بررسی مسایل رفاهی فرهنگیان
1- اعتباراتی که محل تامین حقوق ومزایای همکاران است دولتی است وهرچقدر دولتها بتوانند از این محل افزایش اعتبارات داشته باشند در کل سهم معلمین در مجموع افزایش خواهد یافت هرچه این افزایش اعتبارات بیشتر باشد روند افزایش حقوق ومزایا نیز بیشتر خواهد بود .
2- اعتبارات اختصاصی به اموزش وپرورش به دو بخش تقسیم می شود ودر 7 فصل حقوقی هزینه میشود فصل اول که حقوق همکاران است کمی بیشتر از 99درصد اعتبارات راشامل شده ومابقی برای سایر فصول مثل تجهیزات تعمیرات ساخت وساز کیفیت بخشی حق التدریس ماموریتها فوق برنامه انرژی و... بکار گرفته می شود .
3- به دلایل مختلف نظیر ارزان تر شدن نفت ویا عدم پرداخت مالیات از سوی عده ای ویا شرایط سیاسی اقتصادی جهان وخشکسالی ونیز حوادث طبیعی وبحرانها و...ویا بخشهایی از درامد دولت محقق نمی شود لذا همیشه بودجه پیش بینی شده با بودجه تخصیص یافته نفاوت دارد لذا چون از فصل اول امکان کاهش حقوق وجود ندارد یعنی نمی توان حقوق را پرداخت نکرد معمولا کسر بودجه باعث معوق شدن وبا تاخیر پرداخت شدن تعهدات سیستم اداری به همکاران می شود نظیر تاخیر در پرداخت حق التدریس و تصحیح اوراق ویا مزایای ازدواج فرزند و... .
4- تعهدات انجام نشده در دراز مدت باعث می شود اعتماد سازمانی همکاران کم شده واین خود باعث می شود برانگیزه شغلی ونیز رضایت شغلی همکاران تاثیر گذار بوده که خود باعث می شود هزینه های کارامدتر شدن نیروی انسانی وبهسازی نیرو افزایش یابد .
5- وقتی هزینه افزایش انگیزه افزایش یابد وانباشت معوقات نیز بیشتر شود واین امر به ویژه در اواخر دولتها افزایش یابد (مانند بدهی چند صدمیلیاردتومانی وزارت اموزش وپرورش از محل بیمه همکاران به شرکت بیمه از زمان اقای حاجی بابایی که باعث شد بیمه ایران در سال جاری با اموزش وپرورش قرارداد نبندد مگر اینکه اولا این بدهی پرداخت شود ونیز تمام 26 تومان از حقوق همکاران کسر گردد)انتقال انگیزه که باعث افزایش کارامدی می شود کاری بسیار سخت خواهد بود به ویژه اینکه همکاران از سطح تحلیل بسیار بالایی برخوردار هستند وقدرت اقناع گری مدیران کاهش می یابد وباز مخصوصا اینکه این دولت خیلی نمیخواهد چالشهای ایجاد شده توسط دولت قبل را بیان کند که این خود باعث بی اعتمادی مردم می شود ومجبور است شرایط را تدبیر نماید .
6- عدم همراهی رسانه های اجتماعی به ویژه رسانه ملی باعث می شود فضای اجتماعی نگرانیهای معلمین را تشدید نماثید مثلا اگر دولت معوقات حق التدریس معلمین را پرداخت می کند رسانه ملی انرا در اخبار بیان می کند وسعی می کند مصاحبه ای هم از مقامات بگیرد وحتی اگر مصاحبه هم نکنند به مردم اعلام می کند که فلان وزارتخانه با ما تعامل ندارد وهرجور که دوست داشته باشد پخش برنامه خواهد داشت چون وزارت اموزش وپرورش نقشی تعیین کننده در پخش اخبار ندارد.
