روستاگردی در واریان ، نوجان ، خوارس و دُروان
مدتها بود كه قصد ديدار و سياحت به روستاي واريان را داشتم كه در آنسوي درياچه سد امير كبير قرار دارد و تنها راه رسيدن به آن با قايق از روي درياچه و يا از طريق كوهستان و روستاي سيجان ميباشد كه حداقل 5 ساعت زمان نياز دارد تا به واريان برسيم .
يادمه سال 69 يا 70 بود كه يكبار با تعدادي از دوستانم به اين روستا سفر كرديم و شبي به ياد ماندني را در اين روستا گذرانديم و در همان زمان متوجه بكر بودن اين روستا شدم و هميشه دوست داشتم دوباره به آن بازگردم .
روستای واریان
در اين روستا هيچ اثري از ماشين و موتور نيست و در حقيقت هيچ جاده اي به اين روستا كشيده نشده و تنها صدايي كه بگوش شما ميرسه ، صداي آواز پرندگان و بلبلان و همچنين صداي برخورد برگهاي درختان است كه بر اثر وزش نسيمي فرحبخش توليد ميشود .
در زمستانها فقط 5 خانواده و در تابستانها حدود 50 خانواده در اين روستا زندگي ميكنند ، انصافا" اين روستا بايد به يك روستاي نمونه گردشگري تبديل بشه و با گرفتن هزينه اي از گردشگران بتوان آنها را به اين روستا جهت بازديد آورد .
و بخش عمده اين پولها را ميتوان صرف حفظ و نگهداري اين روستا كرد و يا با احداث جاده اي از سيجان اين روستا را نجات داد ولي متاسفانه سازمان آب سالهاست كه به بهانه آلودگي سد كرج قصد تصرف روستا و همچنين با دادن زمين در اطراف كرج قصد تخليه ساكنين اين روستا را دارد .
خوشبختانه همين 50 خانواده كه تعدادشان به 300 نفر ميرسد همچنان اصرار به ماندن دارند و اميدوارم كه همچنان مقاوم بمانند و اين روستا را زنده نگه دارند .
سوال اينجاست كه اگر اين روستا باعث آلودگي سد كرج باشد ، پس رستورانهاي بين راهي و ويلاهايي كه در مجاورت رودخانه و بعد از سد كرج قرار دارند را چرا جمع آوري نميكنند و چرا هيچ اقدامي جهت فرهنگسازي مردم انجام نمي گردد و هميشه شاهد كثيف كردن و آلوده كردن طبيعت توسط مردم بوده و هستيم .
بد نيست بدونيد كه اصل روستاي واريان هم اكنون در زير درياچه قرار دارد و از سال 1337 كه عمليات ساخت سد كرج شروع شد اهالي مجبور به ترك روستا شدند و از همان زمان شروع به ساخت روستاي واريان جديد در مكان فعلي را كردند .
روستای واریان قدیم که هم اکنون در اعماق سد کرج قرار دارد
اين را هم بدانيد كه براي ورود به روستا احتياج به دعوتنامه و اخذ ويزا داريد و براحتي نميتوانيد به روستاي واريان وارد شويد و اگر از اهالي و ساكنين كسي شما را دعوت نكند اجازه ورود نداريد .
دریاچه سد کرج منتهی به روستای واریان
شما يكبار بايستي مدارك و مستندات خود را به نگبهانان سد نشان دهيد و يكبار هم به آقاي قايقران و تا براي آنها ثابت نشود ، امكان نداره كه شما پا به روستا بگذاريد .
در حين بازديد از روستا با يكي از اهالي روستا آشنا شديم كه 30 سال از عمر خود را در كشورهاي ايتاليا ، آلمان و كانادا سپري كرده بود و در حال حاضر در حدود 6 سال است كه با ساخت بنايي 21 متري به سبكي جديد و مدرن در اين روستا خلوت كرده و بسادگي زندگي ميكند .
