فضاهای هتل
مدیریت هتل)HOTEL MANAGER)
هتل بمانند یک خانه است که سرپرست آن مدیر هتل میباشد که بر همه کارها مستقیم و یا غیر مستقیم، پنهان یا آشکار نظارت دارد و علاقمند است تا اعضای خانواده، وظایف و تکالیف خود را چه در امور خانه داری مثل بهداشت و پذیرایی، صرفه جویی و چه در حسن برخورد در معاشرتها به نحوی مطلوب انجام دهند. اصولاً هتلداری یک کار اجتماعی است و نیاز به علاقه، تجربه، معلومات و اطلاعات کافی دارد و باید همراه با شوق و ذوق خدمت به مردم باشد. به طور خلاصه و مفید، وظیفه اصلی مدیر هتل آن است که بتواند با کنترل و زیر نظر گرفتن تک تک اجزاء سیستم و گردش کار هتل، رضایت، آسایش، رفاه و آسودگی خاطر مسافران را جلب نماید تا گردشگران با خاطرهای خوش از سفر، به شهر خود بازگردند.
ویژگیهای یک هتلدار یا مدیر هتل موفق:
یک هتلدار موفق در زمینه جلب رضایت و تأمین آسایش مسافران ـ ارتباط با تمامی کارگران و کارمندان تشکیلات مختلف هتل ـ اعتماد به نفس ـ استفاده از نظریه ها و پیشنهادات مسافران در حل مسائل مختلف هتل کوشا می باشد. تنها داشتن سرمایه زیاد رمز موفقیت یک هتلدار نیست، بلکه باید از سلامت جسمی و روحی ـ نفوذ کلام ـ مردم شناسی و قیافه شناسی برخوردار بوده و متعهد و متدین باشد و با سازمانهای گردشگری و جهانگردی و سایر مدیران هتل در داخل و خارج برای ارتقای سطح کیفی هتل در ارتباط بوده و مدیری مؤثر باشد.
مدیر شب (NIGHT MANAGER)
کسی که در شب به جای مدیر هتل، مسؤول بازدید از تمامی قسمتها، سرکشی و نظارت بر پرسنل شب و پاسخگوی هر اتفاقی می باشد که در هتل رخ دهد، مدیر شب نامیده میشود.
معاون مدیر )ASSISTANT MANAGER)
بعد از مدیر هتل در غیاب او و در ساعات مختلف روز و نیز کمک و یاری به مدیر در تمامی کارهای هتل و نظارت و هدایت پرسنل را معاون مدیر رسماً به عهده دارد.
سایر نیروی انسانی هتل:
شامل: رؤسا و سرپرستهای قسمتها، گارسنها و کمکهای آنها، کارگزینی هتل، آشپزها و سرآشپزها، تلفنچی و سایر نیروی انسانی که در قسمتهای خدمات، پذیرش و بخشهای مختلف لابی و غیره مشغول به کار هستند.
ب ـ سیستم و گردش کار یک هتل ایده آل:
لابی «سرسرای هتل»)LOBBY)
بخش اساسی و مهم از ساختمان یک هتل میباشد که به منزله قسمت ورودی و مدخل هتل تلقی میشود و خود شامل قسمتهای عمده ای از تأسیسات و محل استقرار بسیاری از تشکیلات ضروری هتل مانند مغازهها و فروشگاهها، قسمت اداری، تاکسی سرویس، داروخانه و حتی محل مراجعه و نشستن و ملاقات مسافران و میهمانان است.
فرانت آفیس )FRONT OFFICE)
محل اولین برخورد مسافران در موقع ورود و همچنین برخورد آنها هنگام خروج از هتل است. این جا قسمتی از لابی است که شامل مهمترین و پر مسؤولیتترین بخش ها میباشد. در قسمتی از این ناحیه با فاصله کمی از در ورودی، پذیرش قرار دارد.
پذیرش (RECEPTION)
مسؤول تخصیص جا به مسافرین است، نام و مشخصات مسافر را در کارت ورودی (Register Card) ثبت مینماید و راهنمایی به اطلاعات برای دریافت کلید یا کارت درب اتاق با این بخش است.
اطلاعات )INFORMATION)
محل استقرار کلیدها یا کارت های درب اتاق در بخش اطلاعات میباشد و مسؤول تحویل و دریافت آن به میهمان است. رساندن پیغام، ارائه اطلاعات مورد نیاز میهمان، دریافت و تحویل نمابر برای میهمان و بطور کلی نوعی سرویس اطلاع رسانی لسانی میباشد.
صندوق)CASH)
به قسمت پذیرش متصل است و ممکن است با یک شیشه از فضای پذیرش جدا گردیده باشد. مسؤولیت حسابهای مربوط به مسافران و میهمانان هتل مربوط به این قسمت میباشد.
کانسیرج )concierge)
بخش ارائه خدمات داخلی هتل، دریافت مراسلات پستی و امور مربوط به بلبوی ها می باشد.
