بیماری ها و پیشگیری در پرورش طیور

بیماری-ها-در-طیور

بیماری ها و پیشگیری در پرورش طیور

در دیباچه قصل بیماری ها و پیشگری اشاره به یک نکته مهم ضروری است : " پیش گیری بهتر از درمان است ."پیشگیری از بیماری ها شامل رعایت نکات بسیار به ویژه روش های انتقال بیماری ها است که به طرق مختلف انجام می گیرید.به عبارتی علاوه بر اینکه تماس جوجه سالم با جوجه مریض موجب بیماری او می گردد.جوجه مریض عامل بیماری را به بستر , خاک و غذا و اب مصرفی سرایت داده و گله سالم در تماس با این عوامل در معرض تهدید قرار می گیرد.بعلاوه بازدیدکنندگانی که قبلا از یک گله مریض بازدید کرده اند , از طریق کفش و لباس و اتوموبیل و ... آلودگی را به گله سالم منتقل می سازند.
حشراتی از قبیل پشه و مگس نیز عامل انتقال بیماری از گله ای به گله دیگر هستند.برخی بیماری ها از طریق تخم جوجه کشی منتقل میشوند و جوجه یک روزه حاصل از آنها در روز اول حامل بیماری است.

بیماری های طیور
طیور در معرض انواع بیماری ها قرار دارند ولی در صنعت پرورش مدرن جوجه های گوشتی , بیماری های تنفسی و روده ای از نظر اقتصادی اهمیت بیشتری دارند.بیماری های مختلف طیور را می توان به 4 دسته اصلی ( بیماری های عفونی , تغذیه ای ,متابولیکی و متفرقه ) تقسیم کرد.
بیماری های عفونی از مهترین آنها بوده و طبقه بندی آنها به شرح زیر است :
1- باکتریایی : همچون کوریزا , کولی باسیلوز ,عفونت روزده و ...
2- ویروسی : همچون نیوکاس , گامبوو(بورس عفونی),برونشیت عفونی ,آنفوآنزا
3- قارچی : آسیرژیلوز,مایکوتوکسیکوز
4- انگلی : (پارازیتی) بیماری های انگلی را به نوبه خود به 4 دسته تقسیم می کنند :
الف : انگل خارجی : همچون کنه و جرب و شپش
ب : انگل داخلی : همچون کرم گرد , پهش و نواری
ج : انگل خونی : همچون میکروفیلاریا
د: انگل های تک یاخته ای : از جمله پروتوزوآ,هیستومونا , کوکسیدیا و پلاسمودیوم,رایج ترین انگل کوکسیدیوز را ایجاد می کنند که از علایم آن پرخونی و تورم روده ها است و در همین مدت کوتاه خسارت اقتصادی به آنها وارد می آورند زیرا روده کوچک یعنی محل آلودگی به این انگل ,محل جذب مواد مغذی است.جوجه های گوشتی مدت کوتاهی زندگی می کنند که در پیشرفته ترین حالت ( پرورش ارگانیک) , حدود 80 روز طول می کشد.کوتاهی دوره پرورش موجوب میشود که خیلی از بیماری ها ( بخصوص بیمارهای انگلی )فرصت استقرار در بدن آنها را پیدا نکنند و حتی اگر فرصت یابند , موجب خسارت اقتصادی نگردند.بنابراین برخی از بیماری های مندرج در این تصویر در جوجه های گوشتی دیده نمیشود.فارغ از نوع عامل بیماری , دو دسته بیماری ( تنفسی – مخاطی - ) و روده ای در صنعت مرغداری امروز اهمیت بیشتری دارند که در ادامه اشارات مختصری به آنها شده است.
بیماری های تنفسی – مخاطی
بیماری های تنفسی و مخاطی خسارت بارترین بیماری های جوجه گوشتی هستند که در موارد حاد خسارت و تلفات زیادی به بار می آورد.انواع متفاوتی از این بیماری ها وجود دارند.نیوکاسل , برونشیت عفونی و آنفوآنزای مرغی از جمله مواردی است که برای کنترل آنها از واکسیناسیون استفاده میشود.
علاوه بر آنها توموویروس عفونی پرندگان و ماکوپلاسماها نیز موجب ابتلای سیستم تنفسی جوجه ها میشود.شرایط محیطی و وجود آمونیاک , گرد و غبار و استرس اثر قابل توجهی بر توسعه این بیماری ها داد.
شرح هر یک از بیماری های ذکر شده در مقاله تحلیل شده بعدی منتظر مقالات تخصصی از وبلاگ ما باشید.
در صورتی که تجربه ای در بیماری ها طیور داشته اید از قسمت نظرات با دیگران در میان بگذارید.

 

 


مطالب مشابه :


چگونه دستگاه جوجه کشی خانگی بسازیم

تولید دستگاه جوجه کشی - چگونه دستگاه جوجه کشی خانگی بسازیم - ساخت وتعمیر انواع ماشین جوجه




ساخت ماشین جوجه کشی خانگی

ساخت دستگاه جوجه کشی وسایل مورد نیاز: 1. یک یخدان به ابعاد مورد نیاز. 2. ترموسات گلخانه ای (یا




بخش های اصلی یک واحد جوجه کشی

تولید کننده و فروشنده انواع دستگاه جوجه کشی خانگی و لوازم ساخت دستگاه جوجه کشی و




جوجه کشی مرغ - خصوصیات عمومی مرغ

فروش دستگاه جوجه کشی خانگی و لوازم ای که ما برای ساخت دستگاه جوجه کشی استفاده میکنیم




بیماری ها و پیشگیری در پرورش طیور

تولید کننده و فروشنده انواع دستگاه جوجه کشی خانگی و لوازم ساخت دستگاه جوجه کشی و




برچسب :