آمووزش ترفندهاي نرم افزار اتوكد (مقدماتي وپيشرفته)

«ترفند»
چگونه کلیه مشخصه های یک لایه (color, visibility, linetype و ...) را به لایه جدید منتقل کنیم؟ کافیه قبل از ساختن لایه جدید در پنجره Layers ابتدا لایه مورد نظر را انتخاب کنید (highlight کنید) سپس روی دکمه New Layer (Alt+N) کلیک کنید. لایه جدید تمامی مشخصات لایه انتخاب شده را در بر دارد.


«ترفند»گاهی اوقات فایلهای شما حجم بسیار زیادی دارد. در حالی که داخل آنها ترسیم های کوچک و ساده ای هست و در برخی موارد با پاک کردن تمام اشیا داخل محیط ترسیم باز هم حجم فایل اتوکد به طور غیر طبیعی بزرگ است.احتمالا اشیا غیر ضروری زیادی در داخل ترسیم شما جا خوش کرده اند.
بهتره ابتدا تمام لایه ها را روشن کرده و اگر قفل هستند آنها در از حالت قفل در بیاورید. سپس با کمک دستور Purge فایل خودتان را از دست بلوک های بدون مصرف و لایه های خالی و سبک های متن و خطوط بدون مصرف و ... راحت کنید در بیشتر مواقع لازم است دستور Purge را بارها اجرا کنید تا تمام زواید نقشه حذف شوند. با کمک دستور Audit میتوان ایراد های کوچک ترسیمی را برطرف کرد. پس از اجرای این دستور حتما دوباره دستور Purge را اجرا کنید تا اشیا ای که به دلایل مختلف در مرحله قبلی حذف نشده بودند قابل Purge کردن باشند.
بعد از انجام تمام مراحل بالا ممکن است هنوز اشیائی در ترسیم شما به طور مخفی مانده باشند. برای شناسایی این اشیا میتوانید از دستور DBLIST استفاده کنید. ممکن است این اشیا یکی از اینها باشند:

1. متن ها و یا attribute هایی که فقط شامل کاراکتر فضای خالی (Space) هستند.
2. سطوحی که کلیه لبه های آنها نامرئی هستند. این سطوح در اکثر مواقع توسط نرم افزارهای جانبی (Add-on) و پلاگ-این های اتوکد ترسیم میشوند.
3. بلوک هایی که فقط شامل attribute های نامرئی باشند.
4. نقطه های تنهایی که ممکنه به زحمت دیده شوند.
برای حذف این موارد ابتدا باید آنها را به حالت مرئی در بیاوریم تا قابل مشاهده و انتخاب شوند. برای حل مشکل شماره یک کافیه برای متغیر QTEXTMODE مقدار 1 را انتخاب کنید. برای موارد ردیف دوم مقدار متغیر SPLFRAME را تغییر دهید. برای ردیف سه از متغیر ATTDISP استفاده کنید. و برای مرئی شدن اشیا ردیف چهارم متغیر PDMODE را 3 و متغیر PDSIZE را 0 قرار دهید. سپس ترسیم خود را با کمک دستور regen به روز کنید. مشاهده میکنید که تمامی اشیا نامرئی قابل مشاهده شدند. حال اگر لازم باشد میتوانید آنها را پاک کنید. فراموش نکنید که در پایان تمامی متغیر هایی که عوض کردید را به حالت اولیه برگردانید.

به خاطر داشته باشید در ترسیم خود از بلوکهایی استفاده کنید که واقعا در ترسیم لازم هستند. به عنوان مثال تمام ترسیم خود را به بلوک تبدیل نکنید (کاری که خیلی ها انجام میدهند!!!)


«ترفند»

در اتوکد 2007 امکانی به کاربر داده شده که وقتی نشانگر موس خود را روی یک شی قرار دهید آن را به صورت خط چین همراه با هاله ای (Highlight) در اطراف آن را مشخص میکند. این امر در پیدا کردن اشیا قبل از انتخاب آنها بسیار مفید است.

