جراحی زیبایی بینی

 

 جراحی زیبایی بینی

جراحی زیبایی بینی یکی از شایع ترین اعمال جراحی پلاستیک می باشد. هر روز افراد بسياري با استفاده از عملهاي مختلف زيبايي اعتماد به نفس بيشتري پيدا كرده واز زندگي خود لذت بيشتري مي برند.اين عمل چيزي بيشتر از مهارت جراحي است و در حقيقت تلفيقي از علم و هنر است . جراح زيبايي بيني قبل از هر چيز يك پزشك است  و فاكتورهاي پزشكي و رواني كه باعث شده يك فرد سالم با ميل خودش براي انجام يك جراحي مراجعه كند رابه خوبي درك مي كند  ضمناً او مثل ميكل آنژ يك مجسمه تراش است . ميكل آنژ تكه سنگي در اختيار داشت و با چشم بصيرت اثر خود را در لابلاي آن مي ديد .وي با تراشيدن قسمتهاي زايد سنگ اثر خود را در معرض ديد ديگران قرار داد . جراح زيبايي بيني نيز با درنظرگرفتن شكل مناسب بيني براي هر صورت خاص ، با برداشتن قسمتهاي اضافي و حالت دادن به قسمتهاي باقيمانده سعي ميكند اثر هنري خود را در معرض ديد قرار دهد. بديهي است وي هيچگاه به بيني به طور منفرد نگاه نميكند بلكه بيني را دركنار ساير اجزاي صورت بيمارش مي بيند . به عبارت بهتر نمي توان با در نظر گرفتن يك بيني ايده ال به خلق يک بيني زيبا پرداخت بلكه بهترين بيني نوعي است كه با ساير اجزاء صورت هماهنگي داشته باشد. تصور و انتظارات غير واقع بينانه درمورد جراحي پلاستيك بيني زياد است. هميشه اين امكان وجود ندارد كه بافت انسان را به گونه اي تغيير داد تا آنچه بيمار دلش مي خواهد حاصل شود. هدف جراح اين است كه ظاهر بيمار را در طي اعمالي كه به دقت برنامه ريزي شده اند زيباتر كند . اينكه او چگونه به اين مهم دست مي يابد به ميزان زيادي بستگي به آموزش ، تجربه، علم و مهارت او دارد و تمامي اين فاكتورها بسيار متغير هستند. همكاري بيمار وواكنش هاي ناخواسته نيز نقش بسياراساسي در نتيجه نهايي يك عمل جراحي دارد .جراح نمي تواند نتيجه نهايي عمل را تضمين كند بلكه قادر است تضمين كند كه تمامي تلاش خود را براي حصول نتيجه بهتر بكارخواهدبرد .رینو پلاستی می تواند باعث کوچک یا بزرگ شدن بینی شده‚شکل نوک بینی و پهنای بینی را تغییر داده ‚ سوراخهای بینی را جمع تر و زاویه بین لب فوقانی و بینی شما را تغییر دهد. ممکن است یک آسیب یا ضایعه مادر زادی را اصلاح و اشکالات تنفسی را کمتر نمایدقبل از اینکه عمل جراحی زیبایی نمایید بهتر است به طور دقیق در مورد انتظارات و توقعات خود فکر نموده و آن را با جراح خود در میان بگذارید.بهترین افراد برای جراحی بینی کسانی هستند که دوست دارند ظاهر زیباتری پیدا نمایند نه اینکه در آرزوی بدست آوردن ظاهری باشند که خود تجسم کرده اند.اگر از نظر جسمی سالم و از نظر روحی ثابت قدم و در انتظارات خود منطقی هستید کاندیدای خوبی برای جراحی زیبایی هستید.

هر متقاضي جراحي پلاستيك بيني بايد از حقايق زيرآگاه باشد

1 -  هدف هرعمل زيبايي بهبودبخشيدن به وضع ظاهري است نه رسيدن به زيبايي كامل و مطلق .

