مراسم لوله اندازون

1-      لوله اندازون :

در ماه چهارم یا پنجم حاملگی از طرف خانواده عروس مراسمی به نام لوله اندازون برگزار می شود. در این مراسم بیشتر اقوام هستند برای برگزاری این مراسم عقیده دارند که باید روز دوشنبه یا جمعه را برگزید زیرا برای لوله اندازون، در این دو روز ساعت خوب است و شگون دارد.

مادر زن لوله کوچکی که از طلا یا فولاد است و یا لوله طلایی که تو خالی است روی ظرف پر از نقلی گذاشته و دستمال نقره دوز و یا پولک دوزی شده و یا توری نازک و خوش رنگی را روی آن می اندازند و برای عروس می فرستند. بعد تمام میهمانان پذیرایی می شوند

 

2-      مراسم قرآن اندازون/ لول اندازون:

 ميان شيرازي ها علاوه بر ويارانه و سيسموني برون كه در بيشتر نقاط ايران مرسوم مي باشد، رسمي وجود دارد كه مي گويند در بسياري از مناطق و شهرهاي استان فارس با كمي تفاوت، امروزه نيز همچنان برگزار مي شود. هر مادري كه منتظر به دنيا آمدن فرزندي است، با اين رسم آشنايي دارند و از آن به قرآن اندازون يا لول اندازون ياد مي كند و معمولادر4یا5  ماهگي بارداري، يعني زماني كه جنين وجود خود را با تكان خوردن در شكم مادر اعلام مي كند، (به قول شيرازي ها وقتي جنين لول ميندازه) برگزار مي شود. بدين شكل كه خانواده مادر با تهيه گردن آويزي مخصوص از جنس طلاو مزين به نام خدا، آيه وان يكاد و ديگر آيات خاص قرآني (به منظور دفع چشم زخم و محافظت از مادر و فرزند) و هدايايي همچون چادررنگي، لباس (ترجيحا سبزرنگ)، ميوه، شيريني و به همراهي عده اي از دوستان و آشنايان به خانه زن باردار مي روند. اين هدايا با تزيين خاصي همراه است. بدين شكل كه گردنبند را در سبدي پر از بادام و شيريني قرار مي دهند كه پس از آويختن گردنبند بر گردن مادر، بادام و شيريني ها را در ميان ميهمانان پخش مي كند و عده اي نيز به تبرك، آن را به خانه مي برند يا مقداري از آن را به نيت بچه دار شدن، به زني كه بچه دار نمي شود، مي دهند.
    گردن آويز طي مراسم ختم انعام، دعا و آرزوي سلامت براي مادر و نوزاد، به گردن مادر آويزان مي شود و وي در تمامي مدت بارداري، زايمان و حتي تا مدت ها پس از زايمان نيز آن را به همراه دارد و اين گردن آويز در ميان اين مردم ، همواره مقدس و حافظ مادر و نوزاد تلقي مي شود و بودن آن در گردن هر زني نشان از باردار بودن اوست.
    نكته ديگر اين كه ، قرآن ترجيحا توسط فردي مذهبي يا بزرگ فاميل كه داراي خصايص حسنه باشد، بر گردن مادر آويخته مي شود. آنان معتقدند اگر فرد صبوري اين كار را انجام دهد، كودك نيز اين خصلت حسنه را خواهد داشت؛ البته اين اعتقاد در مورد كسي كه براي اولين بار نوزاد را در گهواره مي گذارد نيز صدق مي كند.
    وجه تسميه اين رسم به نام لول اندازون از آن جهت است كه در زمان هاي گذشته گردن آويزي كه براي اين كار استفاده مي شده، به شكل لوله اي استوانه اي بوده، اما در حال حاضر شكل هاي ديگر اين گردن آويز نيز مرسوم است و برخي از اينها به شكل كعبه ، كتاب قرآن، يا صندوقچه اي به شكل قاب قرآن است كه در آن نوشته اي از آيات قرآن قرار مي دهند.
    


مطالب مشابه :


براي دفع چشم بد مطابق سنت پيامبر چگونه بايد برخورد کرد؟

براي دفع چشم زخم شود، و برخى ديگر آنرا بدعت و شرك ميدانند، و ميگويند دست بند و آويز




استفاده از دست بند و آويز براي حصول شفا و دفع بلا، از امور شرك آميز است

استفاده از دست بند و آويز براي «تميمه» نوعي مهره بود كه بخاطر حفاظت از چشم زخم وديگر




براي دفع چشم بد مطابق سنت پيامبر چگونه بايد برخورد کرد؟

تفسیر قرآن - براي دفع چشم بد مطابق سنت پيامبر چگونه بايد برخورد کرد؟ - قرآن مجید,قرآن کریم




مراسم لوله اندازون

(به منظور دفع چشم زخم و محافظت از گردن آويز طي مراسم ختم انعام، دعا و آرزوي سلامت




وسايل‌ كمك‌هاي‌ اوليه‌

پانسمان‌ چسبدار يا چسب‌ زخم محافظت‌ از چشم‌ آسيب عنوان‌ باند يا آويز مورد




درمان با قران

عدم ابتلا به چشم زخم و سحر و افسون را بر صفحه اي از قلع نوشته و در دكان يا منزل خود اويز




زيباي من! آيينه ي تنها شدنم باش

يك لحظه به شولاي مسلمانيم آويز دلم زخم است از دست غم یار هم از غم چشم مرهم دارم




آسيب‌هاي‌ دست‌ و انگشتان‌

بينايي و چشم بدون‌ كرك‌ روي‌ زخم از يك‌ آويز بالا نگهدارنده‌ ، دست‌ آسيب




يکهزار واژه اصيل تركي در پارسي 1000(3)

= گؤز = چشم ؛ گؤزه ل = گردن آويز ، هرچيز از جواهر يا از پنجه هاي شير يا مهر كه براي دفع چشم زخم




برچسب :