ولی وقتی فایل ترسیمی سنگینی داشته باشید و یا اشیا انتخابی دارای جزئیات فراوانی باشند٬ همین افکت ساده برای شما دردسر بزرگی میشود.

برای غیر فعال کردن این حالت و بازگشت به روش کلاسیک میتوانید مقدار متغیر PREVIEWEFFECT را صفر قرار دهید (به طور پیش فرض 2 هست). در این حالت فقط شی مورد نظر به صورت خط چین نمایش داده میشود.

همچنین میتوان این تغییر را از طریق Options > Selection > Visual effects > Selection preview هم انجام داد:

• Dash : پیش نمایش به صورت خط چین - متغیر صفر (فشار کمتری روی سیستم شما می آورد)
• Thicken : پیش نمایش به صورت خط پر رنگ و ضخیم - متغیر 1
• Both : نمایش هر دو وضعیت بالا به طور هم زمان (پیش فرض اتوکد) - متغیر 2 (در ترسیم های سنگین پیشنهاد نمیشود)

میتوانید با کلیک کردن روی دگمه Advanced options کنترل بیشتری روی نحوه تاثیر این افکت روی اشیا مختلف داخل ترسیم داشته باشید. به عنوان مثال میتوانید حالت پیش نمایش برای هاشور ها را حذف کنید.


«متغیر های اتوکد»

متغیر ها:

بسیاری از تنظیمات برنامه اتوکد با کمک متغیرهایی با نامهای از پیش تعریف شده کنترل میشود. معمولا برنامه نویس ها از این متغیر ها در متن برنامه های خود استفاده می کنند. همچنین میتوان از برخی از این ها در ماکرو نویسی هم کمک گرفت.
بسیاری از کسانی که به طور حرفه ای از اتوکد استفاده میکنند ترجیح میدهند بجای یاد گیری محل دگمه های صفحات پیچیده و تو در توی تنظیمات اتوکد از این متغیر ها در خط فرمان استفاده کنند. به عنوان مثال در ترفند قبلی با متغیر PREVIEWEFFECT آشنا شدید.
در خط فرمان دستور SETVAR را تایپ کرده و سپس علامت سوال (؟) را تایپ کرده و اینتر کنید. سپس علامت * را تایپ کرده و اینتر کنید. در اینجا با زدن دگمه F2 میتوانید فهرست تمامی متغیر های برنامه اتوکد را مشاهده کنید.
همچنین می توانید فهرست تمامی این متغیر ها را در پنجره System Variables مشاهده کنید. برای این کار از دستور SYSVDLG در خط فرمان استفاده کنید.
قبلا تعدادی از این متغیر ها را توضیح دادم. ولی نکته : تعدادی متغیر هستند که در کمتر کتابی به آنها اشاره شده و همچنین تعدادی از آنها غیر قابل تغییر هستند. شاید در نسخه های آینده اتوکد این متغیر ها فعال شوند. در زیر تعدادی از آنها را نام میبرم (ممکن است برخی از این ها در نسخه اتوکد شما عمل نکند) :

• LINFO_ : شماره سریال قفل سخت افزاری شما را نشان میدهد. تذکر : برای عمل کردن این متغیر در خط فرمان این عبارت را عینا تایپ کرده و اینتر کنید (علامت پرانتز ها حتما باید باشند) :



• SERVER_ : مشخص کننده لایسنس شبکه. قبل از تایپ دستور باید خط زیر(Underline) را تایپ کرده باشید.

• PKSER_ : شماره سریال اتوکد. قبل از تایپ دستور باید خط زیر(Underline) را تایپ کرده باشید.

• VERNUM_ : ورژن شناسه اتوکد. قبل از تایپ دستور باید خط زیر(Underline) را تایپ کرده باشید.

• ENTMODS : مقدار این متغیر متناسب با انجام هر عملیاتی در ترسیم افزایش میابد.

