تاثیر ذرات فاین(Fiber Fines) بر خواص نوری و فیزیکی کاغذ روزنامه تهیه شده از خمیر CMP

 

تاثیر ذرات فاین(Fiber Fines) بر خواص نوری و فیزیکی کاغذ روزنامه تهیه شده از خمیر CMP

در اين تحقيق اثر فاينهاى خمير CMP  [1]  بر خواص نورى و فيزيکي   کاغذ روزنامه مورد بررسى قرار گرفت.به اين منظور براى فاين خمير CMP چهار سطح اختلاط 0، 10، 20 و 30 درصد  در نظر گرفته شد. ميزان خمير الياف بلند وارداتى نيز مقدار ثابت 20درصد منظور شد. پس از اختلاط خميرها و تهيه کاغذ دست‌ساز اثر فاين CMP برخواص نورى و فيزيکى کاغذ مورد بررسى و تجزيه و تحليل آمارى قرارگرفت.

نتايج نشان داد که به طور کلى افزايش فاينها سبب افزايش  مقاومت به عبور هوا و ماتى شده و  کاهش ضخامتو زبرى سطح را در بر دارد و بر درخشندگی تاثیر معنی داری ندارد.   

 واژه های کليدى:

فاين CMP، زبرى سطح کاغذ، ماتی ، ضخامت، کاغذ روزنامه، خواص نورى و فیزیکی .

 

مقدمه:

لغت فاين[2]  در اغلب موارد به معنى مواد سلولزى ريزى بکار مى‌رود که به اندازه کافى براى عبور از تورى ورقه سازماشين کاغذ کوچک مى‌باشد. براساس تعريف ارائه شده در يکى از روشهاى  , TAPPIفاينها موادى هستند که به قدرى کوچک و ريزند که قادرند از يک سوراخ مخروطى شکل به قطر حداقل 76 و يا يک الک 100 مش عبور کنند. وقتى کاغذ سازان در مورد فاينها صحبت مى‌کنند ممکن است منظور آنها الياف ريز و يا هر چيز جامدريزى باشد که در مخلوط خمير کاغذ[3]و کربنات کلسيم و ديگر مواد سوسپانسيونى را هم جزو فاينها رده‌بندى مى‌کنند. آنچه در تحقيق حاضر مورد نظر است، الياف ريزى است که مى‌توانند از الک   100مش و يا از تورى ماشين کاغذ عبور کند.(شکل-1) وجود دارد و مى‌تواند از تورى ورقه‌ساز ماشين کاغذ عبور کند. ولى بعضى از کاغذسازان و پژوهشگران ذراتى چون پرکننده‌ها مثل خاک رس

شکل 1- طرح ميکروسکوپى ذرات فاين 

بطور کلى فاينها داراى دو منشأ اصلى هستند:             1ـ فاينهاى اوليه  .

                                    2ـ فاينهاى ثانويه .

فاينهاى اوليه شامل سلولهاى پارانشيمى و سلولهاى ريزى هستند که در چوب وجود دارند، اين نوع فاينها سبب حجيم شدن و کدر شدن ورق کاغذ مى‌شوند.

فاينهاى ثانويه بر اثر پالايش کردن حاصل شده و بيشتر توسط ورقه‌ورقه شدن لايه‌هاى خارجى الياف توليد مى‌شوند. اين نوع فاينها، نرم، بلند و باريک هستند و براى تشکيل پيوند داخلى بين الياف مناسب مى‌باشند.

فاينها در فرايندهاى کاغذسازى نقش مهمى ايفا مى‌کنند و اثرات زيادى بر خواص مقاومتى و خواص فيزيکى ورق کاغذ دارند. از جمله اثرات فاينها مى‌توان به تاثير آنها در آبگيرى، نگهدارى الياف روى تورى ، بارهاى الکتريکى خمير کاغذ، واکشيدگى و همکشيدگى الياف، جريانات زيرين کانالها در ورقة مرطوب کاغذ و غيره اشاره کرد. البته مقدار و ميزان سطح ويژه فاينها در خميرهاى مختلف اثرات گوناگونى خواهد داشت.

مطالعات نشان داده که فاينها در مقايسه با الياف معمولى داراى 3 تا 5 برابر سطح ويژة بيشترى هستند و بطور کل سبب کندشدن فرآيند آبگيرى در کاغذسازى مى‌شوند.

