زندگی دانشجویی
کار دانشجویی
دانشجویان خارجی میتوانند بدون داشتن اجازهی کار در آلمان کار کنند. برای دانشجویان کشورهایی که عضو اتّحادیّهی اروپا نیستند و همچنین برخی از کشورهایی که به تازگی به عضویت اتّحادیّهی اروپا درآمدهاند، این اجازهی کار محدود است. این گروه از دانشجویان ( این قانون شامل حال دانشجویان ایرانی میشود) میتوانند بدون داشتن اجازهی کار، ۹۰ روز کامل یا ۱۸۰ نیمهروز در سال کار کنند. در برخی از ایالتهای آلمان این اجازهی کار فقط محدود به تعطیلات بین دو نیمسال تحصیلی است. اگر ادارهی کار شهر مربوطه موافقت کند، برای دانشجو افزون بر آن، اجازهی کار دیگری هم صادر میشود که به او اجازهی ۱۰ ساعت کار در هفته را میدهد. پیدا کردن کار دانشجویی در آلمان ساده است. به دلیل اینکه دانشجو نیروی کار ارزان قیمتتری برای کارفرماست، دانشجویان میتوانند به آسانی کار پیدا کنند. از سوی دیگر باید به این نکته توجّه شود که با درآمد بهدستآمده از کارسادهی دانشجویی، مثل کار در رستوران یا پیتزافروشی، نمیتوان خرج زندگی و تحصیل در آلمان را تأمین کرد.
درآمد کار دانشجویی معمولاً بین ۸ تا ۱۰ یورو در ساعت است. مگر این که دانشجو در زمینهای خاص، که در مورد آن تقاضا در بازار کار زیاد است، دارای تخصّص ویژهای باشد. برای یافتن یک کار دانشجویی مناسب، بهتر است به ادارهی امور صنفی و فوق برنامهی دانشجویی ویا به بخش کاریابی برای دانشجویان Studentenvermittlung، مستقر در ادارهی کار شهر مربوطه مراجعه کرد.
افتتاح حساب بانکی
با داشتن یک حساب بانکی در آلمان از نوع حساب در گردش (جاری) "جیرو کُنتو" Girokonto ، میتوانید همه جا به پول خود دسترسی داشته باشید. در صورت داشتن این حساب، پرداخت پول به حساب شما و همچنین برداشت وجه از آن به راحتی صورت میگیرد. برای افتتاح حساب بانکی به گدرنامهی خود احتیاج دارید. با داشتن این حساب میتوانید بدون توجّه به ساعتهای کاری بانک، با استفاده از کارت بانکی، از طریق دستگاههای پولپرداز، اقدام به برداشت پول از حساب خود نمایید.
دارندهی این حساب میتواند برای پرداخت وجوهی مثل کرایه خانه که میبایست به طور منظّم و ماهیانه پرداخت شوند، از طریق "مأموریّت مدّتدار"(Dauerauftrag) اقدام کند. با این روش دارندهی حساب به بانک خود مأموریت میدهد که بانک، مبلغ مورد نظر را ماهیانه به حسابی مشخّص پرداخت کند.
توجّه: پیش از افتتاح حساب، حق العمل (Grundgebühr) در بانکهای گوناگون را با هم مقایسه کنید.