2 – هر فردي كه متقاضي اين عمل است ممكن است به دلايل مختلفي ازجمله نوع پوست كانديد خوبي براي جراحي نباشد لذا جراحي براي هرفرد متقاضي توصيه نميشود .به طور مثال در بيني هاي گوشتي دست جراح در جمع کردن نوک بيني خيلي باز نيست .بيني گوشتي به دماغي گفته ميشود که پوست آن ضخيم و غضرو فهاي نوک بيني ضغيف است . غدد چربي پوست اين بيني ها معمولا زياد است و نفود اين غدد در لابلاي پوست باعث ضخيم شدن پوست شده است . جراح  در طي عمل زيبائي بيني نميتواند جنس پوست را تغيير دهد  و عمده کارهائي که  وي انجام ميدهد بر روي غضروف و استخوان بيني است . لذا نوک بيني کساني که بيني آنها گوشتي است بعد از عمل خيلي جمع نميشود و ممکن است بعد از عمل ، فرد عمل شده از جمع  نشدن نوک بيني  اش ناراضي باشد. پزشک ،ضمن بررسي کليه جوانب ،در صورت لزوم در مورد وضعيت پوست فرد نيز به وي توضيح خواهد داد.لازم به ذکر است که اکثر افرادي که نوک بيني خيلي بزرگي دارند فکر ميکنند بيني آنها گوشتي است در صورتيکه بزرگ بودن نوک بيني بدليل ضخامت پوست باشد با محدوديت هاي فوق الذکر مواجه می شود.اما اگر بزرگي نوک بيني بدليل بزرگ بودن غضروفهاي نوک بيني باشد ،اين بيني گوشتي نيست و براي عمل کردن مشکلي ندارد .

3 -  در بچه ها محدوديت هاي مشخصي وجود دارد كه مانع از جراحي پلاستيك بيني قبل از بلوغ كامل مي شود . اغلب دختران درپايان 16سالگي و پسرها در پايان 18 سالگي به بلوغ كامل رسيده اند و ميتوانند تحت عمل رينوپلاستي قرار گيرند . اصلاح عيوب بيني دراين سن باعث ميشود اعتمادبه نفس نوجوان در يك زمان طلايي از زندگي وي بيشتر شود و نبايد فراموش كنيم كه در اين زمان است كه نوجوان نه تنها خودش را مي شناسد بلكه احتمالاً آينده اش را پايه ريزي خواهدكرد . از طرف ديگر امروزه  تعداد قابل توجهي از متقاضيان رينوپلاستي افراد بالاي 40 سال هستند . بسياري از آنها اظهار مي كنند كه در زندگيشان از شكل بيني خودشان رضايت نداشته اند و در نهايت براي رينوپلاستي مراجعه كرده اند . چنانچه وضعيت عمومي وسلامتي فرد خوب باشد هيچ وقت براي انجام عمل رينوپلاستي به منظور دستيابي به بيني زيباتر دير نيست . دراين موارد معمولا رينوپلاستي همراه با ساير اعمال زيبايي صورت مثل كشيدن پوست صورت و … .. به طور همزمان انجام مي گيرد .

4 – چنانچه بيمار مبتلا به انحراف بيني نيز باشد بايد همزمان با جراحي پلاستيك و يا قبل از آن  ، انحراف تيغه بيني وي اصلاح شود: ميدانيم كه دو حفره بيني توسط تيغه  بيني ازيكديگر جدا ميشوند . ايده آل اين است كه اين تيغه در خط  وسط  باشد ولي عملا تيغه بيني اكثر افراد درخط وسط نيست و اصطلاحاً مبتلا به انحراف تيغه بيني هستند . چنانچه اين انحراف كم باشد و باعث انسداد راه هوايي و عوارض ناشي از آن نشده باشد احتياج به عمل جراحي ندارد ولي در مواردي كه مسئله ساز شده باشد بايد با عمل جراحي اصلاح شود . بايد توجه كنيم در كساني كه كانديد عمل جراحي پلاستيك بيني هستند و مبتلا به انحراف تيغه بيني ( هر چند مختصر ) نيز مي باشند حتما بايد اين انحراف اصلاح شود چرا كه بعد از عمل رينوپلاستي معمولا سوراخها يا حفرات بيني كوچك مي شوند لذا انحراف مختصر تيغه  بيني كه قبل از عمل رينوپلاستي مشكلي را ايجاد نكرده است ميتواند بعد از عمل رينوپلاستي باعث انسداد راه هوايي شود . پس براي اجتناب از انسداد بعدي بيني، چنانچه انحراف تيغه بيني نيز وجود داشته باشد حتما بايد هنگام رينوپلاستي اصلاح گردد .

5 - اگر چنانچه به هر دليلي انسداد بيني داشته باشيم مثل بزرگي شاخك هاي داخل بيني و يا پوليپ بيني بايد به طور همزمان با جراحي پلاستيك بيني عوامل انسداد بيني را نيز برطرف كرد .

6 - ليزر در بسياري از اعمال جراحي کاربرد مهمي دارد اما در عمل زيبائي بيني کاربردي ندارد و فقط براي برش اوليه به جاي تيغ جراحي ميتوان از برش ليزري استفاده کرد اما برش ليزري هيچ ارجحيتي از نظر درد بعد از عمل يا نتيجه  بعد از عمل و يا جاي بخيه و ... بر تيغ جراحي ندارد.

