طریقه نوشتن رزومه

« نحوه نوشتن رزومه »

ازآنجائيكه نوشتن رزومه برا ي مصاحبه هاي شغلي بسيار مهم است و يك رزومه خوب نگاشته شده مي تواند تأثر ي بسزايي بر روي ديدگاه مصاحبه گران شغلي ايجاد نمايد و همچنين نظر به اينكه اكثر دانشجويان در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد با نحوه نگارش يك رزومه خوب آشنايي ندارند.

رزومه چيست؟

سئوال را با اين جمله آغاز مي كنيم كه : رزومه چيست و چه كاربردي دارد؟در فارسي هم به همين اسم يا سي. وي (كه مخفف (résumé) رزومه در اصل يك كلمه فرانسوي هست) شناخته مي شود. رزومه يك مدرك چند صفحه اي مي باشد كه CurriculumVitaeواژه انگليسي خلاصه اي از سوابق كاري و تحصيلات و مشخصات فرد در آن نوشته شده و معمولاً براي استخدام و گزينش (خصوصاً در مواردي كه مصاحبه اي وجود دارد) كاربرد دارد. يعني فرد اين چند صفحه سوابق خودش رو به جايي كه تمايل دارد استخدام شود يا مثلاً ادامه تحصيل بدهد، ارائه مي دهد.خيلي ساده اينكه: وقتي شما داوطلب يك موقعيت شغلي يا تحصيلي هستيد، بايد رزومه خود را براي بررسي توسط داور يا مسئول گزينش محل مورد نظر تحويل دهيد تا آن ها با مطالعه رزومه نسبت به جذب شما  تصميم بگيرند.اگر چه خيلي مهم هست كه شما رزومه را براي كجا و چه منظوري نگارش مي كنيد و طبيعتاً تفاوت هايي در نحوه نگارش رزومه هاي مختلف براي ارسال به مكان ها ي متفاوت و درخواست كردن موقعيت هاي گوناگون وجود دارد، اما مطالبي كه در اينجا بيان مي شود تقر یبا عمومي هست و در تمامي انواع رزومه ها قابل استفاده مي باشد. به طور كلي اصول و سرفصل بندي عمومي رزومه ها به شرح زيراست۱

۲- Personal Details  اطلاعات شخصي

اغلب رزومه ها با اين بخش آغاز مي شوند. آن چه مي بايست در اين بخش ذكر شود شامل نام، تاريخ تولد،

آدرس، شماره تلفن، آدرس پست الكترونيك است.نامنام خانوادگيتاريخ تولدوضعيت تأهل (هميشه اجباري نيست)آدرس دقيقشماره تلفن آدرس پست الكترونيك

Education and Qualifications2- تحصيلات و توانايي هاي علمي

اين بخش شامل تمام سوابق تحصيلي و علمي شما، از ديپلم دبيرستان و نام دبيرستان گرفته تا آخرين مدرك تحصيلي، رشته ها و گرايش ها و زمان بندي هر دوره ي (سال ورود و فراغت) تحصيلي خواهد بود. در صورت امكان معدل هر مقطع را نيز قيد نماييد. به ياد داشته باشيد كه حتماً ذكر كنيد در حال حاضر مشغول گذراندن چه دوره اي هستيد. ساير دوره هاي علمي كاربردي كه در كنار تحصيل آكادميك گذرانده اید يا كارگاه هاي آموزشي كه شركت نموده اید ، را هم حتماً بنويسيد. نكته: در مورد رشته هاي دانشگاهي، غالباً عنوان پايان نامه هاي تحصيلي را مي توان در همين بخش ذكر كرد و يا در صورت تمايل مي توان در يك سرفصل جداگانه ارائه داد.

3 -توانمند يها و مهار تها

شامل توانايي هاي خاص گروهي يا اجتماعي، توانايي هاي كامپيوتري و نرم افزاري مرتبط و زبان هايي خارجي كه شما با آن آشنا هستيد و ميزان سطح توانايي خود در هر يك از اين موارد.

Skills and Work Experiences4 -سوابق شغلي

در اين بخش بايد كل سوابق شغلي شما، اعم از تمام وقت يا پاره وقت، با ذكر نام و تلفن يا آدرس محل كار، به اضافه تاريخ و دوره اشتغال فهرست شود.

عنوان فعاليتسمتنوع فعاليت (قراردادي، پيماني، رسمي )محل كار (و يك توضيح بسيار خلاصه در صورت نياز)دوره زماني كار

هنگام فهرست كردن تجارب كاري، هميشه آخرين شغلي كه در آن مشغول بوده ا یم را اول مي نويسيم و به همين ترتيب به گذشته بر مي گرد یم . اين در مورد فهرست كردن سوابق تحصيلي نيز صدق مي كند.