متاسفانه امسال آب سد کرج بسیار پایین تر از حد معموله پس صرفه جویی در مصرف را فراموش نکنید
يكي از مناظري كه او بسيار از آن لذت مي برد و از هر گوشه اي از خانه اش آن را به ما نشان ميداد و به آن اشاره داشت قله شاه دژ ( به گفته اهالي شاه دزد ) بود كه انصافا" مثل يك دژ زيبا به نظر مي آمد كه به اميد خدا در آينده نزديك به آن صعود خواهيم كرد .
بازديد ما از روستاي واريان ساعت 13 شروع شد و ساعت 17 به پايان رسيد و دوباره با قايق از عرض درياچه سد كرج يا همان اميركبير گذشتيم و از طريق جاده چالوس به تهران بزرگ بازگشتيم ولي سوال اينجاست كه قبل از ساعت 13 چه ميكرديم ؟
ماجرا از اين قراره كه من به اتفاق دوست خوبم محسن ساعت 7 صبح تهران را ترك كرديم و وقتي به اول جاده چالوس رسيديم با ترافيك سنگيني مواجه شديم و بلافاصله از روي نقشه تصميم گرفتيم از طريق كرج ، گوهردشت و جاده منتهي به روستاي آتشگاه و روستاي نوجان خود را به جاده چالوس برسانيم .
حُسن اينكار اين بود كه با خيال آسوده ميتوانستيم روستاهاي زيادي را در بين راه ببينيم و از گردش در آنها لذت ببريم ، قبل از رسيدن به روستاي آتشگاه به يك دو راهي برخورديم كه جاده آسفالته سمت چپ به سمت برغان منتهي ميشد كه به اين فكر افتادم در يك روز مناسب اين مسير رو با دوچرخه ركاب بزنم يعني از كرج به سمت برغان و دوباره به سمت كرج بازگرديم .
روستای آتشگاه
خيلي زود به روستاي آتشگاه رسيديم و با كمي پرس و جو متوجه شديم متاسفانه از 30 سال گذشته ديگر هيچ اثري از بناي آتشگاه باقي نمانده و مسير را دوباره ادامه داديم تا به يك دو راهي ديگر رسيديم كه سمت چپ به روستاهاي خوارس و دُروان منتهي ميشد .
روستای نوجان
و جاده سمت راست به روستاي نوجان و ما در ابتدا جاده سمت چپ را انتخاب كرديم و از طريق جاده پر شيب بر روي گردنه اي زيبا قرار گرفتيم كه از يك سو ميتوانستيم دشتهاي حاصلخيز ساوجبلاغ را ببينيم و از سوي ديگر كوههاي البرز مركزي و روستاي نوجان را مشاهده كنيم .
جاده منتهي به خوارس از طريق يك جاده ديگر در سمت چپ جدا ميشد و پس از دو كيلومتر و با شيبي تند به سمت پايين دره به روستاي خوارس مي رسيد ، اولين سوال ما از يك خانم مسن پس از سلام اين بود كه آيا اين روستا آبشاري داره كه بتونيم صبحانه را در كنار آن بخوريم ؟ و جواب اين خانم با جديت تمام اين بود كي شما رو به روستاي ما دعوت كرده و اينكه اينجا آبشار نداره ، زودتر از روستاي ما بريد بيرون
روستای خوارس
با اين برخورد تُند متوجه شدم به دليل نزديكي اين روستا به شهر كرج ، حتما" گردشگران زيادي به اين روستا رفت و آمد كرده اند و متاسفانه با عدم رعايت اصول اخلاق و رفتار مناسب باعث رنجش اين عزيزان شده اند ، بهرحال ما با عذر خواهي روستاي خوارس را ترك كرديم و به سمت روستاي دُروان حركت كرديم .
روستای دُروان
جالبه كه در طول مسير و در نزديكي روستاي دُروان هم وقتي از اهالي در رابطه با جاذبه هاي طبيعي منطقه صحبت ميكرديم با سردي مواجه شديم ، تا اينكه به روستا رسيديم ، در ابتداي اين روستا نرده اي كشيده شده است كه به شما اجازه ورود داده نميشود و حتما" شما بايد نام ميزبان خود را بدانيد .
