نقد و بررسی مودم-روتر D-Link 2740U
دی لینک DSL-2740U یک مودم ADSL همراه با یک روتر بیسیم در یک دستگاه است که قادر میباشد اطلاعات را با سرعت 300 مگابیت در ثانیه انتقال دهد. 2740u یک محصول قابل اطمینان و مقرون به صرفه است که عملکرد بسیار خوبی هم دارد و برای استفاده در منزل و یا دفاتر کوچک و معمولی اداری ایدهآل است.
این مودم-روتر به شما این امکان را میدهد تا اینترنت پرسرعت خود را بهصورت یکسان با چندین دستگاه و یا کاربر مختلف به دو صورت بیسیم و باسیم به اشتراک بگذارید. این محصول عملکرد بسیار خوبی در هر دو نوع اتصال بیسیم و باسیم دارد و به دلیل بهرهبری از استاندارد بیسیم N قادر است اطلاعات را با سرعت 300 مگابیت در ثانیه انتقال دهد، همچنین با تمام دستگاههای بیسیم که دارای استانداردهای 802.11b/g/n باشند سازگاری کامل دارد. این مودم-روتر با تمامی سرویس دهندههای اینترنت در ایران، سازگار است و با استاندارد +ADSL2 انتقال دادهها از طریق اینترنت را با سرعت دانلود 24 مگابیت در ثانیه و سرعت آپلود 1 مگابیت در ثانیه را فراهم میسازد. این مدل دارای دو عدد آنتن خارجی با قدرت 5dBi است که قابلیت پوششدهی بسیار خوبی هم دارند. 2740U چهار پورت شبکه (LAN) دارد و با تمامی سیستمعاملهای مختلف و رایج کار میکند و بهراحتی تنظیم میشود درضمن کار کردن با این محصول بسیار ساده و آسان است. درکل میتوان گفت که دی لینک 2740u دقیقاً همانند اسمش میان دو مدل 2730u و 2750u همین کمپانی قرار میگیرد، با این فرق که از 2730u تک آنتنه با سرعت 150 مگابیت بر ثانیه قویتر است و دو عدد آنتن دارد و قادر است سرعت 300 مگابیت بر ثانیه را ارایه میدهد. اما در مورد تفاوت 2750u با 2740u باید گفت که این دو مدل از تمامی جهات شبیه هم هستند فقط 2750u پورت USB دارد ولی 2740u فاقد این پورت میباشد.
اولین مشاهده
هنگامی که درب جعبه این محصول را باز میکنید یک دستگاه مشکی رنگ در وسط جعبه، یک باکس کارتنی در سمت چپ، یک باکس کوچک در سمت راست، یک باکس در قسمت بالا و یک باکس در قسمت پایین محصول مشاهده مینمایید. درون باکس کوچک سمت راست یک عدد اسپلیتر و در قسمت پایین آن و خارج از باکس یک آداپتور برق قرار دارد. درون باکس بالایی آنتنهای محصول، درون باکس پایینی محصول یک کابل خاکستری رنگ تلفن، برای اتصال پورت RJ-11 مودم-روتر به خط تلفن و یک کابل زرد رنگ شبکه، برای اتصال دستگاههای مختلف بهصورت باسیم به مودم وجود دارند. درون باکس سمت چپ هیچ چیزی نیست و فقط برای اینکه محصول درون جعبه درست و محکم جای بگیرد در آنجا طراحی شده است. هنگامی که شما مودم-روتر را از جای خود بیرون آورید میتوانید CD نصب محصول و دفترچه راهنمای آن را هم در زیر محصول بیابید.
پورتها و کلیدها
اگر به قسمت پشت مودم-روتر دی لینک 2740u نگاه کنید، از سمت راست اولین چیزی که به چشم میخورد آنتن سمت چپ دستگاه است که قدرت آن 5dBi است. در کنار آنتن میتوانید محل اتصال آداپتور برق را بیابید که وظیفه تأمین برق دستگاه را دارد. در کنار شیار اتصال آداپتور کلید روشن و خاموش کردن محصول قرار دارد و در کنار آن نیز دو کلید دیگر که کلید پایینی برای روشن و خاموش کردن اتصال بیسیم (Wi-Fi) است. در مودمهای قدیمی هنگامیکه شما میخواستید به هر دلیلی شبکه بیسیم مودم خود را قطع نمایید، باید دستگاه را خاموش میکردید اما الان با استفاده از این کلید دیگر نیازی به این کار نیست و بدون نیاز به خاموش کردن مودم میتوانید شبکه بیسیم آن را قطع نمایید. شاید این سوال پیش آید که خاموش کردن شبکه بیسیم چه فایدهای دارد؟ اولین فایده این کار قطع شدن امواج در هنگامی است که شما از اتصال بیسیم مودم استفاده نمیکنید و یا مودم درون اتاق خواب شما قرار دارد و هنگام خواب شما نمیخواهید امواج مودم درون اتاق پخش باشد. از فواید دیگر این کار میتوان به بالا بردن امنیت شبکه و صرفهجویی در مصرف برق هم اشاره کرد.
