موزه جنگ

موزه جنگ امپراطوري لندن

 

  

شكل 3-1- موزه جنگ امپراطوري لندن              شكل 3-2- سرسراي ورودي موزه جنگ امپراطوري لندن

اين موزه در شهر لندن قرار دارد و داراي چهار شعبه مي‌باشد.

-موزه جنگ امپراطوري، داكسفورد.

-موزه جنگ امپراطوري، شمال منچستر

-موزه جنگ امپراطوري، بلفاست HMS، لندن

-اطاق‌هاي كابينه جنگ، لندن

 

موزه جنگ امپراطوري، شعبه داكسفورد

موزه جنگ امپراطوري در پايگاه نيروي هوايي امپراطوري به نام داكسفورد قرار دارد. داكسفورد بيش از يك موزه مي‌باشد؛ و به خاطر 180 هواپيماي تاريخي و فضاي نمايشگاهي سرپوشيده 28500 متر مربعي (حدود 3 هكتار)، يكي از زيباترين مجموعه‌هاي تانك و خودرو نظامي در كشور انگلستان مي‌باشد. نمايشگاه‌هاي موجود در شعبه داكسفورد عبارتند از:

نقشه 3-1- نقشه هوايي داكسفورد

1-موزه هنگ سلطنتي انگلستان

2-نمايشگاه جنگ فراموش شده

3-موزه هوايي آمريكا

4-نمايشگاه نبرد بريتانيا

5-سالن جنگ افراز زميني

6-كلكسيون نيروي دريايي

7-كلكسيون هوايي انگلستان

8-نمايشگاه مونتي

9-نمايشگاه نورماندي اكسپيرينس

10-نمايش‌هاي هوايي در 2003

 

موزه هوايي آمريكا

موزه هوايي آمريكا يادبود 30000 آمريكايي است كه در طي جنگ جهاني دوم و بعد از پرواز از انگلستان كشته شده‌اند.

 

نمونه‌اي برجسته از معماري معاصر انگلستان، كلكسيون منحصر به فرد داكسفورد را دارا مي‌باشند، اين كلكسيون مربوط به هواپيماهاي جنگنده تاريخي آمريكا از جمله B-17 Fly Fortress  و بسياري از ديگر هواپيماها كه از سقف آويزان هستند مي‌باشد، اين ساختمان توسط نورمن فوستر طراحي شده است. و به او جايزه‌اي اعطاء شده است. بهترين مورد نمايشي اين موزه B-52 استراتوفورترس غول پيكر است. كلكسيون زيبايي از هواپيماهاي جنگ سرد شامل A-10،F-111، تانك بوستر و هواپيماي جاسوسي U-2 مي‌باشد. اين مجموعه با قسمتي از توپ پيشرفته عراقي به نام (Iragi Supergun) تكميل مي‌گردد. همچنين يونيفرم و اقلام شخصي در معرض نمايش مي‌باشند. ساخت موزه هوايي آمريكا با حمايت اوتري ملي (بخت آزمايي ملي) از طريق صندوق بخت آزمايي حفظ آثار بوده و بسياري از ديگر هدايا توسط اشخاص و شخصيت‌هاي حقوقي‌ در آمريكا و انگلستان اهدا شده است.

داكسفورد هنوز فضاي زمان جنگ خويش را حفظ كرده است و بسياري از هواپيماهاي آن هنوز پرواز مي‌كنند، شما مي‌توانيد در طي بازديد از موزه، يكي از هواپيماها را در هنگام برخاستن ببينيد. بيش از 000/400 بازديد كننده در سال به داكسفورد آمده و از باي پلين‌ها، اسپيت فايرها، كونكورد و جت‌هاي جنگ خليج در ميان 180 هواپيماي تاريخي ديگر ديدن مي‌كنند.

 

 

 

 

موزه جنگ امپراطوري، شعبه شمال (منچستر)

موزه جنگ امپراطوري شمال، اولين ساختمان در بريتانياي كبير است كه توسط دانيل ليبسكيند ساخته شده است و در سطح بين‌المللي از او تجليل و ستايش شده است.

