راه اندازی خط ADSL
درس هفتم:
راهنمای راه اندازی شبکه بی سیم خانگی- بخش دوم: خرید مودم ADSL
در درس قبل به معرفی اینترنت ADSL و نکاتی در خصوص شیوه انتخاب آن پرداختیم. حال در این درس قصد داریم انواع مودم های ADSL و استانداردهای آن را معرفی کنیم.
انواع مودم
مودم
های ADSL موجود در بازار به طور کلی به سه دسته مودم های با کابل Lan یا
شبکه، مودم های با کابل USB و مودم های بی سیم یا WiFi تقسیم می شوند. مودم
های USB معمولا تنها بر روی یک کامپیوتر قابل استفاده اند و یک خروجی USB
دارند. این مودم ها مناسب افرادی هستند که می خواهند یک کامپیوتر دسک تاپ
را در منزل به اینترنت وصل کنند.
مودم های ADSL که دارای خروجی کابل شبکه هستند معمولا می توانند از یک تا چهار کامپیوتر پشتیبانی کنند. البته باز هم برای استفاده از اینترنت در شبکه بی سیم یا شبکه کابلی با این مودم ها، لازم است که تجهیزاتی همچون روتر بی سیم و یا سویچ را به شبکه تان اضافه کنید.
مناسب ترین نوع مودم های ADSL برای راه اندازی یک شبکه بی سیم خانگی، مودم های بی سیم یا WiFi هستند که علاوه بر داشتن چند خروجی Lan می توانند به صورت تئوری تا ۲۵۶ دستگاه مختلف را به صورت بی سیم پشتیبانی کرده و به اینترنت وصل نمایند. با داشتن چنین مودمی، به راحتی می توانید اقدام به راه اندازی یک شبکه کوچک نمایید و دیگر نیازی به خرید تجهیزات اضافه ای همچون روتر بی سیم نخواهید داشت.
استاندارد های ارتباط بی سیم در مودم و روترهای شبکه بی سیم
مجموعه
استانداردهای مورد استفاده در ابزارهای وای فای را با عبارت استانداردهای
802.11 یا استاندارد IEEE 802.11 معرفی می کنند. این استانداردها در دستگاه
های مرتبط با شبکه ارتباطی محلی بی سیم یا WLAN به کار می روند و شامل
باندهای فرکانسی ۲.۴، ۳.۶ و ۵ گیگاهرتز هستند.
استانداردهای ۸۰۲.۱۱ مبنای تئوریک لازم برای ارتباط محصولاتی که از WiFi برای تماس و انتقال اطلاعات استفاده می کنند را فراهم می آورند. این استاندارد شامل پروتکلی از مجموعه ای از تکنیک های مدولاسیون امواج در هوا برای انتقال اطلاعات است.
معروفترین و پرکاربرد ترین پروتکل ها عبارتند از 802.11b و 802.11g و 802.11n. اولین استانداردی که به صورت فراگیر مورد استفاده قرار گرفت 802.11b بود و پس از آن پروتکل های پرسرعت تر 802.11g و 802.11n هم معرفی شدند. پروتکل های 802.11b و 802.11g در محدوده فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز کار می کنند. در حالی که پروتکل 802.11n در محدوده های فرکانسی ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز فعال است. محدوده برد تقریبی دو پروتکل b و g تقریبا ۳۸ متر در فضای بسته و ۱۴۰ متر در فضای باز است در حالی که برد پروتکل n در فضای بسته ۷۰ متر و در فضای باز تا ۲۵۰ متر است.
حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در ابزارهایی با استاندارد 802.11b به ۱۱ مگابیت بر ثانیه می رسد و ابزارهایی با استاندارد 802.11g تا ۵۴ مگابیت بر ثانیه به انتقال اطلاعات می پردازند. استاندارد 802.11n هم امکان انتقال اطلاعات با سرعت ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه را فراهم می سازد.
برندهای مشهور مودم ADSL بی سیم و نکات ضروری در انتخاب آن
حال
با شناخت انواع مودم های ADSL و استانداردهای انتقال اطلاعات به صورت
WiFi، می توانیم تصمیم بهتری برای انتخاب مودم ADSL مناسب بگیریم. قدم اول
این است که انتخاب کنیم چه برند یا مارک مودمی را قصد داریم بخریم. شرکت
های ارائه دهنده خدمات ADSL گاهی سعی می کنند برندهایی را که خود وارد کرده
یا با قیمت مناسب خریده اند، به مشتری بفروشند. اما همیشه این برندها،
بهترین انتخاب نیستند.
