نحوه برق رسانی به مشترکین

نحوه برق رسانی به ساختمانها و معیارهای واگذاری زمین پست به شرح زیر انجام می گیرد: 

۱-۲ درمورد متقاضیان غیر دیماندی (متقاضیانی که مصرف آنها کمتر از 30 کیلووات باشد)، تشخیص مقدار برق درخواستی (برآوردمصرف واحد) براساس برآورد شرکت برق انجام می شود درحال حاضر انشعاب های 32، 25 و 15 آمپر استاندارد هستند که انشعاب 15 آمپر تابع ضوابط خاص است و برای مناطق روستایی و عرصه های زیر 60 متر قابل درخواست می باشد.

 

2-2 برای متقاضیان دیماندی (متقاضیانی که مصرف آنها 30 کیلووات و بیشتر است)، تشخیص مقدار برق درخواستی. بر مبنای اعلام مراجع ذیصلاح یا درخواست مشترک است.

 

3-2 برای انشعاباتی باقدرت 30 تا 150 کیلووات برق درخواستی به صورت فشار ضعیف (ولتاژ ثانویه) داده شده و متقاضی ملزم به دادن زمین پست نمی باشد.

 

4-2 برای انشعاباتی با قدرت 150 تا 250 کیلووات برق به صورت اولیه یا ثانویه (به تشخیص شرکت برق) داده شده و متقاضی درصورتیکه شرکت برق نیازداشته باشد باید زمین مناسبی را طبق نظر این شرکت واگذارنموده و بهای آنرا به نرخ عادله دریافت نماید.

 

 

5-2 برای انشعابات با قدرت 250 کیلووات به بالا تجهیز پست اختصاصی الزامی بوده و برق با ولتاژ فشار متوسط (اولیه) به متقاضی داده می شود و وی باید راساً نسبت به تبدیل آن اقدام نماید.

 

تبصره:

به هنگام برآورد مصرف هر 25آمپر تکفاز معادل پنج کیلووات و هر 25 آمپر سه فاز معادل پانزده کیلووات منظورمی گردد.

3- ضوابط واگذاری برق آزاد (کنتور موقت):

 

1-3 براساس آیین نامه تکمیلی تعرفه های برق چنانچه محلی قبلا دارای انشعاب برق باشد، مالک موظف است پیش از تخریب ساختمان به شرکت برق اطلاع دهد تا کنتورهای موجود جمع آوری شده و کنتور موقت نصب گردد. مهندس ناظر موظف است به مالک تذکر لازم را در این مورد بدهد (مسوولیت هرگونه حادثه در این مورد به عهده مالک است).

 

2-3 درصورتی که تعداد واحدهای ساختمان به نحوی باشد که مصرف آن تابع بند 4-2 یا 5-2 بشود، قبل از هرگونه اقدامی برای برق ساختمان، شرکت برق موظف به تعیین تکلیف واگذاری زمین پست است. لذا مهندس ناظر باید مالک را آگاه نماید تا در زمان مناسب پیش بینی این مسئله را نموده و به شرکت برق مراجعه نماید.

 

3-3 ساختمان هایی که جنب شبکه های سه سیم و یا با سطح مقطع ضعیف هستند، برای دریافت برق موقت ممکن است نیاز به تقویت شبکه داشته باشند که امری زمان بر است. توصیه می شود در این مورد زودتر به شرکت برق مراجعه شود.

 

4-3 استفاده از برق آزاد بمنظور جوشکاری ممنوع است و در صورت نیاز باید از موتور جوش استفاده گردد.


 

4- نحوه کابل کشی تغذیه اصلی ساختمان:

 

1-4 در ساختمانهای با یک وجه مشرف به معابرعمومی، برق رسانی از وجه موجود و باتوجه به بندهای 3-4 و 5-4 انجام می شود.

 

2-4 در ساختمانهایی که از دووجه یا بیشتر به معابر عمومی مشرف می باشند، انتخاب مسیر برق رسانی از طریق استعلام از امور برق مربوطه مشخص می شود.

 

3-4 مصارف تازیر 30 کیلووات می تواند از مسیر هوائی تغذیه شود.

 

چنانچه برقراری انشعاب از مسیرهای هوایی انجام شود لازم است مسیر لوله PVC در داخل دیوار از ارتفاع حداقل 2متر از کف معبر شروع شده و بنابه شرایط تابلوی کنتوری از بالا یا پایین تابلو منتهی به کلید اصلی تابلو وارد شود و درطول مسیر باید از حداقل تعداد زانو و اجباراً از نوع 45 درجه استفاده گردد.

 

4-4 تغذیه تابلوی کنتوری برای مصارف 30 کیلووات و بالاتر از طریق مسیر زمینی (منشعب از شبکه هوائی یا تابلو و یا جعبه انشعاب) انجام می شود. بدین منظور باید در داخل ساختمان از لوله PVC (حداقل نمره 90) نصب شده در عمق 80 سانتیمتری و درمحل خمش از زانوی 45 درجه استفاده شود. به نحوی که خروجی لوله در سمت معبر عمومی تا 20 سانتیمتر به خارج از ساختمان امتدادیافته و در محل ورود به تابلو کنتور نیز دقیقاً به زیر کلید اصلی ورودی تابلو منتهی شود. قراردادن یک رشته سیم پیشرو جهت سهولت کابل کشی و کشیدن نوار زرد هشداردهنده روی لوله توصیه می شود. اگر به واسطه وجود پارکینگ در طبقه زیرین ساختمان، تعبیه لوله به روش فوق (دفنی) امکان پذیر نباشد، می توان روش هایی از قبیل لوله یا سینی از سقف طبقه زیرین و یا پیش بینی لوله در بتن سقف (با رعایت شعاع خمش در محل ورود به بتن) و یا روش های مناسب دیگر را با هماهنگی امور برق مربوطه و مهندس ناظر استفاده کرد.

