چاقوی رنوپارس بر گردن تندر 90 - تاكسى هاى دوگانه سوز تندر۹۰ آماده تحويل
باز هم سر مردم بیکلاه ماند
چاقوی رنو پارس بر گردن تندر 90
اقتصاد > صنعت - در شرایط فعلی و با توجه به فراموشی ممتد خودروسازان برای تعهد به وعدههای خود، مشتریان آنان باید تنها شنونده «خودروی شما حاضر نیست» باشند.نرگس رسولی: هرچند که طی روزها و هفتههای اخیر از جنجال دوباره تولید تندر 90 در ایران، شرکت پارسخودرو با ارائه اخباری از تولید این خودروخبرداده وحتی به جهش تولیدی آن نیز اشاره کرده است اما بر هیچ کس پوشیده نیست که خودروسازان هنوز نتوانستهاند به تعهدات فروش خود پاسخ داده و حداقل تنی چند از مشتریان خود را راضی نگه دارند که به نظر میرسد این موضوع که این خودرو جهش کیفیتی داشته یا نه دیگر برای مشتریان چشم انتظار خودرو از درجه اعتبار و اهمیت برخوردار نبوده و همه مسائل را تحت سیطره خود قرار میدهد. چرا که این یکی از حقوق فراموش شده مشتریان است که وقتی خودرویی را پیشخرید میکنند به مدد کمکمالی که پیش از موعد به خودروساز میکنند باید درزمان مشخص شده آن را تحویل بگیرند اما در شرایط فعلی و با توجه به فراموشی ممتد خودروسازان برای تعهد به وعدههای خود، مشتریان آنان باید تنها شنونده «خودروی شما حاضر نیست» باشند.
البته بحث غوغای تولید تندر 90 از همان ابتدای تولید و حتی پیش از آن و زمانی که طهماسبی وزیر صنایع وقت بر قرارداد این خودرو ایراد گرفت و آن را مائده آسمانی خواند آغاز شد و هنوزهم تولید این خودرو با اما و اگرهایی همراه است به گونهای که هفته گذشته یکی از مقامات رسمی ایرانخودرو رسماً از توقف تولید تندر خبر داد که علت آن عدم تأمین قطعات مورد نیاز برای این خودرو از سوی رنوپارس عنوان شد هر چند که در جلسه مشترک روز پنجشنبه این دو شرکت قرار شد تا دوباره تولید این خودرو از سر گرفته شود اما این موضوع موجب نمیشود که کمکاریهای رنوپارس در قبال تولیدکنندگان ایرانی را نادیده گرفت.
شاید کمتر کسی باور میکرد که در عرض کمتر از دو سال از عرضه تندر در ایران که با آن همه غوغای تبلیغاتی به خیابانهای ایران راه یافت، شاهد این همه بیتوجهی به تولید این خودرو باشیم به گونهای که بهانه عدم تأمین نقدینگی از سوی رنوپارس دلیلی شود تا این شرکت با ندادن قطعات لازم از تولید این خودرو در این شرکتها جلوگیری کند.
شاید به این جهت بود که در جلسه مشترکی که میان مسئولان ایرانخودرو و رنوپارس درخصوص تصمیمگیری برای تندر90 برگزار شد، توافق شد که ایرانخودرو بدهیهایش را تا اواخر سال 2009 (اواسط دی) به شرکت رنوپارس پرداخت کند البته در این رابطه هیچ توافق مکتوبی بین طرفین امضا نشد.
طبق آخرین اعلام، این شرکت ایرانی حدود 700میلیارد رالط به رنوپارس بدهکار است. همچنین مقرر شد که با رفع مشکل تأمین قطعه از سوی رنوپارس، تولید تندر90 در ایرانخودرو ازسر گرفته شود و از ابتدای سال 2010 میلادی (اوایل زمستان امسال) با افزایش تولید همراه باشد.
طبق قرارداد بین ایران و فرانسه، قطعات تندر90 از سوی قطعهسازان داخلی طرف قرارداد با رنو و همچنین تعدادی از کشورهای خارجی برای دو تولیدکننده داخلی این خودرو (ایرانخودرو و پارسخودرو) تهیه میشود. البته پروسه تأمین قطعه تاکنون بنا به دلایل مختلفی با مشکل مواجه شده که منجر به تولید کمتر از ظرفیت این دو خودروساز بهویژه ایرانخودرو شده است.
قرار بود دو کارخانه داخلی در سال نخست هرکدام 75هزار دستگاه تندر تولید کنند و از سال دوم به بعد این تیراژ به 150 هزار دستگاه در هر کدام از آنها و درمجموع به 300 هزار دستگاه برسد تا از این طریق خودرویی با شرایط قیمتی مناسب برای اقشار مختلف جامعه و بهرهمند از تکنولوژیهای روز خودروسازان جهان در اختیار مردم قرار گیرد. ولی این موضوع به همین سادگیها هم نبود، زیرا شرکت ایرانی - فرانسوی رنوپارس به عنوان تأمینکننده انحصاری قطعات این خودرو در ایران از ابتدای کار با مشکلات بسیاری برای تأمین قطعه مواجه و همین امر سبب بروز مشکلات بعدی برای دو خودروساز داخلی شد؛ بهطوریکه پاسخدهی دو خودروساز ایرانی به تعهدات ایجاد شده با مانع روبهرو و تحویل خودرو با تأخیرهای فراوان آن هم به صورت عرضه محدود انجام شد؛ ولی شرایط فنی و ایمنی این خودرو در حدی بود که با وجود افزایش قیمت نیز تقاضای بسیاری را معطوف به خود کرده بود.
