معرفی کامل جدیدترین دستاوردهای دفاعی ایران
معرفی کامل جدیدترین دستاوردهای دفاعی ایران
اکنون جمهوری اسلامی ایران جایگاه شایسته خود را به عنوان «قدرت برتر» منطقهای یافته و حتی در برخی زمینههای دانش و فناوری تولید و به کارگیری محصولات پیشرفته نظامی بویژه در عرصه هوا و فضا، مرزهای منطقهای را پشت سرگذاشته و در جمع اندک کشورهای دارنده این فناوریها در جهان قرار گرفته است. به گزارش شبکه خبری صداقت، جمهوری اسلامی ایران طی بیش از 30 سال حیات خود گام های بلندی در مسیر خودباوری، توسعه و پیشرفت برداشته و با وجود تنگناها و موانع ایجاد شده از سوی نظام سلطه جهانی، قلههای علوم و فناوریهای نوین را در زمینههای گوناگون، یکی پس از دیگری فتح کرده است.
علوم و صنایع دفاعی یکی از مهمترین و اساسی ترین عرصههای رشد و تعالی هر کشوری بوده که در زمره دانشهای پایه و بنیادین قرار میگیرد که با تلاشهای مستمر، متخصصان در این عرصه، پیشرفتهای شگرف و خیرهکنندهای را برای ملت ایران رقم خورده؛ پیشرفتهایی که دشمنان بدان اذعان نموده و تحسین دوستان ایران زمین را برانگیخته است.
در پرتو این دستاوردهای بزرگ و توانمندیهای خیرهکننده دفاعی است که اکنون جمهوری اسلامی ایران جایگاه شایسته خود را به عنوان «قدرت برتر» منطقهای یافته و حتی در برخی زمینههای دانش و فناوری تولید و به کارگیری محصولات پیشرفته نظامی بویژه در عرصه هوا و فضا، مرزهای منطقهای را پشت سرگذاشته و در جمع اندک کشورهای دارنده این فناوریها در جهان قرار گرفته است.
با وجود اعمال تحریمها دستاندرکاران این عرصه خطیر توانستند با بهرهگیری مناسب از امکانات و زمینههای موجود و توان نیروهای خلاق، ضمن تأمین نیازهای اساسی دفاعی، ساختارهای مستحکمی را در این صنعت پایه گذاری و ایجاد نمایند.
صنایع موشکی
ضرورتها و نیازمندیهای پشتیبانی و لجستیکی از یک سو و اعمال تحریمها علیه ملت ایران از سوی دیگر سبب پایهگذاری صنایع موشکی به دست متخصصان کشور شد.
موشکهای ضد زره توفان (تاو) و رعد (مالیوتکا) از نخستین محصولات به ثمر نشسته صنایع موشکی بوده، سپس موشکهای زمین به زمین شهاب 1 و 2 و در کنار آن راکتهای توپخانهای فجر 1 و 3 و 5 ، نازعات 6 و 10 و دیگر راکتها و موشکها به عـرصـه تـولیـدات مـوشکی پای گذاشتند. همچنین در اواخر سال 1377 به لحاظ اهمیت خاص صنعت موشکی در میان صنایـع تسلیحاتی، تشکیل سازمانی با عنوان «سازمان صنایع هوا فضا» ضروری تشخیص داده شد، که با دستور و موافقت مقام معظم فرماندهی کل قوا به منصه ظهور رسید.
این سازمان جدید علاوه بر گسترش و عمق بخشیـدن به فعالیتهای پیشین صنایع موشکـی، تدوین و اجرای برنامه ها و طرح های جدیدی هماننـد طراحی و ساخت پایگاه پرتاب و پرتاب کننده ماهواره را نیز برعهده گرفت.
از محصولات ساخته شده در بخش صنایع موشکی کشور میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
1) ماهواره بر سیمرغ: سیمرغ، ماهواره بری است که برای قرار دادن یک ماهواره 150-100 کیلوگرمی در مدار 500 کیلومتری زمین به کار می رود.