 

5-4 در مجتمع ها و ساختمانهای بزرگ که تعداد تابلوهای کنتوری بیش از یک دستگاه بوده و بین تابلوها نیز کابل کشی ضرورت یابد کیفیت لوله گذاری و مسیر تغذیه با هماهنگی امور برق و مهندس ناظر تعیین می گردد.


 

5- نحوه ساخت و نصب تابلوی کنتور:

 

1-5 تابلوی کنتور را متقاضی بایستی با هماهنگی کامل مهندس ناظر و با عنایت به موارد زیرساخته و نصب نماید. در این مورد توصیه می شود از سازندگانی که مورد تائید شرکت برق هستند استفاده گردد تا از مسائل احتمالی بعدی جلوگیری شود.

 

2-5 نحوه و کیفیت ساخت تابلوی کنتوری:

 

1-2-5 ضخامت ورق تابلو کمتر از 1.5 میلیمتر نباشد.

 

2-2-5 ارتباط بین فیوزها و کنتور و کلیدهای مینیاتوری از طریق سیم افشان نمره 6 باشد.

 

3-2-5 ابعاد تابلو باید به گونه ای باشد که ارتفاع بالاترین کنتور از کف تمام شده حداکثر 220 سانتیمتر و ارتفاع نمراتور پایین ترین کنتور از کف تمام شده حداقل 80 سانتیمتر باشد.

 

4-2-5 ابعاد تابلو باید براساس کنتورهای تک فاز الکترومکانیکی شیشه ای طراحی شود.

 

5-2-5 درصورت نیاز به تعبیه سیم آنتن ـ تلفن ـ آیفون ـ اعلام حریق و .... پانل جداگانه ای جهت تابلو درنظرگرفته شود و این قسمت هیچگونه ارتباط الکتریکی با تابلو برق نداشته باشد.

 

6-2-5 حفاظ روی قسمتهای برقدار داخل تابلو نصب شده باشد (روی کنتورها ـ کلیدهای مینیاتوری ـ کلید فیوزی ـ فیوزهای فشنگی ـ شمشها و ...)

 

7-2-5 کلیه سیم ها به فاصله هر 20 سانتیمتر با کمربند کابل بسته شده و یا در داخل داکت پلاستیکی قرارگیرند.

 

8-2-5 سیم ها تماماً از نوع افشان و با روکش ترموپلاستیک و به سطح مقطع 6 میلیمترمربع باشد.

 

9-2-5 کلیه سرسیمها درهر نقطه اتصال از فیوز فشنگی تا کنتور و کلید مینیاتوری و ترمینال باید قلع اندود یا مجهز به کابلشو بوده و دارای شماره باشند.

 

10-2-5 ارتباطات و سیم کشی های بعد از کنتور تا ترمینال خروجی مطابق شکل A (ضمیمه) می باشد.

11-2-5 شمس ارت در محل نشان داده شده شکل A (ضمیمه) بایستی از جنس مس جهت بستن سیم ارت واحدهای مسکونی درنظرگرفته شود.

 

12-2-5 سوراخ روی شمش نول جهت بستن سرکابل ورودی بایستی با پیچ و مهره نیکلی نمره 6 درنظرگرفته شود.

 

13-2-5  نحوه اتصال یک سیم نول به کنتور و از کنتور به ترمینال خروجی مربوطه نشان داده شده است. بدیهی است بقیه کنتورها نیز به همین صورت تغذیه می شوند.


مطالب مشابه :


مترور و برآورد متره:

وبلاگ خدمات فني مهندسي برق و كامپيوتر - مترور و برآورد متره: - ارائه مطالب، مقالات كنفرانس




آموزش کاربردی براورد قیمت انواع تابلو های برق و نقشه خوانیو اشنایی با تجهیزات مربوطه

آموزش کاربردی و حرفهای براورد قیمت تابلو های برق و نقشه خوانی و اشنایی با تجهیزات مورد




برنامه‌ريزي توسعه شبكه در شرايط نامشخص

Electrical - برنامه‌ريزي توسعه شبكه در شرايط نامشخص - مهندسی برق




برآورد قدرت بازار در بازار برق عمده فروشي ايران

بازار برق و تجدید ساختار در شبکه قدرت - برآورد قدرت بازار در بازار برق عمده فروشي ايران




نحوه محاسبه انرژی خورشیدی

برق خورشیدی اگر میخواهید یک برآورد تقریبی منطقی داشته باشید باید برای هر مکان خاص و هر




نحوه برق رسانی به مشترکین

برق قدرت- توزیع و براساس برآورد شرکت برق انجام می شود درحال حاضر انشعاب های 32، 25 و 15




نحوه تدوین طرح توجیهی

- ساختمان برق که شامل پست ترانسفورماتور قیمت واحد و هزینه­ کل برآورد گردد. · برق:




ليست برخي مناقصات مربوط به ايذه

موضوع : احداث شبكه تامين برق نيروگاه سيكل تركيبي در شهرستان ماهشهر با برآورد 2328930725 ريال با




دانلود مقاله ای درباره برآورد تابش خورشيدی در ايران با استفاده از يک مدل بهينه

مهندسی برق قدرت - دانلود مقاله ای درباره برآورد تابش خورشيدی در ايران با استفاده از يک مدل




برچسب :