• GLOBCHECK : این متغیر جهت کنترل نحوه نمایش پنجره های DCL (مخفف :dialog control language) هست. از DCL در توابع لیسپ برای تعین نحوه نمایش پنجره ها استفاده میشود.

• MILLISECS: شمارش گر میلی ثانیه (از نسخه 2002 به بعد)

• NOMUTT: اگر مقدار این متغیر صفر باشد کلیه پیغام های اتوکد پنهان میشوند.

• QAFLAGS: مقداری بین 0 تا 32767 قبول میکند! این متغیر ناشناخته است! با تغییر آن ریسک نکنید!

• SHORTCUTMENU: جهت افزایش کارآیی برای مواردی که نیاز به کلیک های طولانی هست کاربرد دارد.

• SPACESWITCH: مقدار این متغیر میتواند صفر یا یک باشد. و کاربرد آن فعال کردن امکان سوئیچ با دبل کلیک از محیط model به paper و برعکس میباشد.

• APBOX: ناشناخته!

• ACGIDUMPMODE: ناشناخته!

• LAZYLOAD: ناشناخته!

• MACROTRACE: ناشناخته!

• MAXOBJMEM: ناشناخته!

• CPUTICKS: متغیر Read-Only ناشناخته!

• QAUCSLOCK: ناشناخته!

• ADCSTATE: وضعیت پنجره Design Center را نمایش میدهد. اگر این پنجره باز باشد مقدار این متغیر 1 و اگر بسته باشد صفر است. (پنجره Design Center با کمک میانبر CTRL+2 باز یا بسته میشود.)

• AUXSTAT: تعین وضعیت دستگاههای جانبی متصل به سیستم. (به عنوان مثال دیجیتایزر)

• ENTEXTS: جهت محاسبه فضای ترسیم.

• ENTMODS: مقدار این متغیر با انجام هر عملیات روی اشیا زیاد میشود.

البته توضیح برخی از این متغیر ها را خودم حدس زدم! در خیلی از فرومها و سایتها اگر دقت کرده باشید هیچ توضیحی جز اینکه اینها اسرار اتوکد هستند گفته نشده!

دلیل نبود این متغیر ها در فهرست متغیرهای برنامه اتوکد بدلیل آپدیت نبودن فایل sysvdlg.dat اتوکد هست. 



گویا از ورژن 2006 به بعد این فایل اتوکد در بسته های شرکت اتودسک فراموش شده آپدیت شود!


«ترفند»
یکی از امکانات جالب اتوکد دوربین های اتوکد هستند. با تایپ دستور CAMERA میتوانید یک دوربین مجازی در محیط ترسیم خود قرار بدهید. سپس با ویرایش مشخصه های این دوربین، از قبیل محل، زاویه دید، ارتفاع دوبین و ... میتوانید نمایشی از ترسیم سه بعدی خود را مشاهده کنید. میتوان هر تعداد دلخواه در ترسیم دوربین قرار داد و برای آنها نام و مشخصه های مختلفی تعریف کرد.
ترفند:
1. با تغییر متغییر CAMERADISPLAY به عدد یک، میتوان موقعیت دوبینها را هنگام ویرایش مشخصه ها مشاهده کرد.
2. هنگام کار با فرامین دوربین به طور اتوماتیک لایه ای به نام temporary_system_cameras_layer برای قرار دادن آیکون دوربین ها ساخته میشود. نگران نباشید!


«ترفند»

حابجایی یک شی به اندازه محاسبه شده یا اندازه گیری شده
فرض کنید میخواهید یک شی را به فاصله مشخصی که با کمک دستور DIST اندازه گیری کرده اید، جابجا کنید. برای این کار میتوانید از یکی از روشهای زیر استفاده کنید :
1. به روش معمولی ابتدا دستور DIST را اجرا کرده فاصله مورد نظر را اندازه گیری کرده؛ و سپس مقدار عددی اندازه گیری را با کمک Ctrl+C و Ctrl+V کپی/پیست نمایید.
2. هنگام استفاده از دستور MOVE در خط فرمان این ماکرو را تایپ کنید : (getvar"DISTANCE") با انجام این عمل آخرین مقدار ذخیره شده در متغییر فرمان DIST فراخوانی میشود.
3. با استفاده از دستور QUICKCALC ماشین حساب اتوکد را روشن کرده و محاسبات خود را انجام دهید و هر زمان که لازم باشد نتیجه محاسبات را برای انجام دستور MOVE تایپ کنید، بجای این عمل از امکان Paste value to command line ماشین حساب استفاده کنید.