7-- عمل جراحي بيني باعث بهبود و يا تشديد علائم حساسيت بيني نميشود . مبتلايان به آلرژي بيني هم ميتوانند تحت عمل جراحي قرار گيرند اما لازم است اين افراد از قبل از عمل تا مدتي بعد از عمل  تحت درمان با داروهاي ضد حساسيت قرار گيرند .

 8- جراحي بيني روي ديد و حالت چشم اثري ندارد اما از آنجائيکه تا مدتي بعد از عمل نميتوانيد از عينک استفاده کنيد ،اگر تصميم داريد عمل ليزيک  چشم هم انجام دهيد بهتر است ابتدا عمل ليزيک چشم را انجام دهيد .با اين وجود توصيه ميکنم در اين مورد با چشم پزشک خودتان نيز مشورت کنيد.

9 - وجود پلاکهاي ارتودنسي مانعي براي عمل بيني نيست و مشکلي ايجاد نخواهد کرد.

10 - با توجه به اينکه امروزه در مراکز جراحي خصوصي کمتر از هالوتان و ساير گازهاي بيهوشي دهنده استنشاقي استفاده ميشود و داروهاي جديد بيهوشي اثرات کبدي يا ندارند و يا اگر هم داشته باشند اين تاثير اندک است ، لذا چنانچه در گذشته نزديکي بيهوشي داشته ايد ، ضرورتي ندارد  که از بيهوشي قبلي شما زمان زيادي گذشته باشد.

عمل جراحی رینوپلاستی

براي انجام  عمل زيبائي بيني دو تکنيک يا روش به نامهاي روش باز و روش بسته وجود دارد . بعضي از جراحان روش بسته را و بعضي ديگر روش باز را ترجيح ميدهند اما به طور کلي طرفداران عمل باز در حال افزايش هستند . استفاده کردن يک جراح از يک روش باز يا بسته ، امتياز و يا اشکالي را متوجه وي نميکند  بلکه  مهم اين است که نتيجه نهائي مطلوب باشد. مواردي وجود دارد که  غالب پزشکان  روش باز را  ترجيح ميدهند  که در اين رابطه  ميتوان از موارد زير نام برد :

 

1- عمل جراحي مجدد

2-عمل بر روي بيني اي  که  در اثر تصادف قبلي دفرمه شده باشد

3-عمل زيبائي وقتي  که با انحراف بيني شديدي همراه باشد که شکل ظاهري را هم کاملا کج کرده باشد .

تنها تفاوت روش باز با روش بسته در اين است که در  روش باز علاوه بر خط برشي که در روش بسته بکار ميرود  ، برش  کوچکي نيز روي پوست کلوملا داده ميشود . کلوملا همان قسمت مياني  بين دو سوراخ بيني است که بطور معمول پائين تر از پره هاي بيني قرار ميگيرد. اين برش اين امکان را فراهم ميکند که بتوان پوست بيني را بلند کرد و تمامي ساختمانهاي اصلي بيني که شامل قسمت استخواني ، قسمت غضروفي و بافت نرم است را دقيقا مشاهده کرد و عمل جراحي را زير ديد مستقيم انجام داد . محل  جوش خوردن بخيه هاي اين برش  باقي نميماند و جاي نگراني ندارد. نکته اي که لازم به ياددآوري است اينکه برش خوردن يا برش نخوردن گوشه هاي بيني يا اصطلاحا پره هاي بيني ارتباطي به روش باز يا بسته ندارد بلکه به اندازه سوراخ هاي بيني و پره هاي بيني بستگي دارد يعني اينکه اگر سوراخهاي بيني بزرگ باشند و لازم باشد که کوچک تر و جمع تر شوند هيچ راهي به جز برش خوردن کناره هاي ( پره هاي )  بيني نيست  حتي اگر جراحي به طريقه بسته باشد.


مزاياي روش بسته :
1- زمان عمل در اين روش حدود يک ربع کمتر از روش باز است.
2- روي پوست کلوملا  برشي وجود ندارد .
3- در اين روش ورم نوک بيني کمتر ازروش باز است لذا ورم زودتر برطرف ميشود.

مزاياي روش باز:

1-جراحي زير ديد مستقيم انجام ميشود لذا احتمال غير قرينگي کمتر ميشود.
2- قدرت مانور جراح و فضا براي کار کردن وي بيشتر است.
 

در طي عمل رينوپلاستي اشکالات مختلف بيني را مي توان برطرف کرد که براي مثال به موارد زير مي توان اشاره کرد:

  • بزرگ بودن اندازه بيني
  • قوزدار بودن بيني
  • افتادگي نوك بيني يا كم بودن زاويه بيني ولب
  • پهن بودن بيني
  • بزرگ بودن سوراخ هاي بيني
  • جعبه اي شكل بودن نوك بيني
  • زياد بودن فاصله نوك بيني تا صورت
  • دررفتگي تيغه بيني وغيرقرينه بودن بيني
  • دو شاخه بودن نوك بيني
  • دماغ زين اسبي متعاقب ضربه هاي قبلي و يا عمل جراحي انحراف تيغه بيني
  • دفورميتي هاي بعدازعمل جراحي .

