در مورد چری A15 بیشتر بدانید
تراژدی غمگین ترکیب نام ها و ملیت ها ، داستان زندگی چری A15 را رقم می زنند . سال 1991 ، سئات تولدو در اسپانیا بر پایه پلت فرم A2 فولکس واگن بنا شد ، با آغاز تولید نسل دوم تولدو توسط سئات خط تولید نسل نخست این خودرو به مکزیک رفت و چینی ها که تازه استارت صنعت خودروشان را زده بودند ، مقصد بعدی خط تولید سئات تولدو شدند . چری A11 به عنوان نخستین نسل محصولات چری بر پایه پلت فرم تولدو متولد شد . فولکس واگن اولین شکایت تاریخی خودروسازان از چینی ها را به دلیل استفاده از پلت فرم A2 فولکس واگن به ثبت رساند . چری قدرتمند شده بود ، این شرکت در دومین فاز تولید خودرو های سواری ، A15 را جایگزین چری A11 کرد .
چری A15 محصول سال 2003 شرکت چری چین و بر پایه پلت فرم نسل اول سئات تولدو است . این خودرو توانسته تا کنون بازار های 30 کشور آسیایی و آفریقایی را فتح کند اما مسئولان چری برای سال 2010 چشم به بازار های آمریکا دوخته اند . سدان متوسط چینی ها اکنون عضوی از صنعت خودروسازی ماست .
مصرف مناسب ، قیمت کم و آلایندگی کم همه مواد اولیه خوراک تبلیغاتی شرکت چری برای A15 را تشکیل می دهند ، این خودرو هم جایگاه ظهور عجایب و هم جایگاه افول امید ها برای آشنایی با خودرویی به روز و کامل است .
چری A15 در چین ، اوکراین ، روسیه ، مالزی و امروز ایران سایت های تولید دارد .
شرکت چری چین بقا خود را مدیون سفارشات تولید تاکسی در چین است ، این شرکت سپس لیسانس تولید خودرو را از شرکت ورشکسته تولید خودرو شانگهای خریداری کرد و اکنون به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان دولتی چین شناخته می شود . چری در مرحله جدید طراحی و تولید محصولات خود سعی دارد تا با استفاده از تکنولوژی روز و به مدد الهام گیری از کمپانی های بزرگ ، زیر پوست کپی کاری های چینی به تولید محصولات روز و در خور بازار های بزرگ جهان بپردازد .
چری نامی تازه برای صنعت خودرو و مردم ایران نیست ، اعجوبه ی این کمپانی اکنون در خیابان ها ی ایران در حال تردد است . چری QQ یا همان ام وی ام 110 ، ارزان قیمت ترین خودرو تازه وارد به بازار های اروپا در زمان خودش محسوب می شد ، این محصول که کپی کاری واضحی از دوو ماتیز را به نمایش می گذارد توسط چری و داچیا رومانی طراحی شده و توانسته با قیمت 5 هزار دلاری اش بازار خودرو های کوچک اروپا را زیر و رو کند . اما این بار نوبت به دومین حضور چری در ایران رسیده است .
ایران خودرو در راستای تحقق رویای تولید چری در ایران و برای تولید محصول A15 از چری به شریک تولیدی نیاز داشت . شهرک صنعتی خودروسازی توس با 10 کارخانه صنعتی و سابقه فعالیت در زمینه تولید قطعات خودرو شریک ایران خودرو برای اولین ریسک چینی ایران خودرو شد . در این بین ایران خودرو با سهم 35 درصدی و خودروسازی توس با 65 درصد کلید تولید این محصول را در خراسان زدند . مهر ماه امسال خط تولید چری در خودروسازی توس با حضور رئیس جمهور افتتاح شد تا به گفته ی مسئولان این شرکت آذر ماه امسال شاهد نخستین قدم ها ی A15 در جاده های ایران باشیم .
طراحی :
اتاق تمام کرم A15 حس طراوت را بر خلاف طراحی خارجی خودرو برای سرنشینان به ارمغان می آورد . صندلی ها ارگونومیک A15 لذت رانندگی را در کنار امکانات نسبتا مناسب خودرو در خدمت مشتریان قرار خواهد داد . 4 شیشه برقی که به سبک محصولات فولکس واگن طراحی شده اند در کنار امکاناتی نظیر سیستم پخش سی دی با چنجر و سان روفی که به سبک خودرو های آلمانی طراوت طراحی داخلی خودرو را دو چندان می کند . فرمان قابل تنظیم در کنار دو ایربگ از دیگر امکاناتی هستند که مکمل آپشن های داخلی A15 خواهند بود . در کل این خودرو از نظر طراحی داخلی با توجه به ابعاد مناسب یک سدان متوسط فضای داخلی همانند 405 را در اختیار می گذارد و با وجود امکانات مناسب داخلی از این لحاظ در بین رقیبان ایرانی در سطح برابری قرار می گیرد .