2) ماهواره بر سفیر: سفیر، ماهواره بری است دو مرحلهای و با سرعت 8110 متر بر ثانیه که توانست با موفقیت، ماهواره ملی امید را به وزن 20 کیلوگرم در مدار حضیض (250 کیلومتری) زمین قرار دهد.
3) موشک شهاب 3: شهاب 3 یک موشک زمین به زمین میان برد، با قابلیت جدایش بدنه و سرجنگی است که با سوخت مایع به پرواز در میآید.
4) موشک سجیل
سجیل، نخستین موشک زمین به زمینِ برد بلند دو مرحلهای با سوخت جامد در کشور است. موشک سجیل با برد عملیاتی نزدیک به 2000 کیلومتر از دقت بسیار بالایی در اصابت به اهداف تعیین شده برخوردار است.
بهرهمندی از TVC کنترل، زمان بسیار کوتاه آماده سازی و عملیاتی شدن سامانه پرتاب و انتقال سایت پرتاب پس از شلیک، قابلیتهای لانچر متحرک و حمل موشک آماده شلیک از دیگر ویژگیهای آن به شمار میرود.
5) موشک فاتح – 110:
این موشک زمین به زمینِ هدایت شونده، از جمله موشک های کوتاه برد است و از سوخت جامد بهره می برد. موشک فاتح – 110، دقت بالایی در هدف گیری و انهدام اهداف تعیین شده دارد.
6) سامانه مرصاد: مرصاد، یک سامانه پدافندی میان برد است که از فناوری بسیار پیچیدهای برخوردار است و توانایی انهدام هواپیماهای مدرن را در ارتفاع پست و متوسط دارد. از مهمترین ویژگیهای این سامانه میتوان به قابلیت تحرک و جابجایی بالا و زمان استقرار و نصب و راهاندازی بسیار کوتاه، قابلیت ECCM به منظور کارآمدی در جنگ های مدرن امروزی، کشف اهداف با سطح مقطع بسیار کم و بهره مندی از فناوریهای دیجیتال و نیمه هادی اشاره کرد. ردگیری دو هدف همزمان (دو شلیک همزمان) و امکان استفاده به صورت شبکهای از دیگر قابلیتهای مهم این سامانه به شمار می رود.
7) سامانه مصباح -1: مصباح -1 (توپ ضد هوایی 23 میلی متری 8 لول)، سامانه پدافند هوایی کوتاه برد است که برای انهدام موشک های کروز، بالگرد و هواپیما به کار می رود.
این سامانه با دارا بودن حجم آتش گسترده (حدود 4000 گلوله در دقیقه) و سرعت عمل بالا از فناوری بومی تلفیقی (توپ های 23 و 35 م.م) بهره می برد.
8) موشک ضد زره توفان- 2: این موشک برای هدف قرار دادن تانکهای مجهز به زرههای واکنشی طراحی و تولید شده و قادر است کلیه اهداف خود را در روز و شب رهگیری و منهدم سازد.
هدایت این موشک که به سیستم ضد جنگ الکترونیک مجهز است، به صورت نیمهخودکار صورت میگیرد.
9) سلاح میثاق 1 و 2: میثاق – 1 ، نوعی سیستم دفاع ضدهوایی نسل دوم و کوتاه برد به شمار می آید. با این سلاحِ قابل حمل میتوان از روی شانه به تمامی جهتها شلیک کرد.
میثاق – 2 نیز یک پدافند هوایی دوش پرتاب است که علیه اهداف باارتفاع پست به کار می رود. برد بیشینه این سلاح 5/5 کیلومتر می باشد.
10) موشک قادر (نور برد بلند) :
قادر، موشکی است ضد کشتی از نوع کروز با برد بلند که از سرعت پروازی 0/8 تا 0/9 ماخ برخوردار است.
11) موشک صیاد- 1
صیاد-1، موشکی پدافندی است که در برد متوسط و بلند برای دفاع هوایی به کار میرود.
