ويژگي مردمي زنجان..............
مردم استان زنجان از نظر تركیب قومی، مجموعه ای از اقوام آریایی، گرجی، ترک و قبیله های ایل خمسه هستند از این رو می توان گفت كه استان زنجان از وحدت نژادی خاصی پیروی نمی کند. اقوام آریایی در اواخر هزاره دوم قبل از میلاد، در این منطقه ساكن شده و طایفه ای از اقوام ترک به نام قنفور در قرن هفتم هجری و اقوام گرجی و ایلات خمسه در دوران صفویه به این ناحیه كوچانده شده اند. اختلاط و امتزاج اقوام گرجی با قبایل ایلات خمسه، تیپ مخصوص زنجانی را با ظاهری دارای پوست گندمی و چشم های میشی و موهای مشكی به وجود آورده که بیش تر در جلگه ها و كناره رودخانه های استان زندگی می كنند.
چشم های سبز و روشن و موهای بور از ویژگی های ظاهری آریایی های اصیل است كه به علت اختلاط نژادی كم تر، همچنان آریایی باقی مانده و بیش تر در بلندی ها و كوهپایه های استان زنجان زندگی می كنند. در استان زنجان؛ خانواده از پدر و مادر و فرزندان تشكیل شده است و در بعضی از خانواده ها پدر و مادر بزرگ نیز همراه بچه ها و نوه های خود زندگی می كنند. ساختار خانواده ها بر پدرسالاری استوار است و تصمیم نهایی را پدر یا پسر بزرگ خانواده می گیرد. در مراسم تدفین و خاک سپاری اموات در شهرها و روستاهای استان زنجان نیز آداب خاصی حاکم است و همکاری و تعاون اهالی استان در این زمینه قابل توجه است.
رعایت آداب و رسوم مراسم تدفین نیز همانند مراسم ازدواج و دیگر آداب و رسوم رایج در منطقه زنجان، از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر متوفی از وضع مالی چندان خوبی برخوردار نباشد، دوستان و نزدیکان وی بدون اطلاع یک دیگر مبلغی را برای مراسم عزاداری و احسان کردن مواد غذایی اختصاص می دهند. در تمام مراسم های مربوط به عزاداری چه متوفی بی بضاعت باشد و چه ثروتمند، آداب تقریباً یکسانی وجود دارد. پوشیدن لباس سیاه، دعوت مهمانان مراسم عزاداری توسط بزرگ فامیل متوفی، دادن وعده های غذایی مخصوص به مهمانان (اگر پنجشنبه باشد، شام و اگر جمعه باشد، ناهار)، برگزاری مراسم شب سوم، شب هفتم و شب چهلم متوفی از جمله ی این آداب و رسوم است که در سطح استان با یک ترتیب ولی به شیوه های گوناگون محلی انجام می پذیرد.
در تمام این مراسم از مهمانان با خرما، حلوا و وعده های غذایی پذیرایی می شود. پذیرش مهمان در بین بازماندگان متوفی تا شب چهلم ادامه خواهد داشت و افراد مختلف برای تسلی خاطر بازماندگان به منزل متوفی می آیند. چند روز بعد از مراسم چهلم متوفی، بستگان بازماندگان متوفی با آوردن پارچه ها و لباس های رنگی از بازماندگان متوفی می خواهند که لباس سیاه نشانه ی عزاداری خود را درآورده و لباس های رنگی بپوشند و فعالیت های طبیعی و روزمره خود را از سر بگیرند که به این مراسم "قره آچماق" می گویند.
مطالب مشابه :
تاریخچه استان زنجان
استان زنجان به لحاظ اقتصادی از مناطق صنعتی و خودکفای ایران بوده و از نظر جاذبه های گردشگری
پورتال شهري زنجان.........
پورتال شهري زنجان موسسه آموزش عالی روزبه (زنجان) دانشگاه جامع علمی کاربردی
غذا هاي محلي زنجان............
غذا هاي محلي زنجان موسسه آموزش عالی روزبه (زنجان) دانشگاه جامع علمی کاربردی
تست ریاضی اول دبیرستان
دانشگاه روزبه زنجان. دانشگاه پیام نور. علمی کاربردی
آداب و رسوم مردم زنجان...........(به صورت مختصر)
آداب و رسوم مردم زنجان موسسه آموزش عالی روزبه (زنجان) دانشگاه جامع علمی کاربردی
ويژگي مردمي زنجان..............
ويژگي مردمي زنجان موسسه آموزش عالی روزبه (زنجان) دانشگاه جامع علمی کاربردی
عمارت ذوالفقاري زنجان.............
عمارت ذوالفقاري زنجان موسسه آموزش عالی روزبه (زنجان) دانشگاه جامع علمی کاربردی
نمايشگاه آثار دانشجويان معماري موسسه روزبه در رختشويخانه زنجان به نمايش گذاشته شد
مديرگروه انجمن معماري موسسه آموزش عالي روزبه زنجان گفت: دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی
نگاهي به تاريخچه ي بازار سر پوشيده ي زنجان................
نگاهي به تاريخچه ي بازار سر پوشيده ي زنجان روزبه (زنجان) (زنجان) دانشگاه جامع علمی
نگاهي به تاريخچه ي بناي رختشويخانه.........
درباره ي زنجان موسسه آموزش عالی روزبه (زنجان) دانشگاه جامع علمی کاربردی
برچسب :
دانشگاه علمی کاربردی روزبه زنجان