یافته های امیدبخش پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی اهواز در درمان بیماری MS

یافته های امیدبخش پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی اهواز در درمان بیماری MS

جدیدترین یافته های پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز حاکی از وجود ارتباط بین بیماری "ام اس مولتیپل اسکلروزیس"با "نوسانات میدان مغناطیسی زمین"است.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه خوزستان - بر اساس پژوهش انجام شده توسط دکتر سید آیدین ساجدی، دستیار ارشد تخصصی بیماری های مغز و اعصاب و دکتر فهیمه عبدالهی دستیار تخصصی بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که در نشریهBMC Neurology به چاپ رسیده است، نوسان میدان مغناطیسی زمین نه تنها حدود 56% از تغییرات در شیوع این بیماری را توضیح می دهد بلکه حتی توانایی بالقوه برای پیش بینی در خصوص زمان افزایش خطر بروز حملات و تغییرات اپیدمیولوژیک "ام اس" را دارد زیرا تغییرات میدان مغناطیسی زمین تحت تاثیر جریان بادهای خورشیدی بوده و بنابراین تا حد قابل توجهی توسط ایستگاه های مداری قابل پیش بینی است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که شدت نوسانات میدان در نقاط مختلف زمین متفاوت است، در گام نخست این فرضیه با چگونگی توزیع بیماری در سطح جهان نسبت به موقعیت قرار گیری جوامع در رابطه با این نوسانات آزموده و فرضیه جاری مبنی بر نقش نور خورشید و ویتامینDنیز با آن مقایسه شد که نتیجه به طور قابل توجهی به نفع فرضیه ما بود.

این پژوهشگر ادامه داد: پس از اعلام نتایج این تحقیق در قالب یک سخنرانی در کنفرانس جهانی نورولوژی و اپیدمیولوژی در فرانسه، مرحله دیگری از آزمون این فرضیه را با مقایسه تغییرات سالانه بروز بیماری با این نوسانات آغاز کردیم که تاکنون نتایج این مرحله نیز موید وجود ارتباط قابل توجه بین این 2 پدیده است.

ساجدی با بیان این که در حال حاضر ما در این زمینه پیشرو هستیم، تصریح کرد: البته طی 6 ماه گذشته 2 گروه پژوهشی از کانادا و یونان نیز یافته هایی در تایید این موضوع گزارش کرده اند که حاکی از توجه سایر مراکز پژوهشی به این مسأله است. این موضوع از یک سو خوشحال کننده است، زیرا راه را برای دستیابی سریع تر به رهیافت های جدید می گشاید، اما از سوی دیگر چنانچه بخواهیم موقعیت برتر کشور در این زمینه حفظ شود، نیاز به همکاری گسترده مراکز و پژوهشگران سراسر کشور و دسترسی به امکاناتی است که فراتر از ظرفیت های یک دانشگاه بوده و حمایت همه جانبه وزارت بهداشت را می طلبد.

وی مهم ترین انتظار خود را حمایت مسولان کشوری در ادامه مسیر این تحقیقات عنوان کرد و افزود: برای ادامه تحقیقات خود نیازمند حمایت مسولان ارشد وزارت بهداشت هستیم زیرا در صورت عدم پشتیبانی و حمایت آن ها در روند این پژوهش بزرگ توقف ایجاد خواهد شد و در این صورت به عنوان یک متخصص و پزشک بالاجبار در مراکز درمانی مشغول به کار خواهم شد و از کار تحقیقاتی و پژوهشی خود دور می شوم.

