مهندس شريف زاده در رابطه با اهداف جشنواره بيان داشت: به منظور ايجاد ، پرورش ، رشد و شکوفايی استعدادها و خلاقيت های نوجوانان و جوانان، به ويژه در عرصه فناوري هاي نوين، و توسعه و تعميق روحيه پژوهش، نوآوری و حمايت و هدايت مادی و معنوی از دانش آموزان و دانشجويان خلاق و نوآور،جشنواره جوان خوارزمي و مسابقات ملي روباتيك خوارزمی در سه بخش دانشجويي، دانش آموزي و آزاد با اهداف زير فعاليت مي نمايد:
۱-ايجاد زمينه های لازم برای بروز ، پرورش، رشد و شکوفايي استعدادها و خلاقيت های نوجوانان و جوانان؛
2- توسعه و تعميق روحيه پژوهش و نوآوری ؛
3- حمايت و هدايت مادی و معنوی دانش آموزان و دانشجويان پژوهشگر و نوآور ؛
4- توجه به فناوري هاي نوين ؛
5- ارزش بخشيدن به دستاوردهای علمی و فنی نوجوانان و جوانان ؛
6- آماده سازی نسل جوان برای ورود به ميدان رقابت های علمی و فنی ؛
7- آشنايي دانش آموزان با پژوهش و شيوه های کشف و حل خلاقانه مسائل علمی و فنی؛
8- انجام کارهای علمی ، فنی و پژوهشی به شيوه گروهی با حفظ رقابت سالم و سازنده؛
وي بيان داشت: در سال جاری تعداد 23،324 طرح دانش آموزی و دانشجويي دوره کاردانی آموزش و پرورش به دبيرخانه های استانی جشنواره جوان خوارزمی ارائه گرديد. طرح ها پس از بررسی کارشناسی استانی ، در گروه های تخصصی داوری مورد ارزيابی قرار گرفتند. از اين تعداد، 847 طرح برتر ، به عنوان طرح های منتخب استانی به مرحله کشوری راه پيدا کردند . طرح های مذکور در گروه های تخصصی داوری برق و الکترونيک، کامپيوتر، مکانيک، فيزيک و نجوم، شيمی، رياضی، عمران، علوم زيستی و پزشکی، کشاورزی و منابع طبيعی، زبان و ادبيات فارسی، علوم اجتماعی، "علوم اسلامی، فلسفه و اديان"، هنر و معماری و ساير زمينه های علمی، مورد بررسی و ارزيابی مجدد قرار گرفته و پس از دفاع حضوری داوران استانی و طراحان، تعداد 72 طرح برتر به مرحله داوری نهايي جشنواره (كه با همکاری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ايران و هيأت داوران مشترک بين دو وزارتخانه برگزار مي شود) راه يافتند. در نهايت، تعداد 37 طرح به عنوان طرح های برگزيده کشوری دوازدهمين جشنواره جوان خوارزمی (بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش) انتخاب گرديدند.
ايشان در ادامه گفت: در دوازدهمين جشنواره جوان خوارزمی، از مجموع 23،324 طرح رسيده به دبيرخانههای جشنواره استانی، تعداد 22،212 طرح، دانش آموزی و تعداد 1،112 طرح، مربوط به دوره های کاردانی می باشد. با مقايسه تعداد طرح هاي دوازدهمين جشنواره با سال قبل، مشاهده ميكنيم طرحها از لحاظ كمي به ميزان 37/14 رشد داشتهاست. اين رشد قابل ملاحظه، نتيجه حمايتهاي علمي و مادي آموزش و پرورش از طرحهاي دانشآموزان و دانشجويان است كه در سال گذشته با تخصيص اعتبار خاص جشنواره و حمايتهاي علمي و تشويق برگزيدگان در سطح كشوري، استاني و شهرستان/ منطقه حاصل شده است.
دبير جشنواره افزود: با توجه به ارسال بعضی از طرح ها به صورت گروهی، تعداد 23،324 طرح توسط 30،359 نفر به بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش جشنواره ارائه گرديد. از اين تعداد 18،367 نفر (5/60%) دختر و 11،992 نفر (5/39%) پسر هستند. آمار فوق بيانگر آن است که ميانگين افراد در هر طرح 30/1 نفر می باشد.