 

ساختمان برجسته اين موزه با پوشش آلومينيوم، نماد رويايي از جنگ بوده و دستاوردي بديع از كل پروژه را انعكاس داده و به خاطر مي‌آورد، فرم ساختمان اين موزه، برپايه درك كره زميني است كه بوسيله جنگ و تخريب خود انسان، خرد و تكه‌تكه شده است. ليبسكيند، سه عدد از اين تكه‌ها را در ساخت اين پروژه مورد استفاده قرار داده است كه معرف خاك و هوا و آب مي باشند.

 

 

 

شروع ساخت:            ژانويه سال 2000        مساحت راهروها و پله‌ها:          2m  5000

مساحت سايت:                      2m 2000       طول و عرض بطور متوسط       m 45×100

حريك مقابل كانال رودخانه:      m190           ارتفاع بلندترين نقطه:                   m55

مساحت ناخالص:                    2m9000       بيشترين طول ساختمان :         m134

مساحت خالص (قابل استفاده): 2m6500

اين موزه داراي نمايشگاه‌هاي اصلي جهت نمايش اقلامي است كه در سطح بين‌المللي شناخته شده و قابل ملاحظه مي‌باشند. علاوه بر نمايشگاه‌هاي اصلي، شش حوزه نمايشگاهي نيز موضوعات كليدي قرن بيستم را پوشش مي‌دهند كه تجربياتي از قبيل تجربيات جنگ، مشترك المنافع و جنگ، زنان و جنگ، علم و جنگ، آثار جنگ، تاثيرات جنگ مي‌باشند.

 

 

 

 

موزه يادمان جنگ آكلند شامل گالريهاي نمايشگاهي در سه طبقه به وسعت 9000 متر مربع مي‌باشد.

- پلان طبقه همكف

1-سراسري ورودي موزه

2-نمايشگاه گنج‌هاي مائوري

3-كشتي وايكينگها

4-اتاق موزيك

5-فروشگاه

6-بوفه

7-گذر از اقيانوس

8-نمايشگاه پرندگان

9-آسانسور

10-هنرهاي تزئيني

11-سرويس بهداشتي

-پلان طبقه اول (نمايشگاه تاريخ طبيعي)

1-نمايشگاه گياهان

2-نمايشگاه حيوانات ماقبل تاريخ

3-نمايشگاه آبزيان

4-نمايشگاه حشرات

5-مركز اطلاعات

6-وايكينگ‌ها

7-سرويس بهداشتي

-پلان طبقه دوم (نمايشگاه جنگ)

1-اثر زخم‌ها بر قلب

2-هواپيماي اسپيت فاير

3-هواپيماي زيرو

4-پرچم‌ها

5-آدم سوزي (هالوكاست)

6-مركز اطلاعات نظامي

7-نمايشگاه اسلحه

در اينجا جا دارد كه به بررسي برخي از نمايشگاه‌هاي جنگ موزه يادمان جنگ آكلند بپردازيم.

 

مركز اطلاعاتي

مراكز اطلاعات درباره اطلاعات نظامي موزه يادمان جنگ آكلند مي‌باشد. اين مركز توسط يك كتابدار حرفه‌اي اداره مي‌شود. اين بخش، قسمت‌الحاقي به كتابخانه موزه مي‌باشد كه حاوي منابع غني‌ اوليه براي مطالعات بعدي درباره تاريخ نظامي نيوزلند مي‌باشد.

بازديد كنندگان مي‌توانند سوالاتي درباره نقش نيوزلند در جنگ و عمليات پاسداران صلح مطرح كنند و از طريق اين مركز اطلاعات مي‌توانند تحقيقات عميقي درباره سرويس‌هاي نظامي نياكان و احداد نيوزلندي‌ها بدست آورند. داوطلبان RSA آماده‌اند تا تجربياتشان را در اختيار بازديد كنندگان قرار داده و به پروژه‌هاي تحقيقاتي كمك كنند.

