سوماتروپین و عوارض آن

NVM77680.jpg

در ادامه=====>>>

هورمون رشد انسان (GH، سوماتوتروپین) محتوی یک زنجیره پلی پپتیدی واحد متشکل از 191 آمینو اسید می‌باشد که توسط بخش پیشین غده هیپوفیز که یک غده درون‌ریز است ترشح می‌شود. هیپوتالاموس توسط هورمون آزادکننده GHRH (سوماتوکرینین) و هورمون مهار کننده SRLF (سوماتوستاتین) ترشح GH را از هیپوفیز قدامی کنترل می‌کند.


هیپوفیز طبیعی محتوی mg5-3 هورمون رشد است و روزانه 875-500 میکروگرم GH ترشح می‌کند.

عوامل مؤثر و بازدارنده در ترشح هورمون رشد عبارتند از:

الف) عوامل مؤثر(غیر داروئی):

1- خواب

2- فعالیت بدنی(ورزش)

3- برخی از آمینو اسیدها بخصوص آرژنین (آرژنین آزادی GH را از طریق مهار آزادی سوماتوستاتین تحریک می‌کند.)

4- قند خون پائین (هیپوگلیسمی)

5- عوامل استرس‌زا.

عوامل مؤثر داروئی:

1- آگونیست‌های آلفا- آدرنرژیک، مانند گاتاپرس، آزادی GH را تا حدودی تحریک می‌کند.

2- داروهای پیشی سازودوپامین مانند Levodopa و بروموکریپتین سطح ترشح هورمون رشد را افزایش می‌دهند.

3- آگونیست‌های سروتونین نیز سطح ترشح GH را افزایش می‌دهند.

ب) عوامل بازدارنده(غیر داروئی):

1- قند خون بالا (هیپوگلیسمی)

2- افزایش غلظت سری اسیدهای چرب آزاد، آزادی GH را کند می‌کند.

3- چاقی آزادی GH را در پاسخ به بسیاری از محرک‌ها کم می‌کند که این مسئله با کاهش وزن حل‌شدنی است.

4- ناراحتی روحی.

عوامل بازدارنده داروئی:

داروهای مسدد آلفا آدرنرژیک مانند Yohimbine آزادی GH را کاهش می‌دهد. همچنانکه احتمالا می‌دانید، افزایش بیش از حد هورمون رشد پیش از بسته شدن اپی فیزها (قسمت‌های قابل رشد استخوان‌ها) روی دهد، موجب رشد طولی بیش از اندازه استخوانها یا ژیگانتیسم gigantism) می‌شود و چنانچه این افزایش GH بعد از بسته شدن اپی فیزها باشد (در نژاد ایرانی بین 16 الی 21 سال و در بعضی نژادها تا 25 سال) موجب رشد عرضی بیش از حد استخوانها یا آکرومگالی(acromegaly) می‌شود.

هورمون رشد بر روی تمام بدن و بر روی اغلب نسوج تأثیرگذار است که البته تأثیر GH به طور مستقیم بر روی عملکرد بدن ناچیز بوده و در واقع GH با تحریک ساخت فاکتورهای رشد با نام سوماتومدین‌ها(Sm) یا فاکتورهای رشد شبه انسولین(IGF) توسط کبد عضلات و بعضی بافت‌های دیگر باعث تحریک رشد در اغلب بافت‌های بدن می‌شود.

اثر هورمون رشد بر متابولیسم سه گروه عمده مواد غذائی (کربوهیدراتها، پروتئینها و چربی) و مواد معدنی:

1- تأثیر GH بر متابولیسم کربو هیدراتها: هورمون رشد تجزیه گلیکوژن کبد و تشکیل گلوکز از ذخیره گلیکوژن کبد را افزایش داده و خوب گلوکز را نیز در اغلب بافتها کاهش می‌دهد. بدین جهت GH یک آنتاگونیست انسولین به شمار می‌رود. چرا که همان طور که گفته شد قند خون را از طریق کاهش مصرف آن بالا می‌برد.

