هایپرپلازی خوش خیم پروستات

هایپرپلازی خوش خیم پروستات - متخصص كليه و فوق تخصص اندويورولوژى و لاپاراسكوپى پيشرفته تلفن : ٠٩١٢٨٩٥٦٦١٠"> وبلاگ شخصي دکترنادعلى موسی نژاد - هایپرپلازی خوش خیم پروستات

وبلاگ شخصي دکترنادعلى موسی نژاد

متخصص كليه و فوق تخصص اندويورولوژى و لاپاراسكوپى پيشرفته تلفن : ٠٩١٢٨٩٥٦٦١٠

هایپرپلازی خوش خیم پروستات

هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) شایع‌ترین علت انسداد ادراری است که در میان مردان رخ می‌دهد. این بیماری هایپرتروفی خوش خیم پروستات نیز نامیده می‌شود. البته چون واژه هایپرپلازی، افزایش تعداد سلولهای اپیتلیال را که در آزمایش میکروسکوپی مشاهده می‌شود توصیف می‌کند، کاربرد واژه هایپرپلازی خوش خیم پروستات بهتر است.

 

شیوع

با رسیدن به سن ۷۰ سالگی، قریب به ۸۰٪ مردان درجاتی از BPH را خواهند داشت که ممکن است علایم ادراری آزاردهنده‌ای را ایجاد کند.

علائم بیماری

علایم انسدادی معمولاً زودتر بروز می‌کند و شامل تکرر ادرار، احتباس ادرار، کاهش قطر و فشار جریان ادرار وقطره قطره شدن انتهای ادرار می‌باشد. در واقع این علائم ناشی از تورم پروستات می‌باشند. در معاینه تورم پروستات با  معاینه از راه مقعد یا توشه رکتال (TR )قابل بررسی است. سونوگرافی به تشخیص کمک می‌نماید.

سیر بیماری

در طی فاز اولیه BPH، بافت پروستات شروع به هایپرتروفی می‌کند. این عمل ممکن است بر میزراه فشار وارد کند، بنابراین در نتیجه انسداد مکانیکی اندازه لومن میزراه کاهش می‌یابد. به موازات افزایش فشار، بیماران ممکن است اشکال در شروع ادرار کردن یا کاهش یا ضعیف شدن جریان ادرار را تجربه کنند. برخی بیماران ممکن است حتی برای شروع ادرار روی مثانه فشار وارد کنند.

به موازات بدتر شدن علایم، مثانه تحریک می‌شود. تحریک مثانه فاز آخر BPH است. ماندن ادرار در مثانه ممکن است سب افزایش حساسیت این عضو شود. حتی باقی ماندن مقدار کمی ادرار در مثانه همراه با فشار وارده از طرف پروستات بزرگ شده ممکن است سبب تکرر ادرارشود. البته این علایم ممکن است نشان دهنده بیماری‌های دیگری مانند پروستاتیت، سرطان پروستات و عفونت دستگاه ادراری نیز باشند. معاینه پروستات از را مقعد یا(DRE) و ازمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) برای رد بیماری‌های دیگر کمک کننده هستند.

درمان

درمان بستگی به شدت بیماری دارد.هدف اصلی درمان BPH بهبود یا تخفیف علایم است. هم چنین هدف درمان توقف پیشرفت بیماری و جلوگیری از عوارضی است که ممکن است در اثر درمان نشدن BPH ایجاد شوند. انتخاب نوع درمان به وسیله بیمار ارجحیت دارد. بنابراین بهترین درمان ممکن برای یک بیمار با علایم خفیف و بدون شکایت باید شامل پایش PSA و DRE هم چنین توصیه‌هایی برای پیگیری در صورت بروز علایم است. مشاوره با بیماران در مورد BPH برای آموزش آن‌ها در ارتباط با تغییرات شیوه زندگی مانند اجتناب از نوشیدنی‌های حاوی کافئین نزدیک به زمان خواب و مصرف دیورتیک‌ها در صبح به جای شب است.