يكي از مراكز اصلي اطلاعات داده‌هايي است كه حاوي اسناد و عكس‌هايي از نيوزلنديهايي مي‌باشد كه در نتيجه جنگ جهاني اول كشته شدند.

كار اينگونه تكميل مي‌شود كه بازديد كننده مي‌تواند به تمام داده‌هاي مربوط به ديگر درگيريهاي قرن بيستم دسترسي يابد، درگيريهايي كه در آنها نيوزلندي‌ها جان خويش را از دست دادند، بازديد كننده مي‌تواند به مدارك و عكس‌هايي دست يابد كه قابل كپي كردن مي‌باشد.

با استفاده از رايانه‌هاي اين مركز، بازديدكنندگان مي‌توانند كاتالوگ‌هاي كتابخانه موزه را چك كرده و به سي‌دي‌رام‌ها دسترسي پيدا كنند، ديگر منابع آموزشي شامل كتابها، مجلات، نقشه‌ها، پوسترها، ويديو، مصاحبه‌هاي ثبت شده نواري، فايل‌هاي كليپ و روزنامه‌ها در ميكرو فيلم‌ها موجود مي‌باشد.

در مجاورت گالري هالوكاست( آدم سوزي) در طبقه دوم، اين مركز اطلاعات، اطلاعاتي درباره هالوكاست ارائه مي‌دهد.

در اين مركز تعدادي سلاح، زره پوش و مدال نيز به نمايش گذاشته شده است.

 

اثر زخم‌ها بر قلب

اثر زخم‌ها بر قلب هزينه انساني در جنگ را معرفي مي‌كند. اين بخش، جنگ‌هاي نيوزلند، جنگ انگليس بوثر، جنگ جهاني اول و دوم، جنگ‌هاي آسيا و نيروهاي نظامي درگير در ماموريت‌هاي اخير پاسداران صلح ملل متحد را پوشش مي‌دهد.

گالري‌هاي دوقلو از سالن جنگ جهاني اول و سالن يادبود جنگ جهاني دوم تشكيل شده است. جايي كه تومار افتخار دائمي مردان و زنان ايالت آكلند (كساني كه در جنگ جهاني اول و دوم، كره، مالايا، بورنئو و

 

روسيه

موزه جنگ روسيه

اين موزه به شكل يك يادمان شهري طراحي شده است و به لحاظ معنايي، صلابت را در جنگ به معرض نمايش مي‌گذارد. روي محور اصلي موزه و قبل از رسيدن به ورودي آن، ستوني به شكل مجسمه و به عنوان يادبود جنگ و كشته شده‌گان واقع شده است كه به سمت آسمان كشيده مي‌شود. بدنه اصلي موزه به شكل بازوهاي گشوده شده و به سمت بازديدكنندگان مي‌باشد و بعد از اين بدنه نيمه شفاف، فضاي بسته موزه آغاز مي‌گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مسئولان موزه خاطرنشان مي‌كنند كه بيش از 40 نقاش ماهر با صرف بيش از يكسال زمان، اين پانوراما را بوجود آورده‌اند. سكو به آهستگي به حركت در آمده و مي‌چرخد، طوري كه بيننده نبرد دليرانه آزاد سازي تاجون (Taejon) را به صورت باز مشاهده مي‌كند.

اين پانوراما، شكوهمند، پرابهت، تهسين برانگيز و تاثير گذار است.

 

شكل 3-31- سالن سلاحها و امور نظامي                شكل 3-32- سالن قهرمانان

 

شكل 3-33- يادمان پيروزي كره شمالي

در موزه كره شمالي، اهداف موزه به طور مستقيم به بيننده القاء مي‌شود و بازديد كننده در مقابل يك قضاوت از پيش تعيين شده قرار مي‌گيرد. در اين موزه و نمايشگاه‌هاي آن، افتخار به وطن و جانبازي براي آن، از مهمترين اهداف موزه مي باشد يادمان ها و مجسمه هاي اين موزه هميشه يك پيام براي بازديد كنندگان دارد.