بیمهی خدمات درمانی
دانشجویان آلمانی و خارجی از همان ابتدا زیر پوشش شرکتهای بیمهی خدمات درمانی دولتی قرار میگیرند. حقّ بیمهی این شرکتها تقریباً ۵۰ یورو در ماه است. بیمهشدگان به هنگام مراجعه به پزشک یا بیمارستان به طور رایگان درمان شده و داروهای لازم را هم به طور رایگان دریافت میکنند. به هنگام نامنویسی در دانشگاه، ارائهی گواهی شرکت بیمه خدمات درمانی، مبنی بر بیمهشدن دانشجو الزامی است. بدون در دست داشتن این مدرک نامنویسی دانشجو صورت نمیگیرد. در برخی از ایالتهای آلمان ارائهی گواهی بیمه از کشور مبدأ هم کافی است. هزینهی بیمهی دانشجویی تا پایان چهاردهمین نیمسال تحصیلی یا به عبارتی دیگر تا سن سیسالگی دانشجو ، بسیار مناسب است. امّا دانشجویان بالاتر از سیسال نمیتوانند از بیمهی دولتی استفاده کنند. این گروه از دانشجویان نزد شرکتهای بیمههای خصوصی، بیمهی درمانی میشوند. به دلیل گران بودن بیمههای خصوصی، ادارهی امور صنفی و فوقبرنامهی دانشجوییStudentenwerk برای این گروه از دانشجویان تسهیلات ویژهای در نظر گرفتهاست. این اداره با همکاری یک شرکت بیمهی خدمات درمانی خصوصی، تعرفهی ویژهای برای دانشجویان بالای ۳۰ سال ارائه میکند. سهم ماهیانهای که دانشجو به این شرکت بیمه میپردازد هم تقریباً ۵۰ یورو در ماه است. برای اطّلاعات بیشتر در این مورد میتوان به ادارهی امور صنفی و فوقبرنامهی دانشجویی Studentenwerk مراجعه کرد.
در صورت بیمار شدن میتوان به پزشک عمومی یا به پزشک متخصّص مراجعه کرد. در کتابی به اسم گِلبِ زَیتِن (Gelbe Seiten) ( بانک اطّلاعات شهری)، فهرست کاملی از شماره تلفن و نشانی پزشکان عمومی و پزشکان متخصّص بر اساس رشتهی تخصّصی آنها وجود دارد. پیش از مراجعه به پزشک بهتر است که تلفنی نوبت بگیرید.
ساعتهای کاری بیمارستانها
بیماری خبر نمیکند. اگر خارج از ساعتهای کاری ( جمعهها، شبها و یا آخرهفته ) به پزشک یا به دارو نیاز پیدا کردید، میتوانید به مطب پزشک مورد نظر خود تلفن کنید. پیامگیر مطب پزشک، نام و نشانی پزشکانی را که در آن ساعتها کشیک دارند، به شما خواهد داد. همچنین اگر به دارو نیاز داشتید، میتوانید با مراجعه به نزدیکترین داروخانه، نشانی داروخانههای کشیک را پشت ویترین داروخانه ببینید.
بیمارستان
هزینهی بستریشدن در بیمارستان برای کسانی که زیر پوشش شرکتهای بیمهی خدمات درمانی دولتی قرار دارند، ۱۰ یورو در روزاست. مدّت بستری شدن در بیمارستان امّا نباید طولانیتر از ۲۸ روز در سال باشد. قبل از مراجعه به بیمارستان بهتر است که با شرکت بیمهی خود در اینباره مشورت کنید. به دلیل هزینههای درمانی بالا، گاهی بهتر است که دانشجو در صورت نیاز به بستری شدن در بیمارستان، به کشور خود مراجعه کند. به هر حال اگر در هر شرایطی در آلمان به پزشک اورژانس احتیاج پیدا کردید، میتوانید با شمارهی ۱۱۲ تماس بگیرید. تماس با این شماره رایگان و از تمام باجههای تلفن هم امکان پذیر است.
در جستجوی خانه
جوینده یابنده است. این ضربالمثل در رابطه با یافتن خانه هم مصداق دارد. اما جستجوی مکانی برای زندگی معمولاً به این راحتی نیست. به همین دلیل میبایست به موقع برای کرایهی یک مکان مناسب اقدام کرد. منابعی که در این جستجو میتوان از آنها کمک گرفت، عبارتند از:
روزنامهها و تابلوهای اعلانات
در روزنامههای محلّی میتوان معمولاً آگهیهای فراوانی در رابطه با کرایهی اتاق و خانه پیدا کرد. این آگهیها معمولاً درصفحهی نیازمندی شمارههای روزهای چهارشنبه و آخر هفته چاپ میشوند. جوینده میتواند حتّی در روزنامه، اقدام به چاپ آگهی جستجوی خانه کند.