 

در سالهاي اخير توليد نرم افزارهاي مختلف كامپيوتري زندگي را دچار تحول چشمگيري كرده است . خوشبختانه علم پزشكي نيز در زمينه هاي مختلف از اين پيشرفت بهره فراواني برده است . طراحي كامپيوتري بيني كه قبل از عمل صورت ميگيرد نمونه گويايي از اين امر است . اين طراحي براي بيماران اين فرصت را فراهم مي كند تا تصويري واقع بينانه از بيني بعد از عمل خود داشته باشندو از طرف ديگر اين امكان را در اختيار پزشك قرار مي دهد تا به خواسته هاي بيمار آشناتر شده و در مورد امكان رسيدن ويا نرسيدن به آن خواسته ها با وي گفتگو نمايد . سئوالي كه براي بسياري مطرح است اينكه اين طراحي كامپيوتري چقدر به واقعيت نزديك است به عبارت ساده تر اينكه نتيجه عمل آيا مشابه طراحي خواهد بود ؟ براي پاسخ به اين سئوال چند فاكتور را بايد مد نظر قرار داد :

اول)   قبل از طراحي بايد بيني بیمار ( بويژه داخل بيني ) توسط پزشك معاينه شود .

دوم ) اگر طراحي توسط پزشك انجام شود شباهت طراحي با نتيجه بعد از عمل بيشتر خواهد بود چرا كه پزشك فقط بعنوان يك گرافيست كه قرار است از عكسي كه به او ارائه شده است با كمك نرم افزار تصوير بهتري بسازد نيست بلكه وي در حين طراحي محدوديت هاي حين عمل را نيز لحاظ خواهد كرد .

سوم)  هر چه نرم افزار مورد استفاده قابليت بيشتري داشته باشد امكان طراحي واقع بينانه تر افزايش پيدا مي كند . اميدواريم روزي نرم افزاري توليد شود كه قادر باشد تصويري سه بعدي از بيني و صورت ارائه نمايد ولي نرم افزارهاي مورد استفاده كنوني بر روي عكس كه تصويري دو بعدي است قابليت اجرا دارند . لذا در صورتيکه بيمار مايل باشد قبل از عمل طراحي بيني خودش را ببيند ، به هنگام مشاوره اوليه با دوربين ديجيتال از  نيم رخ وي عکس  گرفته ميشود و  عيوب آن عکس  با كامپيوتر اصلاح مي شود .

چهارم)  حتي با وجود فراهم بودن شرايط فوق باز هم نمي توان گفت كه بيني بعد از عمل عينا مشابه طراحي خواهد بود ولي با اطمينان مي توان گفت كه شباهت آنها بسيار زياد خواهد بود.

مراحل اقدام عملي براي رينوپلاستي   

در ملاقات اوليه، بيني بیماراز نظر ظاهري و وضعيت تيغه  بيني ، شاخك هاي داخل بيني و….. مورد معاينه قرار خواهد گرفت.در صورت تمايل بیمار از بینی  با دوربين ديجيتالي عكس گرفته خواهد شد و با استفاده از كامپيوتر طراحي بيني بعد از عمل را مشاهده خواهد کرد. در پايان براي بیمار عكس  درخواست مي شود كه بیمار بايد آنرا از طريق عكاسي هاي بيرون تهيه نماييد . در صورت لزوم براي بیمار آزمايش خون نيز درخواست خواهد شد. برای عمل رینوپلاستی آمادگی خاصی لازم نیست. شب قبل ار عمل NPO   میگردد . زمان عمل حدود يكساعت و نيم خواهد بود كه از يك ربع قبل از عمل تا يك ساعت بعد از عمل در ریکاوری بطور مستقيم ازبیمار مراقبت ميشود. پس حدوداً از وقتي كه وارد اطاق عمل مي شويدتا وقتي كه مجدداَ به بخش برميگردد عمل حدود دو ساعت و نيم به طول مي انجامد .