21) موشک کوثر
«کوثر» نوعی موشک کروز و سلاحی هوشمند است که میتواند در سه وضعیت: ساحل به دریا، دریا به دریا و هوا به دریا اهداف خود را مورد اصابت قرار دهد.
این موشک در دو نوع رادیویی و تلویزیونی طراحی شده که نوع تلویزیونی آن قابل ردیابی نیست.
صنایع دریایی
توجه به وجود بیش از 2000 کیلومتر مرز آبی در کشور از یک سو و حضور نیروهای فرامنطقهای در آبهای آزاد و آبراههای جنوب کشور از سویی دیگر ایجاب کرد تا با توجه به دشواری ها و پیچیدگیهای فعالیت علمی، فنی و تحقیقاتی در عرصه دریا نسبت به توسعه صنعت دریایی اقدام شود. از این رو، به منظور تجمیع ظرفیت های فراوان در حوزه صنایع دریایی در بخش دفاع و ایجاد ساختاری کارآمد و توسعه یافته، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سال 1378 نسبت به تأسیس سازمان صنایع دریایی اقدام کرد.
اکنون این سازمان، بزرگترین مجموعه صنعتی دریایی کشور و متولی برنامهها و فعالیتهای صنعت دریایی در زمینههای دفاعی و غیرنظامی است که با بهرهگیری از تجهیزات و امکانات گسترده صنعت دفاعی کشور و نیروهای متعهد و متخصص خود و همچنین آخرین دستاوردهای علمی – تخصصی و استفاده از روشهای استاندارد بینالمللی و انحصاری در این صنعت، رشد فزاینده صنعت کشتیسازی و سازههای دریایی را سرلوحه اهداف عالی خود قرار داده است .
1) لندینگ کرافت 1000 تنی
این شناور هزار تنی توانایی حمل سوخت، آب شیرین و ماشین آلات تا وزن800 تن را دارد و از سرعتی معادل 12 گره دریایی برخوردار است.
2 ) حوضچه تعمیر شناور –150
این حوضچه شناور برای تعمیرات دورهای و غیر مترقبه ناوچه ها و کشتی های آموزشی، سازگار با شرایط جوی دریای خزر طراحی شده است.
3 ) ناوچه موشکانداز ذوالفقار
این شناور که به پیشرفتهترین تجهیزات الکترونیک، مخابراتی و اپتیکی مجهز است، دارای سرعت و قدرت مانور قابل توجهی است و طراحی آن بر اساس شرایط آب و هوایی و ویژگی های منطقه خلیج فارس انجام شده است.
4) زیردریایی السابحات 15
این زیر دریایی از نوع مرطوب است و میتواند به راحتی تا نقاط نزدیک دشمن، عملیات مختلف از جمله گشت شناسایی، پیاده کردن تکاور، حمل و نصب مین و هدایت توپخانه را انجام دهد.
5 ) هواناو یونس
هواناو یونس، ظرفیت حمل 26 نفر سرنشین و 2 تن بار را دارد. سرعت این هواناو، 80 کیلومتر در ساعت و برد عملیاتی آن 600 کیلومتر بدون نیاز به سوختگیری مجدد است.
2) قایق پرنده
قایق پرنده، شناوری است که اغلب کارکردهای عملیاتی هواپیماهای آب نشین را به طور ایمن و با کمترین هزینه انجام می دهد. قایق پرنده قادر است با سرعت زیاد و با ارتفاع کم از سطح آب دریا پرواز نماید.
7) حوضچه شناور 4 هزار تن
این حوضچه به طول 130 متر و عرض 28 متر مأموریت بالابری و تعمیر شناورها تا وزن 4 هزار تن را انجام میدهد.
8) اتاقهای فشار یک و شش نفره
اتاقهای فشار یک و شش نفره در انجام عملیات فشارگذاری و فشاربرداری بر روی غواص و همچنین امور پزشکی به کار می رود.
9) زیردریایی قائم
شناور زیرسطحی در کلاس نیمه سنگین که از قابلیت حمل و پرتاب انواع اژدر، موشکهای زیرسطحی و جابجایی نیروهای عملیات ویژه برخوردار است.