 بطور کل فاينها از جنبه‌هاى مختلف فيزيکى، شيميايى، مورفولوژيکى، منابع مختلف توليد و اثر بر فرايند کاغذسازى و کاغذ حاصل قابل بررسى هستند.

  هدف تحقيق:

هدف از اين تحقيق بررسى اثرات فاين CMPبرخواص نورى و فيزيکى کاغذ روزنامه تهيه شده از خمير CMP است.  

بطور کلى هدف تحقيق حاضر در دو موردخلاصه مى‌شود:

1ـ شناخت ميزان بهينه ذرات فاين در خمير CMP روزنامه.

2ـ مطالعه تاثير ذرات فاين CMP بر خواص نورى و فيزيکى کاغذ و درنتيجه بهبود خواص مذکور.

در راستاى موضوع و اهداف اين تحقيق مطالعات مختلفى انجام شده که هر يک به مسائلى پيرامون فاينها پرداخته‌اند.

(2000) Luukko Kari Aappo طى تحقيقى با عنوان «شناسايى خصوصيات فاينهاى خمير مکانيکى» به بررسى خصوصيات و خواص فاينها پرداخت. هدف وى در اين تحقيق پيدا کردن عوامل موثر بر خواص فاينها و همچنين يافتن پارامترهاى مربوطه و نسبتاً قابل اندازه‌گيرى آسان، مى‌باشد که براى مشخص کردن ابهامات خواص کاغذسازى فاينها مورد نياز هستند. او با استفاده از روشهاى آناليز تصويرى دريافت که فاينها از دو قسمت مواد ليفى و مواد غيرليفى و با خصوصيات فيزيکى و شيميايى متفاوت تشکيل شده‌اند و خواص شيميايى و فيزيکى فاينها مثل واکشيدگى به ترکيبات شيميايى و خواص کاغذسازى بيشتر به قسمت فيبرى مربوط مى‌باشند. او همچنين با استفاده از روشهاى ياد شده نتيجه گرفت که خواص فيزيکى و شيميايى فاينهاى خمير مکانيکى تا حد زيادى بهم وابسته‌اند و در محدودة وسيعى قابل تغيير هستند اما هيچ يک از عوامل شناخته شده به تنهايى خواص کاغذسازى فاينها را تعيين نمى‌کند بلکه به وسيله اثرات ترکيبى عوامل مختلف قابل تعيين و تغيير هستند.

 (2003) Krogerus ,B در تحقيق مشابه ديگرى به بررسى مشخصات، فعل و انفعالات و اثرات فاين در مايع کاغذسازى پرداخت، او با استفاده از روشهاى آناليز تصويرى و تجزيه و تحليل شيميايى دريافت که فاينها در خميرهاى مکانيکى ماتي و مقاومت را افزايش مى‌دهند و مقادير آنها در خميرهاى مکانيکى کمتر است ولى در هر صورت هر دو نوع فاينها (اوليه و ثانويه) خواص مقاومتى کاغذ را بهبود مى‌بخشند. او همچنين يادآور شد که فاينها با قابليت تشکيل پيوند بالا سبب تراکم بيشتر و قويتر در ورقه کاغذ مى‌شوند و داراى اثرات مثبتى در پرزدار شدن[4]سطح کاغذ  و کاهش ضايعات مى‌باشند.

Nieminen , Luukko, K- Retulainen, E -Laine, J - Peve , J - Paulapuro ,H   (2001) فاينهاى خميرهاى مختلف را مورد مطالعه قرار دادند تا اندازه، شکل و ترکيبات شيميايى و اثرات آنها را بر خواص ورقه کاغذ مشخص کنند.  . آنها دريافتندکه افزودن فاينهاى خمير TMP [5]سبب بهبود کمترى در مقاومت کششى نسبت به فاينهاى خمير شيميايى مى‌شود و از نظر قابليت پخش نور هم قابليت فاينهاى خمير TMP به وضوح بهتر است .

(2003) Southan Inc در مقاله‌اى تحت عنوان «اندازه‌گيرى و اهميت فاينها » به بررسى خواص و روشهاى اندازه‌گيرى آنها پرداخت و نتيجه گرفت که افزودن فاين به خميرهاى شيميايى بطور معنى دارى استحکام ورق و بسيارى از خواص مقاومتى خشک ورق کاغذ را بهبود مى‌بخشد، اگرچه او دريافت که فاينها به شدت درجه روانى و تخلخل ورق را درست مثل حالتى که خمير تا حد زيادى زده شده باشد، کاهش مى‌دهند و درنتيجة افت درجه روانى، آبگيرى کندتر صورت مى‌گيرد، همچنين کاهش تخلخل سبب به تاخير افتادن خروج رطوبت و کندتر شدن سرعت خشک شدن مى‌شود. او دريافت که هر دوى اين عوامل در کاهش قابليت توليد ماشين کاغذ و خمير نقش دارند .