Publications5- سوابق علمي و پژوهشي

فهرست كارهاي تحقيقاتي، كتب و مقالاتي كه منتشر كرده و يا در كنفرانس ها ارائه نموده ايد به اضافه زمان انتشار را در اين بخش بياوريد. اگر چكيده مقالات را به رزومه ضميمه نماييد بهتر است.

الف- فعاليت هاي تحقيقاتي:

اين بخش شامل فعاليت هاي علمي و تحقيقاتي انجام شده توسط شما در قالب تحقيقات و پروژه هاي علمي است. در اينجا شما موارد زير را بايد ذكر كنيد:

عنوان طرح يا فعاليت علمي زمان كارفرماي شما (كسي كه كار پژوهشي به سفارش يا زير نظر او انجام شده و مي بايست حتي المقدور حقوقي باشد) نقش شما در پروژه (مسئول پروژه، مدير پروژه، مجري، پژوهشگر، راهنما، مشاور يا مسئول تداركات يا خدمات)

ب- تأليف ها:

در اين قسمت كتاب ها، مقاله ها چاپ شده در مجلات علمي و تخصصي، مقالات ارائه شده دركنفرانس ها و هما يش هاي ملي و بني المللي و ديگر تالیفات شما نوشته مي شود. فرمت صحيح آوردن يك مقاله در رزومه به اين صورت هست:

نام نويسنده يا نويسندگان محل چاپ يا ارائه و سال انتشار نام مقاله

Additional Information 6- ساير اطلاعات

نگارش اين قسمت ضروري نيست، اما چنان چه لازم دانستيد توضيحي جانبي روي سوابق تحصيلي و شغلي خود بنويسيد، مي توانيد اين بخش را اضافه نماييد.

7 عناوين و افتخارات

در صورتي كه در مقاطع مختلف تحصيلي شما موفق به كسب افتخارات علمي شديد، م ي توانيد آن را در اين بخش ذكر نماييد. به طور مثال كسب رتبه هاي بالا در قبولي دانشگاه در دوره هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد، كسب رتبه هاي بالا در فارغ التحصيلي در دوره هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد، كسب افتخارات در المپيادهاي علمي دانش آموزي و دانشجويي در سطح ملي و بني المللي، انجام اختراع و ثبت آن و …….

Interests8علائق

در صورت تمايل مي توانيد فهرستي از علائق خود در زمينه هاي فوق برنامه مثل ورزش يا هنر را در اين بخش بنويسيد و احياناً اگر سوابق حرفه اي در اين زمینه ها نيز داريد، حتماً ذكر كنيد.

References9معر فها

در رزومه هاي علمي معمولاً رسم هست كه افرادي را به عنوان معرف فرد در انتهاي رزومه با مشخصات كامل و نحوه تماس مي آورند. شما هم مي توانيد اين كار را انجام دهيد؛ لذا نام، رتبه، درجه تحصيلي، آدرس  يا تلفن و كلاً اطلاعات مربوط به معرفين خود (كه معمولاً اساتيد شما هستند) را در اين بخش بياوريد. اين معرف هامي بايست همان معرفيني باشند كه توصيه نامه هاي شما را تكميل نموده اند.

 

ساير توصيه ها

1- پيش از نگارش رزومه، خوب در مورد سوابق تحصيلي و شغلي خود فكر كنيد تا چيزي را از قلمنیندازید. سعي كنيد تا حد امكان، مداركي دال بر سوابقتان آماده و ترجمه كنيد

2- از دروغ گويي يا بزرگنمايي جداً پرهيز كنيد، ممكن است برايتان دردسر ساز شود!

4 تنظيم نماييد. بهترين حجم رزومه حداكثر پنج صفحه است A3 بهتر است رزومه را در يك روي كاغذ

4 حتماً چند نسخه اضافه از رزومه براي خودتان نگه داريد تا در صورت لزوم از آن ها استفاده كنيد.

5 در مورد نگارش انگليسي، حتماً درباره متن رزومه با يك مترجم و يا كسي كه انگليسي ادبي را به خوبي مي داند مشورت كنيد.

6 رزومه را حتماً تايپ كنيد و از ارائه رزومه دست نويس جداً خود داري كنيد.

نكاتي در مورد نوشتن يك رزومه مؤثر

در زير نكاتي ارائه مي شود كه به خلق رزومه اي مؤثر كمك مي كند. اگر تاكنون نتوانسته ا د ي رزومه مناسبي بنويسيد و اگر مي خواهيد بدانيد افراد موفق چگونه رزومه مي نويسند، مطالب زير را بخوانيد.