تابلوهای اعلانات دانشگاهها، نشانی دیگر برای جستجوی خانه، هستند. معمولاً بر روی این تابلوهای پر از آگهی، میتوان به آسانی مکانی برای زندگی دانشجویی پیدا کرد.
زندگی در خانههای اشتراکی (tenWohngemeinschaf ( که به اختصار "وِ گِ" نامیده میشوند، امکان خوبی برای دانشجویانی ست که به تنهایی به آلمان سفر میکنند. "وگ" به گونهای از زندگی گفته میشود که در آن چند نفر با هم، خانه و یا آپارتمانی اجاره میکنند و سپس اتاقها را میان خود تقسیم میکنند. از آشپزخانه، حمام، دستشویی و در بیشتر موارد یک اتاق نشینمن به صورت اشتراکی استفاده میشود. زندگی در"وِگِ"، این خوبی را دارد که دانشجو با افراد زیادی آشنا میشود.
میتوُنسِنتراله Mitwohnzentrale ، مهمانسرای دانشگاه، بنگاه معاملاتی) (Makler
میتوُنسِنتراله (Mitwohnzentrale)مؤسّسهای است بنگاه مانند که در آن کسانی که اتاقهای خانهی خود و یا همهی خانهی خود را برای مدّت مشخّصی اجاره میدهند، ثبتنام میکنند و دانشجویانی که در جستجوی خانهاند، میتوانند به این مراکز مراجعه کنند. میتوُنسِنتراله (Mitwohnzentrale) با دریافت مبلغی به عنوان حقّ کمیسیون Provision در زمانی مشخص برای دانشجو به جستجوی خانه میپردازد.
مهمانسراهای دانشگاه هم معمولاً اتاق در اختیار دانشجویان میگذارند.
کسی که از راه یک بنگاه معاملات ملکی، خانهای اجاره میکند، باید به این نکته توجّه کند که معمولاً پرداخت مبلغی به اندازهی اجارهی دوماه، به عنوان حقّ کمیسیون الزامی است.
خوابگاههای دانشجویی
زندگی در این خوابگاهها تقریباً ارزانترین نوع سکونت در آلمان است. تنها مشکل، کوچک بودن اتاقهاست. ادارهی امور صنفی و فوق برنامهی دانشجویی، نشانی و شرایط پذیرش در این خوابگاهها را در اختیار شما میگذارد.
قرارداد اجاره
با امضای قرارداد اجاره، شما موظّف به اجرای نکات زیر میشوید:
- پرداخت اجاره
- توجّه به مهلت فسخ قرارداد (Kündigungsfrist)
- پرداخت هزینههای تعمیراتی
- در برخی موارد تقبّل هزینههای نوسازی به هنگام تخلیه خانهی اجارهای
- پرداخت کامل اجاره حتّی در صورت افزایش این مبلغ
- پرداخت هزینههای جانبی (برای مثال دفع زباله و مصرف آب)
در رابطه با اجارهی خانه همیشه دو اصطلاح به کار برده میشود:
اجارهی سرد "کالت میته" ( (Kaltmiete یا اجارهی گرم "وارم میته" (Warmmiete)
اجارهی گرم "وارم میته" (Warmmiete) به این معناست که کرایهی آورده شده در قرارداد، تمام هزینههای جانبی را هم دربر میگیرد و مبلغ نهایی است که مستأجر باید بپردازد.
اجارهی سرد "کالت میته" (Kaltmiete(بر خلاف آن، مبلغی است که هزینههای جانبی در آن هنوز منظور نشدهاست.
همیشه به هنگام اجارهی اتاق یا خانه، در مورد مبلغ نهایی ،که دربردارندهی هزینههای جانبی است سئوال کنید. توجّه: هیچگاه هیچ قراردادی را امضا نکنید، اگر هنوز تمام مفادّ قرارداد را نفهمیدهاید.