این محقق و پژوهشگر جوان با بیان این که سیاست های کلی نظام و دولت و تاکید مقام معظم رهبری بر متوقف نشدن پژوهش های علمی است، ادامه داد: خواستار هیچ بودجه میلیاردی از دولت نیستم و تنها خواسته ام از مسولان وزارت بهداشت این است که اجازه دهند کارهای پژوهشی خود را در یکی از مراکز تحقیقات ادامه دهم و در این صورت طی 3 سال آینده به نتایج بسیار امیدوار کننده ای در خصوص شناخت دقیق تر و درمان بیماری MSخواهیم رسید که به طور قطع در دنیای پزشکی موردتوجه قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر سید آیدین ساجدی محقق جوان 32 ساله کشور در حال حاضر مشغول اخذ تخصص خود در رشته مغز و اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است؛ وی در سال 82 به عنوان پژوهشگر نمونه و همچنین دانشجوی نمونه در دانشگاه علوم پزشکی گیلان معرفی شد. ساجدی در سال 90 مجددا به عنوان دانشجوی نمونه در رشته دستیاری تخصصی مغز و اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز معرفی شد و در سال 91 به عنوان پژوهشگر نمونه از سوی همین دانشگاه مورد تجلیل قرار گرفت.

پژوهش انجام شده توسط وی و همسرش دکتر فهیمه عبدالهی دستیار تخصصی بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با عنوان "ارتباط میدان مغناطیسی زمین با بیماری MS" جدیدترین پژوهش در این زمینه است و نتایج به دست آمده آن توسط مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا از جمله سازمان فضایی ناسا و همچنین سازمان فضایی روسیه تایید شده و طی مقاله ای در چندین کنفرانس جهانی از جمله کنفرانس نورولوژی و اپیدمیولوژی در کشور فرانسه ارائه و مورد توجه محققان صاحب نام قرار گرفته است.

دکترBreus از پژوهشگران ارشد سازمان فضایی روسیه که سابقه طولانی در بررسی تاثیرات بیولوژیک میدان مغناطیسی زمین بر سلامت انسان دارد و یکی از داوران بررسی کننده مقاله ارائه شده توسط دکتر ساجدی در کنفرانس علمی نورولوژی و اپیدمیولوژی فرانسه بوده است، درنظرکتبی خود به BMC Neurology، این مقاله را پژوهشی دانسته که نه تنها می بایست توسط پزشکان، بیوشمیست ها و اپیدمیولوژیست ها مطالعه شود، بلکه برای فیزیکدان ها هم حاوی نکات قابل توجهی است

http://khouzestan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=43456

 

 


مطالب مشابه :


یافته های امیدبخش پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی اهواز در درمان بیماری MS

ام اس. ام اس. صفحه یافته های امیدبخش پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی اهواز در درمان بیماری ms:




ام اس و حاملگی

ام اس و حاملگی امروزه قضیه برعکس است و حاملگی امیدبخش میباشد و مطالعات نشان داده است که




بیماری « ام اس » و یک اهری

«‌ ام اس لینک حتی این سایت خود به عنوان یاور بیماران ام اس امیدبخش بوده و پاسخگوی




اس ام اس های فلسفی و آموزنده ی جدید

اس ام اس امیدبخش - اس ام اس آرام کننده - اس ام اس آرامش بخش - اس ام اس واسه کسی که ناراحته




اس ام اس فلسفی سخنان الهام بخش بزرگان

اس ام اس فلسفی سخنان الهام بخش بزرگان. سخنان بزرگان و جملات زیبای فلسفی آموزنده




داروی کالسیتریول(calcitriol) نویدبخش

دکتر هندی و درمان ام اس با عمل




امید تازه برای درمان ام‌اس

ام اس - امید تازه برای درمان اماس - - ام نتایج امیدبخش بود.




اس ام اس های عاشقانه، عشقولانه ی جدید

اس ام اس های عاشقانه، عشقولانه ی جدید. خزان که قسمت ما شد، بهار مال شما، دلم به یادت افتاد




ارسلان قاسمي نوجوان ايراني

اس ام اس امیدبخش اس ام اس جدید - اس ام اس فلسفی جدید - اس ام اس خواندنی - اس ام اس آموزنده




برچسب :