مقایسه‌ای سرانه مصرف آب 17کشور

به گزارش کارگر نیوز ، براساس اعلام بانک جهانی الگوی مصرف آب آشامیدنی برای یک نفر در سال 1 متر مکعب و برای بهداشت در زندگی به ازای هر نفر 100 متر مکعب اعلام شده است، در حالی که در ایران این رقم به دلیل استفاده نادرست از آب آشامیدنی برای شستشوی اتومبیل، استحمام، آبیاری باغچه ها، لباسشویی و ظرفشویی حدود 70 تا 80 درصد بیشتر از الگوی جهانی آن است.

میانگین آب مصرفی سرانه جهان حدود 580 مترمکعب برای هر نفر در سال است که این رقم در ایران حدود 1300 مترمکعب است که این امر بیانگر اتلاف منابع آب و اسراف بیش از حد منابع حیاتی است.

مصرف آب در ایران؛ 80 درصد بالای الگو!

مقدار مصرف سرانه آب لوله کشی آشامیدنی در شهرهای ایران در حدود 142 متر مکعب در سال است که از مصرف سرانه برخی کشورهای اروپایی پرآب مانند اتریش (108مترمکعب در سال) و بلژیک (105مترمکعب درسال) بیشتر است.

طبق گزارشات وزارت نیرو، میزان هدر رفت آب در ایران 28 تا 30 درصد است در حالی که این مقدار اتلاف در دنیا 9 تا 12 درصد گزارش شده است که یکی از عوامل اصلی آن برداشت های غیرمجاز از شبکه آبرسانی و فرسودگی تاسیسات آب  است.

محمدرضا عطارزاده، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در زمینه وضعیت منابع آبی موجود کشور و همچنین میزان مصرف آن، می گوید: در حالی که سرانه آب تجدیدپذیر کشور در سال 40، پنج هزار متر مکعب بوده این مقدار در سال 85 به 1750 متر مکعب رسیده که به معنی نزدیک شدن به مرحله تنش آبی است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، ادامه داد: کشور ما در مدیریت آب پیشینه درخشانی دارد و وجود نمونه‌هایی مانند صدها سازه تاریخی بی نظیر در نقاط مختلف ایران، موید این موضوع است.

احتمال بروز "تنش آبی"

عطارزاده تصریح کرد: امروز به جایی رسیده ایم که ادامه روش های نادرست و اسراف آمیز قبلی در مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی، مشکلات زیادی را بر کشور تحمیل می کند و باید ارتقای بهره وری آب و کاهش مصرف را به صورت جدی در دستور کار قرار دهیم.

وی گفت: تنها در صورت تغییر شیوه آبیاری فعلی در بخش کشاورزی است که می توان منابع استراتژیک و حیاتی آب زیرزمینی کشور را برای نسل های آتی کشور حفظ کرد. این منابع در شرایط خشکسالی به داد کشور رسیده اند و از دست دادن آنها یک خسارت جبران ناپذیر است.

معاون وزیر نیرو گفت: در گذشته مدیران تلاش های جدی تری را برای تامین آب می کردند اما امروز می‌بینیم که علاوه بر تامین آب، باید کیفیت آن را نیز بالا ببریم به نحوی که بتوانیم آب تصفیه شده را به آب شرب نزدیک کنیم.

عطارزاده تاکید کرد: اگر با روند فعلی پیش برویم و به فکر تامین آب با کیفیت نباشیم در سال 1404دچار تنش آبی خواهیم شد؛ بنابراین باید راهکار دیگری در پیش بگیریم.

باید گفت در شرایط فعلی بیش از 90 درصد کل منابع آبی کشور به مصرف کشاورزی می رسد و تنها درصد کمی در بخش خانگی به مصرف می رسد؛ با این حال توجه و تاکید بیش از حد مسئولان به رعایت الگوی مصرف در بخش خانگی؛ باعث پوشیده ماندن نحوه استفاده از آب در بخش کشاورزی شده است.