«ما در هر لحظه آماده ايم»

 

مركز فرهنگي جنگ (عراق)

در فرهنگسراي جنگ عراق از يك گنبد شكافته شده به رنگ آبي استفاده شده است كه ورودي فرهنگسرا از داخل اين گنبد و فضاهاي آن در زيرزمين قرار دارد.

همانطوري كه در نقشه سايت مشاهده مي گردد. اين فرهنگسرا داراي پلان دايره مي باشد كه با طرح اورگانيك سايت تركيب شده است كل ساختمان در داخل آب قرار دارد و جهت ورود به آن، ابتدا از مسيري كه از آكس ساختمان عبور مي كند، گذشت بدين ترتيب بازديدكننده بايد از ميان آب عبور كند كه مفهوم تطهير را خاطر نشان مي كند.

در طرح اين فرهنگسرا، بازگشت به گذشته و الهام از معماري اسلامي به چشم مي خورد. حتي در فضاهاي داخلي نيز، از مفاهيم معماري اسلامي استفاده شده است. در رواق اصلي موزه كه مسير اصلي حركت در داخل فرهنگسرا مي باشد، از طاق‌هاي سنتي فقط براي فضاسازي استفاده شده است. اين طاق‌ها جنبه سازه‌اي نداشته و از سقف آويزان شده اند.

چنين به نظر مي رسد كه تلاش طراح اين ساختمان بر اين بوده است كه از عناصر معماري گذشته ونور پردازي و ... حداكثر استفاده را جهت ايجاد فضاهاي معنوي بكند.

 

ايران

فرهنگسراي دفاع مقدس اصفهان

اين ساختمان كه توسط حسين شيخ زين‌الدين طراحي شده است، قرار است كه در ضلع شمالي باغ غدير اصفهان ساخته شود.

شكل اين ساختمان، همان فكر سنتي ديوار باغ و عمارت سر در است، ديوار باغ بدنه كشيده بنا را تشكيل مي دهد و عمارت سر در، برجي است كه هم يادآور برج هاي معروف اصفهان بوده و هم به نحوي برج و باروي دفاع را تداعي مي كند. شيخ زين الدين معتقد است كه مفاهيم سنتي در اين بنا، بياني امروزي دارد. وي مي گويد «آينده ما قطعاً به شكل گذشته نخواهد بود. هر كس مقصودش از هويت و سنت، تكرار گذشته باشد، ذهنش از تصور آينده عاجز است».

 

پارك موزه سرداران شهيد كرمان:

اين موزه در سال 1377 و هم زمان با برگزاري كنگره سرداران و هشت هزار شهيد استان هاي كرمان و سيستان و بلوچستان در مركز شهر و در جوار مصلاي بزرگ كرمان افتتاح شده است كه داراي 2550 متر مربع مساحت مي باشد و شامل بوستان شهدا، موزه روباز و ساختمان اصلي موزه مي باشد.

شكل 3-34- پارك موزه سرداران شهيد كرمان

در محوطه اين موزه و قبل از رسيدن به ساختمان اصلي، به تنديس برخي از سرداران شهيد دفاع مقدس بر مي خوريم. سر در ورودي موزه كه از بتون ساخته شده است، داراي 8 ستون به ياد 8 سال جنگ تحميلي مي باشد. نمايي از عاشورايي بودن دفاع مقدس نيز با پوكه و دست و پرچم به صورت ضريحي ساخته شده كه در فضاي ورودي موزه قرار دارد. گنبد موزه به شكل لاله و برگهاي لاله مي باشد و علاوه بر آن شباهت زيادي به بادگيرهاي كرمان نيز دارد.

ساختمان موزه سه طبقه دارد و در آن آثاري از جنگ‌هاي مهم تاريخ ايران بعد از دوره صفوي (شامل عهدنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها و تجهيزات) به نمايش گذاشته شده است. در يكي از تالارها نيز اسناد مربوط به كمك و حمايت كشورهاي مختلف از عراق در طول جنگ 8 ساله به نمايش درآمده است.