7- هزینه بسیاری از مسایل دیگر نهادها وسازمانها به اموزش وپرورش تحمیل می شودمثلا اگر دانش اموزی یک بیماری صعب العلاج داشته باشد وخانواده وی نیز از نظر مالی ضعیف باشند این دانش اموز با کمک ومساعدت همکاران باید به پزشک معالجه کند مثلا در نیشابور در همین چندماه گذشته حدود 50میلیون فقط وفقط با کمکهای همکاران به سه دانش آموز نیاز مند عمل جراحی پرداخت شده است . اگرچه این کار خیر وارزشمندی است ولی ایا وزارت بهداشت نمی تواند اینگونه بیماران را چه دانش آموز ویا معلم مساعدت نماید مثلا پول جراحی ویا عمل ویا برخی داروها را از اموزش وپرورش مطالبه نکند ؟؟؟ در ستاد اسکان ویا اسکان دادن زائرین پیاده وسرشماری ها ونیز اوقات فراغت ومانند اینها اموزش وپرورش هزینه می نماید ویا حتی برای مدارس شبانه روزی وسرویس دانش آموزی ونیز پوشش تحصیلی دادن برای همه نقاط کشور واموزش خانواده و... اینگونه مسایل درحقیقت وظیفه اموزش وپرورش نیست . ولی انجام اینگونه کارها بدون دریافت اعتبارات دولتی جداگانه باعث کسر بودجه اموزش وپرورش می شود.
8- موارد زیاد دیگری نیز وجود دارد که باعث افزایش هزینه در اموزش وپرورش می شود
9- ماهیت دوگانه کار معلمین وسایر کارمندان نیز باعث شده است که تکلیف این نیروها سریع ودقیق مشخص نشود مثلا اگر معلمین حقوق خود را با سایر کارمندان مقایسه می کنند بحث ساعت کار وتعداد روزهای کاری در سال به میان می اید واز سویی سختی کار معلمین ومقایسه ان در سطوح مختلف جهانی نیزبیانگر حقانیت معلمین است ولی این تفکر راحت در اذهان اجتماعی مردم جا نیفتاده ونوعی ساده انگاری در اذهان مردم نسبت به کار معلمی وجود داردوکار معلمی در جامعه به عنوان کاری تخصصی ومهارتی فرض نمی شود بگونه ای که همه افراد خود را درمعلمی توانا می دانند لذا باعث می شود نگرش خاصی در مسئولین نسبت به حقوق معلمین شکل بگیرد .
10- عدم تبیین نگاههای عمیق مقام معظم رهبری در زمینه مسایل معیشتی ورفاهی معلمین توسط رسانه ها ومسئولین . به گونه ای که وقتی من در اجلاس روسا به ارائه دیدگاهها وجملات عمیق ودقیق مقام معظم رهبری در این خصوص پرداختم که معظم له به چه میزان به مسئولین در این خصوص سفارش نموده اند وحتی همه دستگاهها را ملزم به همکاری و پشتیبانی اموزش وپرورش نموده اند حتی مدیران ادارات تعجب نموده بودند در حالیکه رهبر معظم انقلاب بارها وبارها بخاطر هوشیاری معلمین وایستادن این گروه به پای منافع
انقلاب از این گروه تقدیر نموده ودر چندین مورد مسئولین مجلس نشین را توصیه به توجه ویژه مادی ورفاهی به فرهنگیان نموده بودند . این دیدگاهها به نظر من باید بارها وبارها تبیین شود واین مطالبه رهبری باید در سطوح مختلف اجتماعی به ویژه برای تصویب بودجه اموزش وپرورش بیان شود واز نمایندگان خواسته شود که این توجه ویژه رهبر معظم انقلاب را عملیاتی نمایند.
11- عدم انسجام در میان همکاران باعث شده است گروههای مختلفی غیر از همکاران فرهنگی از منافع عظیم اقتصادی بین فرهنگیان بهره مند شده وفرهنگیان بجای اینکه با هم کار کنند در مواردی برعلیه هم کار نموده واعتماد سوزی بجای اعتماد سازی صورت بگیرد.
12- فرهنگیان در حوزه اقتصاد معمولا در اخرین مرحله سود اقتصادی که همانا مصرف است وارد جریانات اقتصادی می شود به عنوان نمونه ما تعاونی مصرف داریم چرا تعاونی تولید ویا بازرگانی نداشته ایم تعاونی های ما بیشتر در راستای هزینه کردن است نه در راستای تولید درامد . برای مثال اگر این سرمایه ها در زمینه تولید مایحتاج اموزش وپرورش ونیز فرهنگیان بکار گرفته می شد ایا اکنون ما منتظر استخدام فرزندانمان بودیم یا اینکه علاوه بر کسب میلیاردها تومان وحتی صدها میلیارد تومان سود می توانستیم شغلی نیز برای فرزندان فرهنگیان فراهم کنیم؟؟؟ این نوع کار اقتصادی انتقال ارزش افزوده سرمایه فرهنگیان به دیگر اقشار وانتقال سود به دیگران است یعنی انتقال ضرر دیگران به فرهنگیان . وسوال من این است که چگونه سالها ودهه ها اینگونه مانده ایم وفکری نکرده ایم. تعاونی مصرف را ببینیم وتعاونی مسکن را نیز ببینیم.
