بخشنامه جدید دولت در خصوص استخدام...................استخدام دولتی

ف الله فروزنده معاون توسعه مدیریت سرمایه انسانی رئیس جمهور این آئین نامه را در راستای رعایت عدالت استخدامی، ایجاد فرصت ‌های برابر و تحقق شایسته گزینی و رویکرد حذف استخدام‌های خارج از فضای رقابتی در فرآیند ورود به خدمت دردستگاههای اجرایی ابلاغ کرده است.

شورای توسعه مدیریت و سرمایه ‌انسانی 88 بنا به پیشنهاد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری و به استناد ماده (44) قانون مدیریت خدمات کشوری ‌دستورالعمل مربوط به نحوه برگزاری امتحان عمومی و تخصصی را تصویب کرد که بر اساس آن معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری موظف است سامانه امتحان یا مسابقه استخدامی را تحت web ایجاد کند.

شرط قبولی در آزمون

بر این اساس ، دستگاههای اجرایی موظفند برای استخدام افراد، توانمندی عمومی داوطلبان را از طریق امتحان عمومی و توانمندی تخصصی آنها را به صورت امتحان یا مسابقه تخصصی و همچنین حسب ضرورت مصاحبه تخصصی یا آزمون عملی مورد سنجش قرار دهند.

درصد امتیازات مصاحبه تخصصی و آزمون عملی به اقتضای مشاغل در آگهی استخدام مشخص خواهد شد و برگزاری آزمون نیز به صورت مجازی با تایید معاونت توسعه مدیریت بلامانع است.

بر اساس این بخشنامه، قبولی در امتحان عمومی شرط لازم برای تصحیح اوراق امتحان یا مسابقه تخصصی می‌باشد و برای داوطلب هیچگونه حق استخدامی ایجاد نمی‌کند و دستگاه اجرایی موظف است پس از اخذ مجوز استخدام از معاونت توسعه مدیریت ،‌آگهی استخدام را براساس نمونه اعلام شده توسط معاونت مذکور تنظیم و در صورت تایید از سوی معاونت، برای اطلاع‌رسانی عمومی حداقل در دو روزنامه کثیرالانتشار به چاپ رساند و نسخه الکترونیکی آن را برای درج در سامانه امتحان یا مسابقه استخدامی به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ارسال کند و دستگاه اجرای موظف است یک نسخه از آگهی چاپ شده را همزمان در اختیار معاونت توسعه مدیریت قرار دهد.

استخدام خارج از استان تهران

در صورتی که استخدام برای مناطق خارج از استان تهران باشد، دستگاه اجرایی می‌تواند علاوه بر درج در روزنامه‌های کثیرالانتشار ،‌آگهی استخدام را در روزنامه‌های محلس استان مربوطه منتشر و نیز مراتب را از طریق سایر رسانه‌های گروهی محلی به اطلاع داوطلبان برساند و انتشار عمومی آگهی به طرق غیر از صورت مذکور در این ماده به پیشنهاد دستگاه اجرایی، تایید معاونت توسعه مدیریت و تصویب شورای توسعه مدیریت امکانپذیر است.

بر این اساس، امتحان عمومی براساس بانک سوالات که توسط معاونت توسعه در سامانه امتحان یا مسابقات استخدامی قرار می‌گیرد، برگزار می‌شود و تا زمان استقرار بانک مزبور،‌سوالات امتحان عمومی به روش معمول تهیه خواهد شد.

بر اساس این بخشنامه، مواد امتحان عمومی شامل دروس معارف اسلامی، ریاضی و آمار مقدماتی ، زبان انگلیسی عمومی ، اطلاعات سیاسی اجتماعی و مبانی قانونی ، زبان و ادبیات فارسی و فن آوری اطلاعات است و تعداد سوالات امتحان عمومی حداقل (90) و حداکثر (120) خواهد بود که به صورت سوالات چهار گزینه‌ای طراحی خواهد شد.

