ضرورت نوسازی مدارس در خوزستان


استان خوزستان با 888 هزار و590 دانش آموز سومین استان از لحاظ جمعیت دانش آموزی بعد از خراسان رضوی و تهران می باشد.

این استان همچنین 5 هزار و80 مدرسه دولتی و حدود 60 هزار فرهنگی و 8 هزار مدرسه دارد.
هم اکنون بیش از نیمی از مدارس در ایران توسط انجمن خیرین مدرسه ساز تهیه و ساخته می شود که استان خوزستان نیز در این امر پیش گام است.
انجمن خیرین مدرسه ساز به عنوان بازویی توانمند در جهت بالا بردن سطح تحصیل و آموزش خوزستان مطرح است.
مسئول بازنشستگان آموزش و پرورش اهواز می گوید : آموزش بر سه پایه فضای آموزشی ، تجهیزات و نیروی انسانی استوار است و اگر مدرسه خوب نداشته باشیم همه اینها هدر می رود.
برای مدارس استاندارد جهانی وجود دارد که این استاندارد در کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته متفاوت است.
حبیب الله کردونی می افزاید : فضای آموزشی برای هر دانش آموز تقریبا 2متر مربع است و این متراژ در مورد واحد های نظری ، فنی و حرفه ای ، کار و دانش متفاوت می باشد.
هر فضای آموزشی باید دارای آرامش فکری ، تسلط معلم و مانور در کلاس از نظر عصبی ، روانی و جسمی باشد تا فراگیری به خوبی صورت گیرد.
فرح بخش مدیر کل نوسازی مدارس استان خوزستان می گوید : تعداد طرح های تخریب و بازسازی 894 و تعداد کلاسها 4هزار و 713 باب با متراژ 78 هزار و 260متر مربع بوده است که بودجه هزینه شده جهت ساخت آنها 210 میلیارد تومان است.
تعداد مدارس تکمیل شده 7 هزار و 6 باب می باشد که برای این مدارس 3 هزار و 826 کلاس با متراژ 628 هزار و 305 متر مربع اختصاص یافته و در مجموع 172میلیارد تومان هزینه شده است.
جمشید فرح بخش 128 مدرسه با تعداد887 کلاس درس را از جمله طرح های در دست اجرا عنوان می کند که به این منظور 37 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.
وی می افزاید : سالانه تعدادی از مدارس فرسوده به شورای آموزش و پرورش معرفی می شود که با دادن بودجه تصویب شده توسط مجلس کار تخریب آنها شروع می شود.
همچنین برخی از مدارس عمری بیش از 30 سال دارند اما نمی توان آن ها را تخریب کرد چرا که سازمان میراث فرهنگی اجازه تخریب نمی دهد.
رضایی معاون اداره نوسازی مدارس استان خوزستان می گوید : دستگاه نوسازی کشور زیر مجموعه آموزش و پرورش است که کارهای سخت افزاری مانند ساخت مدارس ، تجهیز مدارس قدیمی ، احداث مدارس جدید ، تعمیرات مدارس و هوشمند کردن مدارس را انجام می دهند.
هر ساله اعتباراتی در 3 بخش که شامل بخش های استانی ، ملی و خیرین می باشد برای انجام این اقدامات تامین می شود.
وی می افزاید : اعتبارات امسال بر اساس بودجه سال جاری تصویب می شود و پارسال اعتبارات استانی 80 ملییارد تومان و اعتبارات ملی 59 ملییارد تومان بوده است.
رضایی می گوید : 700 مدرسه در حال احداث است که در شهرهای آبادان ، ایذه ، باغملک بوده و تا کنون 95 درصد ساختمان مدارس پیشرفت فیزیکی داشته است که امسال 100 مدرسه از آنها به مدارس استان اضافه می شود.
غلام رضا پویا که 27 سال مدیر مدارس راهنمایی دزفول است می گوید : با توجه به هوای گرم استان ، مدارس جدید از نظر فضا و امکانات برای دانش آموزان مطلوب است.
وی می گوید : در مناطق محروم این شهرستان که منطقه کارگری محسوب می شود و روستاهای دور دست دزفول هم مدرسه وجود دارد از جمله این مدارس می توان مدارس ایثار و محمد بن جعفر در 6 کیلو متری جنوب دزفول، مدرسه دارسنگ جنوب غربی دزفول و مدرسه راهنمایی دخترانه شمال غربی دزفول را نام برد.
مرجان کوهی معلم آموزش و پرورش می گوید : مدرسه دخترانه راهنمایی قدس شهرستان شوشتر خیلی قدیمی است و بیش از 30 سال از عمر این مدرسه می گذرد و حیاط مناسب برای ورزش بچه ها و آزمایشگاه ندارد.
