انتشار سومین و چهارمین شماره فصلنامه " وکیل مدافع "

انتشار سومین و چهارمین شماره فصلنامه " وکیل مدافع "

سومین و چهارمین شماره فصلنامه "وکیل مدافع" (سال نخست، شماره سوم / زمستان 1390 - سال دوم، شماره چهارم / بهار 1391) به صاحب امتیازی کانون وکلای دادگستری خراسان و مدیر مسؤولی دکتر عباس شیخ الاسلامی و سردبیری سید محسن حسینی پویا و با شکل و شمایل شماره پیشین ( از حیث لگو، صفحه بندی و تقسیم مطالب) منتشر شد. هیأت تحریریه مجله (به ترتیب حروف الفبا) عبارتند از: دکتر احمد تاجی، دکتر عبدالرضا جوان جعفری، محمد مهدی حسنی، دکتر سید حسین حسینی، دکتر مجتبی زاهدیان، دکتر مهدی سید زاده ثانی، دکتر مجید شایگان فرد، محمد مهدی صفاکیش، رضا صمدی، دکتر سعید محسنی، دکتر رسول مقصود پور، مهدی ندافیان ؛ و سایر همکاران این شماره: اردشیر ابراهیمی صحنه، مهدی حق خواه، مجید نجات زادگان می باشند

سردبیر فصل نامه در سخن آغازین خود با اشاره به اینکه وکلای مستقل دادگستری، در هفتم اسفندماه هر سال دست آویزی دارند تا پاسداشت استقلال (نابستگی) خویش را به جای آورند؛ و این استقلال، خود در بامی پهناورتر، نخستین و ریشه دارترین شعار انقلاب اسلامی 57 بوده که در بهمن ماه گذشته، سی و سومین سالروز پیروزی­اش گرامی داشته شد. یادآوری می کند که در کتاب­های لغت واژه استقلال، به معنی «آزادی داشتن/ به آزادی کاری کردن/ بدون مداخله کسی کار خود را اداره کردن» آمده است. با توجه به این حقیقت لفظی، وکیل آزاد یا خودفرمان (مستقل)، وکیلی است که با آزادی درخور و بسنده و بدون وابستگی به تن یا نهادی دیگر، با شایستگی و فرهت، کار دفاع را برابر قانون و وجدان به انجام می­رساند و از سویی، وکیل وابسته (غیر مستقل)، وکیلی است که در إزای وابستگی به تن یا نهادی دیگر، از آزادی بایسته برای انجام این کار برخوردار نیست. از این رو ادعای همراهی بین استقلال نداشتنِ وکیل با آزادی او در دفاع، ادعایی یاوه است و تردید نمی­توان کرد که از بین رفتنِ استقلال وکلا، با گرفتن آزادی آنان و به مخاطره افتادن دادرسی عالانه همراه است.

سردبیر باستناد مفاد اصل نهم قانون اساسی ج.ا.ا.، که بر اساس آن، وظیفه نگهداری و پاسبانی از آزادی و استقلال بر دوش دولت و همه ملت نهاده شده است، نتیجه می گیرد که وکلای خودفرمان دادگستری، نه تنها محق و سزاوارند، بلکه موظفند آزادی و استقلال خویش را نگهبانی و نگهداری کنند و لذا شکر گزاریِ و برپایی جشن در سالروز استقلال کانون­های وکلا، امری بایسته و شایسته برای پاسداری از این آزادی و استقلال است، چراکه: «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ» (ابراهيم/7).

از این رو ناسازگاران با نابستگی نهاد وکالت نیز باید با دریافتن شرایط دشوار داخلی و بین­المللی، وظیفه آمده در اصل بالا را عمل کنند و به جای بیم دادنِ این شجره طیبه، در جهت پاسداشت و نگهداری آزادی و استقلال این نهاد بکوشند. اما چه باید کرد که با گذشت نزدیک به شصت سال از استقلال نهاد وکالت، هنوز اندر خم همان کوچه­ایم و ناگزیریم که از بایستگی استقلال و بهره های آن سخن بگوییم!؟

درادامه سرمقاله با یادآورد این که ادبیات و اصطلاحات مورد بهره­برداری دانش حقوق، این باور را در ذهن توده نهادینه کرده که حقوق، دانشی سرشار از اصطلاحاتی خشک، سنگین، درنیافتنی و بی­جان است و این پندار همگانی تا بدانجا گسترش یافته است که حتی برخی از وابستگان و خویشانِ حقوقدانان نیز با چنین برداشتی، از چگونگی پیشه و تخصص همسر یا بزرگتر خود آگاهی درخور ندارند! تاکید شده که وعده پیش­تر، فصلنامه وکیل مدافع کوشش دارد، همپای آوردن نبشته­های علمی و فنی حقوقی و آکادمیک، با ورود به پهنه های گوناگون ادبی، تاریخی، هنری، و غیره، جنبه­های دیگری از دانش و فن حقوق را به چشم آورد و این باور همگانی را به راستی نزدیک­تر، و آنان را با این دانش و پیشه­های وابسته به آن آشناتر سازد.

