معيارهای اساسی ازدواج

1... تدين و دين دار بودن فرد. زيرا انساني كه دين ندارد هيچ ندارد انسان بي ديندر حقيقت مرده ي متحرك است و كسي كه پاي بند به دين (كه اصلي ترين مسأله زندگي است)نباشد هيچ تضميني وجود ندارد كه پاي بند به رعايت حقوق همسر و زندگي مشترك باشد. انسان ديندار هرگز نمي تواند با همسر بي دين كنار بيايد و با هم زندگي سعادتمندانهاي داشته باشند. 2. اخلاق نيك داشتن كه منظور داشتن صفات و خلق و خوهاي پسنديده درنظر عقل و شرع است . در واقع اخلاق و دين دو ملاك و معيار اصل در ازدواج و انتخابهمسر است . اگر بخواهيم نمونه هايي از اخلاق خوب و بد را اشاره كنيم مي توان مواردزير را ذكر كرد. الف . خوش زباني و بدزباني زبان ترجمان و بيانگر احوال درون است وزبان دريچه اي است از محتويات درون فرد, زبان انسان آينده ي دل اوست ب . بزرگواري وحسادت ج . خوش خلقي و كج خلقي د. حق پذيري و لجاجت 3. شرافت و اصالت خانوادگي كهمنظور نجابت و پاكي خانواده است زيرا ازدواج دختر و پسر تنها پيوند و تركيب دو فردنيست بلكه پيوند دو خانواده است و نمي توان گفت من مي خواهم با خود اين فرد ازدواجكنم و كاري به خانواده و فاميلش ندارم . زيرا اين فرد شاخه اي است از اين خانواده واز ريشه هاي همان درخت خانواده تغذيه كرده است و صفات اخلاقي , روحي عقل و جسمي آنخانواده را از راه وراثت و محيط و عادات به اين فرد منتقل كرده است . 4. عقل ; درواقع همان نور افكني است كه جاده زندگي را روشن مي كند و بايد زن و شوهر براي ادارهي زندگي و تربيت فرزندان از نيروي عقل و فهم مجهز برخوردار باشند و رشد عقلي كافيپيدا كرده باشند همان طور كه ائمه اطهار ما را از ازدواج با افراد احمق و كم عقلنهي فرموده اند. 5. تناسبهای لازم از نظر فرهنگي ,فكري ,تحصيلات علمي , تناسب در زيبايي , تناسب سني , تناسب مالي و سطح اقتصادي .

ملاك ها و معيار و مسائل ديگري كه بيشتر مربوط به سليقه و موقعيت افراد دارد دردسته ي دوم قرار مي گيرد و مي توان از آن صرف نظر كرد. ولي براي اينكه بتوانيد بهيك تصميم صحيح و عاقلانه اي برسيد بهتر است با افراد مورد اعتماد خويش، والدين، يااقوام نزديك دلسوز و عاقل و داراي تجربه مشورت كرده و با دقت كافي تصميم مناسبياتخاذ فرماييد. ما معيارهايى را كه در احاديث براى همسر خوب ذكر شده، بيان مى‏كنيم. شما هم همين شرايط را مد نظر بگيريد و با توكل به خداوند اقدام نماييد. البته اينشرايط نسبت به افراد نسبى هستند و نبايد انتظار داشته باشيد شخص مورد نظر شما ازبالاترين حد آن برخوردار باشد. حضرت على(ع) ضمن آموزش دعايى جهت ازدواج معيارهايىرا براى انتخاب همسر بيان فرموده‏اند كه عبارتند از: 1- صالحه)شايسته): خانمى كهكارهاى شايسته و مورد پسند خدا را انجام دهد؛ 2- ودود: با محبت باشد؛ 3- ولود: نازاوعقيم نباشد؛ 4- شكور؛ در مقابل نعمت‏هاى الهى شكرگذار باشد؛ 5- قنوع: اهل قناعتباشد تا در زندگى تو را به زحمت نيندازد؛ 6- غيور: نسبت به دين خدا و عفت غيرتمندباشد؛ 7- در برابر احسانى كه به او مى‏شود، قدردانى كند؛ 8- چنانچه از سوى تو كارناروايى سرزد، عفو و اغماض كند؛ 9- اگر در زندگى يادآور خدا شدى، تو را همراهى كندو اگر خدا را فراموش كردى، يادآور تو شود و به تو تذكر دهد؛ 10- آن گاه كه از منزلخارج شدى، خودش را حفظ كند؛ 11- و هرگاه به منزل وارد شوى، با ورودت خوشحال و مسرورگردد؛ 12- چنانچه به او دستور و فرمان دادى، اطاعت كند و اگر براى او قسم خوردى،باورت كند و تكليف خود را انجام دهد؛ 13- و اگر ناراحت شدى و او را مورد غضب قراردادى، اسباب خشنوديت را فراهم آورد.