ادارهی ثبت احوال و ادارهی خارجیها
هر خارجی که قصد دارد بیش از سه ماه در آلمان زندگی کند، میبایست در ظرف یک هفته پس از ورود خود به این کشور، محل سکونت خود را در ادارهی ثبت احوال (Einwohnermeldeamt) به ثبت برساند. برای این نامنویسی امضای صحبخانه در فرم درخواست ضروری است. بعدها با تغییر محل سکونت، میباید دوباره به ادارهی ثبت احوال مراجعه کرد و محل سکونت جدید را به ثبت رساند. نشانی این اداره را میتوان از بخش روابط بین الملل دانشگاهها (Akademisches Auslandsamt) گرفت.
ادارهی دیگری که تمام دانشجویان خارجی باید به آن مراجعه کنند، ادارهی خارجیها(Auslandsamt) است. دانشجو، درخواست اجازهی اقامت خود رابه همراه تأییدیّهی تأمین مالی اقامتش در آلمان، به این اداره تحویل میدهد. هردانشجوی خارجی میباید برای تأمین مخارج زندگی در آلمان، ماهیانه دستکم ۵۰۰ یورو پول داشتهباشد.
اگر مدارک زیر کامل باشند به درخواست اقامت پاسخ مثبت داده میشود:
- روادید معتبر دانشجویی
- فرم درخواست اقامت تکمیل شده ( این فرم را میتوان نزد بخش روابط بین الملل دانشگاهها Akademisches Auslandsamt گرفت )
- گذرنامهی معتبر
- مدرک بیمهی درمانی
- رونوشت قرارداد اجارهی خانه و یا به مدرکی معادل مانند گواهیای از صاحبخانه
- سه عدد عکس گذرنامهای
- و در مواردی ویژه یک گواهی پزشکی
اجازهی اقامت معمولاً برای یک سال صادر میشود و باید هر ساله تمدید شود
مدارک و کارنامههای مورد نیاز Dokumente und Zeugnisse
متقاضیان تحصیل در آلمان، باید مدارک گوناگونی را به ادارههای مختلف ارائه دهند.
تمام مدارکی که به زبانی غیر از آلمانی صادر شدهاند، معمولاً میباید ترجمه شوند. رونوشت تأئیدشدهی ترجمه، برای ارائه به ادارههای گوناگون کافی است.
توجّه: به هیچ اداره و سازمانی اصل مدارک خود را تحویل ندهید. ارائهی رونوشت مدارک کافی است.
منبع:
دویچه وله
مطالب مشابه :
سامانه رزواسیون مراکز اقامتی
لیست مهمانسراهای ایرانگردی و جهانگردی : کلیه ثبت نامهای خدمات سجلّی ثبت احوال;
نام، آدرس و تلفن زائرسراهای مشهد مقدس
254 - زائرسرای اداره ثبت احوال - بلوار وکیل آباد بلوار اقبال لاهوری - نبش اقبال 1 - 5011500-5021500
هتل ها و مهمانسراهای شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی در کشور:
هتل ها و مهمانسراهای شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی در کشور: مقابل ثبت احوال
زندگی دانشجویی
مهمانسراهای یک هفته پس از ورود خود به این کشور، محل سکونت خود را در ادارهی ثبت احوال
زندگی دانشجویی
مهمانسراهای یک هفته پس از ورود خود به این کشور، محل سکونت خود را در ادارهی ثبت احوال
استاد علی اکبر صنعتی - مردی از تبار زیبای عشق - تندیس ساز زیبایی ها
به همین خاطر، روزی ماموران ثبت احوال را به یتیم و ثبت نام در مدرسه مهمانسراهای
شهرستان سلماس خود را برای پذیرایی از مسافران نوروزی آماده می کند
مراکز اقامتی، هتل ها و مهمان پذیر ها، مهمانسراهای ادارات، مدارس و اداره ثبت احوال
بروجرد 1
خوشا احوال یاران بروجرد کشد نور تجلی پرده بر رخ به ثبت رسيده است. مهمانسراهای
برچسب :
مهمانسراهای ثبت احوال