10) زیردریایی میدجت
زیردریایی میدجت، یک شناور زیرسطحی سبک است که در حمله به کشتیهای ساکن یا متحرک، قطع مسیرهای حمل و نقل دشمن و شناسایی اهداف نظامی به کار می رود.
میدجت، قابلیت حمل تکاوران را دارد و می تواند چنان در زیر آب مخفی شود که حتی با تجهیزات روزآمد رهگیری، قابل شناسایی نباشد.
11) زیردریایی غدیر
«غدیر»، شناوری است زیر سطحی و سبک که به صورت کاملاً بومی در داخل کشور ساخته شده است. این زیر دریایی از قابلیت ناوبری در آب های کم عمق برخوردار و به سیستم نوین پرتاب اژدر و شلیک موشک به طور همزمان و با دقت بالا در هدفگیری مجهز است.
زیردریایی غدیر در جابجایی سریع نیرو، رهگیری دقیق و مسدود کردن راههای حمل و نقل شناورهای سطحی و زیرسطحی و شناسایی اهداف نظامی دشمن کاربرد دارد.
غدیر همچنین از قابلیت حمل نیروهای ویژه، قدرت مانور بالا، غوص سریع و پنهان شدن از دید رادار برخوردار بوده و می تواند با کمترین تعداد خدمه، قابلیت عملیاتی پیدا کند.
12) هواناو یونس 6
هواناو شش نفره «یونس 6» از قابلیت بسیار بالایی در رزمایش و عملیات سریع برخوردار بوده و قادر است مأموریتهای امداد و نجات، گشتزنی و پشتیبانی را در دریا، رودخانه و مناطق باتلاقی و برفی انجام دهد.
صنایع هوایی
با پیروزی انقلاب اسلامی و خروج بیگانگان از کشور، صنایع هوایی به دست توانمند کارشناسان و کارکنان ایرانی اداره گردید و این متخصصان دوران دفاع مقدس را با همه پیچیدگی هایی که پشتیبانی از هواپیماهای جنگنده و بالگردها نیاز داشت، به شایستگی به اجرا گذاشتند.
از ساخت و اورهال (تعمیر اساسی) انواع هواپیماهای جنگنده و مسافربری، طراحی و ساخت بالگرد، ساخت هواپیماهای بدون سرنشین (پهباد)، طراحی، ساخت و تعمیر انواع موتور هواپیما و بالگرد و قطعات حساس آن نمونه هایی از دستاوردهای صنعت دفاعی کشور در بخش هوایی است.
نمونه هایی دیگر از دستاوردهای بزرگ بخش صنعت هوایی کشور در بخش دفاعی را می توان به صورت زیر فهرست بندی کرد:
الف) تعمیرات اساسی هواپیما و موتور
- توانایی انجام تعمیرات اساسی هواپیماهای F14، 707 ، 747 ، F27 و موتورهای آن (شامل TF30 ، JT3D ، GT9D ، DART)، تعمیرات اساسی موتور هواپیمای F5 (J85)و فالکن (CF700)، تعمیرات اساسی قطعات و سامانه هااز جمله ارابه فرود هواپیماهای C-130، F-4 و F-5 و همچنین بازسازی و نوسازی بخش گسترده ای از دستگاههای آزمایش
ب) تعمیرات اساسی بالگرد
- توانایی انجام تعمیرات اساسی بالگرد های 209، 412 ، RH ، CH ، SH و MIL و تعمیرات اساسی قطعات و سامانهها و همچنین بازسازی و نوسازی بخش گسترده ای از دستگاههای آزمایش
ج) ساخت بالگرد غیرنظامی
- ساخت بالگرد جنگنده توفان، بالگرد 212، بالگرد 214، بالگردهای شاهد 278 و 285
د) ساخت قطعات اصلی و کلیدی برای کلیه هواپیماهای نظامی و بالگردها
- از جمله ساخت ارابه فرود، MAST بالگرد، ملخ کامپوزیت و تجهیزات خاص سامانه های ناوبری و انواع تسترهای مورد نیاز
ه) طراحی و ساخت انواع پهپادهای هدف، شناسایی و رزمی
- از جمله: مهاجر، ابابیل، صاعقه، کرار و ...