1 - پاكيزه و تميز و خالي از اشتباه بنويسيد :متن خود را با دقت بخوانيد و آن را از لحاظ گرامر و تايپ بررسي كنيد. در صورت امكان از شخص ديگر

بخواهيد كه رزومه شما را از نظر املا يي و مفهومي بررسي نمايد. كوچك ترين اشتباه ممكن است موجب بي ارزش شدن رزومه شود

2 - هدف و منظور خود را به طور مشخص شرح دهيد : به طور كلي، مشخص بودن هدف و منظور، كمك شاياني به مهم جلوه دادن صحبت ها ي شما در رزومه مي كند. هدف شما به طور خلاصه توانا يي ها ت يان را بيان مي كند و به قدرت و نيرويتان در كار اهميت مي بخشد.

3 - نقاط قوت خود را براي كارفرمايان معين نماييد :روي هنر و توانا يي هاي خود بيشتر تاكيد نماييد زيرا به اين ترتيب كارفرما را در پاسخگو يي به اين سؤال كه : ” اين كارجو چه كارهايي مي تواند براي پيشبرد اهداف مد نظر انجام دهد؟ “ كمك مي نماييد

4 - اطلاعات مهمتر را مشخص نماييد :به طور متوسط هر كارفرما به مدت 30 ثانيه روي هر رزومه وقت مي گذارد. كارفرمايان غالب بيشتر به تجربه هاي موفق كاري شما در گذشته اهميت مي دهند تا تحصيلات متنوع و اطلاعات گوناگون، به همين دليل مهم ترين تجربيات خود را در ابتداي رزومه قرار دهيد مانند قابل يت ها، توانائي ها وتجربيات و حتي تحصيلات كه همگي به نوعي با هم در ارتباطند.

5 - به توانايي هاي خود اهميت بدهيد :رزومه خود را بر طبق قابليت ها و توانايئ ها درجه بندي كنيد و استعدادهاي خود را به طور خلاصه و مفيد و با رعايت حق تقدم بيان كنيد. به توانائي ها و استعدادهاي شخصي خود اهميت دهيد و خود را در بهترين وضعيت توصيف كنيد. اين گونه وانمود كنيد كه توانايئ ها، واقعيتي در شما هستند.

6 - از كلمات كليدي بهره ببريد :سعي كنيد از كلمات كليدي مشخصي براي بيان توانائ ي ها و تجربياتتان استفاده كنيد، مانند مديريت

حسابداري، عرضه محصولات، و ژ يوال بيسيك، اكسل، پردازش داده ها، طراحي گرافيك و روش ها ي تبليغات حرفه اي.

7 از كلمات اختصاري مربوط به حرفه استفاده نماييد :از كلمات اختصاري و اصطلاحات خاص حرفه تان استفاده كنيد تا نشان دهيد آشنايي مناسب و كافي با حرفه تان داريد. اما دقت كنيد رزومه شما مملو از اين گونه كلمات نباشد كه خواندن آن سخت و غير قابل فهم گردد. همچنين بهتر است جلوي اني گونه واژه ها كلمات اقتباس شده را نيز به طور كامل در پرانتز بيان كنيد Information Technolog

8 - از كلمات تاييد برانگيز بهره ببريد :خود را فعال و پر جنب و جوش، با كمال، با هوش و به عنوان كسي كه در هر كمك و همكاري سهمي دارد توصيف كنيد. اين گونه به نظر كارفرما ازهر جهت مفيد جلوه گر مي شويد.

9 -از آوردن ضمير مثل “من“ پرهيز كنيد :هر گز از ضمائر شخصي و انعكاسي مثل ”من” در رزومه خود استفاده نكنيد و سعي كنيد جملات خود را كوتاه كنيد.

10 - كلمات كليدي را در متن مشخص جلوه دهيد.به جاي پررنگ كردن و يا كج نوشتن كلمات جهت اهميت دادن به آن ها در بررسي اجمالي اندازه قلم ها را افزايش دهيد و يا از گيومه و يا علامت * براي اهميت دادن به نكات كليدي در رزومه بهره ببريد.

11 - اطلاعات را خلاصه كنيد :وقتي كه رزومه شما از چهار يا پنج صفحه بيشتر م ي شود، محدوديت هايي براي مطالعه آن از نظر صرف زمان ايجاد مي شود. بنابراين همواره توصيه مي شود كه رزومه خود را در حداكثر در پنج صفحه تهيه كنيد.

12 ليستي از تجربيات اخير را مهيا كنيد :تجربيات 10 يا 15 سال كاري پيش را به طور خلاصه ذكر نماييد.