در مورد نوع بيهوشي حتي الامکان نظر بیمار لحاظ خواهد شد . بيهوشي كامل و نيمه بيهوشي هركدام مزاياو معايب مربوط به خود را داراست. بيهوشي كامل را  بر نيمه بيهوشي ارجحیت دارد.بدلیل اینکه  در بيهوشي كامل امكان كنترل فشار خون بيمار بيشتر است ،بيمار راحتتر است ، متخصص بيهوشي بهتر و راحتتر ميتواند از بيمار مراقبت كند و در حين عمل ترشحات وارد حلق و ريه بيمار نميشود و لذا جراح نيز راحتتر است و نهايتا اينكه سرفه بعد از عمل در بيهوشي كامل كمتر است . البته در موارد معدودي نيمه بيهوشي(بی حسي موضعي)  بر بيهوشي عمومي ارجح است مثلا در بيماراني كه مشكلات زمينه اي مثل ناراحتي هاي قلبي عروقي و يا اختلالاتي دارندكه بيهوشي كامل براي آنان به صلاح نيست ويا در بيمارانيكه نگران بي هوشي كامل هستند ميتوان عمل زيبائي بيني راتحت لوکال انجام دادكه در اين روش نيز متخصص بيهوشي از ابتداي عمل تا انتهاي آن از بيمار مراقبت ميكند و بادادن داروهاي ضددرد،آرامبخش وخواب آورامكان يك عمل كاملا بدون دردرا فراهم مينمايد. .
 حدود شش ساعت بعد از برگشتن به بخش از مركز جراحي مرخص مي شود . البته چنانچه خود بیمار مايل باشد ميتواند تا صبح روز بعد از عمل ، مركز جراحي را ترك نماید. اين امر هزينه اضافي برايبیمار در بر نخواهد داشت .

آماده شدن برای جراحی

 
پزشک اطلاعات اختصاصی را برای چگونه آماده شدن در جراحی بینی در اختیار می گذارد که شامل راهنمایی هایی برای خوردن و نوشیدن ‚ سیگار کشیدن‚ مصرف و یا عدم مصرف داروها و ویتامینهای اساسی و شستن صورت می باشد.دقت در انجام این کارها جراحی بیمار را در مسیر بهتری قرار می دهد.

در چه محلی جراحی را انجام دهید


جراحی بینی می تواند در مطب و یا در کلینیکهای کوچک جراحی (سرپایی) یا در بیمارستان به آسانی صورت گیرد.معمولا برای راحتی و ارزانی کار به صورت سرپایی  صورت می گیرد

بعد از جراحی

بعد از عمل جراحی
بخصوص در 24 ساعت اول صورت بیمار متورم بوده و یک سردرد مبهم را احساس می کند . با تجویز مسکن توسط پزشک معمولا این ناراحتیها بر طرف می شود.در موقع استراحت در چند روز اول باید سر نسبت به تنه بالا تر قرار گیرد.تورم و کبودی اطراف چشم در روز اول زیادتر شده و در روزهای دوم و گاهی سوم به حداکثر می رسد.استفاده از کمپرس سرد تورم را کم کرده و احساس بهتری را برای بیمار فراهم می کند .اکثر تورم و کبودی در مدت دو هفته یا بیشتر برطرف می شود . (بعضی از تورم های کوچک ممکن است برای چندین ماه باقی بمانند که زیاد قابل توجه نیست). خونریزی نقطه ای و ناچیزی در چند روز اول بعد از عمل به طور شایع وجود داشته و گاهی برای چند هفته بیمار احساس ناراحتی خفیفی خواهد کرد. ممکن است جراح از بیمار بخواهد که در هفته های اول که زخم در حال ترمیم است از فین کردن پرهیز نمایید. تامپون داخل بینی در عرض چند روز خارج گردیده و ناراحتی بیمار کمتر خواهد شد . در عرض یک یا دو هفته تمام پانسمان ها ‚ آتل و بقیه خارج می گردند.

 

مراقبت های پس از جراحی پلاستیک بینی

 

مطالبی را که در مورد نکات مهم در مراقبت های پس از جراحی پلاستیک بینی گفته شده ، به تمام بیمارانی که تحت عمل جراحی پلاستیک بینی قرار می گیرند کمک می کند تا پاسخ بسیاری از سوالات خود را دریابند

1_در طی دوران پس از جراحی روند ترمیم زخمها و التیام بافت ها باید در مسیر مناسب خود قرار گیرد. بنابراین حصول به نتایج مطلوب در جراحی پلاستیک بینی بدون انجام مراقبت های دقیق از جانب پزشک و بیمار امکان پذیر نیست.

2_در ساعت های ابتدایی پس از جراحی، خونریزی جزئی به صورت نشت خون از کنار پانسمان بینی امری طبیعی است و جای نگرانی ندارد. در این مواقع می توان به کمک دستمال کاغذی مرطوب صورت بیمار را تمیز نمود.

3_گاهی در ساعات اولیه پس از به هوش آمدن بیمار احساس گلودرد می کند که ممکن است بخاطر اثر لوله بیهوشی باشد.