2- تأثیر GH بر متابولیسم پروتئینها: هورمون رشد از طریق اثر بر روی سنتز RNA بر سنتز پروتئین تأثیر گذار است. این هورمون موجب افزایش سنتز انواع RNA می‌شود و در نتیجه RNA پیام آور افزایش یافته و سبب تحریک عمل پروتئین سازی می‌شود.GH موجب احتباس ازت و به وجود آمدن تعادل (+) نیتروژن در بدن و افزایش ساخت پروتئین سلولی می‌شود و می‌توان گفت که GH فعالیت آنابولیک انسولین روی جذب آمینو اسید را کامل می‌کند.

3- تأثیر GH بر متابولیسم چربیها: هورمون رشد از طریق تجزیه تری گلیسریدها به اسیدهای چزب باعث افزایش اسیدهای چرب آزاد خون می‌شود. بدین ترتیب تأثیر GH بر روی سوخت و ساز چربی‌ها باعث افزایش تولید ستون نیز می‌شود.

4- تأثیر GH بر روی مواد معدنی: هورمون رشد با احتباس پتاسیم، فسفر و سدیم نیز موجب رشد سریع سلولی می‌شود. همان طور که می‌بینیم GH با افزایش میزان قند و اسیدهای چرب خون، منبع انرژی جدیدی را در اختیار بافتهای بدن قرار می‌دهد. بنابراین موجب صرفه جویی در مصرف پروتئین بعنوان سوخت می‌شود و پروتئین برای وظیفه اصلی خود که نقش ساختمانی می‌باشد به کار می‌رود.

GH از طریق هیپر تروفی hypertrophy موجب افزایش اندازه بافت عضلانی و همچنین از طریق هیپرپلاسیا hyperplasia باعث افزایش تعداد سلولهای عضلانی می‌شود که البته هیچ هورمون استروئیدی قادر به ازدیاد سلولهای عضلانی نمی‌باشد و استروئیدها فقط قادر به افزایش حجم سلولهای عضلانی هستند. پس در اینجا یک تفاوت عمده بین استروئیدها و GH در افزایش کارائی عضلانی آشکار می‌شود. به همین دلیل است که هورمون رشد یک عمل عضلانی سازی مضاف نسبت به استروئیدها دارد و همین مسئله باعث اهمیت یافتن GH به عنوان یک هورمون فوق‌العاده مؤثر آنابولیک می‌‌باشد چرا که با استفاده از آن حرفه‌ای‌ها می‌توانند حتی تا حدودی ضعفهای ژنتیکی عضلانی بدن خود را اگر ناشی از کم بودن تعداد سلولهای عضلانی باشد، البته تا حد کمی بر طرف کنند. داشتن خاصیت هیپرپلاسیا هورمون رشد، با وجود تدریجی بودن باعث دگرگونی بسیاری در بدن خواهد شد.

بدین ترتیب حد اکثر حجم و قدرت عضلانی ممکن به دست می‌آید. یعنی همان چیزی که در ورزشکاران حرفه‌ای می‌بینیم و در واقع هیچگاه حجم عضلانی که با این سیستم به دست می‌آید نه تنها با یک رژیم غذایی کامل بلکه حتی با سیستم‌های دیگر دارویی(که به طور مثال فقط در آنها از استروئیدها استفاده می‌شود) نیز می‌توان مقایسه کرد. چرا که نتایج به دست آمده بسیار چشمگیر می‌باشد. بعضی از ورزشکارانی که ادعا می‌کنند که GH برای آنها در افزایش حجم عضلانی آنطور که باید مؤثر نبوده ورزشکارانی می‌باشند که GH را به تنهایی و برای کاهش درصد چربی و کسب آمادگی قبل از مسابقات استفاده کرده‌اند. یعنی همان چیزی که بعضی از ورزشکاران در کشور ما انجام می‌دهند. همان طور که اشاره شد مصرف GH بدون انسولین و هورمونهای تیروئیدها به دلایل ذکر شده تأثیر چندانی بر روند افزایش حجم عضلانی نخواهد داشت. همچنین از آنجایی که ممولا این ورزشکاران برای آمادگی در فصل مسابقات در رژیم نسبتا کم کالری و کم کربوهیدرات به سر می‌برند این مسئله نیز می‌تواند باعث پائین آمدن سطح ترشح انسولین و هورمون تیروئید خود بدن باشد. بنابراین این مسئله نیز می‌تواند باعث کاهش نتایج آنابولیک حاصل از مصرف هورمون رشد باشد. از طرفی ورزشکاران معمولا در فصل آماده سازی برای مسابقات ممکن است از داروهای مقلد سمپاتیک (آدرنرژیک) مثل یاکلن بوترول برای چربی سوزی بیشتر همراه GH مصرف کنند