در بالای کلید روشن و خاموش کردن اتصال بیسیم کلید WPS قرار دارد. WPS که مخفف عبارت WiFi Protected Setup میباشد، یک روش استاندارد و ساده شده برای برقراری ارتباط بین مودم-روتر با دیگر دستگاههای سرویس گیرنده بیسیم مانند لپتاپ، گوشی موبایل، تبلت، کارت شبکه بیسیم و... است که در سال 2007 و توسط موسسه WIFI ارائه شد. همانطور که میدانید تمامی دستگاههای بیسیم مانند انواع مودم-روترها و اکسس پوینتهای بیسیم قابلیت رمزنگاری شبکه بیسیم خود را دارند، به صورتی که شما با گذاشتن رمز و یا فعال کردن رمزگذاری بیسیم در داخل تنظیمات مودم-روتر، امکان استفاده از مودم-روتر خود را فقط به دستگاههایی میدهید که موقع اتصال، رمز صحیح شبکه را وارد کنند. از آنجایی که ممکن است برای بعضی از کاربران، فعالسازی رمز و برقراری ارتباط بیسیم رمزگذاری شده، فرایند پرزحمت و پیچیدهای باشد و یا برای برقراری محدودیت دسترسی در شبکههای بیسیم سردرگم شوند، باید به سراغ یک روش سادهتر بروند. موسسه WiFi یک راه بسیار ساده برای برپایی رمزنگاری در شبکههای بیسیم به وجود آورد که با نام WPS شناخته میشود، البته بعضی از کمپانیها از نامهای دیگری برای این روش استفاده کنند، مثلاً کمپانی TP-LINK در بعضی از محصولاتش این روش را QSS نامگذاری کرده است. کارآیی این کلید را با یک مثال برای شما شرح میدهیم، فرض کنید که شما یک میهمان دارید و میخواهید دستگاه میهمانتان را به شبکه بیسیم خود متصل نمایید، ولی پسورد شبکه بیسیم شما خیلی طولانی است و حوصله تایپ کردن آنرا ندارید یا آنرا فراموش کردهاید و یا اصلاً نمیخواهید آن را تایپ نمایید، در صورتی که دستگاه میهمان شما از WPS پشتیبانی کند، میتوانید با زدن این کلید در هر دو دستگاه، بدون اینکه لازم باشد رمز را تایپ نمایید، دستگاه میهمانتان را به شبکه خود متصل نمایید. در کنار دو کلید کوچک روشن و خاموش کردن اتصال بیسیم و WPS چهار پورت زرد رنگ شبکه قرار گرفتهاند که برای اتصال دستگاههای مختلف بهصورت باسیم به مودم-روتر کاربرد دارند، بنابراین شما میتوانید تا 4 دستگاه را بهصورت کابلی یا باسیم به این مودم-روتر متصل نمایید. در کنار 4 پورت شبکه، آخرین پورت این محصول (از سمت راست) دیده میشود که یک پورت خاکستری رنگ میباشد و در قسمت زیر آن عبارت DSL نوشته شده است، که پورت RJ-11 یا همان پورت اتصال خط تلفن است. در کنار پورت RJ-11 یعنی در آخرین قسمت سمت چپ این محصول (اگر از پشت به آن نگاه کنید) آنتن سمت راست مودم-روتر قرار گرفته است که قدرت آن هم 5dBi است.
قسمت جلویی محصول (LEDها)
در قسمت جلویی این مودم-روتر یک قسمت پنجرهای شکل قرار دارد که برای خنک شدن دستگاه و زیبایی بیشتر تعبیه شده است. در قسمت بالای این قسمت پنجرهای شکل شما میتوانید تعدادی LED را ببینید که هرکدام به منظوری طراحی شدهاند. از قسمت روبرو که به این محصول نگاه کنید از سمت چپ اولین LED مربوط به پاور (Power) است و برای نمایش اتصال صحیح آداپتور برق به دستگاه و روشن و خاموش بودن آن به کار میرود. در کنار LED پاور 4 عدد LED که اعداد 1 تا 4 هستند و نمایانگر 4 پورت شبکه محصول هستند قرار گرفتهاند. اگر شما از پورتهای شبکه استفاده نمایید، بسته به اینکه از کدام یک از آنها استفاده کرده باشید، چراغش روشن میشود و به شما نشان میدهد که از کدامیک از آنها استفاده کردهاید و این پورتها در حال حاظر فعال هستند و یا فعال نیستند. بعد از LEDهای شبکه LED اتصال بیسیم (Wi-Fi) قرار دارد که برای نمایش فعال بودن اتصال بیسیم به کار میرود. در کنار این LED شما میتوانید LED مربوط به WPS را بیابید که به شما روشن و یا خاموش بودن WPS را نشان میدهد. بعد از کمی فاصله LED مربوط به DSL قرار دارد که هنگامی که از حالت چشمکزن به حالت ثابت دربیاید یعنی سرویس ADSL به خط تلفنی که مودم-روتر به آن متصل میباشد، متصل شده است. اما آخرین LED برای نمایش اتصال اینترنت است، اگر مودم شما به اینترنت متصل شده باشد این LED به رنگ سبز در میآید، در غیر این صورت این LED به رنگ قرمز میماند و به شما نشان میدهد که دستگاه شما هنوز به اینترنت متصل نشده است.