آزمون شماره پیشین «وکیل مدافع»، این آگاهی را به ما داد که گوناگونی نوشته­ها برای رسیدن به این هدف کاراست، به گونه ای که برخی از بخش­های فصلنامه، افزون بر دادن آگاهی به وکلا، دادرسان و دانشگاهیان، مورد رویکرد و بهره­برداری خویشان آنان و حتی موکلین و مراجعه کنندگان قرار گرفته و هر کس به فراخور خویش بهره برده است. همچنین، چنین ­اندیشیده می شود که این روش، در ربایش نخبگان و دلبستگان به فراگیری دانش حقوق نیز بهره بسزایی دارد.

در پایان آمده است به خجستگی پیشواز گرم و هم­پذیری خوانندگان ارجمند و گاه خرده گیری های مهربانانه آنان از شماره پیشین «وکیل مدافع»، سومین شماره این فصلنامه نیز به همان پیمانی که داده شد، پیشکش می­شود. از کاستی­های شماره پیشین و نیز این شماره، پیشاپیش پوزش خواسته شده و اظهار امیدواری گردیده است که لطف و محبت خوانندگان همچنان همراه «وکیل مدافع» باشد تا بتوان با همکاری و انبازی بیش از پیشِ دارندگان قلم، ذوق و اندیشه، راه بی پایان فرزانگی و کمال را پیش گرفت و در برداشتن کاستی­ها پیروز بود.

مطالب فصل نامه مانند شماره گذشته در هشت بخش ارائه شده است:

الف - بخش‌های یکم الی سوم متضمن مباحث نظری و علمی و یکصد نوزده رویه از کل مطالب فصل نامه را در برمی گیرد و به ترتیب زیر شامل مقاله های علمی، سخنرانی و ترجمه است:

حقوق عمومي در ايران باستان (نوشته اميرحسين نوربخش)

تحلیل و بررسی ابهامات ماده 101 اصلاحی قانون شهرداریها (نوشته وکیل هادی زیدانلو)،

بررسي تغییرات عمده‌ی اصلاحیّه‌ی قانون اصلاح قانون مبارزه با موادّ مخدّر مصوّب 9/5/1389 مجمع تشخیص مصلحت نظام (نوشته وکیل دکتر رسول مقصودپور)،

کیفر یا ترمیم در کنش با مفاسد اقتصادی (نوشته مهر انگیز خندان)،

تعادل میزان است، عدالت آرمان است (نوشته وکیل رضا صمدی)،

اعتراض ثالث اجرایی (نوشته وکیل امین شهلا)،

جمع آوری تجهیزات علنی ماهواره ای از منظر آیین دادرسی کیفری (نوشته وکیل محمد داوری)،

عدالت کیفری از دیدگاه حافظ (نوشته وکیل مهدی صیادی قصبه) ،

نقش حقوق مدنی و سیاسی در حقوق اساسی و حقوق بشر (سخنرانی دکتر سید محمد هاشمی) ،

پذیرش قانون خارجی در نظام حقوقی ملی فرانسه (نوشته هنری باتیفول پل لگارد، با ترجمه و تحقیق وکیل دکتر روح الله آخوندی)

ب - بخش‌های چهارم الی هشتم که شامل یکصد و بیست و دو رویه می باشد، بشرح زیر شامل بخش های آراء و نقدها، ادبی و تاریخی، گوناگون، اخبار، و قوانین و رویه های تازه است:

1 - در بخش چهارم (آراء و نقدها) مطالب زیر به چشم می خورد:

دادنامه در باره بی اعتباری اسناد مالکیت، وقتی که متضمن ثبت مشترکات عمومی باشد

دادنامه مبنی بر قائم مقام ندانستن ورثه قانونی

نمونه دادنامه صادره از دادگاه انتظامی کانون وکلای خراسان:

2 - در بخش پنجم (ادبی – تاریخی) صفحه های زیر با موضوع دادگستری و وکالت آمده است:

طنز: تعزیه دیوان بلخ سروده محمد علی افراشته و خسرو پیله ور کرمانشاهی

متون: سرباز معدلت (قصیده ای از شادروان صادق سرمد)در باره جایگاه وکیل دادگستری

امثال: " پا توی کفش وکیل جماعت" نوشته ای طنز از وکیل محمد مهدی حسنی که در آن نویسنده اصرار فراوان به کاربرد فرهنگ عامه و امثال دارد

داستان : نغمه های فراموش شده نوشته مرضیه محبی

کارنامه: "پرونده حقوقی ملی شدن صنعت نفت" که به مناسبت 29 اسفند روز ملی شدن صنعت نفت، توسط وکیل حمیدرضا مهدوی بیدخت نگاشته شده است.