و) بازسازی و نوسازی هواناوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
ز) طراحی و ساخت هواپیماهای سبک تفریحی و آموزشی
- از جمله: هواپیماهای فجر 3، فجر 22 و فائز
ح) خدمات اورهال و پشتیبانی توربین های نیروگاهی
ت) طراحی، ساخت و اجرای ایستگاه های CNG
همچنین در نگاهی گذرا، میتوان برخی از محصولات تولید شده در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع را با ارائه مشخصههای کلی آن به شرح زیر معرفی کرد:
1) هواپیمای مسافربری ایران –140
این هواپیمای 52 نفره توربوپراب که سرعت آن 570 کیلومتر در ساعت می باشد، از نوع بال بالا بوده و دارای قابلیت نشست و برخاست در انواع شرایط جوی و فرودگاه های کوچک است. این هواپیما براساس استانداردهای بین المللی FAR، IAR و AP دارای گواهینامه صلاحیت می باشد.
2) هواپیمای اس - 68
اس -68، دومین هواپیمای جت آموزشی دنیاست که میتواند تا سقف 28 هزار پا و با سرعت 320 کیلومتر پرواز کند.
3) جنگنده مافوق صوت صاعقه
هواپیمای صاعقه، هواپیمای جنگنده شکاری از کلاس هواپیمای دو سکانه می باشد که برای مأموریت پشتیبانی نزدیک استفاده می شود.
4) طراحی ساخت انواع شیشه هواپیما و بالگرد
شیشه انواع هواپیما و بالگرد از جمله شیشه مرکزی هواپیماهای MIG21 ,MIG27, F-4 , F-14 و F-7 از دیگر محصولاتی است که آزمونهای آن برابر با استانداردهای بینالمللی انجام می گیرد و پس از سپری کردن آزمون آزمایشگاهی، برای انجام آزمونهای میدان پروازی روی هواپیما نصب میشود.
5) هواپیمای فجر –3
فجر –3، یک هواپیمای چهار نفره و تمام کامپوزیت است که دارای گواهینامه استاندارد اروپا (نوع جار 23) میباشد و برای آموزش خلبانی، گشتزنی و ترابری هوایی به کار میرود.
6) بالگرد 205
بالگرد 205، یک بالگرد ترابری نیمه سنگین است که در ترابری، حمل نیرو و امکانات، پشتیبانی از عملیات نظامی، امدادرسانی به مناطق آسیبدیده از سیل و زلزله، عملیات هلیبورن، اورژانس و بیمارستان هوایی مورد استفاده قرار میگیرد.
7) بالگرد توفان
توفان، یک بالگرد تهاجمی است که به دلیل شکل آیرودینامیکی خاص بدنه و تسلیحات کارآمدی که روی آن نصب میگردد، کاربرد فراوان و مؤثری در صحنههای نبرد دارد.
این بالگرد به سامانه موشکی لیزری مجهز میشود و میتواند اهداف را تا برد 6 کیلومتر مورد اصابت قرار دهد.
8) بالگرد 212
این بالگرد دو موتوره پشتیبانی که مجهز به دو سیستم هیدرولیک مجزا و سامانههای کشف و اطفای حریق، تأمین گرمای داخل کابین، تقویت پایداری و کنترل و سیستم کنترل پرواز خودکار است، میتواند در مواقع اضطراری بر روی آب فرود آید.
بالگرد 212 ، قابلیت تبدیل به بالگرد تهاجمی را نیز دارد.