چراغ های یک تکه کریستالی جلوی A15 جور خودروهای لوکس با چراغ های ال ای دی را در محصولی ارزان قیمت می کشند . از جمله تغییراتی که A15 را از سبک طراحی سئات تولدو متمایز می کند می توان به جلوپنجره کادمیومی یک تکه آن اشاره کرد که در ترکیب با طراحی محافظه کارانه این خودرو هماهنگی مناسبی را به وجود آورده است اما نمی توان طراحی در اوجی را برای آن تعریف کرد .
مشخصات فنی :
A15 یکی از استثنایی ترین محصولات مردمی چری و در عین حال پیر ترین محصول حال حاضر این کمپانی محسوب می شود به گونه ای که این شرکت مدل 2009 آن را برای عرضه آماده نگه داشته تا با کد A13 به زودی به عنوان جایگزین معرفی کند .
کمپانی معروف تولید موتور های تریتک که نسیم نام های بزرگی مانند بی ام و و جنرال موتورز را در روح خودرو های چینی می دمد ، با موتور معروف 1.6 لیتری خود میزبان A15 است . کمپانی تولید موتور های با حجم کم توسط "بی ام و " و جنرال موتورز راه اندازی شد و در اوایل سال 2000 توسط کمپانی خصوصی لیفان چین خریداری شد . خودروسازی بزرگ فیات اکنون به عنوان کی از بزرگترین متقاضیان خرید این کمپانی از چینی هاست و این خود اهمیت موتور های قدرتمند تولیدی این شرکت را دو چندان می کند .
پیشرانه 1.6 لیتری تریتک مجهز به 16 سوپاپ و در برخی موارد موتور مدل SQR480ED با حجم مشابه با این تفاوت که از 8 سوپاپ بهره می برد قلب های تپنده A15 را تشکیل می دهند . این خودرو در بازه زمانی کوتاهی نیز با موتور های 1.3 و 1.8 لیتری عرضه شد ولی در سال ها اخیر تنها با موتور 1.6 لیتری تولید می شود . برنامه ریزی های انجام شده توسط خودروسازی توس مبنی بر تولید A15 با استفاده از موتور SQR480ED ، 8 سوپاپ است که حداکثر قدرت 87 اسب بخار در دور 5500 و حداکثر گشتاور 132 نیوتون متر بین دور های 3000 تا 3500 را ارئه می دهد . A15 در صورت استفاده از موتور 1.6 لیتری تریتک از حداکثر قدرت 114 اسب بخار در دور 6000 و حداکثر گشتاور 149 نیوتون متر در دور 4500 بهره مند خواهد بود . مطمئنا تفاوت فاحش بین دو نسل موتور 1.6 استفاده شده در این خودرو اهمیت موتور های تریتک را بیش تر نمایان می کنند . این خودرو در حالی با موتور نه چندان قدرتمند SQR480ED قدم در بازار ایران می گذارد که برادر چینی اش ، لیفان 520 که قرار است میهمان خط تولید کرمان خودرو باشد از همین موتور تریتک با قدرت 114 اسب بخار استفاده می کند و از آپشن های بسیار بیش تری نسبت به A15 سود می برد . تیپ Sqr از چری A15 ، سیستم انتقال قدرت 5 دنده دستی را برای انتقال 87 اسب بخار قدرت به چرخ های جلو دارد ، این در حالی است که تیپ تریتک این خودرو گیربکس CVt را برای این منظور در اختیار خریداران قرار خواهد داد .
ظرفیت 55 لیتری باک A15 به نظر نسبت به دیگر رقیبان در بازار ایران استاندارد می رسد ، این خودرو با استفاده از موتور SQr مصرف 7.5 لیتری در سیکل ترکیبی برای 100 کیلومتر و در تیپ موتور تریتک مصرف 7 لیتری را به همراه خواهد داشت که در مقایسه با دیگر رقیبان 1.6 لیتری حاضر در ایران در یک سطح می باشند .
شتاب صفر تا صد 14 ثانیه A15 با توجه به وزن 1100 کیلوگرمی این خودرو متناسب است . 160 کیلومتر بر ساعت حداکثر دستاورد A15 خواهد بود .
سیستم تعلیق جلو این خودرو متشکل از سیستم مجزا مک فرسون با فنر پیچشی است ودر عقب از سیستم تعلیق بازو استوانه ای نیمه مستقل استفاده می کند . تمامی رقبای این خودرو از سیستم مک فرسون در جلو و عقب استفاده می کنند اما آن هایی که تجربه رانندگی با A15 را داشته اند کارآیی مناسب سیستم تعلیق این خودرو در مقایسه با محصولات مشابه را تحسین می کنند .