13 به تجربيات خود كميت بدهيد :اعداد ابزارهاي قويي هستند، به جاي اينكه بگوييد: ” توانايي هاي من باعث افزايش ميزان فروش در محل كار قبلي بود ” بهتر است كه از اعداد نيز استفاده كنيد و مثلاً بگوييد: ” افزايش فروش % 150 در 6 ماه ” از جمله تجربيات من در محل قبلي بوده است.

14 ز ا يده گويي نكنيد :از گزاف گفتن و استفاده از لغات حساس و دقيق پرهيز كنيد. به زباني ديگر براي تحتت اث ر ي قرار دادن كارفرما لازم نيست كلمات ژرف و عميق بكار گيريد. از كلماتي استفاده كنيد كه براي همه قابل فهم باشد.

15- در مورد حقوق خود در رزومه مطلبي را بيان نكنيد. هرگز نوع و ميزان حقوق مورد نظر خود را در رزومه تان مشخص نكنيد.

16 از مطرح نمودن برخي مسائل شخصي پرهيز كنيد: هرگز در مورد اطلاعات شخصي و خصوصي مثل عقيده و مذهب، احزاب سياسي مورد علاقه، روزنامه ها ومجلات مورد علاقه، مال ثروت خود موردي را ذكر نكنيد يا حتي نظرات شخصي خود را نيز مطرح نكنيد.

همچنين از شوخي و مزاح و بكار بردن كلمات مبتذل پرهيز كنيد.

17 - صادق باشيد :دروغ گفتن و گزاف گويي و مبالغه در مورد توانا يي ها، هميشه خطري جد ي است كه به خود شما بازمي گردد.

18 - رزومه را خودتان بنويسيد :رزومه اي درست كنيد كه منعكس كننده فكر، توانايي و قابليت هاي شما باشد. سعي كنيد رزومه را با فكر

و دست خودتان بنويسيد. اگر اولين رزومه تان را شخصاً بنويسيد بسيار مهم است و به زودي حرفه اي خواهيد شد.

19 - و یژگي هاي شخصي وابسته به شغل خود را اعلام كنيد:اگر تصميم داريد كه خصيصه هاي شخصي خود را در رزومه قرار دهيد مانند ”مسئوليت پذيري“ يا”قابليت اطمينان“، ”برنامه ريزي دقيق در كار” و فقط سعي كنيد تمامي آن ها وابسته به نوع شغل موردنظر باشند.

20 سازگاري خود را با محيط كاري نشان دهيد :به منظور كم اهميت جلوه دادن مدت زمان بيكاري و فواصل بين كار، بهتر است قابل يت ها و توانايي هاي كاري خود را عنوان كنيد و از ذكر تاريخ بار تجربيات خود به پره ز ي د ي.

21 - رزومه اي متعادل بسازيد :رزومه اي مؤثر است كه متعادل باشد، پاكيزه باشد، سازگار و جذاب و خوشايند باشد، تقسيم بندي شده

باشد و عنوان هاي هر بخش هوشمندانه انتخاب شده باشند.

22 - مثبت بنويسيد :تمام نكات منفي و يا بيان غير مثبت را از رزومه خود حذف كنيد و به ياد داشته باشيد كه هر چه بيشترتوانايي ها و نكات مثبت در مورد خود را عرضه كنيد، موفق تر خواهيد بود

با تشکر از همکاری  آرش


مطالب مشابه :


انواع رزومه - 2

زندگي - انواع رزومه - 2 - علمي انواع رزومه. رزومه عناوین و کاربردهای مختلفی دارد؛ در این




انواع قالب های رزومه

- رزومه زمانی : chronological. o خواناترین، متداول ترین و معمول ترین نوع رزومه است.در این نوع رزومه




رزومه شرکت سپند

مرکز تخصصی فروش و تعمیر انواع ups - رزومه شرکت سپند - مرکز تخصصی فروش و تعمیر انواع ups




نحوه تهیه رزومه

حسابداری و حسابرسی - نحوه تهیه رزومه - حساب انواع قالب های رزومه:- رزومه زمانی (chronological)




طریقه نوشتن رزومه

رزومه يك مدرك چند ، اما مطالبي كه در اينجا بيان مي شود تقر یبا عمومي هست و در تمامي انواع




كارگاه رزومه نويسي

اندیشه پرواز - كارگاه رزومه نويسي - علی خداشاهی -دبیر مجمع آینده سازان پایتخت - اندیشه پرواز




آموزش تهیه رزومه

mehdi kazemi - آموزش تهیه رزومه - علمی-اجتماعی- دریافت انواع نرم افزارهای




رزومه و اطلاعات شخصی

رزومه و اطلاعات آشنایی و طراحی انواع گیج های توپی برو و نرو طبق استاندارد های Din 7161—7163.




برچسب :