نظر پزشكی:

من نسبت به سوماهای تزریقی نسبتا اطلاعات زیادی دارم. این گونه سوما هاالان تو ایران خیلی زیاد شدن که ایران هم داره اون و تو ثامن مشهد تولید میکنه ولی دوز و کیفیت همشون با یکدیگر فرق دارن. مثلان بهترین سوما ها امریکایی و کانادایی میباشد و غیره...ولی از نوع دیگری هم دارد که زیاد خوب نیست مثل سومای ترکیه/سومای ال جی/سومای تایلند و خیلی های دیگه. ولی میگن تو سوما هر چقدر پوا بیشتر بدی همون قدهم جواب میگیری که حتما هم باید از نوع بهترین باشه و دوره مصرفی زیر 1سال هم جواب نمیده چون دوره مصرفی سوما خیلی زیاد هستش تا تو بدن به مرور زمان عمل کنه و خودش و در بدن نشون بده

سوماتروپین هورمون رشد میباشد.
این هورمون به طور طبیعی در بدن ساخته میشو د ولی با افزایش سن از ترشح آن کاسته میشود.
بدنسازان در سطح پیشرفته و در دوران تفکیک عضلانی از این هورمون استفاده میکنند چون این هورمون علاوه بر عضله سازی خاصیت چربی سوزی نیز دارد به هر حال استفاده از آن به افراد مبتدی وافرادی که زیر ۱۸ سال هستند توصیه نمیشود چون به زبان ساده موجب اختلال در رشد طبیعی بدن میشود و در افراد بالغ احتمال رشد عرضی استخوانها وجود دارد.البته بعید به نظر میرسد هورمونهای موجود در ایران اصل یا موثر باشد چون قیمت واقعی این هورمون بسیار بالا است .