Lauine, J- Pere, J - Fagerholm , K - Luukko, K- Retulainen, E وH Paulapuro(2002)     در ادامة تحقيقاتشان در مورد شکل، اندازه و ترکيبات فاينها  و اثرات آنها بر خواص کاغذسازى به نتايج ديگرى دست يافتند، آنها دريافتند که فاينهاى خميرهاى شيميايى اساساً دانسيته کاغذهاى کرافت را افزايش مى‌دهند در صورتى که فاينهاى خمير TMP با اندازه بزرگتر، فقط مقدار کمى دانسيته را افزايش مى‌دهند و ضريب پخش نور بالاترى دارند .

(2002) Rundlof Mats به بررسى واکنش مواد محلول و کلوئيدى با فاينهاى خمير مکانيکى و اثرات آن بر خواص ورق کاغذ پرداخت. فاينهاى مورد استفاده در اين تحقيق از خميرهايى که به تازگى توليد شده بودند، جدا شد. اين محقق دريافت که با افزايش ميزان فاين، ضريب پخش نورافزايش مى‌يابد 

محققانى چون Fagerholm, K- Krogerus, B و (2002) Tiikkaja , E با استفاده از روش آناليز تصويرى به بررسى فاينهاى حاصل از خميرهاى مختلف پرداختند، آنها از آزمايش نمونه‌‌هاى خود که شامل نمونه‌هايى از خمير TMP روزنامه، خميرى GW[6] روزنامه، خميرهاى کرافت شيميايى سوزنى برگ و توس و خميرهاى زده شده و زده نشده بود، نتيجه گرفتند که آبگيرى و ساختار شبکه شديداً تحت تاثير کيفيت و کميت فاينها مى‌باشد .

روشهای اندازه گیری:

جدول-1 استانداردهای اندازه گیری خواص کاغذهای دست ساز

خواص

شرح

استاندارد

فیزیکی

مقاومت به عبور هوا

TAPPI T547-om-88

ضخامت 

TAPPI T411-om-89

زبری سطح

TAPPI T538-om-96

نوری

درخشندگی

TAPPI T452-om-02

ماتی

TAPPI T425-om-01

 

 

 

- روش تجزیه و تحلیل آماری

در این آزمایشات از تجزیه واریانس دوطرفه و مقایسه میانگینها در سطح  و آزمون دانکن استفاده شد

 

 

نتایج:

 

 1- مقاومت به عبور هوا  :

با توجه به شکل2- مشاهده شد که مقاومت به عبور هوا با افزايش فاينها زياد شده و در نتيجه نمودار حالت صعودى دارد. با دقت بيشتر در نمودار خطى نتيجه شد که افزودن فاينهاى CMP تغييرات زیادی را در مقاومت به عبور هوا ايجاد مى‌کند.   

   

 شکل2-تاثير ميزان فاينهاى خمير CMP  بر مقاومت کاغذ به عبور هوا

نتايج آزمون دانکن در سطح معنى‌دارى 5% بيانگر آنست   که افزايش فاين CMPباعث بروز افزايش معنى‌دارى در مقاومت به عبور هوا در کاغذ مى‌شود .

 

جدول 2- آزمون دانکن فاين CMP(مقاومت به عبور هوا)

گروه بندى

تعداد

فاين CMP

4

3

2

1

 

 

 

4333/0

6

0%

 

 

6167/0

 

6

10%

 

8000/0

 

 

6

20%

1500/1

 

 

 

6

30%

 

با افزودن فاينهاى CMP به خمير کاغذ، مشاهده شد  که مقاومت به عبور هوا بيشتر شد، و اين بدان علت بود که ذرات فاين CMP داخل خلل و فرج نمد الياف را پر کرده و با الياف پيوند داخلى تشکيل دادند که نتيجة اين پيوند عدم عبور هوا ازميان آنها بود   . نفوذپذيرى در مقابل عبور هوا با مقاومت به کشش و تاخوردگى رابطه عکس و با ماتى رابطه مستقيم دارد

 {PageBreak}

 2- ضخامت  :

با توجه به شکل3- مشاهده شد که ضخامت با افزايش فاينهاى CMP   ابتدا روند نزولى و سپس سير صعودى دارد. در نمودار خطي افزایش فاينها و ميزان اثرات آنها بر ضخامت مشخص‌تر است.   