خدمتکاران)BELLBOY)
در اصطلاح هتلداری به خدمتکاران بلبوی اطلاق میگردد. آنها وظیفه امور خدماتی میهمان نظیر حمل اثاثیه و چمدانهای مسافران از هتل به خودرو و یا بالعکس را بعهده دارند. مسؤولیت هدایت میهمانان به اتاق و انجام امور سرپایی نیز با این گروه است و معمولاً در اختیار قسمت لابی هتل مستقر میباشند که بتوانند در اسرع وقت در موارد مورد نیاز وظایفشان را انجام دهند.
بخش غذا و نوشیدنی (CATERING)
رستوران (RESTAURANT)
غذاخوریهایی هستند که در آن انواع و اقسام خوراکیها و غذاهای طبخ شده به مشتریان عرضه میگردد که خود شامل قسمتهایی مانند سلف سرویس، آشپزخانه، تریا و چایخانه میباشد.
تریا (COFFEE SHOP)
سالنی است که در تمام طول شبانه روز باز بوده و در صورتی که میهمانان به زمان سرو غذا در رستوران نرسند میتوانند در این سالن از غذاهای حاضری یا ساده مانند ساندویچ، کیک و قهوه، چای، انوع نوشیدنی ها، بستنی و تنقلات استفاده کنند.
سالن طبخ غذا (GRILL ROOM)
این سالن در برخی از هتلها وجود دارد و در آن در حضور مشتری غذا طبخ میگردد.
در صورت تمایل مشتری میتواند در همان مکان غذا را صرف کند. البته غذاهای ارائه شده در رستوران هر هتل نیز در آشپزخانههای مجهز همان هتل تهیه و طبخ میگردند.
بوفه (BUFFET)
بوفه آزاد در هتل، برای صرف صبحانه و ناهار میهمانان در نظر گرفته شده است و تفاوتش با تریا و رستوران در این است که با پرسنل کمتری اداره میشود به این دلیل که انواع غذاها طبخ شده بنا به نوع آن اعم از گرم و یا سرد بر روی یک میز در کنار سالن صرف غذا چیده میشود و میهمان بدون در نظر گرفتن آن که چه چیزی و به چه مقداری بر میدارد، هزینه را بر اساس نفر میپردازد .به این سبک پذیرایی سلف سرویس (SELF SERVICE) نیز اطلاق میگردد.
منو ـ صورت غذا (MENU)
نخستین منو در سال 1541 یعنی بیش از 450 سال پیش توسط دوک ریجنز برگ آلمانی تنظیم شد. تهیه کنندگان منوها با در نظر گرفتن ملیت و ذائقه مشتریان، نوع غذاهای قابل ارائه در رستوران را به همراه قیمت آن درج میکنند. ممکن است بنا به سلیقه، ترکیبات و مواد تشکیل دهنده آن غذا نیز مندرج گردیده که معمولاً به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه میشود.
خانه داری )HOUSEKEEPING)
امور نظافت، آماده سازی و تکمیل تجهیزات هر اتاق با این بخش میباشد و معمولاً تعدادی از پرسنل فنی تأسیسات نیز در این قسمت برای رفع نواقص و احتمالاً تعمیرات لوازم و تجهیزات اتاق ها، مستقر میباشند.
لباسشویی )LAUNDRY)
Normal0falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4قسمتی که لباسهای میهمانان یا وسایل مربوط به خانه داری هتل و رستوران را با انواع دستگاههای آب شویی، خشک شویی، لکه گیری و ... شستشو میدهند.
مطالب مشابه :
فضاهای هتل
هنرستان گردشگری گرافیک حسابداری - فضاهای هتل - مدیریت هتل)hotel manager) هتل بمانند یک خانه است
استانداردهای طراحی هنرستان
معماری - استانداردهای طراحی هنرستان دسترسي سريع و مناسب به ساير فضاهاي آموزشي
ضوابط و استانداردهای طراحی فضاهای آموزشی ((( هنرستان)))
پرواز را بخاطر بسپار که پرنده مردنیست - ضوابط و استانداردهای طراحی فضاهای آموزشی ((( هنرستان
ضوابط و استانداردهای طراحی کلیه فضاهای آموزشی - از پیش دبستانی تا آموزشکده های فنی و حرفه ای
فصل ٨ : هنرستان كارودانش بخش پنجم : خلاصه اي از تحقيقات انجام شده در زمينه فضاهاي
طراحی و ایجاد فضای سبز و پارک سازی
هنرستان کاردانش کشاورزی شهید رجایی - طراحی و ایجاد فضای سبز و پارک سازی - هنرستان کاردانش
جلسه آموزش والدین در مورد امتحان
هنرستان فنی و حرفه ای آیت ا 17-شاداب سازي فضاهاي آموزشي هنرستان مخصوصا در مناسبتهای
بررسي فضاهاي مورد نياز براي يك مجتمع تفريحي
معماری ایران - بررسي فضاهاي مورد نياز براي يك مجتمع تفريحي - مجله معماری ایران
گزارش هفته مشاغل
مشاوره اي پيرامون هفته مشاغل و نصب در تابلو اعلانات مشاور و فضاهاي هنرستان فني
برچسب :
فضاهاي هنرستان