«ترفند»

فرق طول ژئومتری و طول ژئودتیک 
با کمک دستور DIST میتوان هر فاصله ای در محیط اتوکد را به صورت ژئومتری اندازه گیری کرد. ولی اندازه گیری فواصل ژئودتیک با این دستور قابل اندازه گیری نیستند. در طولهای ژئودتیک فواصل به صورت خطوط مستقیم نیستند بلکه طولها به منحنی شبیه هستند. به عنوان مثال فاصله شهر تهران تا بندر عباس در روی یک نقشه جغرافیایی به صورت یک خط مستقیم نیست، بلکه به صورت قوسی هست که بستگی به طول و عرض جغرافیایی این دو نقطه دارد و به کرویت زمین بستگی دارد. در چنین مواردی از دستور MAPDIST استفاده میشود. دقت کنید که این دستور در Autodesk Map فعال میباشد.


«ترفند»

کنترل تایپ یک متن با چند سطر در هنگام Dimension گذاری 

هنگام استفاده از ابزارهای اندازه گذاری (Dimension) میتوان با تایپ M (مخفف Multi text هست) متن اندازه گذاری را ویرایش کرده و متن دلخواهی را در چندین سطر به آن اضافه نماییم. اگر دقت کرده باشید بعد از این کار تمام متن اضافه شده در بالای خط اندازه گذاری نوشته میشوند.
ترفند: 
میتوان در هنگام تایپ کردن از کد های کنترلی استفاده کرد. به عنوان مثال کد X به این معنی است که کلیه متن بعد از این کد باید در پایین خط اندازه گذاری نوشته شود. میتوان با کمک ترکیب این کد با با کدهای دیگر (پیدا کردن سایر کد ها را به خودتون واگذار میکنم...) به راحتی مشخصه های اندازه گذاری از قبیل زنگ، اندازه، محل قرار گیری و ... را تحت کنترل در آورد.

پیش فرض
«ترفند»
یکی از امکانات جالب اتوکد دوربین های اتوکد هستند. با تایپ دستور CAMERA میتوانید یک دوربین مجازی در محیط ترسیم خود قرار بدهید. سپس با ویرایش مشخصه های این دوربین، از قبیل محل، زاویه دید، ارتفاع دوبین و ... میتوانید نمایشی از ترسیم سه بعدی خود را مشاهده کنید. میتوان هر تعداد دلخواه در ترسیم دوربین قرار داد و برای آنها نام و مشخصه های مختلفی تعریف کرد.
ترفند:
1. با تغییر متغییر CAMERADISPLAY به عدد یک، میتوان موقعیت دوبینها را هنگام ویرایش مشخصه ها مشاهده کرد.
2. هنگام کار با فرامین دوربین به طور اتوماتیک لایه ای به نام temporary_system_cameras_layer برای قرار دادن آیکون دوربین ها ساخته میشود. نگران نباشید!