شکل3-  تاثير ميزان فاينهاى خمير CMP  بر ضخامت

 

با استفاده از آزمون دانکن در سطح معنى‌دارى 5% مشخص شد که افزودن فاين CMP به خمير کاغذ سبب بروز اختلاف معنى‌دارى در سه سطح مى‌شود . يعنى فقدان وجودفاين CMP سبب افزايش ضخامت مى‌شود ولى افزودن آن به ميزان 30% تاحدى سبب افزايش ضخامت مى‌شود. در کل، فاين CMP بر ضخامت اثر مطلوبى ندارد و افزايش آن سبب کاهش ضخامت نسبت به حالت بدون فاين مى‌شود.      

 

  جدول  3- آزمون دانکن فاين CMP( ضخامت)

گروه بندى

تعداد

فاين CMP

3

2

1

 

 

4444/132

18

20%

 

 

9444/132

18

10%

 

1667/137

 

18

30%

8889/140

 

 

18

0%

 

فاينها خاصيت تشکيل پيوند خوبى با الياف دارند و در اثر پيوند بين الياف تا حدى مقاومتها را افزايش داده ولى از آن به بعد افزايش ميزان فاينها سبب افت کيفيت کاغذ نهايى مى‌شود.

 

از جمله عواملى که بر ضخامت کاغذ موثرند، يکى گراماژ و ديگرى نوع الياف مى‌باشد که در اين جا نوع الياف تعيين کننده‌تر است چون گرماژ همة کاغذهاى مورد آزمون  مى‌باشد.  

 

 3- زبرى سطح کاغذ :     

زبرى سطح کاغذ با توجه به شکل4- با افزايش فاين‌هاى CMP   سير نزولى داشته و هرچه ميزان فاينها افزايش پيدا کرده، زبرى سطح کاغذ کم شده و صافي افزايش يافته است. همانطور که در نمودار خطى پيداست، افزايش فاينهاى CMP بيشتر سبب کاهش زبرى ميشود.    

   

شکل4- تاثیر میزان فاینهای خمیر CMP بر زبری سطح کاغذ

نتايج آزمون دانکن در سطح معنى‌دارى 5% بيانگر آنست  که افزودن فاينهاى CMP سبب بروز اختلاف معنى‌دارى در چهار سطح در کاهش زبرى سطح کاغذ مى‌شود و با افزايش فاين CMP زبرى سطح کاغذ کم مى‌شود. در نتيجه، افزايش فاين CMP داراى اثر مطلوبى بر کاهش زبرى سطح مى‌باشد.

جدول 4- آزمون دانکن فاين CMP( زبری سطح کاغذ)

گروه بندى

تعداد

فاين CMP

4

3

2

1

 

 

 

4933/6

12

30%

 

 

8917/6

 

12

20%

 

8008/7

 

 

12

10%

4442/8

 

 

 

12

0%

 

بطور کلى در مورد يک مساحت معين، وقتى کاغذ برآمدگيهاى سطحى تيز، سخت و سفت داشته باشد، کاغذ زبرتر احساس مى‌شود. صافى خوب در کاغذ نيازمند عدم حضور حفرات بين ليفى و رنگدانه‌اى، اثرات تورى ، برآمدگيها و مواد خارجى در کاغذ مى‌باشد. در نتيجه هرچه الياف ريز و کوتاهتر در خمير کاغذ بيشتر باشند صافى کاغذ افزايش مى‌يابد، زيرا فضاهاى موجود بين الياف پر شده و ميزان زبرى کاهش يافته است که در نتيجه سبب افزايش نرمى سطح و صافى کاغذ مى‌شود.

 4-درخشندگى :

با توجه به شکل 5- مشاهده شد که روند خاصى در شکل نمودار وجود ندارد و حالت تقريباً ثابتى وجود داشت،    

شکل 5-تاثير ميزان فاينهاى خمير CMP  بر درخشندگى

نتايج آزمون دانکن در سطح معنى‌دارى 5% بيانگر آنست  که افزودن فاينهاى CMP به خمير کاغذ مورد آزمايش فاقد هرگونه اختلاف معنى‌دار در تغيير درخشندگى کاغذ نهايى مى‌باشد  .  

