حل سوالات مدار ارشد برق 93

ارشد برق 93 هم با تمام فراز و فرودهایش به پایان رسید. امیدوارم که همه عزیزان نتایج مورد انتظارشون رو کسب کرده باشند. توصیه می کنم کسانی که فکر می کنند به موفقیت لازم در این آزمون نخواهند رسید، از فردا برای سال آینده برنامه ریزی کنند و با همتی والا این مرحله از زندگی رو هم به پایان برسانند.

به خدمتتون برسونم که سوالات مدار تازه به دستم رسیده و مطابق 2 سال گذشته به بررسی و حل سوالات این درس برای دوستان می پردازم(پا تو کفش بزرگان نمی کنم!!!!!!). ان شاالله به مرور و در همین پست پاسخ کامل سوالات مدار رو به طور مبسوط در اختیار عزیزان قرار می دهم.

1- خیلی آسون. تعریف لینک = شاخه های گراف اصلی - شاخه های درخت. با افزودن هر یک از لینک ها به تنهایی به درخت یک حلقه به نام حلقه اساسی تشکیل می شود.درختمون {1و2و3و6} بود و تنها گزینه ای که بیش از یک لینک داشت {1و6و7و9} بود.


2-آسون.اولا مدار،مدار شرایط اولیه صفره.یک بار مدار رو قبل از وصل کلید تحلیل می کنیم.یک مدار مرتبه اول می شه که براحتی جریان

iL(t)=4/3(1-exp(-1.5t))

بدست میاد. با بسته شدن کلید در لحظه 2/3 سیمی که جریان i ازش عبور می کند یک بار با سلف و یک بار با مدار مقاوتی موازی می شود. چون در مدار سلفی باری وجود ندارد جریان سلف همواره برابر با جریان اولیه اش یعنی در t=2.3 خواهد بود و 

i=-iL(2/3)=-4/3(1-exp(-1))

از طرفی در مدار مقاومتی هم

i=4/3

که در نتیجه

it=-4/3(1-exp(-1))+4/3=4/3exp(-1)

3-سخت بود(اصلاح شد!!!!!!!!).این سوال عینا در کتاب دکتر زرگر اومده.البته من جلد قدیم این کتاب رو دارم.مثال 11 صفحه 102 کتاب مدار 1 شون چاپ بهار 89.ولی سوال جدیدی محسوب می شد. ولتاژ دو سر خازن در لحظه های صفر مثبت و منفی می بایست ثابت و جریان عبوری از خازن می بایست صفر باشد و تنها( t^2U(t این رو برآورده می کند.

4-متوسط.مدار یک مدار کاملا خازنی است. پس برای بدست آوردن فرکانس های صفر مدار باید دنبال کات ست های خازنی باشید. درحالت کلی منظور از کات ست خازنی یعنی جریان خازن وابسته به منبع تحریک مستقل باشد(به نوعی خود خازن هم یک منبع مستقل ولتاژ است).5 خازن بالا و سمت راست مدار تشکیل یک کات ست خازنی می دهند. چرا که با برداشتنشون دو تا مدار مستقل از هم (دو تا گراف مستقل از هم) خواهیم داشت و با قرار دادن مججد هر یک از خازن ها به طور مجزا این دو گراف به هم وصل می شود.بنابراین یک فرکانس صفر مشخص شد.دیگه کات ستی به این شکل نداریم. 

از طرفی جریان  خازن 1F در سمت چپ مدار رو باید به منبع ولتاژ Vs ربط دهیم.(نکته ای که باید بچه ها دقت کنند اینه که نیابد در محاسبه فرکانس های صفر مدار به ساختار مدار دست زد و حتی منبعی رو خنثی کرد).این کار براحتی با دو تا KCL ساده براحتی انجام می شه.

V=Vc

Vc/2+ic=(KVc+Vs-Vc)/3

ic فقط باید وابسته به Vs باشد. لذا سایر ترم ها باید صفر شود که براحتی k=5/2 بدست می آید.

5-آسون. این سوال اصلا به تحلیل نیازی نداشت. ولتاژ اولیه خازن صفره و VC=VN. حالا به هر حال یا ولتاژ دو سر خازن افزایش پیدا می کند یا کاهش.

1-اگر افزایش پیدا کند: چون ic=-iN لذا کافی است در مشخصه منحنی که iN=-VN/2+1 است، جای VN=VC و جای iN=-ic قرار دهیم.که در نهایت:

Vc=2(1-exp(0.5t))

می شود.همانطور که می بینید مقدار نهایی Vc بی نهایت می شود.پس این مورد غلط است.