پس از داوری طرح ها در گروه های تخصصی داوری استان ها، تعداد 847 طرح به عنوان طرح های منتخب استانی به مرحله کشوری جشنواره معرفی و آثار آنها به همراه مستندات لازم، به دبيرخانه ستاد جشنواره ارسال گرديد
تعداد 37 طرح برگزيده کشوری، توسط 51 نفر طراح ارائه شدهاست. ميانگين تعداد افراد شرکتکننده در هر طرح در سطح کشور (38/1 نفر) است.
وي در خصوص رتبه هاي چهارم تا ششم بيان داشت: با عنايت به رقابت قشر عظيم دانش آموزی و دانشجويي در عرصه خلاقيت و نوآوری و هدف اصلي و اساسي جشنواره در به چالش كشيدن همه جوانان در عرصه پژوهش و نوآوري، ضرورت دارد تا علاوه بر تجليل از تعداد محدودي از طرحها به عنوان رتبههاي اول تا سوم كشوري، ساير طرحهاي برگزيده استاني به نحوي توسط ستاد يا دبيرخانههاي استاني جشنواره مورد تقدير و تشويق قرار گيرند، تا بدين طريق، زمينههای لازم برای بروز ، پرورش، رشد و شکوفايي استعدادها و خلاقيت های نوجوانان و جوانان ، و همچنين توسعه و تعميق روحيه پژوهش و نوآوری در آنان فراهم گردد؛ به همين دليل، تعدادی از طرح ها که به دبيرخانه ستاد جشنواره ارسال شده و حائز شرايط رتبههاي اول تا سوم كشوری نشدند، وليکن از لحاظ علمی و پژوهشی دارای قابليت ها و ويژگی های خاصی هستند، در رتبه های چهارم تا ششم کشوری، توسط وزارت آموزش و پرورش مورد تقدير قرار مي گيرند.
مديركل دفتر فني و حرفه اي و كاردانش گفت: با توجه به اهميت جشنواره جوان خوارزمي در عرصه ملي و بين المللي و نقش آن در پرورش نسلي خلاق و نوآور و تأكيد و توجه آن بر توليد علم و بومي كردن علوم، مسئولان، برنامهريزان، صاحبنظران، كميتههاي علمي و اجرايي جشنواره در سطح ستاد و استانها تلاش ميكنند تا با برنامهريزي و تلاش پيگير، زمينههاي لازم را براي حضور گستردهتر جوانان در فعاليتهاي علمي و پژوهشي، نهادينه كردن خودباوري در آنان فراهم نمايند. تا بتوانند در بعضي از شاخههاي علمي همپا و همگام با فناوريهاي نوين حركت نمايند. و چه بسا در بعضي از زمينههاي علمي با ارائه طرحهاي خلاقانه و نو، يافتههاي نويني را به دانش بشري اضافه نمايند.
دبير جشنواره در رابطه با اجراي سومين دوره مسابقات ملي روباتيك خوارزمي بيان داشتند: در سومين دوره مسابقات ملي روباتيك خوارزمي گزارش علمي و فني تعداد 357 تيم در هفت ليگ شبيه سازي دوبعدي، شبيه سازي سه بعدي، شبيه سازي امداد و نجات، روبات مين ياب، روبات امدادگر، جونيور فوتباليست هاي يك به يك و جونيور فوتباليست هاي دو به دو، توسط 962 نفر از دانش آموزان خلاق و نوآور به عنوان تيم هاي برگزيده استاني به مرحله كشوري راه پيدا كردند. لازم به ذكر است تعداد 327 نفر از دختران و 635 نفر از پسران در اين دوره از مسابقات در مرحله كشوري حضور يافتند. تعداد تيم هاي شركت كننده به تفكيك عبارتند از:
1- شبيه سازي دوبعدي: 61 تيم؛ 2- شبيه سازي سه بعدي: 7 تيم؛
3- شبيه سازي امداد و نجات: 9 تيم؛ 4- روبات مين ياب:78 تيم؛
5- روبات امدادگر: 48 تيم؛ 6- جونيور فوتباليست هاي يك به يك: 41 تيم؛
7- جونيور فوتباليست هاي دو به دو: 13 تيم
شريف زاده اظهار داشت: با توجه به آمار فوق مي بينيم دانش آموزان به ترتيب در ليگ هاي روبات امدادگر، روبات مين ياب، شبيه سازي فوتبال دوبعدي و جونيور فوتباليست يك به يك حضور بيشتري داشته اند.
