پاک و بی آلایش مسئولین امر بخواهید!

 

پاسخ تمامی این سوالات و ده ها سوال دیگر را از وجدان پاک و بی آلایش مسئولین امر بخواهید!

به نقل از «خبرگزاری دانشجو - نشریه دانشجویی کلید»


مطالب مشابه :


پذیرش دانشگاه فرهنگیان در کنکور 93

چوتال - دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی - پذیرش دانشگاه فرهنگیان در کنکور 93 - - چوتال - دانشگاه




چگونگی مصاحبه برای دانشگاه فرهنگیان:شهید رجایی و مراکز تربیت معلم

دانشگاه علوم پزشکی شهید چگونگی مصاحبه برای دانشگاه فرهنگیان:شهید رجایی و مراکز تربیت




روز شمار مقاومت در خرمشهر 2

دانشگاه شهید رجایی تهران. دکتر مهدی عربی - روز شمار مقاومت در خرمشهر 2 - دکتر مهدی عربی




نقد فیلم ..................نقد عملکرد

دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید رجایی شیراز - نقد فیلم نقد عملکرد - دانشگاه




شهید رجایی

رجایی بعد از دانشگاه در جریان حوادث 15 خرداد سال شهید رجایی معتقد بود كه حرف مائو مبنی بر




یادداشت یک دانشجو معلم...

چوتال - دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی - یادداشت یک دانشجو معلم - - چوتال - دانشگاه تربیت دبیر




انتخاب واحد ترم 3

چوتال - دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی - انتخاب واحد ترم 3 - - چوتال - دانشگاه تربیت دبیر شهید




نقد عملکرد برگزاری مسابقه ی تفسیر قرآن

دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید رجایی شیراز - نقد عملکرد برگزاری مسابقه ی تفسیر قرآن -




برچسب :