درمان دارویی مرتبط با BPH اصولاً با کاربرد دو دسته مختلف دارویی تکمیل می‌شود: آنتاگونیست‌های آلفا-آدرنرژیک (پرازوسین، ترازوسین، دوکسازوسین، آلفازوسین و تامسولوسین) و مهارکننده‌های ۵-آلفا ردوکتاز (۵-AR) (فیناستراید و دوتاستراید).

مهار گیرنده‌های آلفا-آدرنرژیک از اتصال نوراپی نفرین به گیرنده آلفا-آدرنرژیک جلوگیری کرده، بنابراین کاهش تون عضله صاف را در پروستات و میزراه تسهیل می‌کند.آنتاگونیست‌های آلفا-آدرنرژیک به واسطه شروع اثر سریع و ایمنی و اثربخشی اثبات شده شان عوامل خط اول در درمان BPH هستند. توجه به این نکته مهم است که این عوامل عضله صاف پروستات را شل می‌کنند اما اندازه پروستات را کاهش نمی‌دهند.

تستوسترون در بافتهای محیطی مانند پروستات به وسیله ۵ آلفاردوکتاز(۵-AR) به دی هیدروتستوسترون (DHT) تبدیل می‌شود که نقش عمده‌ای در رشد طبیعی سلول‌های پروستات بازی می‌کند. DHT با بروز BPH، سرطان پروستات و آلوپسی آندروژنیک نیز همراه است. دو ایزوفرم ۵-AR به نام‌های نوع ۱ و نوع ۲ وجود دارد. هر دو ایزوفرم در بیماران مبتلا به BPH بیان می‌شوند. بنابراین با مهار هر دو نوع ایزوفرم نتایج قابل توجه تری در درمان BPH حاصل می‌شود.

از نظر درمانی، مهارکننده‌های ۵-AR با اثر تحریکی تستوسترون بر بزرگی پروستات تداخل می‌کنند بنابراین برای کاهش نمرات علایم و خطر احتباس حاد ادراری (AUR) و مداخله جراحی موثر هستند. البته برای دستیابی به نتایج سودمند نیاز به ماه‌ها درمان با داروهای این دسته وجود دارد تا حجم پروستات کاهش یابد. دو عامل موجود در این دسته فیناستراید و دوتاستراید هستند.

جراحی

در صورت عدم پاسخ بیمار به درمان دارویی از جراحی استفاده می‌شود. شایعترین روش جراحی برداشتن پروستات به روش داخل مجرایی (TUR) است. از برداشتن پروستات به روش جراحی باز شکم وقتی پروستات خیلی بزرگ است استفاده می‌شود. روشهای اندوسکوپی و کوتر لیزری یا ... در حال توسعه هستند.


مطالب مشابه :


ده علت اصلی ریزش مو

مشکل سلامتی برطرف شد، ریزش مو نیز خود به خود درمان می آره تا و آلوپسی آندروژنیک




ده دلیل اصلی ریزش مو !

سلامتی برطرف شد، ریزش مو نیز خود به خود درمان می آره تا و آلوپسی آندروژنیک




داروهای کلیه وفشار خون

در درمان هیپرپلازی پروستات و آلوپسی آندروژنیک درمان علائم اختلالات حاد و مزمن




تونیک تقویت و رویش موی طلسم

۱.قطع کامل انواع ریزش موها ( آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی ۱۱.درافراد بالای ۵۰ سال طول دوره درمان




بهترین راه درمان ریزش مو در مردان

اتاق عمل - بهترین راه درمان ریزش مو در مردان - اتاق عمل پروستات و آلوپسی آندروژنیک




هایپرپلازی خوش خیم پروستات

درمان بستگی به شدت بیماری دارد.هدف dht با بروز bph، سرطان پروستات و آلوپسی آندروژنیک نیز




برچسب :