4_در بعضی از بیماران به علت وسعت زیاد اقدامات جراحی در قسمت استخوانی بینی، ممکن است کبودی دور چشم بیشتر نمایان شود. حتی گاهی اوقات قسمتی از سفیدی چشم دچار خونمردگی می شود. هیچکدام از موارد مذکور اهمیتی در نتیجه نهایی عمل جراحی نداشته و موقت هستند. گاهی از مواقع تورم ظرف روز اول و دوم افزوده شده و به قله خود در روز سوم می رسد که نباید باعث نگرانی شود.

5_در 24 ساعت اول پس از عمل بهتر است در جهت کاهش تورم دور چشم از کیسه یخ بر روی چشم ها استفاده شود. ساده ترین راه این است که دو عدد دستکش از جنس لاتکس با سه تا چهار قطعه مکعبی یخ در هر کدام پرشود و سپس دو دستکش به یکدیگر گره زده شده و بر روی چشم های بیمار قرار گیرد. در صورت آب شدن کامل یخ ها، لازم است این کار تکرار شود.

6_در مواردی که پس از عمل جراحی، در داخل بینی بیمار پانسمان قرار داده شده باشد، این پانسمان ها در روز اول تا سوم پس از عمل توسط جراح خارج می شوند.

7_در انتهای عمل جراحی بر روی بینی بیمار قالبی از جنس پلیمر سبک (به جای گچ که سابقا استفاده می شد) گذاشته می شود. این قالب بین روز چهارم تا هفتم توسط جراح از روی بینی برداشته می شود. در طی این مدت لازم است از وارد شدن هر ضربه و نیز از دست زدن به آن اجتناب شود. در همان روز برداشتن قالب بیمار می تواند قبل از مراجعه به مطب به طور کامل به حمام برود و سر و صورت خود را بشوید. در این حالت چسب ها شل می شود و برداشتن قالب را تسهیل می کند.

8_معمولا هیچ برش و یا بخیه ای بر روی پوست بینی وجود ندارد. در تعدادی از بیماران که بخیه دارند، بین روز چهارم تا هفتم توسط جراح بخیه بینی برداشته می شود.  

9_پس از برداشتن قالب، با استفاده از چسب های ضدحساسیت بر روی بینی، سعی می شود تا ثبات بیشتری برای بینی در روند ترمیمی تامین گردد. مدت زمان استفاده از این چسب ها در بیماران مختلف متفاوت است.

10_در مواردی که توام با جراحی پلاستیک بینی، جراحی انحراف تیغه بینی نیز انجام شده باشد، در بسیاری از این موارد ورقه هایی از جنس سیلیکون به طور موقت در دو طرف تیغه بینی قرار داده می شود تا از چسبندگی و عود انحراف جلوگیری شود. این ورقه ها معمولا بین هفته اول تا سوم توسط جراح از داخل بینی بیرون آورده می شوند.

11_در طی این چند هفته پس از عمل به علت جمع شدن و خشک شدن ترشحات در داخل بینی ممکن است تنفس مشکل شود. برای رفع این مساله بیمار می تواند روزانه در چند نوبت محلول سرم نمکی نرمال را با استفاده از یک سرنگ 20 سی سی بدون سوزن در حالی که در دستشویی ایستاده است، در بینی خود بریزد، به طوری که بدون خیس شدن چسب ها، مقداری از ترشحات بینی شستشو داده شود و خارج گردد. تا دو هفته پس از عمل سعی شود از تخلیه ترشحات بینی با فشار خودداری شود.

12_در بعضی از بیماران در هفته های اول پس از عمل ممکن است لب بالا مقداری بیحس باشد. این حالت ظرف چند هفته از بین می رود.

13_در افراد شاغل معمولا یک هفته مرخصی برای انجام این عمل و دوران پس از آن کافی است. این زمان بسته به وضعیت و تمایل بیمار قابل تمدید است. رفتن به مسافرت نیز بعد از 5 تا 7 روز بعد از عمل بلامانع است.

14_در هفته های اول پس از عمل لازم است از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری شود. اشعه آفتاب موجب افزلیش ورم بینی می شود. همچنین لازم است از قرار گرفتن در معرض وسایل حرارت زا مانند اجاق گاز خودداری شود.

15_در طی روزهای اول پس از عمل از هر گونه ضربه به بینی باید پرهیز شود. به عنوان مثال در هنگام خواب باید طاق باز خوابید و در هنگام پوشیدن و درآوردن لباس از لباس های دگمه دار یا زیپ دار استفاده کرد تا ضربه ای به بینی وارد نشود.