بخشي از عمليات پيروزمند والفجر هشت به صورت ماكتي به مساحت 250 متر مربع در اين موزه به تماشا گذاشته شده است.

محوطه موزه سرداران شهيد كرمان شامل فضاهاي زير مي باشد.

1-   ورودي مجموعه كه شامل سر در ورودي و فضاي مستقيم مي باشد.

2-   حوض پرچم كه كار نماديني است و در امتداد محور اصلي قرار دارد.

3-   بناي يادبود سرداران شهيد كرمان كه در حقيقت ساختمان موزه و قسمت اصلي مجموعه مي باشد.

4-   برج ديدباني كه در كنار بناي يادبود قرار دارد.

5-   پل شناور آبي كه عبور از آب به نوعي، سمبل پاكي را نشان مي دهد و روي يك درياچه مصنوعي به مساحت تقريبي 7000 متر مربع واقع شده است.

6-   سايت رزمنده مظلوم (سرباز گمنام)

7-   ميدان مين گذاري شده به مساحت تقريبي 6500 متر مربع.

8-   ماكت بزرگ جنگ كه در فضاي نيمه باز حدود 250 متر مربع قرار دارد.

9-   آمفي تئاتر روباز به مساحت 250 متر مربع در انتهاي سايت.

 

 

 

شكل 3-35- فضاهاي محوطه پارك موزه سرداران شهيد كرمان

 

 

ساختمان – زيرزمين موزه شامل فضاهاي زير مي باشد.

مركز تحقيقات سمعي و بصري به مساحت 54 متر مربع

گالري بزرگ           به مساحت 300 متر مربع

موتورخانه و انبار           هر كدام به مساحت 130 متر مربع

سالن اجتماعات        به مساحت 176 متر مربع

سرويس هاي بهداشتي      به مساحت 17 متر مربع

نمازخانه              به مساحت 30 متر مربع

بوفه                    به مساحت 10 متر مربع

مركز بازي هاي كامپيوتري به مساحت 90 متر مربع

- طبقه همكف: (در اين طبقه بيشتر فضاها، متعلق به نمايشگاه‌هاي دفاع مقدس مي‌‌باشد.)

1- تالارها شامل 5 تالار           مجموعاً به مساحت تقريبي 350 متر مربع

2- اتاق كنترل ورود و خروج (حراست)    به مساحت 12 متر مربع

3- فضاي ورود و لابي مجموعه    به مساحت تقريبي 75 مترمربع.

- طبقه اول: در اين طبقه فقط فضاهاي اداري مجموعه واقع مي‌شود كه مساحتي بالغ بر 120 متر را اشغال مي‌كند).

1- اتاق مسئول موزه 2- اتاق منشي 3- دبيرخانه 4- بايگاني 5- سرويس هاي بهداشتي

 

 

 

شكل 3-36- تالار اصلي و سرسراي ورودي پارك موزه

 

 

-        سايت پارك موزه سرداران شهيد كرمان

1-   موزه سرداران شهيد كرمان

2-   ورودي اصلي پارك موزه

3-   نمايشگاه ادوات جنگي

4-   آمفي تئاتر روباز

5-   محل عبور از پل شناور

6-   ماكت جنگ

7-   بناي يادبود و نمايشگاه

 

 

 

 

نقشه 3-8- سايت پارك موزه سرداران شهيد كرمان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-        پلان زير زمين

