بازنویسی داستان های شاهنامه فردوسی از نظم به نثر
بازنویسی داستان های شاهنامه فردوسی به نثر
ادامه این مطلب در روز آینده خواهد آمد .
کیومرث
حکومت داری و پادشاهی کیانیان از زمان کیومرث آغاز شد . او و همراهانش با لباسی از پوست پلنگ بودند ، در آن زمان سی شاه دیگر نیز حکومت می کردند ، مردمان زمان او آرام در کنار یکدیگر می زیستند .
سیامک
نام پسر او سیامک بود که در جهان دشمنی جز اهریمن نداشت فرزند اهریمن سپاهی فراهم کرد و با سیامک درآویخت و سرانجام مرگ نصیب سیامک شد .
هوشنگ
سیامک فرزندی به نام هوشنگ داشت او برای کیومرث یادگاری از پسرش بود ، کیومرث هوشنگ را ترغیب به خونخواهی پدرش از اهریمن کرد و تاج و تخت را به او سپرد ، او چهل سال بر هفت اقلیم پادشاهی و تلاش برای آبادانی و دادگری بین مردم کرد . او برای نخستین بار آهن را از دل سنگ استخراج کرد . او در نبرد با مار بزرگی ، سنگی را به سوی مار پرتاب کرد هنگام برخورد این سنگ با سنگ دیگر آتشی را مشاهده نمود و به این ترتیب آتش نیز توسط او کشف شد .ایرانیان از آن روی آتش را فروغ ایزدی و مورد احترام دانسته و آن روز را جشن گرفتند و آن را سده نام نهادند و جشن سده امروزی یادگار دوران اوست . او آهنگری را آغاز کرد و اره و تیشه را که مایه پیشرفت صنعت کشتی سازی و نظامی و کشاورزی شد ، ساخت . او نگهداری حیوانات و دامپروری را آغاز کرد و به رام کردن حیواناتی چون گاو ، الاغ ، گوسفند پرداخت . او حیواناتی که پوست و موی نرم و گرم ( روباه ، قاقم ، سنجاب ، سمور ) داشتند را کشت و از چرم و پوست آنها برای پوشش و لباس استفاده کرد .
تهمورث
تهمورث فرزند هوشنگ بود . او پس از پدر به پادشاهی رسید . او با اندیشه نیک به دنبال نابودی بدی در جهان بود . در زمان او با ریسیدن و بافت پارچه با پشم میش و بره آغاز شد . او به پرورش حیوانات تیزرو مانند اسب و پرندگانی چون باز و شاهین پرداخت و برخی حیوانات وحشی مانند یوزپلنگ و گربه وحشی را از دشت و کوه به کاخ آورد و نگهداری کرد . او حیوانات سودمند چون ماکیان و خروس را پرورش داد .
تهمورث وزیر و مشاوری نیک اندیش و نافذ به نام شهرسپ داشت که در کار های مهم و خطیر به او مشاوره می داد و اورا از بدی ها ، ناپاکی ها ، اندیشه و گفتار و کردار بد باز می داشت ، دیوان از این وضعیت ناراحت بودند و کمر به جنگ با شاه بستند در این نبرد از تهمورث شکست خوردند و به بند کشیده شدند ، دیوان برای رهایی خود از بند متعهد شدند تا نوشتن را را به پادشاه بیاموزند آنها او را با دانش به زبان های مختلف چون رومی ، تازی ، پارسی ، سغدی ، چینی و پهلوی در طی سی سال آشنا نمودند .
براساس شاهنامه پاپ مسکو – تحت نظر ی . ا. برتلس – انتشارات سوره مهر – تهران - 1378
مطالب مشابه :
خلقت افرینش و عجایب خلقت به اعمالمان بنگریم تا با مار تنبیه نشویم
جنگ بین مار و سمور. از باریش. 3261 بار مشاهده . 1:56. نبرد خدنگ با مار(جالب) از شیفته
سمور دریایی
این سمور به هنگام غروب خود را به خواب است، آب او را نبرد. ماهی و آکواریوم مار
بازنویسی داستان های شاهنامه فردوسی از نظم به نثر
کوتاه نوشته هایی از ادب و او در نبرد با مار بزرگی سمور ) داشتند را کشت و از چرم و
هوشنگ
چون روباه و سنجاب و سمور مار بگريخت و آن سنگ برفت و جز از نام نيكى نبرد
پروين اعتصامي
" خوابگه آن را که سمور و خزست " مور و مار: گفت تيري با کمان، روز نبرد
برچسب :
نبرد مار و سمور