انواع زایمان

زایمان طبیعی زایمان عکس زایمان

زایمان طبیعی :

مزایای زایمان طبیعی:شما به عنوان یک مادر باردار حتماً تا بحال در مورد زایمان و نحوه انجام زایمان خود فکر کرده اید، حتماً از خود پرسیده اید که باید کجا و چگونه زایمان کنم ؟ کدام روش زایمان برای من مناسب تر است؟

با این وجود نکات حائز اهمیتی برای زنان در مورد زایمان ایمن وجود دارد که باید از آنها مطلع باشند.

زایمان طبیعی زنان :

زایمان زن ،یک امر طبیعی است، اما با این وجود در تمام زنان باردار روند زایمان یکسان نمی باشد، چرا که عوامل متعددی می تواند سیر حاملگی را تغییر داده و باعث شوند . زایمان به صورت غیرطبیعی انجام شود.

شایان ذکر است که تنها درصد معدودی از زایمان زنان منجر به زایمان غیرطبیعی می شوند و اکثر زنان می توانند یک زایمان طبیعی داشته باشند.

حجم خونی که زن طی زایمان طبیعی از دست می دهد تقریباً نصف یک عمل سزارین است لذا خطر خونریزی و کم خونی، در یک زایمان طبیعی خیلی کمتر از زایمان به طریق سزارین می باشد.

خطرات و ریسک بیهوشی برای زایمان طبیعی وجود ندارد، درحالیکه برای مادرانی که به روش سزارین زایمان می نمایند این خطرات اجتناب ناپذیر است .

درصد ابتلاء به عفونت در بین زنان سزارین شده بیشتر از زنانی است که زایمان طبیعی نموده اند.


زایمان طبیعی زایمان عکس زایمان

مزاياي زايمان طبيعي بر سزارين:

از نظر پزشكي سزارين يك عمل جراحي بزرگ محسوب مي شود و مانند ساير اعمال جراحي نياز به بيهوشي دارد، خطر ابتلاء به خونريزي، عفونت، احتمال نياز به انتقال خون و خطرات ناشي از بيهوشي در مادران سزارين شده بيشتر است.

مدت بستري شدن مادر بعد از زايمان طبيعي خيلي كمتر از سزارين است.

زنانی كه زايمان طبيعي دارند در امر شيردهي و دادن آغوز به نوزاد موفق تر هستند. زيرا مادر بلافاصله بعد از زايمان نوزاد خود را در آغوش گرفته و او را شير مي دهد و از همان ابتدا مي توان رابطه عاطفي بين مادر و نوزاد برقرار نمود. در حاليكه در زنان سزارين شده نوزاد تا چندين ساعت ازآغوش مادرش دور مي ماند.

زايمان طبيعي از نظر اقتصادي به نفع خانواده و جامعه است.

در زايمان طبيعي خانم ها تناسب اندام خود را با انجام ورزش هاي مناسب سريعتر از مادران سزارين شده بدست مي آورند.

زایمان طبیعی :

مراحل زایمان طبیعی زنان:

زایمان طبیعی زن به سه مرحله کلی تقسیم می شود :

مرحله اول زایمان : دردهای زایمانی شروع شده و پیشرفت می کند تا رحم آماده خروج نوزاد شود.

مرحله دوم زایمان: که در آن خروج نوزاد و تولد اتفاق می افتد.

مرحله سوم زایمان: که جفت خارج می شود.

ریتم و سرعت زایمان در هر زن باردار ممکن است خصوصیات مخصوص به خود را داشته باشد. بعضی ها حتی متوجه انقباضات اولیه نیز نمی شوند.

بعضی از خانمها دوست دارند در طول مدت زایمان خود کاملاً هوشیار بوده و بطور کامل در جریان روند زایمان قرار گیرند. درمدت انجام زایمان سزارین ممکن است از بیهوشی عمومی استفاده شود ، در نتیجه تماس اولیه نوزاد با مادر و شروع شیردهی به نوزاد به تاخیر می افتد.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد حاملگی و زایمان و حل مشکلات خود به افراد مجرب و آموزش دیده در مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید . آنها قادر خواهند بود شما را راهنمائی کنند.