امنیت
این مودم-روتر برای امنیت بیسیم و دسترسی کاربران از رمزنگاریهای WPA, WPA2, WEP استفاده میکند و قابلیت پشتیبانی از روشهای رمزنگاری دادهای را هم دارد. همانطور که گفتیم مودم-روتر 2740u دارای کلید WPS است که تنظیمات امنیتی بیسیم را بسیار ساده میسازد، همچنین دارای کلید روشن و خاموش کردن اتصال بیسیم نیز میباشد که با استفاده از آن میتوان از دسترسیهای غیرمجاز و یا اتصال دستگاههای بیسیم دیگر به شبکه، بهصورت دستی جلوگیری کرد. این مودم-روتر بستری امن و مطمئن را با بهکارگیری فایروال و کیفیت سرویس (QoS) برای برقراری ارتباطات صوتی، دانلود انواع فایلها و انجام بازیهای رایانهای بر روی اینترنت، برای شما فراهم میکند. همچنین دارای فایروال، کنترل دسترسی کاربر و سیستم اولویتبندی انتقال دادهها نیز میباشد.
جمعبندی
دی لینک DSL-2740U یک مودم-روتر بیسیم است که با بهکارگیری درگاه یکپارچه پرسرعت +ADSL2 به اینترنت متصل میشود و سرعت دانلود 24 مگابیت در ثانیه و آپلود 1 مگابیت در ثانیه را برای شما فراهم میسازد و شما میتوانید اینترنت خود را با کامپیوترها و دیگر دستگاههای درون شبکه به اشتراک بگذارید. این مدل میان دو مدل 2730u و 2750u قرار میگیرد، از 2730u قویتر است و یک آنتن بیشتر دارد ولی از نظر ظاهر، قدرت و عملکرد کاملاً شبیه به مدل DSL-2750U است، با این تفاوت که این مودم-روتر فاقد پورت USB میباشد. دی-لینک 2740u یک محصول قابل اطمینان و مقرون به صرفه است که عملکرد بسیار خوبی دارد و برای استفاده در منزل و یا در دفاتر کوچک و معمولی اداری ایدهآل میباشد، همچنین قادر است بستری امن و مطمئن را با بهکارگیری فایروال و کیفیت سرویس (QoS) که شامل حفاظت فایروال، کنترل دسترسی کاربر، استاندارد امنیت بیسیم WPA/WPA2 و سیستم الویتبندی انتقال دادهها میباشد، برای ارتباطات صوتی، دانلود فایل و انجام بازیهای رایانهای بر روی اینترنت برای شما فراهم سازد.
مزایا:
سه قابلیت مودم +ADSL2، روتر بیسیم و اکسس پوینت بیسیم در یک دستگاه
دارای استاندارد رمزگذاری پیشرفته (AES)
دارای پورت سوییچ بین LAN و WAN
دارای 4 پورت سوییچ داخلی 10/100BASE-TX با قابلیت پشتیبانی خودکار از
MDI/MDIX
منبع: دیجی کالا
مطالب مشابه :
تنظیمات مودم Dlink 2730 u
راهنمای تنظیمات adsl فای مودم d link سپس نام کاربر رمز عبور برای به اشتراک گذاشتن اتصال به
تنظیم کانکشن اینترنت مودم وایرلس
پسورد گذاری روی مودم وایرلس ولی بطور کلی در مودم asus و dlink انجام مودم وایرلس
تغییر دادن رمز مودم روتر D-Link
تغییر دادن رمز مودم روتر D-Link باید بر روی شبکه بی سیم رمز مستحکم با وایرلس (به عبارتی
نقد و بررسی مودم-روتر D-Link 2740U
نقد و بررسی مودم-روتر D-Link که شما با گذاشتن رمز و یا فعال کردن ای بر روی
هک کردن
اما فرض کنید شما داخل یک شبکه هستید که هم وایرلس E2MA3N گذاشتن رمز 2/ wpa
برچسب :
رمز گذاشتن روی وایرلس dlink