جدول مقایسه‌ای سرانه مصرف خانگی آب در ایران و سایر کشورها

کشور سرانه مصرف

(لیتر نفر در روز)
 
 ایران  150
 مالزی  90
 مکزیک  100
 بلژیک  110
تونس   110
 چین 115 
 هلند 125 
 یونان 130 
 آلمان 130 
 عربستان 135 
 قبرس 140 
 انگلستان 150 
 مجارستان 150 
 استرالیا 155 
 سوئد 170 
 کویت 180 
 آمریکا 240 

کامران کارور، مدیر دفتر نظارت و کاهش آب بدون درآمد شرکت مهندسی آبفای کشور به مهر اعلام کرد: هم اکنون سرانه مصرف خانگی زیر 100 لیتر در روز برای هر نفر مشکل بهداشتی ایجاد می کند و این موضوع در دنیا مطرح شده است. در ایران این میزان حدود 150 لیتر در شبانه روز است و بنابراین مردم مشکلی از نظر تامین آب ندارند.

مدیر دفتر نظارت و کاهش آب بدون درآمد آبفای کشور با تاکید بر اینکه آمارها در استان ها و اقلیم های مختلف کشور متفاوت است، افزود:  شستشو، مصارف بهداشتی، شرب، پخت و پز، شستشوی خودرو و مسائلی از این دست از جمله مصارف روزانه افراد است.

به گفته کارور، سرانه مصرف هر نفر در ایران هم اکنون از 100 لیتر بیشتر است. طبق استاندارد هدررفت های واقعی و به صورت عمده نشت ها، سرریز مخازن و نشست از خطوط انتقال و نشت های مرعی و غیرمرعی جزء آب بدون درآمد محسوب می شوند.

یک سوم متوسط بارش جهان در ایران

هم اکنون اعمال روشهای سنتی آبیاری در بخش کشاورزی و بالابودن میزان هدرروی آب در این بخش و همچنین شبکه های انتقال و توزیع؛ باعث از بین رفتن هزینه های تامین آب در کشوری شده است که به میزان یک سوم متوسط جهانی در سال بارندگی دارد.

در سال 88 یک مقام شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور میزان مصرف سرانه عمومی آب، خدمات و هدررفت آن به ازاء هر نفر در روز را 220 لیتر اعلام کرده بود که طبق گزارش وزارت نیرو در سال 89 این میزان مصرف آب شرب در بخش خانگی، 2 برابر متوسط جهانی است.

منابع آب تجدید شونده در ایران هم اکنون 25 درصد متوسط جهانی آن است و بیش از 130 میلیارد مترمکعب از منابع آبی موجود کشور تجدید شونده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا خاطرنشان کرد: اگر با این روند پیش برویم و به فکر تامین آب با کیفیت نباشیم در سال 1404 دچار تنش آبی خواهیم شد بنابراین این باید راهکار دیگری در پیش بگیریم.

مهر


مطالب مشابه :


لباسشویی 1432 سامسونگ

قابلیت «کنترل ولتاژ» (Volt Control) سامسونگ ماشین لباسشویی را در مقابل درجات بالای شوک الکتریکی و




راهنمای خرید ماشین لباسشویی

سرویسکار - راهنمای خرید ماشین لباسشویی - خدمات پس از فروش لوازم خانگی بزرگ - سرویسکار




آشنایی با لوازم خانگی بوش

ماشین لباسشویی بوش مدل was 247x1 (تعداد رای: انتخاب برای مقایسه ماشین لباسشویی بوش was 32743




مقایسه‌ای سرانه مصرف آب 17کشور

مقایسه ‌ای سرانه از آب آشامیدنی برای شستشوی اتومبیل، استحمام، آبیاری باغچه ها، لباسشویی




ماشین ظرفشویی های ال جی

SenseClean و Half Wash Mode در انواع ماشین لباسشویی‌های ال جی در هم مقایسه کنید و بهترین را از




آیا لوازم خانگی اسنوا با ال جی قابل مقایسه است ؟ ...

لوازم خانگی روز دنیا - آیا لوازم خانگی اسنوا با ال جی قابل مقایسه است ؟ - همه نوع لوازم




خدمات ماشین لباسشویی یوسفی

خیلی از ماشین لباسشویی های ارزان قیمت بیش از سه تا پنج مارک های مختلف را با هم مقایسه




ماشین‌های لباس‌شویی ایرانی

لباسشویی ‌های بدون برای آشنایی هر چه بیشتر با محصولات این کارخانه به مقایسه یکی از مدل




روش تدریس بدیعه پردازی

استعاره ها مقایسه بین دو مفهوم دو شیٔ را ممکن می سازد. چنگیز با ماشین لباسشویی مقایسه شود.




برچسب :