شاید به همین جهت بود که هیچکس فکر نمیکرد با آن همه غوغای تبلیغاتی که برای تولید تندر 90 صورت گرفت اینک کار به جایی برسد که رنوپارس، چاقوی خود را بر گردن تولید تندر 90 در شرایطی بفشارد که خودروسازان با عدمنقدینگی دست و پنجه نرم میکنند و مسائل پنهان پشت پرده این شرکت به سایه مبهم و کلاف سر درگم در صنعت خودروسازی کشورمان تبدیل شود. تجربه تلخی که رنوپارس در صنعت خودروسازی ایران جای گذاشت بسیار قابل تأمل است، آنهم برای تولید یکی از سادهترین مدلهای شرکت رنونیسان در ایران که قرار بود جایگرین پیکان شود اما از مردم عادی گرفته تا کارشناسان اقتصادی و صنعتی همه و همه این سؤال را در ذهن خود ترسیم میکنند که پشت پرده تولید تندر چه ماجراهایی وجود دارد؟
رنوپارس یک مفهوم نا متجانس در صنعت خودروسازی ایران به شمار میرود. این مسئله در واقع همان چیزی است که دستاندرکاران صنعت خودروسازی ایران بارها هشدار دادند که شانه خالی کردنهای مکرر رنوپارس از تعهدات خود به اعتبار و حیثیت صنعت خودروسازی ایران ضربه میزند.
همه اینها در حالی صورت میگیرد که شرکتهای ایرانخودرو و پارسخودرو سرمایهگذاری قابلتوجهی برای ایجاد زیرساختهای لازم برای تولید تندر90 صورت دادند اما در طول این دو ساله گذشته رنوپارس فردی را میماند که همه جا را آب گرفته و او هنوز در خواب است.
در حالی که مشتریان تندر 90 درگیر مصائب خرید خودروی خود هستند و ایرانخودرو و پارسخودرو نیز در عمل به تعهدات فروش خود ناکام، این شرکت رنوپارس است که با کوتاهیهای دانهدارش در زمینه تأمین به موقع قطعات، انبوهی از مشکلات برای خورروسازان داخلی به وجود آورده و گویا هیچ تعهدی ندارد جز فرافکنیهای مکرر و گناه این بیتوجهی را به دوش دیگران انداختن.
به راستی ضرر و زیانهای تولید تندر در نتیجه بیتوجهی رنوپارس را چه سازمان و نهادی باید پاسخگو باشد؟ و چه نهادی باید یقه این شرکت را بگیرد که این وضع در همه ریخته را هر روز مبهمتر میکند.
این همه نظارت بر روی شرکتهای مهم خودروسازی کشورمان اعمال میشود اما کسی نیست بپرسد که چرا دستاندرکاران رنوپارس با خیال راحت تنها با دوستان خود در شرکت رنونیسان سرگرم مذاکرات حاشیهای هستند و بیتردید مدیران این شرکت فرانسوی هم با این توهم که همه چیز در مورد تندر 90 به خوبی پیش میرود ابراز خرسندی میکنند اما آیا حتی آنها میدانند که رنوپارسیها چه داستانی در مورد این تندر در ایران درست کردهاند.
قول و قرارهای مکرر مدیران رنوپارس برای حل مشکل تندر 90 تنها بر روی کاغذ مانده است و حتی در جلسات مکرر هفتگی که مدیران ایرانخودرو و پارسخودرو با رنوپارس دارند مشکل چندانی حل نشده است و مردم همچنان سردرگم این تندر بینظم و نظام هستند. قرار بود با تأمین قطعات از سوی رنوپارس، هر یک از دو شرکت ایرانخودرو و پارسخودرو در هر سال 150هزار تندر تولید کنند اما نگاهی به آمار تولید در این دوسال نشان میدهد که رنوپارس تا کجا شانه خالی کرده و چگونه است که با وجود همه تجهیزات وسرمایهگذاری دو شرکت، در سال بین 20 تا 30 هزار دستگاه تندر تولید شده و بخش اعظم ظرفیتهای تولید این دوشرکت خالی مانده است؟
در این خصوص نکتهای که بسیار اهمیت دارد این است که رنوپارس همچنان با افزایش قیمت قطعات تندر 90 در زمانی که کاهش قیمت قطعات در همه جای جهان روی داده است پول بیشتری به جیب خود روانه میکند و پارسخودرو که همچنان تولید تندر را ادامه میدهد به یک هدف سودجویی آشکار رنوپارس تبدیل شده است. اما خبرهای رسیده از ایرانخودرو نشان میدهد که در این مجموعه تصمیمات متفاوتی برای روند تندرسازی اتخاذ شده است و این، نکتهای است که رنوپارسیها را نگران کرده و آنان را به تکاپو انداخته تا به شریک دیگرشان یعنی شرکت پارسخودرو این گونه القا کنند که تولید تندر 90 باید در یک شرکت متمرکز شود واین موضوع در شرایطی است که ایرانخودرو سرمایهگذاری قابلتوجهی از جیب سهامداران و مشتریانش برای تولید این خودرو صورت داده و به علاوه همه قرائن و مستندات بر این مبناست که با خارج شدن پیکان از خط تولید زمینه تولید خودروی تندر 90 در ایرانخودرو شکل گرفت.