«ترفند»

حابجایی یک شی به اندازه محاسبه شده یا اندازه گیری شده
فرض کنید میخواهید یک شی را به فاصله مشخصی که با کمک دستور DIST اندازه گیری کرده اید، جابجا کنید. برای این کار میتوانید از یکی از روشهای زیر استفاده کنید :
1. به روش معمولی ابتدا دستور DIST را اجرا کرده فاصله مورد نظر را اندازه گیری کرده؛ و سپس مقدار عددی اندازه گیری را با کمک Ctrl+C و Ctrl+V کپی/پیست نمایید.
2. هنگام استفاده از دستور MOVE در خط فرمان این ماکرو را تایپ کنید : (getvar"DISTANCE") با انجام این عمل آخرین مقدار ذخیره شده در متغییر فرمان DIST فراخوانی میشود.
3. با استفاده از دستور QUICKCALC ماشین حساب اتوکد را روشن کرده و محاسبات خود را انجام دهید و هر زمان که لازم باشد نتیجه محاسبات را برای انجام دستور MOVE تایپ کنید، بجای این عمل از امکان Paste value to command line ماشین حساب استفاده کنید.


«ترفند»

فرق طول ژئومتری و طول ژئودتیک 
با کمک دستور DIST میتوان هر فاصله ای در محیط اتوکد را به صورت ژئومتری اندازه گیری کرد. ولی اندازه گیری فواصل ژئودتیک با این دستور قابل اندازه گیری نیستند. در طولهای ژئودتیک فواصل به صورت خطوط مستقیم نیستند بلکه طولها به منحنی شبیه هستند. به عنوان مثال فاصله شهر تهران تا بندر عباس در روی یک نقشه جغرافیایی به صورت یک خط مستقیم نیست، بلکه به صورت قوسی هست که بستگی به طول و عرض جغرافیایی این دو نقطه دارد و به کرویت زمین بستگی دارد. در چنین مواردی از دستور MAPDIST استفاده میشود. دقت کنید که این دستور در Autodesk Map فعال میباشد.


«ترفند»

کنترل تایپ یک متن با چند سطر در هنگام Dimension گذاری 

هنگام استفاده از ابزارهای اندازه گذاری (Dimension) میتوان با تایپ M (مخفف Multi text هست) متن اندازه گذاری را ویرایش کرده و متن دلخواهی را در چندین سطر به آن اضافه نماییم. اگر دقت کرده باشید بعد از این کار تمام متن اضافه شده در بالای خط اندازه گذاری نوشته میشوند.
ترفند: 
میتوان در هنگام تایپ کردن از کد های کنترلی استفاده کرد. به عنوان مثال کد X به این معنی است که کلیه متن بعد از این کد باید در پایین خط اندازه گذاری نوشته شود. میتوان با کمک ترکیب این کد با با کدهای دیگر (پیدا کردن سایر کد ها را به خودتون واگذار میکنم...) به راحتی مشخصه های اندازه گذاری از قبیل زنگ، اندازه، محل قرار گیری و ... را تحت کنترل در آورد.
مثال: با تایپ این متن که در آن از کد X استفاده شده اندازه گذاری به شکل زیر در می آید:



توضیح: کد <> یعنی: مقدار کمیت اندازه گذاری را به همان اندازه واقعی حفظ کن.
میشد این کد را به صورت زیر هم نوشت :



اما با این کار دیگر اندازه گذاری با مقدار واقعی تطابق نخواهد داشت.(همانطور هم که در شکل مشخص هست یکی از این دو اندازه گذاری غلط هست! ولی در برخی موارد نیاز به چنین وضعیتی الزامی میباشد...) پیدا کردن سایر کدها نظیر <> یا P و ... به عهده خودتون...

7640122.png

«ترفند»

Trim با روشی جدید!
تا حالا شده بخواهید تمام اشیا یک طرف یک خط را Trim کنید؟؟ حتما خیلی سخت بوده که تک تک اونها رو انتخاب کنید...

با کمک دستور EXTRIM این کار با یک کلیک انجام میشه!

این دستور به Cookie cutter معروف هست! از بس دلچسبه!!
کافیه بعد از اجرای دستور خط مورد نظر رو انتخاب کرده و سپس در یک سمت اون خط کلیک کنید. تمام قسمتهای اشیا موجود در آن سمت انتخابی، Trim میشوند.