وی در مورد مدرسه ای که امسال به آن منتقل شده است می گوید : مدرسه چهارده معصوم بیش از یک هکتار مساحت دارد و از نظر فضا و تجهیزات کلاس ها از فضای کافی برخوردار است.
همچنین خانم کوتی مادر دو دانش آموز دبستانی و دبیرستانی می گوید : دختر دبستانی ام در مدرسه شهدای نورد لوله در اهواز درس می خواند که این مدرسه دو شیفت دارد که یک شیفت دبستانی و دیگری راهنمایی است که در هر کلاس آن 40 نفر شاگرد حضور دارند.
این مادر می گوید : ساختمان دبیرستان حضرت زهرا در امانیه نیز بسیار قدیمی می باشد طوری که تا بیش از 30 سال قبل خوابگاه بوده است و هم اکنون امکانات سرمایشی ندارد و برای تهیه وسایل از بچه ها هزینه می گیرند اما از لحاظ تربیتی بسیار خوب است.
مدیر یکی از مدارس شهرستان اهواز می گوید : دبیرستان شاهد بنت الهدی صدر 8 سال از عمرش می گذرد و تازه ساز است.
هنگام ساخت این مدرسه نمازخانه در نظر گرفته نشده به همین علت کتابخانه به نمازخانه تبدیل شده است.
وی همچنین می گوید : برای طبقه دوم این مدرسه راه آب در نظر گرفته نشده است و هنگام شست و شو آب به طبقه اول سرا زیر می شود.
مدیر دیگری می گوید : ساخت کلاس ها برحسب پایه صورت نگرفته به همین دلیل با افزایش ثبت نام یکی از دفترهای معاونت مدرسه به کلاس تبدیل شده است .
این مدیر می افزاید : دبیرستان الزهرا 4 طبقه است که فاقد آسانسور می باشد و نورگیر میان پله ها و در معرض عبور دانش آموزان است که با توجه به سن آنها وضعیت خطرناکی برای مسئولان مدرسه و دانش آموزان است.
نمازخانه و کتابخانه در طبقه چهارم است چگونه انتظار داریم دانش آموزان ما افرادی کتاب خوان و علاقمند به واجبات پرورش بیابند در حالی که زنگ تفریح 15 دقیقه است و طی کردن این مسیر بعد از کلاس درس برای دانش آموزان سخت و طاقت فرساست؟ همچنین مدرسه فاطمیه نیز 3طبقه دارد و جای تامل دارد که نمازخانه این مدرسه در طبقه سوم قرار گرفته است.
ساخت و نوسازی مدارس بسته به شرایط محیطی و منطقه مدرسه تفاوت های چشم گیری دارند.
هنرستان شهید مطهری که به تازگی به آموزش و پرورش تحویل داده شده دارای فضای مناسب ، امکانات رفاهی کامل و کلاس ها مجهز به تابلوی هوشمند است.
دبستان ها با حضور دانش آموزان کم سن نه تنها محیط آموزش بلکه محیطی برای شادابی و نشاط فرزندان ماست پس لازم است سازمان نوسازی به مدارسی که عمرشان از 50 سال گذشته و همچنان در حال فعالیت و خدمت به دانش آموزان هستند توجه و رسیدگی نماید.
علت ضروری نوسازی مدارس زیبایی و امکانات رفاهی کامل آن نیست بلکه علت آن حضور میلیونی دانش آموزانی است که امید یک ملت به روزهای بهتر آنان است.
پس امیدواریم که مسئولان با تمام همتشان به فکر آینده باشند و علاج واقعه را قبل از وقوع انجام دهند.


مطالب مشابه :


روش ثبت نام اینترنتی کارت منزلت

اخبار کانون بازنشستگان فرهنگی بابل - روش ثبت نام اینترنتی کارت منزلت - اخبار کانون




ضرورت نوسازی مدارس در خوزستان

مسئول بازنشستگان آموزش و پرورش وکلای دادگستری خوزستان اداره کار و رفاه




هیات‌ نظارت‌ برمطبوعات‌ هشدار داد

خوزستان چه خبر ؛ هیات نظارت بر مطبوعات در آخرین جلسه خود به تعدادی از نشریات تذكر داده است.




خبر فوری و مهم - نتیجه انتخابات ششمین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری خراسان

اسامی اعضا اصلی منتخبان برای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری ویژه ی بازنشستگان خوزستان




این راه که می رویم به ترکستان است

(اعم از کانون های مستقل وکلای دادگستری و یا دولتی ماده ی 187 ) ویژه ی بازنشستگان خوزستان ~~




تعرّض قوه قضاییه به اصل استقلال کانون های وکلای دادگستری - آزمون و خطایی دیگر

از این رو تنظیر وضع وضعیت کانون های وکلای دادگستری نسبت به رئیس ویژه ی بازنشستگان خوزستان ~~




برچسب :