13- مدیریت اقتصادی ما نیز ضعیف است برای مثال روزانه یکی دو مورد از همکاران محترم به من مراجعه می کنند ومی گویند اقای قوامی ما از شرکت تعاونی مصرف ویا به ویژه مسکن شکایت داریم چرا شما کاری نمی کنید ومن پاسخ می دهم من چه کاری می توانم انجام دهم در حالیکه هیچ گونه مسئولیتی در این شرکتها ندارم اینها تعاونیهایی هستند که زیر نظر وزارت تعاون کار می کنند وهیات مدیره وبازرس ودیگر مسئولینش را خود همکاران انتخاب می کنند. نقص ایین نامه ها ونیز عدم نظارت اداره تعاون بر این گونه شرکتها باعث نگرانی همکاران است ولی مدیر اداره هیچ مسئولیتی در مورد شرکت تعاونی مصرف ومسکن وتعاونی اعتبار ندارد چرا باید اینگونه باشد ودر ایین نامه ها جایی برای نظارت مدیر اداره وحراست وبازرسی اداره نباشد؟؟؟در این زمینه رودربابستی همکاران را نیز باید به عنوان عاملی برشمرد مثلا همکاران من بارها به من می گویند شما جلوی ضامن شدن مارابگیرید چرا همکار نتواند به دیگران نه بگوید وضامن نشود مگر دیگران این حرف را در مواقعی که می خواهند به معلمین نمی گویند . در زمینه تعاونیها ومدیریت اشخاص بر این صندوقها نیرز همین ویژگی وجود دارد همکاران روبروی افراد معمولا چیزی نمی گویند ونمی خواهند خود را درگیر کنند ودنبال کسی هستند که بجای انها صحبت کند والبته گاهی داد می زنند که این داد زدن هم خود نوعی ارتباط اشتباه است چون نباید سخن را درست زد بلکه باید بدانیم شجاعت در درشت گویی نیست بلکه به درست گویی است هم حرف درست وهم به روش درست.
من تا حدود 50دلیل اینگونه برای وضعیت اقتصادی فرهنگیان دارم وچون گرایش مدرک تحصیلی ام اقتصاد اجتماعی است می توان به صورت تخصصی تر هم این مطالب را بنویسم انشاالله در فرصت بعدی برخی دیگر از موارد را نوشته ولی بیشتر تلاش می کنم که راهکاترهای پیشنهادی را بنویسم انهم نه فقط پیشنهاداتی برای وزارتخانه بلکه پیشنهاداتی که بتوان در سطح نیشابور هم بلافاصله به صورت عملیاتی دراورد فقط وفقط وفقط یک شرط دارد همراهی صادقانه وبه ویژه صبورانه همکاران محترم.
شب بخیر تا بعد
مطالب مشابه :
سپرده گذاران تعاوني اعتبار فرهنگيان مرند دست به تجمع زدند
سهند نیوز : حک پسورد ایمیل [email protected] وزیر اطلاعات: حق نداریم در زندگی خصوصی مردم سرک بکشیم
تاریخچه تعاونی ها در ایران
شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان شهرستان شازند از جمله قدیمی ترین و یکی از بزرگترین شرکت های
بررسی مسایل رفاهی فرهنگیان
بررسی مسایل رفاهی فرهنگیان تعاونی مصرف را ومسکن وتعاونی اعتبار ندارد چرا باید
يه خبر داغ
فقط در مرند وجود دارد و درشهرهاي ديگر وضعيت عادي قدیم تعاونی اعتبار فرهنگیان
پروژه احداث فرودگاه در مرند یا منطقه آزادجلفا ، رویا ، واقعیت یا تکرار تراژدی ” لامپ تصویری”
هاي اوليه در ارتباط با وضعيت هوانوردي در منطقه تعاونی اعتبار فرهنگیان
افزایش 21.6 درصدی اعتبارات آموزش و پرورش استان ها در سال 94
ورود شمارا به وبلاگ خـــــــــــــــــــــــبرگزاری فرهنگیان اعتبار تملک تعاونی می
شما از بابك نهرين (صمد ممد) خبري داريد؟
اميدواريم بعد از پخش نشريات برادر قاسمي وضعيت به ساختمان قدیم تعاونی اعتبار فرهنگیان
برچسب :
وضعيت تعاونی اعتبار فرهنگیان