امنیت :
در مدل های عرضه شده در چین سیستم ترمز ضد قفل و سیستم تقسیم نیرو بین ترمز ها به صورت الکترونیکی به عنوان آپشن های A15 مطرح هستند که کنترل و قدرت مانور خودرو را افزایش می دهند . با این حال A15 آن هایی را که به دنبال خودرویی امن می گردند را نا امید می کند .
مجله Auto review در گزارشی از تست EuroNCAP چری را به عنوان یکی از ضعیف ترین سدان های تست شده خواند که حتی لیاقت در یافت یک ستاره امنیتی از موسسه euroNCAp را نداشته است اما مدتی بعد مسئولان چری مدعی شدند به دلیل این که کمپانی خودروسازی Autovaz روسیه موقعیت خودرو های خود را در بازار اروپا و در رقابت با چری در خطر می دیده نتایج موثقی را از تست منتشر نکرده است . با این وجود فیلم ها و تصاویر منتشر شده از تست تصادف A15 ادعا های مجله auto review روسیه را مبنی بر امنیت بسیار پایین این خودرو تایید می کنند .
این خودرو در مقایسه با محصولات موجود در بازار برای بازه 1.6 لیتری ها در حالی که هنوز عرضه نشده بسیار ضعیف به نظر می رسد ، در صورتی که خودروسازی توس موتور SQR480ED و گیربکس 5 دنده دستی را به عنوان سیستم اصلی فنی این خودرو انتخاب کرده باشند در نخستین گام می توانند روی شکست سنگین فنی A15 در ایران حساب باز کند . بهتر است این نکته را فراموش نکنیم که موفقیت ها بین المللی A15 به مدد استفاده از موتور قدرتمند تریتک کسب شده است و این پیشرانه تنها اعتبار A15 در کنار قیمت مناسب و مصرف کم این خودروست .
چری A15 در یک نگاه
موتور |
SQR480ED |
TRITEC1.6L |
حجم موتور |
1596 سی سی |
1598 سی سی |
سیستم انتقال قدرت |
5 دنده دستی |
CVT |
حداکثر قدرت |
87 اسب بخار / دور 5500 |
114 اسب بخار / دور 6000 |
حداکثر گشتاور |
132 نیوتون متر / دور 3000-3500 |
149 نیوتون متر / دور 4500 |
حداکثر سرعت |
160 کیلومتر بر ساعت |
|
مصرف سوخت |
7.5 لیتر در سیکل ترکیبی |
7 لیتر در سیکل ترکیبی |
سایز تایر |
185/60R14 82H |
185/60R14 82H |
ابعاد ( طول * عرض * ارتفاع ) |
4393*1682*1424 میلیمتر |
|
قیمت به دلار |
7300 تا 12500 دلار |
مطالب مشابه :
خودرو تاکتیکی
این خودرو در شرکت خودروسازی فتح خودرو تاکتیکی سه چهارم تن در صنایع خودروسازی شهید
افتتاح بزرگترین کارخانه ایران خودرو در آذربایجانشرقی
بزرگترین کارخانه خودروسازی در شمالغرب کشور همزمان با سالروز فتح خرمشهر به بهرهبرداری
پیشرفت صنعت خودروسازی کره جنوبی در مقایسه با ایران
وبلاگ تخصصی خودرو - پیشرفت صنعت خودروسازی کره جنوبی در مقایسه با ایران - وبلاگ مشاوره خرید
افتتاح کارخانه خودروسازی بابل واظهارات آقایان رحیمی(معاون رئیس جمهور)ونجم الدین(مدیرعامل ایران خودرو
به صنعت خودروسازی خود افتخار می کنند و می بالند برای آن است که بازارهای جهانی را فتح کردند
یک هفته تا افتتاح بزرگترین ایران خودرو کشور در تبریز
بزرگترین کارخانه خودروسازی در شمالغرب کشور همزمان با سالروز فتح خرمشهر به بهره
چری Chery A15
این خودرو توانسته تا کنون بازار های 30 کشور آسیایی و آفریقایی را فتح کند خودروسازی بزرگ
100 سوال از کتاب تکنولوژی موتورهای دیزلی
خودروسازی بهمن وبلاگ مهندس علی فتح
در مورد چری A15 بیشتر بدانید
این خودرو توانسته تا کنون بازار های 30 کشور آسیایی و آفریقایی را فتح کند خودروسازی بزرگ
برچسب :
خودروسازی فتح