برای اطمینان از سیر طبیعی حاملگی و تامین سلامتی خود و نوزادتان حتماً بطور مستمر در دوران بارداری به مراکز بهداشتی درمانی ، ماما و یا پزشک مراجعه و به توصیه های بهداشتی آنان، عمل نمائید.

انجام معاینه داخلی ( توسط پزشک ) در سه ماهه آخر دوران بارداری می تواند به آنها کمک کند تا درمورد نحوه زایمان شما آسانتر تصمیم بگیرند.

رعایت برنامه تنظیم خانواده و فاصله گذاری مناسب بین حاملگیها از نکات حائز اهمیتی است که می تواند در داشتن زایمان ایمن موثر باشد.

استفاده از تکنیکهای پیشرفته مانند سونوگرافی برای ارزیابی وضعیت جنینی و مادر گاهی ضروری است لذا طبق توصیه پزشک حتماً آنرا انجام دهد.

به پزشک یا مامای خود اعتماد کنید و به او اجازه دهید در مورد نحوه زایمان شما تصمیم بگیرد . هرگز به دلیل ترس از درد زایمان که یک امر طبیعی است . سزارین را به زایمان طبیعی ترجیح ندهید.

بخاطر داشته باشید در صورتی باید زایمان شما بوسیله سزارین انجام شود که امکان زایمان طبیعی برایتان وجود نداشته باشد.

زایمان سزارین

زایمان سزارین زنان یک جراحی بزرگ است که با شکافتن پوست روی شکم ، عضلات زیر آن و جدار رحم همراه است. به طور متوسط، 10 درصد زایمان زنان در جهان به روش سزارین انجام می شود، طبق آمار رسمی در ایران حدود 25 تا 35 درصد زایمان زنان به صورت عمل جراحی یعنی سزارین صورت می گیرند، در حالی که طبق آمار غیر رسمی در ایران، سزارین 5 برابر سایر نقاط جهان است.

علت دیگر افزایش تعداد زایمان سزارین، خود بیماران هستند. متأسفانه برخی از زنان زایمان سزارین را مثل یک پدیده ی مُد می پندارند و فکر می کنند که هر کس مدرن تر و یا امروزی تر است باید سزارین شود و حتی اصطلاحاتی مانند این که زایمان طبیعی یک نوع " توحش " است نیز گفته شده است.



برخی هم فکر می کنند زایمان سزارین برای نوزادشان بهتر است، چرا که " فشار " بر روی سر بچه وارد نمی شود. باید به چنین خانم هایی تذکر داد که همین فشاری که جنین تحمل می کند برای او حتی مفید هم هست چرا که با حالت مکشی که ایجاد می کند ریه های او را پاک می نماید. به همین علت است که نوزادان زایمان طبیعی مشکلات تنفسی کمتری نسبت به سزارینی ها دارند.

علل علمی که پزشک را مجبور به انتخاب سزارین می کند:

هر زایمان طبیعی ممکن است به سزارین بکشد به هر حال به این نکته هم باید توجه کرد که یکی از شرایط زایمان طبیعی اورژانسی شدن و اضطرار سزارین در حین زایمان است.


با توجه به این که 8 تا 10 درصد زایمان‌ ها نیاز ضروری به سزارین پیدا می ‌کند هر زایمان طبیعی ممکن است به زایمان سزارین ختم شود و این شرایط قابل پیش ‌بینی نیست.


افت ضربان قلب نوزاد، کنده شدن جفت و حوادث اورژانسی دیگر ممکن است زایمان طبیعی را به سزارین بکشد اما نباید این حوادث را عارضه ی زایمان بدانیم و مهم است بدانیم در خیلی از موارد اگر سزارین صورت نگیرد جان مادر و نوزاد در خطر می‌ افتد.

زایمان طبیعی زایمان عکس زایمان


عوارض زایمان سزارین مربوط به مادر:


خون ریزی های پس از زایمان سزارین، لخته های خونی که در برخی از موارد بسیار خطرناک و حتی کشنده هستند، عفونت و چسبندگی هایی در رحم و لوله ها و حتی روده ها، عوارض بیهوشی و دردهای مربوط به بخیه ها.