خانه ای زیبا در زیر یک سنگ بزرگ در روستای دُروان
در نهايت با اصرار ما و پرداخت 3000 تومان به آقاي نگهبان توانستيم ويزاي ورود به روستا را كسب نماييم و يكساعتي را به گردش و صرف صبحانه در كنار رودخانه پر آب كُردان بپردازيم ، بد نيست بدونيد كه آب اين رودخانه از كوههاي كهار و ناز سرچشمه گرفته و در نهايت به برغان و روستاهاي ساوجبلاغ منتهي ميشود .
دورنمایی از روستاهای و برغان
با ترك روستا و بازگشت همين مسير ، اينبار به سمت روستاي نوجان مي رويم و پس از بازديد از دو استخر بزرگ كه جهت آبياري باغات مورد استفاده قرار ميگيرد ، به ديدار آبشاري زيبا و كم ارتفاع در پايين دست روستا مي رويم كه در نهايت آب آن به رودخانه كرج مي پيوندد و از اينجا به سمت روستاي واريان ادامه مسير داديم كه گزارشش را در ابتدا خوانديد .
آبشاری در نزدیکی روستای نوجان
نكات مهم :
· از ريختن زباله در طبيعت خودداري كنيم و اينكار را به فرزندان و كودكان خود نيز آموزش دهيم .
· متاسفانه در طول اين سفر زباله هاي فراواني در كنار جاده ها ، آبشار و درياچه امير كبير مشاهده شد .
· اگر در روستاي واريان آشنايي نداريد وقت خود را تلف نكنيد چرا كه مجوز ورود به شما داده نخواهد شد .
· قله اي كه بر فراز روستاي واريان قرار دارد شاه دژ نام دارد كه ميتوان آن را از طريق روستاي سيجان در آنسوي كوه نيز صعود كرد .
· در صورت حضور در هر روستايي از كشور لطفا" آرامش روستاييان عزيز را برهم نزنيد چرا كه حق مسلم آنهاست كه در روز تعطيل به استراحت بپردازند ، آنها نيز مانند من و شما در طول هفته بكار مشغولند .
. براي بدست آوردن اطلاعات جي پي اس مسير لطفا" به سايت Wikiloc مراجعه كنيد .
مطالب مشابه :
51- معروف ترین رستوران ایران
اخبار اردبيل تبريز شهر
شخصیتهای معروف استان اردبیل
در 27 شهريور سال 1309 در اردبيل چشم به جهان گشود وي گرداننده چندين شركت بزرگ و رستورانهاي
تهران گردي - جاده كن.امامزاده داود
.بالش هم 1000 تومان.اگر وسايل همراهتان نيست فكر اينها باشيد.البته رستورانهاي اردبيل. سفر
بوشهر - دلوار - اهرم
هر كدام تعارف مي كردند به منزل ما بياييد ، نام بهترين رستورانهاي شهر را زمانيكه به اردبيل
سفر به اصفهان (قسمت اول)
صبحانه را در ترمينال كاوه اصفهان در يكي از رستورانهاي ترمينال حليم خورديم.حليم شير
صعود به قله سبلان
بعد از آب گرم مجدداً به اردبيل مي رويم و حدود 5/1 ساعت باز هم از همان رستورانهاي مورد
۞ اكوتوريسم استان ايلام ۞
اردبيل شناسي لوكس و مدل بالاي توريستي ، نه به فرودگاههاي طويل و عريض ، نه به رستورانهاي
از آبادان تا تالاب شادگان با دوچرخه
ما قصد داشتيم كه صبحانه را در رستورانهاي ميان راهي صرف كنيم ولي قبل از حركت -اردبيل قله
روستاگردی در واریان ، نوجان ، خوارس و دُروان
سوال اينجاست كه اگر اين روستا باعث آلودگي سد كرج باشد ، پس رستورانهاي بين راهي و -اردبيل
برچسب :
رستورانهاي اردبيل