16_در هنگام خوابیدن سعی شود نیم تنه بالاتر از پاها قرار گیرد تا ورم کمتری در ناحیه صورت ایجاد شود. می توان در منزل با گذاشتن بالش هایی در زیر تشک، شیب حدود 30 درجه را ایجاد کرد. نشستن یا ایستاده بودن در روز اول نه تنها مانعی ندارد بلکه بهتر از این است که بیمار درازکش باشد چرا که این حالت عمودی به کاهش ورم کمک می کند.

17_در هفته های اول پس از عمل لازم است از فعالیت های بدنی شدید و ورزش های سنگین اجتناب شود، بویژه ورزش هایی که موجب برافروخته شدن صورت می شوند. از ورزش های رزمی و یا ورزش هایی که با احتمال ضربات توپ به بینی همراهند مدت زمان بیشتری باید اجتناب شود.

18_هیچ محدودیت غذایی وجود ندارد بجز آن که از خوردن غذاهایی که به جویدن طولانی نیاز دارند، مانند استیک، کباب برگ، ساندویچ و امثال آنها در هفته های اول باید پرهیز شود. در طی روزهای اول پس از جراحی بهتر است گوشت و مواد مغذی دیگر ابتدا در مخلوط کن نرم شود تا جویدن کمتری لازم باشد. همچنین از خوردن چای و قهوه داغ در این روزها اجتناب شود. نوشیدن مایعات کافی مانند آب میوه و سوپ در رفع خشکی دهان کمک می کند.

19_در هفته اول پس از عمل سعی شود عطسه با داهان باز انجام شود و از حرکات شدید صورت در هنگام خنده و و نیز ازگریه اجتناب شود.

20_می توان با استفاده از مسواک نرم دندان ها را مسواک رد به شرطی که از دستکاری لب بالا اجتناب شود.

21_شستن صورت یا حمام کردن به شرطی که پانسمان روی بینی خیس نشود بلامانع است.

22_به مدت یک ماه پس از عمل از شنا کردن، آفتاب گرفتن و سونا خودداری شود. شیرجه به مدت دو ماه  و اسکی روی آب به مدت سه ماه باید کنارگذاشته شود.

23_از گذاشتن عینک طبی یا آفتابی به مدت یکماه خودداری شود. در صورتی که با استفاده از چسب ضد حساسیت عینک به پیشانی متصل شود، از همان روز اول می توان از عینک استفاده نمود.

24_استفاده از لنزهای تماسی چشم  روز بعد از عمل بلامانع است.

25_استفاده از مواد آرایشی بلامانع است.

26_بخاطر اثر چسب های بینی بعضی از بیماران ممکن است تصور نمایند که بینی ایشان بیش از حد بالا برده شده است، اما پس از برداشتن چسب ها نوک بینی به تدریج در وضعیت طبیعی خود قرار می گیرد.

27_حدود 70 درصد ورم در دو هفته اول پس از عمل می خوابد. 15 درصد ظرف دو ماه، 10 درصد ظرف یک سال و باقی ورم به تدریج ظرف دو سال فروکش می کند.معمولا نوک بینی آخرین جایی است که ورم آن می خوابد.

28_اکثر بیماران درد مهمی پس از عمل ندارند. گاهی به علت پانسمان داخل بینی احساس سنگینی و درد خفیف در ناحیه صورت و پیشانی وجود دارد و با مسکن های ساده مانند استامینوفن قابل رفع است. از خوردن مسکن هایی مانند آسپیرین یا بروفن، قبل و بعد از عمل باید خودداری شود زیرا با کاهش انعقادپذیری خون، تمایل به خونریزی را افزایش می دهند.

29_به علت چسب هایی که پس از عمل برروی بینی زده می شود، ممکن است در ماه های اول پس از عمل پوست بینی چرب تر باشد و نیز در افراد مستعد جوش های صورت بیشتر شود که در این موارد توسط پزشک داروهای مناسب تجویز می شود.

30_در روزهای اول پس از عمل گاهی حالت افسردگی برای بیمار ایجاد می شود . استرس پیش از عمل، تورم صورت و چشم ها، شکل جدید بینی و تغییراتی که برای اولین بار توسط بیمار مشاهده می شود و ممکن است برای او غیر منتظره باشد از عوامل موثر در این نگرانی زودگذر هستند. گاهی همراهان بیمار با اظهار نظرهای پی در پی که مبتنی بر دید هندسی و درشت نمایی تلسکوپیک است، دید لوله تفنگی با زاویه ای بسیار باریک را در نگاه به بینی به بیمار القا می کنند و موجب تشدید وسواس و نگرانی بیمار می شوند.