پس باید به خاطر سپرد که در زایمان سزارین:


1- روزهای بستری درزایمان سزارین برای بیمار بیشتر است.

2- احتمال خون ریزی بعد از زایمان بیشتر است.

3- دردهای لگنی و چسبندگی در این زایمان بیشتر است.

4- مدت زمانی که فرد بتواند بعد از زایمان به روال عادی زندگی برگردد بیشتر است.

5- احتمال نازایی بعد از زایمان سزارین نیز وجود دارد.

زایمان سزارین عمل جراحی بزرگ است و بعد از زایمان سزارین انتظار این رویدادها را داشته باشید و موارد زیر را رعایت کنید:

1- درد پس از زایمان؛ که معمولا در روز اول پس از زایمان شدیدتر است و بعد از آن باید فروکش کند.

2- ترشح از دستگاه تناسلی که طبیعی است.

3- نوشیدن روزانه مقدار فراوانی آبپس از زایمان؛ بین 8 تا 10 لیوان.

4- پس از زایمان از بلند کردن اشیای سنگین و از بالا رفتن از پله‌ ها خودداری کنید.

5- رانندگی نکنید تا زمانی که بتوانید به راحتی کمربند ایمنی را ببندید.

6- در صورتی که پس از زایمان محل برش جراحی، قرمز و متورم شد، به دکترتان اطلاع دهید.

از نظر پزشکان، زایمان طبیعی 3 تا 4 برابر سزارین دردسر ساز است ولی تعرفه‌ هایی که به آن اختصاص داده شده خیلی کمتر از زایمان سزارین است که این موضوع نیز بر افزایش سزارین در ایران دامن می ‌زند در حالی که در کشورهای پیشرفته ی دنیا تسهیلات ویژه‌ ای را برای زایمان طبیعی اختصاص داده‌ اند که افراد را به آن ترغیب می‌ کند.

دلايل مورد قبول براي زایمان سزارين:

1- عدم تطابق سر جنين با لگن مادر:

اغلب اين گونه موارد در موقع دردهاي زايماني مشخص مي شوند. به اين ترتيب که با وجود انقباضات زايماني، پيشرفت زايمان خوب نيست و يا اين که در معاينه ي داخلي، متوجه اين عدم تطابق مي شوند. البته موارد تنگي و يا اختلاف اندازه بسيار فاحش، قبل از دردها و در يک معاينه دقيق داخلي که توسط ماما يا پزشک در ماه آخر صورت مي گيرد مشخص مي شود.

2- زجرجنين:

زجر جنين به معناي تغييرات بارز در تعداد ضربان قلب جنين است که نشان دهنده اين موضوع مي باشد که ميزان اکسيژن خون او کافي نيست و مواد زايد خونش بيش از اندازه است. در اين صورت معمولاً زایمان سزارين به طور اورژانس انجام مي شود.

3- طرز قرار گرفتن غير عادي جنين:

وضعيت طبيعي قرار گرفتن جنين به صورت سر به پايين و داخل لگن مادر است. اگر مثلاً جنين به صورت عرضي قرار گيرد امکان زايمان طبيعي وجود ندارد. در صورتي که پاهاي جنين داخل لگن مادر باشد (سر او بالا باشد) در برخي موارد امکان زايمان طبيعي وجود دارد ولي اغلب مواقع، زایمان سزارين، راه انتخابي است.

4- مشکلات مربوط به جفت و بند ناف:

اگر جدا شدن زودرس جفت صورت گيرد و يا جفت به جاي اين که در قسمت فوقاني رحم واقع شود، بر روي دهانه رحم قرار گيرد(جفت سر راهي)، بهترين روش زايمان همان سزارين مي باشد. ممکن است در حين يک دوره دردهاي طبيعي، ناگهان بند ناف جنين به داخل مجراي زايماني و جلوي سر جنين ليز بخورد. در چنين حالتي بند ناف بين سر جنين و لگن مادر تحت فشار قرار مي گيرد و جريان خون و اکسيژن به جنين قطع مي گردد. اين مورد نيزاز موارد سزارين اورژانس مي باشد.