جدول 5- آزمون دانکن فاين CMP(درخشندگی)

گروه بندى

تعداد

فاين CMP

1

5800/45

9

10%

6011/45

9

0%

7589/45

9

20%

8378/45

9

30%

 

 5- ماتى  :

با توجه به   شکل 6- مشاهده شد که ماتى روند صعودى دارد و با افزايش ميزان فاينها رو به افزايش است. در اين جا يک حالت موزون صعودى ديده شد که حاکى از اين مطلب بود که افزايش   فاين سبب افزايش ماتى مى‌شود.    .

شکل 6- تاثير ميزان فاينهاى خمير CMP   بر ماتى

با استفاده از آزمون دانکن در سطح معنى‌دارى 5% مشاهده شد که افزايش فاين‌هاى CMP تفاوت معنى‌دارى در سه سطح در افزايش ماتى دارد، يعنى افزودن فاين CMP به خمير کاغذ سبب افزايش ماتى مى‌شود.  

 

جدول6 - آزمون دانکن فاين CMP(ماتی)

گروه بندى

تعداد

فاين CMP

3

2

1

 

 

4933/93

9

0%

 

4444/94

 

9

10%

 

8411/94

 

9

20%

9522/95

 

 

9

30%

 

افزايش ماتى تحت اثر افزايش فاين‌ها به اين دليل است که هرچه الياف و فيبرهاى کوتاهترى در خمير کاغذ موجود باشد، کاغذهايى با کدرى يا تيرگى بالاترى بدست مى‌دهند، افزايش وزن ورقه کاغذ نيز موجب افزايش ماتى مى‌شود.

الياف ريز، پرکننده‌ها و رنگها بصورت مستقل از يکديگر نور را در کاغذ جذب کرده و متفرق مى‌سازند و اثرات مات‌کنندگى آنها افزايشى است. در هر حال حتى مقدار اندکى از رنگ با جذب قسمتى از نور تابيده شده موجب افزايش ماتى مى‌گردد. اساساً هرچه شاخص انکسار نور بيشتر باشد ماتى بيشتر است و با افزايش پرکننده‌ها ماتى افزايش ميابد. ضريب تفرق يک پرکننده معين تحت اثر اندازه ذرات و چگونگى توزيع آن در کاغذ قرار مى‌گيرد و با کاهش اندازه ذرات تعداد دفعاتى که نور از فواصل ميان هوا به پرکننده عبور مى‌کند افزايش ميابد و بنابراين تفرق نور افزايش ميابد ولى اگر پرکننده به نحو مناسبى در کاغذ توزيع نشود و تعداد زيادى از اين ذرات در تماس نورى با هم باشند، ضريب تفرق نور کاهش ميابد.

قدرت مات کنندگى خمير بطور مستقيم تابع ريزى الياف يا قطر فيبر است و طول الياف بر ماتى بى‌اثر است يا اثر کمى دارد. چون طول الياف بر روى تعداد حفره‌هاى بين ليفى با هوا تاثيرى ندارد ولى با کاهش ابعاد الياف، تاثيرات آنها بر مات‌کنندگى و مساحت و سطح ويژه، افزايش ميابد.

(2003) Krogerus,B در تحقيقات خود بر روى فاين‌ها دريافت که فاين‌ها در خميرهاى مکانيکى ماتى را افزايش مى‌دهند.

افزايش ماتى تحت اثر افزايش فاين‌ها به اين دليل است که هرچه الياف و فيبرهاى کوتاهترى در خمير کاغذ موجود باشد، کاغذهايى با کدرى يا تيرگى بالاترى بدست مى‌دهند، افزايش وزن ورقه کاغذ نيز موجب افزايش ماتى مى‌شود.