امروزه از میان ده ها برند موجود در بازار بهترین انتخاب های شما به ترتیب می توانند از میان این چهار نام باشند:
- Linksys (Cisco)
- D-Link
- TP-Link
- Zyxel
البته نام های فراوان دیگری را هم خواهید شنید (به خصوص برخی تولیدات چینی) که مطمئنا یا کیفیت لازم را ندارند یا اینکه به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم، باعث بروز مشکلات فنی و همچنین عوارضی همچون سردرد و… برای شما و دیگر کاربران خواهند شد.
اما نکته مهم تر از انتخاب برند هنگام خرید مودم های ADSL بی سیم، انتخاب مودمی است که از تمامی پروتکل های رایج پشتیبانی کند. درست است که هنوز اغلب موبایل های هوشمند تنها از پروتکل های 802.11b/g پشتیبانی می کنند و اکثر کارت های شبکه بی سیم داخلی و یا USB موجود روی دسک تاپ های قدیمی از استاندارد b استفاده می کنند، اما به این فکر کنید که تقریبا تمامی لپ تاپ های جدید با استاندارد 802.11n کار می کنند و هر کارت شبکه جدیدی هم که خریداری کنید از این استاندارد پشتیبانی می کند.
شاید سرعت اینترنت شما اینقدر نباشد که به تمام ظرفیت استاندارد b نیاز پیدا کنید، اما وقتی پای استفاده از یک شبکه خانگی و جابجایی فایل های سنگین و پخش مستقیم فایل های صوتی و تصویری بین سیستم های درون منزل به میان بیاید چطور؟ باز هم فکر می کنید که از تمام ظرفیت پروتکل 802.11n استفاده نخواهید کرد؟ پس بهتر است که در کنار هزینه بیشتر برای خرید برند بهتر (که در دراز مدت کارکرد و عمر مناسب تری دارد) حتما مدلی را انتخاب کنید که حداقل از هر سه استاندارد 802.11 b/g/n پشتیبانی کرده و دارای ۴ خروجی کابل شبکه Lan هم باشد.
شاید این خروجی ها هیچ گاه برای اتصال کامپیوتر و لپ تاپ به کارتان نیایند، اما مطمئا برای اتصال ابزارهای جانبی مانند پرینتر و اسکنر، و استفاده از آنها در شبکه کاملا مفید و کاربردی خواهند بود.
راهنمای تقویت سیگنال شبکه بی سیم و استفاده مناسب از مودم ADSL بی سیم
خط ADSL مناسب خود را خریداری کرده و مودم تان را هم تحویل گرفته اید. تبریک می گویم!
حالا آماده اید که در اولین قدم شروع به استفاده از اینترنت در محیط خانه کنید تا در مراحل بعدی به راه اندازی شبکه بی سیم تان بپردازید. اما صبر کنید. همین اول کار به مشکل برخورده ایم! در برخی اتاق ها نمی توانید با تبلت یا لپ تاپ به اینترنت وصل شوید، در برخی نقاط دیگر خانه هم سرعت بسیار پایین است! راه حل چیست؟
شاید اولین راه حلی که برخی دوستان پیشنهاد کنند، تعویض مودم و استفاده از انواع دو یا چند آنتن آن برای تقویت سیگنال های ارسالی باشد. و یا خرید مودم هایی که با امواج قوی تر در بازار به فروش می رسند. اما صبر کنید. شاید راه حل خیلی ساده تر از این باشد. ابتدا نکات زیر را دنبال کنید و سپس در صورتی که از آنها نتیجه نگرفتید، به دنبال خرید مودم قوی تر و یا برخی دستگاه های تقویت کننده بروید:
۱- همانطور که گفتیم استاندارد b و g در فضای بسته تقریبا ۳۶ متر برد دارد. پس سعی کنید مودم را در میانه ساختمان قرار دهید که فاصله آن تا هر نقطه تقریبا یکسان باشد. در صورتی که مودم در یکی از اتاق خواب ها یا انباری در گوشه ای از ساختمان باشد، مطمئنا فاصله زیاد آن تا ضلع دیگر ساختمان و یا بخش هایی از حیاط، باعث می شود که سیگنال ها ضعیف شده و یا اصلا مناسب برقراری ارتباط نباشند. در نظر داشته باشید که ضخامت و جنس دیوارهای ساختمان هم بر روی امواج مودم تاثیر گذاشته و آن را تضعیف می کند.