5- سزارين قبلي:

قبلاً اعتقاد بر اين بود که اگر خانمي يک بار سزارين شد، بايد هميشه سزارين شود. البته در برخي بيماران اين قانون هنوز هم حاکم است ولي امروزه اعتقاد بر اين است که اگر علت سزارين قبلي، در اين حاملگي وجود ندارد مثلاً حاملگي قبلي جنين به طور عرضي قرار داشته ولي در اين حاملگي جنين با سر قرار دارد و بيمار در يک بيمارستان مجهز قرار دارد مي تواند تحت نظر يک متخصص زنان و زايمان، زايماني طبيعي انجام دهد.

6- دخالت هاي پزشکي بيش از اندازه در دوره دردهاي زايماني:

مصرف داروهاي مُسکن زودتر از موقع و يا داروهاي محرک انقباضات، بيش از حد مجاز، مي تواند پيشرفت زايمان را کند نمايد و به علت زايمان طول کشيده، سزارين انجام شود. آمار نشان داده است که بيماران تحت نظر ماماها کمتر سزارين مي شوند. يکي از دلايل آن اين است که ماماها کمتر از پزشکان از داروهاي مختلف استفاده مي کنند و علت ديگر اين است که چون خود ماما نمي تواند عمل سزارين را انجام دهد، سعي مي کند تا جايي که براي بيمار و جنين ضرري نداشته باشد، زايمان او را به صورت طبيعي انجام دهد.

7- جنين هاي نارس و ديررس(کمتر از 38 هفته و بيشتر از 42 هفته):

جنين هاي نارس احتمالاً تحمل فشار زايمان طبيعي را نخواهند داشت.جنين هاي ديررس نيز به علت درشتي و اشکال در خون رساني در زايمان طبيعي، دچار مشکل مي شوند.

8- جنين هاي داراي مشکلات RH خون:

جنين هايي هم که مشکلات ناشي از RH خون دارند بهتر است با روش زایمان سزارين متولد شوند چون به اندازه کافي قوي نيستند که زايمان طبيعي را تحمل کنند.

9- چند قلويي:

گاهي زايمان دو قلوها به صورت طبيعي صورت مي گيرد اما در اغلب موارد سزارين به عنوان بهترين راه انتخاب مي شود. حاملگي هاي بيش از دو قلويي حتماً به صورت سزارين خاتمه مي يابند.

10- موارد متفرقه:

مانند عفونت هرپسي در ناحيه تناسلي که نوعي عارضه تبخال مانند بسيار مُسري است که براي جنين خطرناک است، فشارخون بالا، تومورهاي فيبروييدي، بيماري قند، ايدز مادر و دوره دردهاي زايماني که بسيار طول کشيده باشد، از موارد ديگر زایمان سزارين مي باشند


مطالب مشابه :


انواع زایمان

زایمان طبیعی : مزایای زایمان طبیعی:شما به عنوان یک مادر باردار حتماً تا بحال در مورد زایمان




زایمان طبیعی

زایمان طبیعی : همانطور که گفته شد زایمان یک امر طبیعی است، اما با این وجود در تمام خانم های




مقایسه زایمان طبیعی وسزارین

زایمان طبیعی. زایمان سزارین درزایمان طبیعی احتمال مرگ مادربه نسبت سزارین کاهش میابد (5).




زایمان طبیعی، مزایا و معایب

زایمان بدون درد کاملا علمی و یک کار تیمی است که باید مدتها قبل از زایمان در این ارتباط با




سزارین یا طبیعی ؟

ماماسایت - وب سایت جامع مامایی - سزارین یا طبیعی ؟ - وبسایت جامع مامایی و زنان + پرسش و پاسخ




زایمان طبیعی، مزایا و معایب

نی نی ناز - زایمان طبیعی، مزایا و معایب - حمایت : خانم هایی که حمایت و پشتیبانی بیشتری را از




برچسب :