2- اگر کاهش پیدا کند: این بار مشخه برابر است با iN=VN+1 لذا:

Vc=(1-exp(-t))

که مقدار نهایش اش 1 می شود و تنها کافی است معادله زیر را حل کنیم:


(1-exp(-t)) = 1/2

t= ln2

6- متوسط به بالا.جریان در مقاومت 1و سلف 1/2 رو I1 و در مقاومت 2 و خازن 1/4 را I2 می نامیم.همین اول کاری یک KVL می زنیم که خیالمون راحت شه(البته I1 و I2 از نوع rms هستند)

(2-2j)I2=(1+j)I1

2*'I2'='I1'

(' ' علامت اندازه بود). از طرفی:

Pav1=1*'1+j'*(I1^2)=sqrt(2)*(I1^2)

pav2=2*'2-2j'*(I2^2)=2*sqrt(2)*(I2^2)

Pt=Pav1+Pav2

چیزی که مسئله خواسته=Pav1/Pavt=sqrt(2)*(I1^2)/(sqrt(2)*(I1^2)+2*sqrt(2)*(I2^2))=2*(I2^2)/((I2^2)+2*(I2^2))=2/3

7-سخت.از این نظر این سوال رو سخت می گم که سوال نسبتا جدیدی بود و احتمالا خیلی از بچه ها گزینه sqrt(37)/2 را به عنوان گزینه درست زده باشند.نکته این سوال این بود که اولا مقاومت تونن برابر صفر بود و تنها Xth=4 و از طرفی مقاومت بار R به همراه مقاومت 2 اهمی می بود.

RL=R+0.5

XL=-1

ZL=RL+jXL

Zth=0+jXth

RL='Zth+XL'=3

R=2.5


8- آسون. خودتون حل کنید.فکر می کنم [5/3-   1 ;1/3   1-]

9-آسون. جدا چیزی نداشت و با دو تا KVL حل می شد. M=1/3

10-? به دستم نرسیده-متوسط.فکر می کنم جوابش

-exp(-2t)*u(t)+delta(t)

11-سخت.به طور کلی اگه حلقه خازنی و گره(کات ست) سلفی داشته باشیم یکی از مرتبه مدار کم می شود.از شکل مدار مشخص است که به دلیل نداشتن منبع مستقل و تنها یک خازن پس حلقه خازنی نداریم. پس باید دنبال گره سفلی باشیم. 4 تا سلف یک کات ست سلفی در طرفین خازن ایجاد می کنند لذا یکی از مرتبه مدار کم می شه.از طرفی با 3 KCL می شه به تمامی جریان ها دست رسی پیدا کرد.

1) i1=i2+i

2) ic=i2+i3

3) i=i3+ni4

1,3) i1=i2+i3+ni4

بنابراین در حالت عادی مرتبه مدار 3 است. اگر i=Vc باشد تغییری در روابط جریانی بالا ایجاد نمی شود و مرتبه مدار 3 باقی می مونه. اما اگر i=ic باشد در این صورت:

2,3) i2 = ni4

1,2,3) i1= 2*i2+i3

بنابراین انگار مرتبه مدار باز هم یکی کم شد؟؟؟؟؟. پس به نظرم یا از مرتبه سه به دو کاهش پیدا می کنه یا این که یک جا رو اشتباه کردم و با توجه به گزینه ها بدون تغییر باقی می مونه.

12-متوسط. فقط کافی بود مدار معادل امپدانس رو بکشی و دو تا KVL بزنی.

Zin=4+6j

درصد مطلوب برای این آزمون 50%


مطالب مشابه :


بهترین مراجع مهندسی برق و منابع ارشد برق

دانلود سوالات آزمون ارشد به همین دلیل عده زیادی از داوطلبین کنکور کارشناسی ارشد برق




سوالات ارشد برق 86

وبلاگ تخصصی برق قدرت - سوالات ارشد برق 86 - مقالات و نرم افزار های مرتبط با برق قدرت




دانلود سوالات ارشد برق 91

وبلاگ شخصي مصطفي تقوي كني - دانلود سوالات ارشد برق 91 - توي بازي زندگي، موقع ياركشي، چه خوبه




حل سوالات مدار ارشد برق 93

ارشد برق 93 هم با تمام فراز و فرودهایش به پایان رسید. امیدوارم که همه عزیزان نتایج مورد




پاسخ احتمالی سوالات الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد برق 92

کنکور کارشناسی ارشد برق - پاسخ احتمالی سوالات الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد برق 92 - مسائل




پکیج آزمون های کارشناسی ارشد برق

کنکور کارشناسی ارشد برق - پکیج آزمون های کارشناسی ارشد برق - اطلاعات جامع و مفید کنکور




برچسب :