خب حال با توجه به معيار های اشاره شده به اين نتيجه رسيده ايد کهدختر و پسر بايد هم کفو هم باشند كفويت يعنی همه آنچه در ملاکهای قبل اشاره شد تازندگي زن و شوهر در يك راستا و هم جهت باشدمانند اينكه هر دو اهل ايمان و معتقد به رشد معنوي باشند و در تخالف و ضديت با همنباشند، زيرا در اين صورت مزاحم هم خواهند بود.

البته هم جهت بودن به اين معنا نيستكه دقيقا پا به پاي هم حركت كنند. در مسير ايمان و رشد هر كسي حركت و رشد خاص خودرا دارد، برخي به دليل وجود انرژي زياد ممكن است از سير سريع تري برخوردار باشد وبرخي كند تر حركت كنند. اين تفاوت در سير نبايد مانع ازدواج باشد. همانطور که ميدانيدازدواج يکي از مهمترين حوادث و رويدادها ي زندگي است و نقش مهمي درسرنوشت و سعادت و خوشبختي انسان دارد ، مضافاٌ بر اينکه اگر به نحو صحيح انجامپذيرد بسياري از نيازهاي انسان را اعم از نيازهاي عاطفي و جنسي را تاْمين و باعثآرامش روحي انسان مي شود بنابراين در عين حال که نبايد در انتخاب همسر خيلي وسواسگونه عمل کرد اما دقت ،شناخت و اتخاذ تصميم حساب شده و بالاخره انتخاب صحيح ازشرايط ضروري يک ازدواج موفق است. درست است كه انتخاب همسر مسئله اي مهم و حساس استولي در عين حال نبايد زياد وسواس به خرج داد. هيچ كس صد درصد طبق معيارهايي كهانسان ابتدائا در نظر دارد آفريده نشده و پرورش نيافته است . كما اين كه ممكن استنسبت به طرف هاي مقابل شما نيز همين گونه باشد و صد درصد آن طور كه آنان مي خواهندنباشيد. بنابراين ضمن حفظ معيارهاي لازم بايد چند نكته را در نظر گيريد:

1) چونجامعه ما اسلامي است و اكثر قريب به اتفاق مردم تا حدود زيادي متناسب با فرهنگ وارزش هاي اسلامي رشد كرده اند نور ايمان و اسلام در غالب دلها تابان است . البتهدرجات ايمان متفاوت است ولي شما از بالاترين سطح ايمانی برخوردار باشيدو اگر دختري را يافتيد كه نسبت به وظايف ديني خودبسياركوشاست و گرد معصيت نمي چرخد می توانيد از او خواستگاری کنيد.

2) شما در صورتي كه معيارهاي ديگر خود را در كسي يافتيد مي توانيد بههمان اكتفا كنيد.از طرفيبايد بكوشيد كه خود نيز زوجي نيكو، با وفا، خوش اخلاق و شايسته براي همسرتان باشيد.

