بیمارستان و آسایشگاه باباباغی تبریز

بیمارستان و آسایشگاه باباباغی تبریز

بیمارستان  "بابا باغی" که به مساحت ۷۵ هکتار در ۱۵ کیلومتری شمال غربی تبریز واقع شده است در سال ۱۳۱۰ شمسی به اسکان بیماران جذامی شمال، غرب و شمالغرب کشور اختصاص یافت اما به دلیل کمبود امکانات، شرایط برای اسکان و درمان بیماران جذامی به هیچ وجه مهیا نبود.
دو سال بعد در سال ۱۳۱۲ بلدیه تبریز شهرک بابا باغی را و پس از انجام برخی تغییرات و مهیا کردن شرایط اولیه، این مکان را به وزارت بهداشت آن روزگار واگذار کرد.
این مجموعه از ۷۰ سال گذشته تاکنون، همواره پناهگاه بیمارانی بوده که جامعه به دلیل ناآگاهی و عدم اطلاع کافی از این نوع بیماری از آنها رویگردان بوده است.
آسایشگاه بابا باغی، حکایت انسانهایی که به دلیل ابتلا به بیماری جذام (خوره) و از دست دادن اعضای بدن خود ناگزیر از پشت کردن به زندگی شدند.
در سالهای غمبار دهه های ۱۳۳۰ و ۱۳۴۰ بیماری جذام در نقاط مختلف کشور به ویژه خطه آذربایجان بیداد می کرد. در آن سال های شوم چه جوانهایی که به دلیل ابتلابه بیماری جذام و تغییره چهره ظاهریشان، مجبور به گذشتن از عشق و زندگی و دل کندن از خانه و دیار خود شدند.
آسایشگاه بابا باغی تبریز که در سال های ابتدایی تأسیس آن به دلیل حصارهای سه متری اطراف آن بیشتر به یک اردوگاه شباهت داشت، فعالیت خود را با پذیرش ۷۵ بیمار جذامی آغاز کرد. این مرکز در فاصله کمتر از دو سال، ۶۰۰ نفر از جذامیان مناطق مازندران، گیلان، کردستان و آذربایجان را در خود جای داده بود.
در سالهای اولیه فعالیت بابا باغی، کمبود پزشک و داروی جذام مشکلات بسیاری را برای بیماران آن به وجود آورده بود اما با فعالیتهای صورت گرفته، این مرکز در کانون توجهات بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت.
در سالهای دهه ۱۳۳۰ شمسی، «جذام» به عنوان خوفناک ترین بیماری آن زمان، سایه شوم خود را بر سراسر آذربایجان افکنده بود، به طوری که دو سوم بیماران جذامی کشور در این خطه زندگی می کردند. از این رو، در فاصله سالهای آغاز فعالیت بابا باغی تا اوایل دهه ،۱۳۴۰ اعتقاد همگان بر قرنطینه کردن و حبس بیماران جذامی استوار بود، فارغ از اینکه اینان نیز همچون دیگران از حق حیات برخوردار بودند.
به طور کلی، سالهای دهه ۲۰ تا اواخر دهه ۴۰ دوران سیاه تسلط بیماری جذام در ایران بود. کمبود بهداشت، نبود پزشک متخصص و نایاب بودن داروی جذام روزگار سختی را برای جذامیان ایران به ویژه در «بابا باغی» فراهم کرده بود.
از سوی دیگر، مردم عادی نیز به دلیل نداشتن آگاهی بیماران جذامی را از جامعه طرد کرده بودند. در آن سال ها این خانه واقعاً سیاه بود.
به نظر می رسد با تمام این شرایط، ادامه سکونت خانواده های بیماران جذامی در بیمارستان بابا باغی تبدیل به یک عادت شده و بیشتر جنبه روحی و روانی دارد وگرنه به قول خود استاد مبین، کم کم زمان آن فرا رسیده که این افراد نیز همانند سایر بیماران عادی به دامان جامعه بازگردند


مطالب مشابه :


مشاهده صورتحساب و قبض تلفن ثابت و گاز و برق و آب وفاضلاب آذربایجان شرقی تبریز

ندای وحدت - مشاهده صورتحساب و قبض تلفن ثابت و گاز و برق و آب وفاضلاب آذربایجان شرقی تبریز




مشاهده و رویت قبض و صورتحساب برق وگاز و تلفن و آب آذربایجان غربی

مشاهده قبض تلفن ثابت انتظار المهدی تبریز هیئت حضرت علی




خدمات تلفن ثابت

خدمات تلفن ثابت. ارائه آخرین قبض تلفن پرداخت شده تکمیل فرم درخواست کشف مزاحمت توسط




بیمارستان و آسایشگاه باباباغی تبریز

مشاهده و پرداخت آنلاين قبض تلفن ثابت. بیمارستان و آسایشگاه باباباغی تبریز.




عکس|گسترش فولاد تبریز و فولاد خوزستان-2

گسترش فولاد تبریز و جهت آشنایی با گروه برروی عکس اول وجهت مشاهده قبض تلفن ثابت.




برچسب :