صنایع تسلیحاتی
در حوزه صنایع تسلیحاتی، زرهی و خودرویی متخصصان با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای فناوری و با رویکرد خود اتکایی، بومیسازی، هوشمند سازی، سبکسازی، کوچک سازی، تحرک پذیری، با نفوذ و قدرت تخریب بیشتر، طراحی، تولید و تأمین نیازهای تسلیحاتی، مهماتی و تجهیزاتی نیروهای مسلح را در راستای راهبردهای دفاعی کشور در حوزه های چهارگانه زیر انجام دهند:
1- حوزه رزم زمینی
2- حوزه پدافند هوایی و تسلیحات هوایی و دریایی
3- حوزه دفاع نوین
4- دفاع شهری و رزم آینده
با توجه به مأموریت این سازمان و حوادث غیرمترقبه کشور و همچنین قابلیتهای ایجادشده، بخشی از توان علمی و صنعتی سازمان صنایع دفاع جهت طراحی و تولید محصولات مورد نیاز در مقابله با بحران به کار گرفته میشود.
1) سلاح ملی خیبر
این سلاح که نخستین سلاح انفرادی ملی به شمار میآید، علاوه بر سه وضعیت شلیک ضامن، تک تیربار و رگبار ، از سیستم جدید سه تیر برخوردار است.
2) سلاح ملی زعاف (کلت کمری)
کلت کمری 9 میلی متری زعاف با استفاده از فناوری پیشرفته، ویژه نیروهای نظامی و انتظامی طراحی و ساخته شده است. این سلاح سبک با عقب نشینی کوتاه کار می کند و مجهز به ماشه دو عمله، قفل اطمینان خودکار سوزن، اهرم مانع چخماق و اهرم بیرونی نگهدارنده کشوئی مسلح کننده می باشد.
وزن سبک، دقت زیاد، حداقل زمان عملکرد و تغذیه خودکار سلاح از خشاب، از دیگر ویژگی های اصلی کلت کمری زعاف به شمار میرود.
3) سلاح دراگانوف
این سلاح انفرادی با وزن کم و دقت زیاد برای عملیات کمین از راه دور مورد استفاده قرار می گیرد.
4) تندر 9 میلی متری سبک
تندر 9 میلی متری سبک، نوعی مسلسل دستی است که میتواند 900 عدد تیر در هر دقیقه با حداقل برد 100 و حداکثر برد 1250 متر شلیک نماید. سرعت اولیه شلیک توسط این مسلسل 375 متر بر ثانیه است.
5) خمپارهانداز فاتح
این خمپاره انداز 60 میلی متری قابل حمل، با حداقل برد 100 و حداکثر برد 1050 متر مورد استفاده نیروهای تکاور قرار می گیرد.
6) خمپاره انداز 81 میلیمتری
خمپاره انداز 81 میلی متری میتواند تعداد 20 تیر در هر دقیقه به فاصله حداکثر 5200 متری شلیک نماید.
7) تیربار دوشکا
تیربار دوشکا با کالیبر 7/12 میلیمتری میتواند تعداد 600 تیر در هر دقیقه به فاصله 1600 متری برای اهداف هوایی و 3300 متر (برای اهداف زمینی) شلیک نماید. سرعت اولیه شلیک با این تیربار 800 متر بر ثانیه است.
8) تیربار ام –ژ3
تیربار ام –ژ3 با کالیبر 61/7 میلیمتری میتواند 1100 تیر در هر دقیقه به فاصله حداکثر 4000 متری شلیک نماید. سرعت اولیه شلیک توسط این تیربار 820 متر بر ثانیه است.
9) انواع اژدر
اژدر، سلاحی است که قابلیت نصب در انواع شناورهای سطحی و زیرسطحی و بالگرد را دارا میباشد. این سلاح کارآمد در آب های کمعمق مورد استفاده می گیرد که از مشخصات آن غیرقابل ردگیری بودن و سرعت عمل فوقالعاده است.
10) نارنجکانداز 40 میلی متری
نارنجکانداز 40 میلی متری، سلاحی سبک با قدرت مانور و اجرای آتش بالا است. قابلیت تنظیم سلاح در وضعیت تک تیر و رگبار و هدف گیری دقیق توسط دوربین و شلیک 300 گلوله در دقیقه از مزایای این نارنجکانداز به شمار میرود.