اقلیت‌های مذهبی

اقلیت‌های مذهبی از پاسخگویی به سوالات معارف اسلامی معاف می‌باشد و امتیاز آن در سایر مواد آزمون توزیع می‌شود و سوالات مهارت‌های فن آوری اطلاعات باید به گونه ای طراحی گردد که احراز مهارت‌های پایه و عمومی فن آوری اطلاعات موضوع تبصره (2) ماده (42) قانون را میسر می‌سازد.

صدور کارنامه الکترونیکی

بر اساس این بخشنامه، کارنامه الکترونیکی داوطلبانی که در امتحان عمومی یک دستگاه اجرایی حدنصاب نمره قبولی را کسب کند در سامانه امتحان یا مسابقه استخدامی قرار می‌گیرد و به مدت دو سال از تاریخ اعلام نتیجه برای شرکت در امتحات یا مسابقات تخصصی کلیه دستگاههای اجرایی معتبر خواهد بود و کارنامه صادره حداقل باید مشتمل بر اطلاعاتی از قبیل شماره ملی ،‌مشخصات شناسنامه‌ای و تحصیلی داوطلب ،‌نمره کل آزمون ،‌رتبه داوطلب در مقایسه با سایر داوطلبان و حد نصاب تعیین ده باشد .

بر این اساس ،حد نصاب لازم برای قبولی در امتحان عمومی (60%) کل نمره آزمون می باشد . در موارد خاص تعیین حد نصاب کمتر از در صد فوق الذکر بنا به پیشنهاد دستگاه اجرایی و تایید معاونت توسعه مدیریت خواهد بود و داوطلبان مشمول موراد خاص که موفق به کسب حد نصاب (60) در صد کل نمره آزمون نشده اند مشوول ماده 8 این مصوبه نخواهند شد .

بر اساس بخشنامه دولت، دستگاه اجرایی موظف است با در نظر گرفتن اولویت‌های قانونی از میان شرکت کنندگان در امتحان یا مسابقه تخصصی به ترتیب نمرات بر تر به میزان (5/1) برابر مورد نیاز با تعیین افراد اصلی و ذخیره، برای معرفی به گزینش ظرف مدت 15 روز اقدام کند و در صورتی که علاوه بر امتحان یا مسابقه تخصصی ،‌انجام مصاحبه تخصصی یا آزمون علمی ضروری باشد لازم است قبل از انجام مرحله فوق به میزان 3 برابر افراد مورد نیاز که در امتحان یا مسابقه تخصصی قبول شده‌اند برای مصاحبه یا آزمون عملی معرفی شوند.

بر این اساس ، در صورتی که تعداد قبول شدگان در امتحان یا مسابقه تخصصی به سه برابر افراد مورد نیاز نرسد دستگاه موظف است تمامی قبول شدگان را برای مصاحبه معرفی کند و اولویت انتخاب داوطلبان ،‌در شرایط یکسان به ترتیب با داوطلبان بومی،‌شاغلین غیر رسمی مناطق محروم و دور افتاده موضوع فهرست بند یک ماده 68 قانون برای همان مناطق و شاغلین دستگاه که با رعایت تبصره ماده 23و ماده 124 قانون به کارگیری شده‌اند خواهد بود.

بر اساس این دستورالعمل، دستگاه اجرایی موظف است فهرست تهیه شده (3 برابر و 5/1 برابر ) را قبل از معرفی و هر گونه اعلام به داوطلبان به تایید معاونت توسعه مدیریت و یا نماینده آن برساند معاونت مزبور و یا نماینده مربوطه موظفند حداکثر ظرف مدت 15 روز از تاریخ وصول فهرست‌های فوق نسبت به اعلام نظر اقدام کند و در صورتی که پس از اعلام نظر گزینش ، نیروی انسانی مورد نیاز تامین نگردد دستگاه می توان از میان سایر قبول شدگان امتحان ،‌مسابقه تخصصی یا آزمون تخصصی به ترتیب مقرر در ماده 10 به گزینش معرفی کند و گزینش دستگاه اجرایی موظف است با رعایت ماده 16 قانون گزینش نسبت به اعلام نتیجه اقدام کند.