1-   مركز تحقيقات و سمعي و بصري

2-   اپراتور ماكت

3-   نمايشگاه بزرگ

4-   موتورخانه

5-   سالن اجتماعات

6-   انبار

7-   وضوخانه

8-   نمازخانه

9-   حراست

10-                     فروش كتاب

11-                     بوفه

12-                     بالابر

13-                     بازيهاي كامپيوتري

-        پلاك طبقه همكف

1-   نمايشگاه ها

2-   اتاق كنترل

3-   كار نمادين

4-   دسترسي به موزه

-        پلان طبقه اول

1-   اتاق مسئول موزه

2-   دبيرخانه

3-   بايگاني

4-   آبدارخانه

5-   سرويس بهداشتي

برنامه فيزيكي

افزايش ممتد جمعيت شهرها، مشكلاتي از قبيل توسعه سريع و بدون نظم مناطق شهري را بوجود مي آورد. اغلب مناطق شهي بتدريج و بدون هدف و برنامه ريزي قبلي به دنبال يكديگر توسعه پيدا كرده و بعلت اينكه در اكثر موارد، فقط بخش مسكوني در اين مناطق گسترش سريعي انجام داده است، با يك سلسله مشكلات و كمبودهايي در مورد ساير تجهيزات اجتماعي، فرهنگي و خدماتي مواجه مي باشند. توزيع صحيح جمعيت رو به افزايش شهر مشهد از طريق ايجاد و توسعه مراكز منطقه اي جديد امكان پذير مي باشد.

در راستاي نيل به اين هدف، در مجموعه مورد نظر كه قرار است بعنوان يك مركز اجتماعات شهري طراحي گردد، استقرار چند فضا ضروري مي باشد كه عبارتند از:

1- فضاهاي نمايشي و اجتماعي   2- سالن غذا خوري و كافي شاپ   

3- بخش اداري                         4- پاركينگ

قرار گيري اين تجهيزات و مراكز اجتماعي، فرهنگي و خدماتي در سايت پارك موزه و فرهنگسراي دفاع مقدس، باعث تشديد ارتباط متقابل بين مردم و موضوع دفاع مقدس مي گردد كه اين خود در راستاي اهداف مجموعه، باعث افزايش آگاهي مردم و نشر ارزشهاي دفاع مقدس مي گردد.

حاصل و جمع بندي فضاهاي وابسته به مجموعه پارك موزه و گنجينه دفاع مقدس، در دياگرامها تناسبات و ابعاد فضايي نمود مي يابد. از اين رو بر پايه استانداردها و سرانه هاي قابل قبولي براي طراحي (نويفرت و تايم سرور)، دياگرامهاي ارتباطي و جدولهاي برنامه فيزيكي ارائه مي گردد.

برنامه مورد نظر طراحي مشتمل بر موزه، سالنهاي نمايش و اجتماعات (سالن اجتماعات و سينماي)، مي باشد. در جوار كاربريهاي اصلي، بخشهاي اداري، آموزشي، رستوران و كافي شاپ، كتابخانه، نمايشگاهها و گالريهاي روباز و بسته (دائمي و موقت)، كارگاهها، انبارها و نمازخانه و فضاهاي اقامتي وجود دارد. البته لازم به ذكر است كه در سايت مجموعه نيز فضايي براي يادمان شهيد گمنام اختصاص داده شده است.


مطالب مشابه :


موزه جنگ- شمال، منچستر

موزه جنگ- شمال، منچستر. و چون اين طرح با اتفاقاتي كه در جهان مي افتد در ارتباط است موجب




موزه جنگ

اين موزه در شهر لندن موزه جنگ امپراطوري، شعبه شمال (منچستر) موزه جنگ امپراطوري شمال




موزه جنگ منچستر لیبسکیند

موزه جنگ منچستر انگلستان ،شمال منچستر در حالي كه مي توان به راحتي در جزييات




بیو گرافی دانیل لیبسکیند

لندن پیگیری موزه جنگ در شمال منچستر بود سلطنتی جنگ در منچستر انگلستان و




باغ‌موزه دفاع مقدس تهران به سیاق موزه یهود برلین + تصاویر

آقای دانیل لیبسکیند، طراح موزه یهود در برلین و موزه جنگ در منچستر . که از شمال به




معماری قرن بیست و یکم همراه سایت پلان

ضميمه موزه در سال 1994 موزه ي جنگ "طراح :دانيل ليبسكيند انگلستان ،شمال منچستر




مروری کوتاه بر آثار 50 معمار صاحب نام

چاندی گار در شمال 20ام همیشه در کنار اسم موزه هنرهای مدرن موزه جنگ سلطنتی،منچستر .




برچسب :