3)بايد در نظر داشته باشيد که حتما آن خانم هم برای خود ملاکهائي برای همسر آينده خود در نظر گرفته است از جمله ملاک تدين و ايمان. لذا تا حد ممکن بايد خود را به خواسته های او نزديک نمائيد.

4) با شهامت و همت بالا وارد ميدان شويد و اقدام به خواستگاری رسمی نمائيد و نه خواستگاری غير مرسوم (که باعث ناراحتی و نفرت افراد متدين از جمله اين خانم خواهد شد) و در جلسه گفتگوبا آن خانم در خواستگاری رسمی, عشق و علاقه خود را بصورت کاملا محترمانه و با ادب به اطلاع او برسانيد مطمئن باشيد موثر است.

5)شجاعت شنيدن جواب منفی را از طرف مقابل داشته باشيد و خود را آماده اين اتفاق هم بکنيد که خدای نکرده در صورت اين پيشامد, دچار« افسردگی بعد از شکست عشقی» نشويد.(چيزی که در ميان جوانان زياد ديده می شود)و توجه داشته باشيد که شنيدن جواب منفی برای پسر هيچ گاه باعث سرخوردگی نمی شود.

3)مشورت با بزرگان فاميل و خانوادهبخصوص پدر و مادرتان در اين رابطه بسيار نافع است.

4) از خداوند در اين امر مهم استعانت جوييد.

در پايان شاخه گلی از گلستان نبوی را تقديم شما می کنيم:پيامبر خدا(صلى الله عليه وآله) فرمودند: «آنچه از دنيا نصيب تو باشد، اگر ناتوان هم باشى، به تو مى رسد و آنچه به زيان تو باشد، به زور نمى توانى آن را از خود دور كنى. هركس به آنچه از دستش رفته اميد نداشته باشد، آسوده است و هر كس به آنچه خداوند روزى اش كرده، خرسند باشد، شادمان مى گردد.» (شيخ صدوق، الامالى، ص 225 و 393.) هميشه موفق باشيد.


مطالب مشابه :


تقويم اجرايی

-11 مقررات سعي شايسته در تحصيل خودداري از خريد و فروش هر شی يا وسيله ای در مدرسه . 11)




صورتجلسه جلسه دوره اي مديران مدارس راهنمايي دخترانه منطقه زرین شهر – فروردین 1389

پذیرایی و بازدید از فعالیتهای مدرسه. 15/11- 11. - توجه به اصل شايسته سالاري در مديريت




تاریخ چه ی والیبال

مدرسه - تاریخ چه هر طرف زمين 9تا 11 نفر با استفاده از سر 2- کلوپ شايسته يا اجتماعيون 3- کلوپ




گزارش فعاليتهاي انجام يافته در حوزه مشاوره دبيرستان شايسته الف- در سه ماهه اول سال تحصيلي

طلوع شایسته - گزارش فعاليتهاي انجام يافته در حوزه مشاوره دبيرستان شايسته الف- در سه ماهه اول




آیین نامه انظباطی

شايسته است اولياء محترم با توجه تذكر 11 : کفش ، کمر از اهداف مهم این مدرسه سالم سازی محیط




معيارهای اساسی ازدواج

مدرسه عشق - معيارهای شايسته): خانمى كه + نوشته شده در 88/02/11 ساعت 0:18 قبل از ظهر توسط fana | بسم




به صدا درآمدن زنگ اول مهر در مدارس سطح منطقه 11

شهرداری مشهد منطقه11 - به صدا درآمدن زنگ اول مهر در مدارس سطح منطقه 11 - شهرداری مشهد منطقه11




دلايل افت تحصيلي دانش آموزان و نقش مشاوران آموزش و پرورش

کمیته تخصصی مشاوره مدرسه نفس 10- جنسيت 11- نارساخواني 12 شايسته است كه چيز ديگري




برچسب :