۲- سعی کنید که تا حد امکان مودم را دور از دستگاه های تولید کننده امواج الکترومغناطیسی همچون مایکروفر، تلفن بی سیم، ویدیو، سینمای خانگی و حتی رسیور ماهواره نگه دارید (حداقل سه متر فاصله). امواج تولیدی این دستگاه ها هم معمولا در همان بازه استاندارد امواج مودم بی سیم بوده و این تداخل امواج باعث تضعیف کارکرد مودم می گردد.
۳- اگر تقویت امواج در برخی جهات بیشتر برای تان اهمیت دارد، می توانید از یک تقویت کننده آلومینیومی ساده استفاده کنید. از فویل آلومینیومی، یک دیواره نیمه استوانه ای یا همانند آنتن ماهواره درست کنید و در پشت آنتن مودم قرار دهید. دهانه نیم استوانه به سمتی باشد که می خواهید امواج به صورت تقویت شده ارسال گردند. با این کار امواجی که در جهت مخالف منتشر می شوند نیز برگشت داده شده و در سمت دلخواه شما ارسال می شوند. به این صورت در بخشی از خانه امواج تقویت شده را خواهیم داشت.
۴- سطوح صیقلی و بازتابنده می توانند باعث ایجاد مشکل برای دسترسی مناسب شما به امواج شبکه شوند. پنجره ها و درب های شیشه ای یا فلزی و دیوارهای جدا کننده فلزی می توانند باعث تضعیف امواج شبکه در بخشی از ساختمان شوند.
۵- درون تنظیمات مودم ADSL می توانید کانال مورد استفاده (Channel) را از یک تا یازده تغییر دهید. گاهی اوقات همین تغییر کوچک می تواند باعث کاهش شدت تداخل امواج مودم با دیگر ابزار بی سیم موجود در خانه و حل مشکل شده و امواج مودم تا حد زیادی تقویت شوند.
۶- در صورت دسترسی به آنتن قوی تر، آنتن مودم تان را باز کرده و آنتن قوی تری را جایگزین آن کنید. این کار، برد مودم تان را افزایش داده و تا حد زیادی از مشکلات تان می کاهد. البته می توانید راهنماهای فارسی و انگلیسی فراوانی برای دستکاری آنتن مودم و افزایش برد آن در اینترنت بیابید، اما در صورتی که با علم الکترونیک آشنایی نداشته و با دقت عمل نکنید، ممکن است آنتن مودم تان را از دست داده و به دردسر بیفتید.
۷- یکی از راه حل های پرهزینه استفاده از ابزارهای تقویتی است. این ابزارها انواع مختلفی همچون Wi-Fi Repeater (که امواج را دریافت کرده و دوباره ارسال می کند) و Bi-directional Wi-Fi Signal Amplifier (که به روتر وصل شده و سیگنال های ارسالی را تا حد فراوانی تقویت می کند) دارند. البته احتمال یافتن این ابزارها در بازار چندان ساده نیست!
منبع : درسنامه
مطالب مشابه :
راه اندازی خط ADSL
مودم های usb معمولا تنها بر اما نکته مهم تر از انتخاب برند هنگام خرید مودم های adsl بی سیم
انواع مودم وایمکس-مودم USB وایمکس ایرانسل...
همه فن حریف - انواع مودم وایمکس-مودم usb وایمکس ایرانسل - یادمان باشد خداوند تنها از راه کار
راهنمای خرید مودم ADSL
وبلاگ تخصصی کامپیوتر - راهنمای خرید مودم adsl - همه چیز درباره کامپیوتر
راهنمای خرید مودم Wi-Fi
اینترنت پرسرعت آسیاتک قم 37732225 - راهنمای خرید مودم Wi-Fi - QomADSL.com تلفن : 37732225 - 37173
برچسب :
خرید مودم usb