«ترفند»
  • چگونه از تعداد اشیا موجود در یک ترسیم مطلع بشویم؟
  • بهترین راه اینه که ابتدا با کمک Ctrl+1 پنجره Properties را روشن کرده و سپس کل اشیا را انتخاب کنیم. در پلت Properties تعداد اشیا در قسمت بالایی نشان داده میشود. در صورتی که بجای انتخاب اشیا از کلید های ترکیبی Ctrl+a استفاده کنید تعداد اشیائی که در لایه های خاموش قرار دارند نیز شمارش میشود. (در هر صورت فراموش نشود که اشیا داخل لایه های فریز شده شمارش نمیشوند). برای اینکه آمار کاملی از همه اشیا (چه گرافیکی و چه غیر گرافیکی مثل تعداد لایه ها و ...) به شما داده شود از دستور STATUS استفاده کنید.
ترفند
  • چرا نقطه های من اینطوری شده! چرا بعضی وقتها اونها رو نمیبینم!
  • بعضی وقتها نقاط در ترسیم دیده نمیشوند و یا اینکه به خاطر تنظیمات خود ما (PDMODE و PDSIZE) که الان فراموش کردیم!!! به صورت دیگری مشاهده میشوند. اگر دقت کرده باشید در هر فایل که نقاط ترسیم میشوند یک لایه به طور اتوماتیک به نام Defpoints ساخته میشود. تمام نقاطی که در این لایه قرار بگیرند، صرف نظر از تنظیمات اتوکد به صورت نقطه واقعی نمایش داده میشوند... (منظور از نقطه اشیای هستند که با دستور POINT ترسیم شده اند) خوب حالا میدونید که چکار باید بکنید!!!

  • تکرار فرمان به صورت خودکار
    برای اجرای فرمانی به صورت متعدد و پشت سرهم به صورت زیر انجام دهید (مخصوصا فرمان های تکراری)

    برای مثال فرمان move را می خواهید به صورت متعدد اجرا و ترسیم را تغییر دهید .