مكانیسم‌ اثر: هورمون‌ رشد یكی‌ ازهورمونهای‌ هیپوفیز قدامی‌ می‌باشد.
فارماكوكینتیك‌: نیمه‌ عمر مصرف‌ دارو
به‌ دنبال‌ تزریق‌ داخل‌ وریدی‌ 20-30
دقیقه‌ و پس‌ از تزریق‌ داخل‌ عضلانی‌
یا زیرجلدی‌ حدود 3-5 ساعت‌ است‌. طول‌اثر دارو 12-48 ساعت‌ است‌. متابولیسم‌دارو كبدی‌ و دفع‌ آن‌ از طریق‌ صفرامی‌باشد.
موارد منع‌ مصرف‌: در هیپوتیروئیدیسم‌درمان‌ نشده‌ یا تومورهای‌ بدخیم‌بخصوص تومور داخل‌ جمجمه‌ای‌ كه‌به‌طور فعال‌ در 12 ماه‌ گذشته‌ رشدكرده‌باشد نباید مصرف‌ شود.
هشدارها: 1 ـ مصرف‌ دارو تنها در بیماران‌با اپی‌فیز باز مجاز می‌باشد.
2ر افراد مبتلا به‌ دیابت‌ ممكن‌ است‌تنظیم‌ مقدار مصرف‌ داروی‌ ضد دیابت‌لازم‌ باشد.
عوارض‌ جانبی‌: تشكیل‌ آنتی‌بادی‌،واكنش‌های‌ موضعی‌ آلرژیك‌، درد و تورم‌در ناحیه‌ تزریق‌ و افزایش‌ خوش‌ خیم‌ فشارداخل‌ جمجمه‌ای‌ از عوارض‌ جانبی‌ داروهستند.
تداخل‌های‌ دارویی‌: استفاده‌ همزمان‌مقادیر بالای‌ استروئیدهای‌ آنابولیك‌،آندروژنها، استروژنها و هورمونهای‌تیروئیدی‌ با این‌ دارو سبب‌ تسریع‌ بسته‌شدن‌ اپی‌فیزها می‌شود. مصرف‌ طولانی‌مدت‌ مقادیر درمان‌ كورتیكوتروپین‌(ACTH) و مقادیر بالای‌ خوراكی‌كورتیكواستروئیدها، سبب‌ مهار پاسخ‌ به‌هورمون‌ رشد می‌شود.
نكات‌ قابل‌ توصیه‌: 1 ـ قبل‌ از به‌كار بردن‌ این‌فرآورده‌ باید حساسیت‌ به‌ هورمون‌ رشدو مصرف‌ همزمان‌ سایر داروها خصوص?كورتیكواستروئیدها و كورتیكوتروپین‌ رادر نظر گرفت‌.
2 ـ دارو باید به‌ مقدار مناسب‌ تجویز شده‌ ومیزان‌ رشد به‌طور منظم‌ توسط پزشك‌تعیین‌ شود.
3 ـ در صورتی‌ كه‌ درمان‌ با شكست‌ مواجه‌شود، تست‌های‌ سرولوژیك‌ برای‌ تعیین‌میزان‌ آنتی‌بادی‌ هورمون‌ رشد انجام‌گردد.
4 ـ سن‌ استخوان‌ طی‌ درمان‌ باید هر سال‌تعیین‌ شود.
5 ـ بررسی‌ عملكرد تیروئید و ارزیابی‌بروز ضایعات‌ داخل‌ جمجمه‌ای‌ لازم‌می‌باشد.
6 ـ تزریق‌ داخل‌ عضلانی‌ دارو بسیاردردناك‌ می‌باشد.
مقدار مصرف‌:
مقدار مصرف‌ 0/5-0/7units/kg (درسندرم‌ ترنر مقدار مصرف‌ به‌ units/kg 1افزایش‌ می‌یابد) در هر هفته‌ می‌باشد كه‌ به‌6-7 مقدار منقسم‌ برای‌ تزریق‌ زیرجلدی‌تقسیم‌ می‌شود (یا به‌ 2-3 مقدار برای‌تزریق‌ داخل‌ عضلانی


مطالب مشابه :


سوماتروپین و عوارض آن

PHYSIQUE - سوماتروپین و عوارض آن - سلام به دوستان عزیز به وبلاگ physique خوش امدید




دوره نمونه استروئیدی + مکمل

سوماتروپین 4 واحدی دانمارکی تا 15 روز مانده به مسابقات روزی یک عدد زمان تزریق




دوره های حجم و کات برای حرفه ای ها

هورمون رشد سوماتروپین; سوماتروپین 4 واحدی دانمارکی تا 15 روز مانده به مسابقات روزی یک عدد




دوره نمونه استروئیدی + مکمل

سوماتروپین ۴ واحدی دانمارکی تا ۱۵ روز مانده به مسابقات مصرف همزمان آرژنین با سوماتروپین




آمپول کافئین افدرین

به عنوان مثال در سال 1960 دوچرخه سواری دانمارکی در المپیک مصرف همزمان آرژنین با سوماتروپین




چگونه چربی خود را بسوزانیم

هورمون رشد سوماتروپین; نان روغنی شیرین یا شیرینی های مختلف مخصوصاً دانمارکی، تنها موجب




این مواد غذایی شما را نصف می کنند !

انجمن بدنسازی و تناسب اندام ایران - این مواد غذایی شما را نصف می کنند ! - توجه : مطالب ارائه




داروهای نیروزا ودوپینگ

انجمن بدنسازی و تناسب اندام ایران - داروهای نیروزا ودوپینگ - توجه : مطالب ارائه شده تنها برای




برچسب :