از جانب دیگر رنوپارسیها مدعی هستند که ایرانخودرو بدهی خود را در مورد قطعات تندر به این شرکت پرداخت نکرده و به همین دلیل از ادامه تحویل قطعات مذکور به ایرانخودرو امتناع میکنند و دراینجا باید متذکر شد که بدهی ایرانخودرو به رنوپارس در واقع هزینه حدود 3 روز تأمین قطعات مورد نیاز برای تولید محصولات این شرکت میباشد پس بنابراین علت ماجرا را در جای دیگری جستوجو باید کرد.
واقعیت این است که ایرانخودروبه این نتیجه عملی رسیده است که با توجه به افزایش بیرویه قیمت قطعات تندر 90 از سوی رنوپارس تولید این خودرو را از حالت اقتصادی بودن خارج کرده است.
همه این مسائل در حالی است که با توجه به تأخیر در تحویل قطعات تندر و در کنار عدم اجرای تعهدات به موقع در تحویل تندر 90 به مشتریان، این خودروساز است که باید متحمل خسارت مادی و معنوی شود و سؤال این است که چرا در این مرحله که همه کوتاهیها متوجه رنوپارس میباشد به چه دلیل این شرکت هنوز در مقابل این ضرر و زیانی دیناری از جیب خود پرداخت نمیکند و بجاست که دولت به خصوص وزارت صنایع و معادن باید در این زمینه راهکارهای جدیدی را تدوین کنند تا رنوپارس ملزم به اجرای تعهدات خود شود.
با این توصیفات باید یک بازنگری جدی و همه جانبه در تأمین قطعات از سوی رنوپارس و کنار گذاشتن این شرکت از تعهدات تأمین قطعات در دستور کار قرار گیرد تا گره مبهم زنجیره تأمین و تولید تندر از این وضعیت آشفته رهایی یابد و در مسیری مطمئن قرار گیرد.
منبع: http://www.khabaronline.ir/news-19645.aspx
مطالب مشابه :
افزایش قیمت در ایران خودرو و توقف فروش در سایپا،پارس خودرو و گروه بهمن
6 درصدی قیمت برخی خودروهای داخلی موافقت کرد،اما پس از گذشت چند روز این در قیمت خودروها
روش عيب يابي كمك فنر خودرو
اخبارخودرو+مقالات خودرو+قیمت خودرو+قیمت ماشین+قیمت لحظه ای روز خودروهای ايمني خودروبه
علیلو در واکنش به آزادسازی قیمت خودرو: آزادسازی قیمت خودرو به شعار بیشتر شبیهاست تا برنامه
محور شبستر _ تسوج؛ مرگ هر روز در این اینکه آزادسازی قیمت خودروبه حرف و شعار شبیه است
دردسرهاي خريد خودرو از سايپا
بعد از 2 روز خوابیدن ، ماشین را تحویل دادند فقط قفل به دلیل کیفیت بد، قیمت ماشین هم
سوزوکی کیزاشی را بهتر بشناسیم + تصاویر
موضوع ایرانخودروبه فکر تولید با روشنایی روز، اسپویلر عقب قیمت و رقبا
بررسي خودرو سرانزا پارس خودرو
كاهش پايداري وهندلينگ خودروبه دليل لاستيك هاي با عرض215 بر عکسهای موتور سیکلتهای روز
چاقوی رنوپارس بر گردن تندر 90 - تاكسى هاى دوگانه سوز تندر۹۰ آماده تحويل
برای این خودرو از سوی رنوپارس عنوان شد هر چند که در جلسه مشترک روز پنجشنبه این دو شرکت
روش عيب يابي كمك فنر خودرو
قیمت روز | مصاحبه با اقدام شود.در غير اين صورت ايمني خودروبه شدت كاهش قیمت خودرو
روش عيب يابي كمك فنر خودرو
بوشها اقدام شود.در غير اين صورت ايمني خودروبه شدت كاهش پيدا قیمت سکه قیمت روز
کمک فنر
3.به تمام سوالات شما درمورد مطالب وبلاگ همان روز قیمت خودرو صورت ايمني خودروبه شدت
برچسب :
قیمت خودروبه روز