ماهیهای زنده زا

بعد از درست كردن فضا و محيط مناسب براي پرورش ماهيها حالا نوبت به طريقه ي پرورش و تكثير آنها است.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

معمولاً ماهي هاي آكواريمي را به اين گوهها تقسيم مي كنند:

1- ماهيهاي زنده زا

2- سيچلايد ها

3- ماهيهاي طلايي

4- باربها

5- گورامي ها

۶-تترا ها

۷- ماهيهاي اقليمي(اين ماهيها در ماهي فروشي ها موجودند واغلب غير قابل تكثير يا به سختي در آكواريم تكثير ميشوند و به خاطر زيباييشان مورد توجه قرار ميگيرند)

 

 

 

ماهيهاي زنده زا

اين گروه ماهيها شامل:مولي ها،پلاتيها،گپي هاو سوارتيلها(يا همان دم شمشيري ها)است.كه هر دسته از اين ماهيها در رنگها و شكل هاي مختلف در بازار عرضه مي شوند.

اين ماهيها بسيار مورد توجه افراد و به خصوص آماتور ها و افراد تازه كار است،زيرا هم جذابند و هم به راحتي قابل تكثير و پرورش اند.

اين ماهي ها از 4 تا 7 ماهگي بالغ مي شوند و به غذا هاي گياهي علاقه ي فراوان دارند ولي يراي تغذيه آنها مي توانيد از غذاهاي بسته بندي نيروزا استفاده كنيد كه معمولاً غذاهاي بسته بندي در بين پرورش دهندگان رايج تر است.

تشخيص ماهي هاي نر و ماده در اين گروه ماهي ها بسيار آسان است.ماهي هاي نر پر نقش و نگار و زيباترند،در زير شكم آنها آلت تناسلي به صورت باله اي دراز و كشيده قرار دارد براي همين جفت گيري با مقاربت ماهي نر با ماده انجام مي گيرد براي همين اين ماهيها بچه زا اند يعني بارور شدن تخمها و تشكيل نوزادان در درون رحم ماهي ماده انجام ميشود.اما در ماهي ماده درزير شكم باله اي پهن و بزرگ قراردارد و در دور مقعد خال سياهي وجود دارد كه وضعيت بچه ها را نشان مي دهد.بدن ماهي ماده چاق تر و پهن تر است.

 

اين گروه از ماهيها(به جز مولي ها)پس از گذشت زمان كوتاهي از تولد بچه ها شروع به خوردن آنها مي كنند.بنا براين بايد بچه ها را از دسترس ماهيهاي مولد دور ساخت تا خورده نشوند.

در اين گروه ماهيها معمولاٌ نزديك شدن رمان تولد را از خال سياهي كه در زير شكم ماهي ماده و دور مقعد آن قرار دارند مي فهمند.به اين ترتيب كه هرچه خال سياه بزرگتر مي شود بيانگر نزديك تر شدن زمان تولد است.

در زير روش هايي براي دور ساختن بچه ها از ماهي هاي مولد آمده است:

1-زايشگاه

در ماهي فروشي ها وسيله اي به نام زايشگاه به فروش مي رسد، كه براي دور ساختن بچه ها از مولدين آنها استفاده مي شود ويكي از ساده ترين روش هاست.

شما بايد به اين ترتيب عمل كنيد كه،زايشگاه را در آكواريم قرار ميدهيد و يكي از شاخه هاي پمپ را به آن وصل مي كنيد.سپس ماهي مادهاي راكه زمان زايمان آن نزديك است در آن قرار داده، در آن را ببنديد.

بعد از زايمان كامل ماهي ماده را از آنجا خارج مي كنيم و بعد از مدتي نيز بچه ها را به آكواريم ديگري منتقل مي كنيم.

2-استتار گياهي

اين هم يكي از روش هاست ولي راندمان آن بستگي به پوشش گياها آكواريم و دقت عمل شما دارد.

آكواريمي مملو از گياهان آكواريمي درست كنيد.وقتي زمان زايمان ماهي ماده نزديك شد،آن رادرون آكواريم قرار داده و پس از تولد نوزادان از آن خارج مي نماييم.

 

3- قفس توري

 

 

تذكر:در اين روش ها فقط ماهي ماده در محل هاي مشخص شده قرار مي گيرند و نيازي به ماهي نرنيست و نوزادان ماهي هاي اين گروه تا دو روز از كيسه ي زرده اي كه در زير شكمشان است تغذيه ميكنند و نيازي به غذا ندارند.در ضمن براي ماهي هاي زنده زا براي هر دو ياسه عدد ماهي ماده، يك ماهي نر كافي است.

 

.

ماهي مولي

 تصویر بالا یک ماهی مولی دم بادبانی نر را نشان می دهد .

 


مطالب مشابه :


گورامی

پرورش و نگهداری ماهی های آکواریومی - گورامی - lاطلاعات مفید در مورد ماهیان زینتی آب شیرین و




آشنایی با تكثير و پرورش ماهي زینتی گورامي

انجمن علمی شیلات دانشگاه آزاد اهواز - آشنایی با تكثير و پرورش ماهي زینتی گورامي - fisheries scientific




پرل گورامی

به طور تقریب تمام پرل گورامی ها در مزارع رشد و پرورش یافته اند و مشکل یا بیماری




انواع گورامی

ماهي گورامي بوسنده : (تکثیر و پرورش) دانشگاه تهران هستم و با رویکردی جدید




اطلاعات بسيار مفيد درباره ماهيهاي گوپي (پرورش ماهی گوپی)

ماهیان زیبا و زینتی آکواریومی - اطلاعات بسيار مفيد درباره ماهيهاي گوپي (پرورش ماهی گوپی




ماهیهای زنده زا

پرورش پرندگان خانگی - ماهیهای زنده زا - اولین وبلاگ فارسی آموزش پرورش حیوانات 5- گورامي




ماهی گورامی (Gourami)

گورامیها انواع مختلفی دارند که تعدادی ازآنها در ایران تکثیرو پرورش انواع گورامي ها مي




برچسب :