همچنین دستگاه اجرایی موظف است فهرست نهایی پذیرفته شدگان را حداکثر ظرف مدت 15 روز به معاونت توسعه مدیریت ارائه و پس از اخذ تاییدیه ، در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار و سامانه امتحان یا مسابقه استخدامی اعلام کند و پذیرفته شدگان موظفند حداکثر ظرف مدت یک ماه بعد از اعلام نتیجه نهایی پذیرش به دستگاه اجرایی مراجعه نمایند دستگاه اجرایی موظف است ظرف مدت حداکثر سه ماه نسبت به صدور حکم کارگزینی یا قرارداد استخدام پذیرفته شدگان اقدام کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، بر این اساس ، در صورت عدم مراجعه پذیرفته شدگان نهایی ظرف مهلت مقرر یا انصراف آنان دستگاه اجرایی می تواند نسبت به استخدام افراد ذخیره اقدام کند و پذیرفته شدگان نهایی موظفند قبل از صدور حکم کارگزینی گواهینامه مهارت های فنی و حرفه ای مرتبط با شغل ،‌دوره‌ های آموزشی قبل از خدمت و دوره توجیهی را براساس ضوابطی که معاونت توسعه مدیریت ابلاغ می کند ارائه کنند.

ایجاد کمیته برگزاری امتحان یا مسابقه استخدامی

بر اساس این بخشنامه، دستگاه اجرایی موظف است جهت برگزاری امتحان یا مسابقه استخدامی نسبت به ایجاد کمیته‌ای تحت عنوان کمیته برگزاری امتحان یا مسابقه استخدامی اقدام کند و دستگاه اجرایی می تواند برگزاری امتحان یا مسابقه استخدامی را به اشخاص حقوقی که مورد تایید معاونت توسعه مدیریت قرار می گیرند واگذار کند.

بر این اساس، چنانچه در هر یک از مراحل ورود به خدمت مشخص شود که داوطلب مدارک خلاف واقع ارائه داده است از ادامه مراحل جذب محروم خواهد شد و استخدام برای مشاغل کلیدی ،‌حساس و یا موارد خاص با در خواست دستگاه اجرایی و تایید رئیس شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی امکان پذیر است.

شیوه نامه برگزاری امتحانات و مسابقات استخدامی

بر اساس این دستور العمل، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری موظف است شیوه نامه برگزاری امتحانات و مسابقات استخدامی را حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ تصویب این دستور العمل تهیه و ابلاغ کند و مسئولیت اجرای مفاد این دستور العمل به عهده بالاترین مقام دستگاه اجرایی و نظارت بر حسن اجرای آن با معاونت مذکور می باشد .

این بخشنامه از سوی معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.


مطالب مشابه :


چگونه دفتر پیشخوان دولت تاسیس نمایم.آیین نامه ایجاد دفاتر پیشخوان خدمات دولت بخش عمومی وغیر عمومی کش

چگونه دفتر پیشخوان دولت تاسیس نمایم.آیین نامه خصوصی به متقاضی واجد شرایط، مطابق




نحوه صدور پروانه دفاترپیشخوان خدمات دولت اعلام شد

موبنا- سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی شرایط و دفاتر پیشخوان خدمات دولت




شناسنامه خود را چگونه تغییر دهیم؟

گاهی اوقات افراد به خاطر منزلت اجتماعی یا شرایط گرفتن شناسنامه ی پیشخوان دولت




« شرايط متقاضيان دريافت مجوز بند ب دفاتر و شركتهاي خدمات مسافرتي و جهانگردي»

ارائه مشاوره و آموزش های کاربردی در زمینه بازاریابی و فروش گردشگری و هتل داری




ساتا

ارائه خدمات سازمان ساتا در شبکه دفاتر پیشخوان دولت با گرفتن دفتر شرایط امنیتی و




بخشنامه جدید دولت در خصوص استخدام...................استخدام دولتی

بر اساس بخشنامه دولت، دستگاه اجرایی موظف است با در نظر گرفتن شرایط یکسان به پیشخوان




برچسب :