الياف ريز، پرکننده‌ها و رنگها بصورت مستقل از يکديگر نور را در کاغذ جذب کرده و متفرق مى‌سازند و اثرات مات‌کنندگى آنها افزايشى است. در هر حال حتى مقدار اندکى از رنگ با جذب قسمتى از نور تابيده شده موجب افزايش ماتى مى‌گردد. اساساً هرچه شاخص انکسار نور بيشتر باشد ماتى بيشتر است و با افزايش پرکننده‌ها ماتى افزايش ميابد. ضريب تفرق يک پرکننده معين تحت اثر اندازه ذرات و چگونگى توزيع آن در کاغذ قرار مى‌گيرد و با کاهش اندازه ذرات تعداد دفعاتى که نور از فواصل ميان هوا به پرکننده عبور مى‌کند افزايش ميابد و بنابراين تفرق نور افزايش ميابد ولى اگر پرکننده به نحو مناسبى در کاغذ توزيع نشود و تعداد زيادى از اين ذرات در تماس نورى با هم باشند، ضريب تفرق نور کاهش ميابد.

قدرت مات کنندگى خمير بطور مستقيم تابع ريزى الياف يا قطر فيبر است و طول الياف بر ماتى بى‌اثر است يا اثر کمى دارد. چون طول الياف بر روى تعداد حفره‌هاى بين ليفى با هوا تاثيرى ندارد ولى با کاهش ابعاد الياف، تاثيرات آنها بر مات‌کنندگى و مساحت و سطح ويژه، افزايش ميابد.

{PageBreak}  

بحث و نتیجه گیری:

بر اساس مطالعه انجام گرفته مشخص شد که فاینها از جنبه های مختلف فیزیکی و شیمیایی ، مرفولوژیکی ، منابع مختلف تولید و اثر بر فرایند کاغذسازی و کاغذ حاصل قابل بررسی هستند ولی با استناد بر تحقیقات انجام شده ونتایج آزمایشات حاضر مشخص شد که فاینهایCMP باعث افزایش مقاومت به عبور هوا وماتی شده و سبب کاهش ضخامت و زبری سطح کاغذ می شوند و بر خاصیت درخشندگی تاثیر معنی داری ندارند.همچنین نتیجه شد که مقدارمتعادل فاین 10 تا 30 درصد حداکثر مقاومتها را بسته به شرایط مخلوط خمیر کاغذ و کیفیت فاین بدست میدهد.

کاغذ اساسا" بافت متخلخل دارد و در نتیجه حاوی منافذی جهت عبور هوا و مایعات میباشد، هرچه الیاف ریزتر در کاغذ بیشتر باشد تخلخل کمتر شده و دانسیته افزایش میابد ودر نتیجه مقاومت به عبور هوا و مایعات نیز افزایش میابد.خواصی چون روبیده شدن مرکب از روی کاغذ[8]CMP تا حدود 30% این خاصیت را بهبود داد. و پشت زدن کاغذ[9]  با میزان مقاومت به عبور هوا و مایعات رابطه دارند. . در اینجا میتوان با استفاده از افزایش فاینهای خمیر

ضخامت کاغذ در تمامی موارد استفاده از آن بویژه چاپ موثر است ، هرچه ضخامت کاغذ بیشتر باشد توان جذب رطوبت کاغذ افزایش میابد ، رطوبت نیز جزو عواملی است که بیشتر خواص کاغذ به شدت تحت تاثیر آن قرار دارد. در فرایند چاپ میزان رطوبت میتواند در تغییر وموج دار شدن در طول چاپ موثر باشد.افزایش فاینهای CMP  تا 20% سبب کاهش ضخامت و بهبود خواص مربوط به چاپ میشود.

صافی سطح کاغذ[10]CMP سبب افزایش صافی سطح میشود.صافی و زبری کاغذ اساسا" بر روی نوع فرایند یا روش مورد استفاده در چاپ تاثیر گذار است. فقط کاغذهای صاف و هموار میتوانند چاپ خوب و با کیفیتی از تصاویر دارای نیم سایه های دقیق[12] ارائه دهند،  علاوه بر آن یکنواختی و صافی سطح لایه مرکب قرار گرفته روی کاغذ نیز به صافی آن بستگی دارد.صافی سطح کاغذ تحت اثر افزایش درجه پالایش خمیر ، نسبت افزودنیهای معدنی و اتو کشی کاغذ می باشد ولی نتایج تحقیق حاضر به آن اشاره دارد که با افزایش میزان فاینهای خمیر تا 30% میتوان صافی سطح کاغذ را بدون بکارگیری هر یک از موارد اشاره شده که هر یک دارای محدودیتهایی علاوه بر صرف انرژی وهزینه میباشند به میزان قابل توجهی افزایش داد. و زبری سطح کاغذ[11] دو خاصیتی هستند که رابطه عکس با یکدیگر دارند . در این تحقیق مشخص شد که افزایش فاینهای