ايشان در خصوص داوري مسابقات ملي روباتيك گفت: پس از برررسي اوليه گزارش علمي و فني طرح ها، تعداد 242 تيم به مرحله دفاع حضوري رسيدند كه در روزهاي سه شنبه و چهارشنبه، 18 و 19 آبان ماه با حضور داوران تخصصي در دانشگاه صنعتي امير كبير به دفاع از گزارش و فعاليت علمي خود پرداختند.
وي افزود : پس از اجراي مصاحبه و دفاع حضوري، تعداد 179 تيم به مرحله اجراي مسابقات رسيدندكه در تاريخ هاي 20و 21 آبان ماه در محل دانشگاه صنعتي امير كبير با حضور آقاي ابراهيم سحرخيز، معاون آموزش متوسطه و مسئولان و اساتيد دانشگاه صنعتي اميركبير و ساير مقامات و شخصيت هاي علمي و فرهنگي، در مسابقات ليگ هاي هفت گانه بخش دانش آموزي و دوره هاي كارداني آموزش و پرورش شركت كردند.
بعد از بررسي امتيازات مكتسبه تيم ها در ارائه گزارش علمي و فني، مصاحبه و دفاع حضوري و مسابقه، تعداد 18 تيم به عنوان طرح هاي برگزيده كشوري انتخاب گرديدند.
دبير بخش دانش آموزي جشنواره بيان داشت: برگزيدگان جشنواره جوان خوارزمي و مسابقات ملي روباتيك در روز پانزدهم آذر ماه طي مراسمي با حضور معاون علمي و فناوري رياست جمهوري، وزير آموزش و پرورش و معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري و ساير شخصيت هاي علمي، فرهنگي و سياسي كشور در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي با دريافت تنديس جشنواره و لوح هاي تقدير از بنياد ملي نخبگان، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه صنعتي امير كبير (پلي تكنيك سابق)، مورد تقدير و تجليل قرار گرفتند.
شريف زاده گفت: در بخش دانش آموزي جشنواره جوان خوارزمي، از لحاظ تعداد طرح هاي برگزيده، شهر تهران با 6 طرح، استان كرمان با 5 طرح و استان هاي فارس، اصفهان و شهرستان هاي تهران، هر كدام با 3 طرح و در مسابقات ملي روباتيك، شهر تهران با 8 تيم برگزيده، استان اصفهان با 5 تيم و خراسان رضوي با 3 تيم در صدر جدول قرار دارند.
وي مزاياي جشنواره را به شرح زير برشمرد:
1- دريافت تنديس ، لوح تقدير و هدايا از مقامات عالي رتبه کشوري ؛
2-استفاده از تسهيلات بنياد ملي نخبگان (کمک هزينه تحصيلي ، پروژه خدمت نظام وظيفه عمومي ، سفر حج، سفرهاي علمي داخلي و خارجي و ...) براي برگزيدگان جشنواره جوان خوارزمي؛
3-استفاده از تسهيلات ورود به مراکز آموزش عالي در رشته مرتبط با طرح، به شرح زير:
الف – ورود به دانشگاه با شرکت در آزمون سراسري و کسب حد نصاب تعيين شده ( با توجه به رتبه و درصد مشارکت ) از نمره گزينش آزاد در رشته مورد تقاضا ، براساس نمره آخرين نفر پذيرفته شده در رشته /محل مربوط؛
ب- ورود بدون کنکور به دانشگاه و يا مؤسسات و مراکز آموزش عالي ، در صورت اخذ پذيرش از دانشگاه و يا مؤسسه آموزش عالي مربوط . در رشته هايي که زير نظر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي است ، در حال حاضر استفاده از تسهيلات دانشگاه ، فقط از طريق بند «الف » امکان پذير است . |