    در خط فرمان multiple را اجرا نموده و در خط بعد فرمان move که می خواهید به صورت پشت سر هم اجرا شود را فقط تایپ و enter کنید .
    آموزش ترفندهای اتوکدفرمانهایی که روش (متد) Noun verb Selection را پشتیبانی میکنند . اتوکد انواع گوناگونی فرمان دارد . فارغ از دسته بندی های انجام شده و قابل رویت کاربران مثل دستورات ویرایشی یا ترسیمی و ..اتوکد فرمانها را با توّجه به نوع عملکردشان دسته بندی میکند . فرمانهای شفاف یا فرمانهایی که قابلیّت Noun verb Selection را میتوانند دارا باشند از این دسته هستند .. در ادامه مطلب بیشتر با این دسته از فرمانها آشنا خواهیم شد . فرمانهایی که Noun verb Selection را پشتیبانی میکنند . نکته مهّم : در این مجال هر جا از لفظ فرمانهای Noun Verb Selection استفاده شد به مفهوم این است که فرمانهایی که این روش انتخاب را پشتیبانی میکنند . فرمانها در اتوکد انواع گوناگونی دارند و این تنوّع خود میتواند با توّجه به ذات عملکرد آنها باشد . برای نمونه ما در اتوکد یک سری دستور داریم نظیر دستور جابه جایی(Move) یا همتا سازی (Copy) و ... همه این فرمانها در قسمتی از مرحله اجرایشان از ما میخواهند که موضوعاتی را برای اعمال تغییرات انتخاب نماییم . در مورد بسیاری از این دستورها ویرایشی بودن فرامین میتواند یک شاخصّ باشد برای تمیز دادن اینگونه دستورات از سایر دستورات کد. این فرمانها معمولاً در مرحله اوّل اجرایشان از ما میخواهند که موضوعاتی را مشخّص نماییم تا عمل مورد نظر روی آن موضوع یا موضوعات اعمال شود، خب اگر ابتدا و قبل از اجرای فرمانها مذکور (وقتی که هیچ فرمانی در حال اجرا نیست ) شما موضوعات را انتخاب نمایید و بعد به هر روشی این دستورات را اجرا نمایید ، اتوکد دیگر از شما نمیپرسد که موضوعات را انتخاب کن و موضوعات انتخاب شده را به عنوان مجموعه انتخابی شما (Your Selection Set) برای اعمال تغییرات در نظر میگیرد و به مرحله بعدی فرمان میرود به فرمانهایی که موضوعات انتخاب شده قبل از اجرایشان را به عنوان مجموعه انتخابی شما در نظر میگیرند فرمانهای با قابلیّت پشتیبانی از متد یا روش Noun verb/Selection گفته میشود . البتّه اینکه اتوکد به متد یا روش این فرمانها عمل نمایید ارتباط مستقیمی با یک متغییر محیطی به نام Pick First دارد . اگر مقدار این متغییر 1 باشد ، اتوکد به این روش احترام میگذارد و اگر این مقدار متغییر 0 باشد اتوکد به روش فوق الذّکر یعنی Noun Verb Selection عمل نمیکند و جسم یا اجسام انتخاب شده قبل از اجرای فرمانها به عنوان مجموعه انتخابی شما در نظر نگرفته و با اجرای فرمان به شما میگوید موضوعاتی را انتخاب کن . (همان پیام معروف و نام آشنا Select Objects - برای اطلاعات بیشتر مراجع شود به برگه مقالات اتوکد ، سری مبحث انتخاب در 5 قسمت ) البتّه در زبانه Selection فرمان Option کادر تنظیمی وجود دارد که برای کاربر مقدار متغییر Pick First را تعیین میکند . با توّجه به اینکه در مقالات اتوکد و در مقاله ای با نام زبانه Selection ، دستور تنظیمات راجع به این گزینه و زبانه توضیحات مبسوطی داده ام ،امّا با این حال در اینجا اشاره ای کوتاه به این تنظیمم میکنم. اگر این کادر تنطیمی در حالت انتخاب باشد مقدار متغییر 1 در نظر گرفته شده و اتوکد به متد Noun verb/Selection احترام گذاشته و آنرا روش جاری (Current) خود در مواجه با انتخابهای پیش از دستورات با خاصیّت فوق در نظر میگیرد . امّا اگر این کادر تنظیمی (Check Box) علامت نداشته باشد این متد اجرا نشده و در واقع متغییر را 0 مقدار دهی میکند . نکته – توّجه داشته باشید که فرقی نمیکند از کجا مقدار این متغییر را مشخص نمایید . چه از طریق وارد کردن مقداری برای متغییر محیطی Pick First ، از خط فرمان چه در زبانه Selection فرمان Option با انتخاب یا عدم انتخاب کادر تنظیمی Noun verb/Selection . مقدار پیش فرض این متغییر در اتوکد 1 است ، یعن ابتد به ساکن اتوکد این متد را روش جاری میداند ، ضمن اینکه اگر مقدار جدید به آن بدهیم این تغییر در این متغییر در رجیستری برنامه ثبت شده و با هر بار اجرا شدن برنامه اتوکد مقدار آخری که به این متغییر داد ه شد ه است و آن لحاظ و بارگذاری میگردد.


مطالب مشابه :


فرمانهای اتوکد

برخی نکات ضروری در اتوکد در محدوده مورد نظر هاشور رسم ميكند. در انتها بلوكها يا




دانلود هاشور هتچ های مختلف در اتوکد Auto CAD Hatch

دانلود هاشور هتچ های مختلف در طراحی و ساختن بناها، فضاهای میانبر در اتوکد ;




آموزش جامع Autocad 2014

از اتوکد برای نقشه کشی ساختمانی و آشنایی با نوار ابزار استاندارد در اتوکد هاشور زدن سطح




آمووزش ترفندهاي نرم افزار اتوكد (مقدماتي وپيشرفته)

کافیه قبل از ساختن لایه جدید در پنجره Layers در اتوکد 2007 امکانی به برای هاشور ها




برچسب :