 ماتی قابلیت عبور نور از کاغذ است که روی کیفیت چاپ و خواندن آن بسیار موثر است . ماتی در کاغذ روزنامه بسیار پر اهمیت یباشد، ممکن است چاپ مناسب باشد اما بدلیل کم بودن ماتی کاغذ ، طرف دیگر کاغذ کاملا" قابل رویت باشد.بطور کل خاصیت ماتی تحت تاثیر عواملی چون افزایش گراماژ و پر کننده ها ، مواد رنگی و رنگدانه ها، اثر زدن الیاف[13] ، تحت پرس قرار دادن یا اتو کشی کاغذ  و بطور مستقیم تابع ریزی الیاف یا قطر آنهاست.که هر یک کاربردهای خاص خود را بسته به شرایط خمیر ، طرز استفاده و کاغذ نهایی دارند. ولی با افزایش فاینهای CMP  به میزان حداکثر 30% میتوان تغییرات قابل توجهی در افزایش ماتی بوجود آورد.

بطور کلی در مجموع چنین نتیجه گرفته میشود که در صورت افزایش فاینهای CMP   تا حدود 30% میتوان ماتی و مقاومت به عبور هوا و مایعات را افزایش داد و ضخامت و زبری سطح کاغذ را به حداقل رسانید بدون اینکه در فرایندهای ساخت خمیر و کاغذ تغییرات اساسی که شامل صرف هزینه و انررژی است ایجاد کرد.

تحقیق حاضر کاری نو در صنایع کاغذ سازی در کشور محسوب میشود ، که به دلیل اهمیت و گستردگی موضوع لا جرم بسیاری از عوامل در هر یک از مراحل خمیر سازی و کاغذ سازی ثابت در نظر گرفته شد که پیشنهاد میشود در تحقیقات بعدی بصورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد:

1)   مطالعه تاثیر افزایش فاین بروک بر خواص کاغذ.

2)   مقایسه اثرات افزایش فاین CMP  و بروک در فرایندهای کاغذ سازی با یکدیگر .

3)   مطالعه مستقل ويژگيهاى فيزيکى ،شيميايى و مورفولوژيکى ذرات فاين .

4)   بررسی روشهای عملی جهت کنترل میزان فاینها در فرایند کاغذ سازی .

   منبع: مرکز اطلاع رسانى صنايع سلولزى ايران

 Maf Wood


مطالب مشابه :


روش تهيه چند گونه خمير مجسمه سازي

با افزودن چسب چوب به آن، خمیر سفت و یكدستی خواهيم ساخت.




تولید خمیر کاغذ از کاه

صنعت چوب و کاغذ - تولید خمیر کاغذ از کاه - به افتخار دوست داران صنعت چوب و کاغذ




کارخانجات صنایع خمیر و کاغذ اترک با سرمایه گذاری2.500.000.000.000 ریالی

صنایع چوب و کاغذ - کارخانجات صنایع خمیر و کاغذ اترک با سرمایه گذاری2.500.000.000.000 ریالی - صنایع




صنایع تبدیل شیمیایی چوب( خمیر و کاغذ)

علم چوب - صنایع تبدیل شیمیایی چوب( خمیر و کاغذ) - صنایع چوب - علم چوب




آزمایشگاه خمیر و کاغذ پیشرفته

علم چوب - آزمایشگاه خمیر و کاغذ پیشرفته - صنایع چوب - علم چوب.




انواع خمیر نقش برجسته

خمیر (برای گلهای کروشه ای): نشاسته ذرت 1 پیمانه چسب چوب 1 پیمانه سر خالی گلیسرین 2 قاشق غذا خوری




طرز تهیه کاغذ

درصد خمیر قابل استفاده بالا بوده اما کیفیت کاغذ بدست آمده پایین تر چوب به خمیر تبدیل




تعریف چوب

صنعت چوب و کاغذ - تعریف چوب - 5- خمیر چوب: از آن در تولید الیاف نیم مصنوعی (الیاف بازیافته)




تاثیر ذرات فاین(Fiber Fines) بر خواص نوری و فیزیکی کاغذ روزنامه تهیه شده از خمیر CMP

صنایع چوب و کاغذ - تاثیر ذرات فاین(Fiber Fines) بر خواص نوری و فیزیکی کاغذ روزنامه تهیه شده از خمیر




برچسب :