11) راکت انداز 106 و 107 میلی متری
سلاحهایی مدرن با سیستم کنترل آتش قوی، که قابلیت استفاده در شناورهای تندرو و خودروهای تاکتیکی برای انهدام انواع استحکام ها و موانع دشمن در آب و خشکی را دارا می باشد.
12) تفنگ ضدزره
تفنگ تک تیرانداز ضدزره، یک سلاح سنگین است که قابلیت نفوذ در انواع زرهها، سنگرهای بتنی، خودروهای فرماندهی و افراد مسلح با لباسهای ضدگلوله را دارد. این سلاح با کالیبر 12/7 میلی متر دارای قدرت تخریب قابل ملاحظه می باشد.
13) بمب هوشمند قاصد
بمب هدایت شونده 2000 پوندی قاصد، یک مهمات دورایستا و توانمند است. قدرت تخریب بسیار بالا، هدفگیری و هدایت نقطهای علیه اهدافی که در دید مستقیم خلبان قرار دارد، کنترل و هدایت خودکار بمب تا لحظه برخورد، عدم توانایی دشمن در ایجاد اختلال هدایت بمب ( هدایت تصویری – پسیو) از جمله ویژگیهای مهم بمب هوشمند قاصد به شمار میرود.
این بمب دارای قابلیتهای دیگری همچون شلیک از فاصله دور از دسترس پدافند دشمن و انهدام اهداف استراتژیک دشمن با حداقل درگیری است.
14) پدافند هوایی 8 لول
سلاحی با 8 قبضه دوشکا در شرایط شلیک و نواخت تیر 400 تا 4800 تیر در دقیقه است.
15) سلاح صیاد پلیسی
سلاحی در مدل های مختلف با وزن 40/2 تا 100/3 کیلوگرم با قنداق ثابت، تاشو و بدون قنداق و دارای قدرت تخریب بالا است.
16) سلاح زاویهزن
سلاحی کوچک و تپانچهای با دوربین و صفحه نمایش است که از این طریق اهداف را در زاویههای مختلف شناسایی و مورد اصابت قرار می دهد.
17) سامانه توپ پدافند هوایی 100 م.م
سامانه توپ پدافند هوایی 100 م.م، با مجموعه رادار و یا اپتیک میتواند هدف را رهگیری کرده و به صورتی کاملاً هوشمند و بدون نیاز به خدمه، توانایی شلیک به سمت اهداف را دارد.
سرعت، دقت، افزایش حجم آتش و برد مناسب از دیگر مشخصات این توپ است که برای پدافند هوایی در ارتفاع پست و متوسط مورد بهرهبرداری قرار می گیرد.
18) توپ 30 م.م هواپیمای جنگنده میگ 29
توپ 30 م.م هواپیمای جنگنده میگ 29 (مسلسل میگ 29) برای نبرد هوایی و اجرای آتش هوا به سطح کاربرد دارد.
19) توپ دریایی 40 م.م «فتح»
توپ دریایی 40 میلیمتری (فتح) جزو توپ های ضدهوایی ارتفاع پست است و در شناورهای دریایی مورد استفاده قرار میگیرد. برد نهایی این سلاح 12 کیلومتر و نواخت تیر آن 300 گلوله در دقیقه است و می تواند به عنوان سلاح ضدموشکهای کروز نیز مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
20) توپ دریایی 76 م.م
این سلاح با برخورداری از فناوری بسیار پیشرفته قادر است در مقابل هرگونه تهاجم سطحی و هوایی از خود واکنش سریع نشان دهد و توان شلیک 120 گلوله در دقیقه را دارد.
صنایع زرهی و خودرویی
انواع خودروهای زرهی و تاکتیکی اعم از شنی دار و چرخدار، سبک، نیمه سنگین و سنگین و قطعات و متعلقات مرتبط با آن، لاستیک و قطعات لاستیکی، انواع واگن باری و مسافربری، اقلام محافظتی فردی و گروهی (مین کوبها، جلیقه ضد گلوله، کفش ضد مین) را نیز سبد محصولات وزارت دفاع است.