یادنامه: به بهانه ی هفتم اسفند روز وکیل مدافع مشتمل بر دو یاداشت است:

تاریخ استقلال کانون­های وکلا در ایران، نوشته وکیل محمد مهدی حسنی

پیشگامان استقلال کانون وکلا نوشته وکیل مریم عباسی که به شرح حال سه تن از مدافعان والا و فرزانه این راه، زنده یادان: سید هاشم وکیل، دكتر محمود سرشار و ارسلان خلعت بری می پردازد.

3 – در بخش ششم (گوناگون) نوشته های زیر بچشم می آید:

معرفی کتاب : معرفی کتابهای تازه و نشریات ادواری حقوقی نوشته وکیل استاد محمدرضا خسروی

مراقبات: شنیدن سخن حق و عمل کردن به آن، صفات وکیل دعاوی؛ از نگاه غزالی

اندیشه: عدالت گرایی و اصول گرایی در اندیشه­ استادان دکتر کاتوزیان و دکتر شهیدی نوشته وکیل سید محسن حسینی پویا

جامعه: قضاوت زنان (گلایه ای ازطرف زنان قاضی) نوشته وکیل محمد مهدی حسنی

وارده: مشتمل بر سه یاداشت زیر است:

نقدی بر فصلنامه وکیل مدافع شماره 2 نوشته وکیل محمدرضا خسروی

نقدی بر نقد ( نقد مقاله مرضیه محبی یر عنوان: دو رأی وحدت رویه هيأت عمومي دیوان عالی کشور در حقوق خانواده) نوشته وکیل رضا مقصودی

آیا می دانید وکلای دادگستری فرانسه از چه نوع لباس رسمی استفاده می کنند؟ ترجمه و تألیف: وکیل دکتر حمیدرضا میرزاجانی

4- بالاخره بخش هفتم شامل قوانین و رویه های تازه و بخش هشتم شامل اخبار مربوط به اتحادیه (اسکودا)، کانون ها (از جمله احکام محکومیت دادگاه انتظامی کانون وکلای دادگستری خراسان) و وکلای دادگستری، قوه قضاییه، دانشکده های حقوق، و دیگر وقایع حقوقی کشورمان و جهاناست.

در پایان به دوستان و خوانندگان خود این نوید را می دهیم که به تدریج، مقالات و مطالب اشاره و نشر شده در فصلنامه وزین مزبور را در تارنمای خود بیاوریم



مطالب مشابه :


انتشار سومین و چهارمین شماره فصلنامه " وکیل مدافع "

به صاحب امتیازی کانون وکلای دادگستری خراسان و مدیر مسؤولی دکتر دکتر احمد دانشی سرشار




لیست جدید کتب طب سنتی

۲۴۳ زالو درمانی مولف سید محمد موسوی ۲۴۴ علم زندگی دانشی برای حفظ دکتر احمد




پزشکی

همگام با پیشرفت سایر دانش‌ها، روش دانشی، بنیان‌های دانش پزشکی را دگرگون احمد فرهاد




مدیریت بکارگیری منابع انسانی

فرایند کارشکافی، تعیین شرایط احراز دانشی، تخصصی، مهارتی و استعداد و دکتر احمد




کتابهای آماری (2)

نام کتاب : مبانی احتمال. نویسنده : شلدون راس. مترجمین : دکتر احمد پارسیان و دکتر علی همدانی




بافت شهر من

شهر مردان دانشی و گرفتن حاج احمد شفیعی یار و تجلیل از دکتر یداله رستگاری




کتاب «Persia cuna de civilization y cultura, historia» اثر دکتر سید احمد رضا خضری

تاریخ پژوهی - کتاب «Persia cuna de civilization y cultura, historia» اثر دکتر سید احمد رضا خضری - ‹تاريخ نه آئينه




معرفی دکتر احمد دوست محمدی از کتاب هنری فورد

صهیون پژوه - معرفی دکتر احمد دوست محمدی از کتاب هنری فورد - بررسی عملکردها ومبانی اندیشه




دانش نامه بين المللي ارتباطات

در عین این که دائره‌المعارف‌ها از ابزارهای اصلی پژوهش در هر حوزه دانشی می دکتر احمد




به بهانه تبریک روز پزشک :معرفی کتب مهم طب سنتی

رمضانی فارسی ۲۹۲ مفردات پزشکی شیمی کیاهی گیاهان دارویی دکتر احمد امامی دانشی برای حفظ




برچسب :