از مهمترین محصولات و تولیدات این بخش میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
1) نفربر زرهی براق
این نفربر پشتیبانی زرهی یکی از انواع نفربرهای شنی، آبی و خاکی با حفاظ زرهی مناسب و تحرک بسیار خوب است که با برخورداری از سیستم طراحی شده برای آن میتواند از موانع و ناهمواریها با سرعت بالا عبور کند.
2) توپ خودکششی 155 میلیمتری هویتزر (رعد 2)
این توپ دارای بردی معادل 30 کیلومتر و قدرت نواخت تیر 4 گلوله در دقیقه است و دارای قدرت آتش مناسب و کالیبر استاندارد می باشد.
رعد 2، قابلیت عبور از موانع، خندق و آب را دارا بوده و حداکثر سرعت آن 65 کیلومتر بر ساعت است.
این توپ همچنین به دوربین تیر مستقیم، سیستم دید در شب راننده و سیستم NBC مجهز می باشد.
3) تانک ذوالفقار
تانک ذوالفقار نوع بهینهسازی شده تانک روسی تی ـ72 است که با تجهیز به سیستم مدرن کنترل آتش، ضمن افزایش قدرت و قابلیت آفندی و پدافندی تانک فوق ، توان مانور عملیاتی آن افزایش یافته است.
در این میان، مهمات 125 میلیمتری تانک ذوالفقار در داخل کشور تولید می شود.
4) مین کوب تفتان
این مین کوب قابلیت پاکسازی مینهایی تا وزن ده کیلوگرم و عمق 30 سانتیمتر را دارد و در هر ساعت میتواند بین 3 تا 6 هزار متر مربع را پاکسازی کند.
5) خودروهای تاکتیکی یک چهارم تن و سه چهارم تن
این خودروهای دو دیفرانسیل با ظرفیت حمل تجهیزات نظامی، قابلیت تبدیل به خودروی آتش نشانی و حمل آب و خودروی حمل نفر با 13 نفر و قابلیت جدا شدن سقف و قاب شیشه جلو جهت نصب جنگافزار را دارد. این خودروها قادر است از مناطق کوهستانی ناهموار، دشت، بیابان و رودخانههای کم عمق عبور نماید.
مطالب مشابه :
آگهی استخدام کارمند در نیروی زمینی ارتش
به طرف چهار راه کمالی- دفتر استخدام فرماندهی آماد و پشتیبانی پشتیبانی منطقه مشهد
خدمات شایان توجه در زمان جنگ تحمیلی تیمسار خلبان سیّدنظر محمّدی
ماوت عراق، منطقه ی اردوگاه پشتیبانی رهبری و فرماندهی کل
معرفی کامل جدیدترین دستاوردهای دفاعی ایران
اتحاديه صنف صنايع پروفيل وآهنكاران ساختماني مشهد منطقهای پشتیبانی و
آگهی استخدام دانشگاه های افسری ارتش براي سال 93
جنب پادگان پشتیبانی منطقه 3ذوالفقار 3- مشهد- چهارراه استانداری فرماندهی آموزش
دفاع مقدس ،جدول عملیات های دفاع مقدس
منطقه و ارتش ، با پشتیبانی هلی کوپترهای فرماندهی :
شینوکهای ایرانی
بر اساس اطلاعاتی از منابع نامشخص ، شرکت پشتیبانی و مقر فرماندهی منطقه مشهد -نزدیک ترین
آگهی استخدام دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال تحصیلی 92-1393
جنب پادگان پشتیبانی منطقه 3ذوالفقار 3- مشهد- چهارراه فرماندهی آموزش
شینوک های ایرانی
ستاد فرماندهی بالگردی در منطقه شمال کشور و همچنین پشتیبانی فرماندهی منطقه مشهد
برچسب :
فرماندهی پشتیبانی منطقه 5 مشهد