31_پس از هفته های اول در تعدادی از بیماران ممکن است نوک بینی ورم زیادی داشته باشد. به خصوص در بینی های گوشتی مدت زمان بیشتری طول می کشد تا ورم بینی فروکش نماید و در طی این مدت موقتا بینی بزرگ جلوه می کند به طوری که حتی برخی از اطرافیان که تصویر چهره قبلی بیمار را دست خود ندارند تصور می نمایند که بینی حتی بزرگتر هم شده است. بدیهی است که اگر بینی گوشتی با وجود ورم زیاد کوچک باشد، پس از فروکش کردن ورم یک بینی غیرطبیعی خواهد شد.

32_دست كم دو سال براي اظهار نظر نهايي در مورد نتيجه عمل بايد صبر كرد. بسياري از بيماران چند هفته پس از عمل درحاليكه هنوز ورم بيني بطور كامل فروكش نكرده است با نگاهي موشكافانه درجلوي آينه ساعتها به نظاره بيني خود مي نشينند. اين نگاه موشكافانه كه تنها به بيني معطوف بوده و به ساير اعضا صورت توجهي ندارد، موجب مي شود كه از يك سو بسياري از عدم تقارنهاي طبيعي، به صورت عیب جلوه كند واز سويي ديگر زيبايي وتناسب ايجاد شده بيني با ديگر اجزاي صورت، تحت الشعاع نگاه محدود به بيني قرارگيرد.

33_اصراری بر کوچک شدن بیش از حد بینی در جراحی پلاستیک بینی نداشته باشید. در این مورد مرزهای وجود دارد که فراتر از آنها عوارض قرار دارند. نکات زیر مطلب را بهتر روشن می کند:

الف_ زیبایی لزوما به معنای کوچکی نیست بلکه زیبایی بینی درگرو تناسب قسمت های مختلف بینی با هم و نیز تناسب کل بینی با قسمت های مختلف چهره است. هدف جراحی زیبایی بینی زیباتر به نظر رسیدن چهره است نه صرفا کوچک کردن بینی. چه بسیار بینی هایی که با وجود اندازه های بسیار کوچک نه تنها بر زیبایی چهره نیفزوده اند بلکه تناسب قبلی را هم از بین برده اند.

ب_ نوع بافت های بینی فاکتور محدود کننده ای در جراحی بینی است. بینی های با پوست ضخیم و بافت غضروفی ناچیز بارزترین نمونه تاثیر بافت بینی بر نتیجه عمل است. این بینی ها تمایل دارند در مقابل تلاش جراح برای زیبایی مقاومت کنند و با ضخامت پوست ظرافت های بینی را کم کنند.  این هنر، دانش و تجربه جراح است که باید در چنین تنگناهایی بر محدودیت های بافتی فائق آید.

ج_ کوچک شدن بینی تا حدی مطلوب است که عملکرد تنفسی بینی به مخاطره نیفتد. کاهش بیش از حد اندازه سوراخ های بینی وبرداشته شدن بیش از اندازه بافت های استخوانی، غضروفی و پوست، ممکن است سلامت فرد را بخاطر از دست دادن مسیر تنفسی بینی با مشکلات جدی مواجه سازد. جراح بینی با ارزیابی دقیق وضعیت داخل بینی پیش از جراحی، با پیش بینی بسیاری از احتمالات، می تواند ریسک عوارض تنفسی را به حداقل برساند.

 


مطالب مشابه :


سینوزیت چیست ؟

سینوزیت چیست ؟ به ورم و التهاب سینوس های اطراف بینی ، سینوزیت می گوییم. سینوس های بینی حفره




مراقبت از بینی بعد از جراحی

به خصوص در بینی های گوشتی مدت زمان بیشتری طول می کشد تا ورم بینی فروکش نماید و در طی این مدت




جراحی زیبایی بینی

به خصوص در بینی های گوشتی مدت زمان بیشتری طول می کشد تا ورم بینی فروکش نماید و در طی این مدت




کبودی و تورم بعد از عمل بینی

ویکی پدیا پزشکی - کبودی و تورم بعد از عمل بینی - کامل ترین مطالب و اطلاعات پزشکی




جراحی بینی

جراحی بینی یکی از برای برطرف شدن تورم ناحیه بینی مجبور به تزریق شوند تا بتوانند ورم بینی




نکات مهم قبل و بعد از عمل جراحی بینی

جراحی بینی - نکات مهم قبل و بعد از عمل جراحی بینی · مقدار زیادی از ورم در ٢




کبودی و تورم بعد از عمل بینی

داروخانه نیما - کبودی و تورم بعد از عمل بینی - اطلاعات دارویی+اجتماعی - داروخانه




جراحی بینی

در روش بسته درست است که دید کمتری وجود دارد و لیکن ورم بینی پس از عمل جراحی کمتر است.




سینوزیت چیست ؟

خداحافظی با دوستان و خوانندگان ; توقف پرواز بالگرد ها در گاشربروم یک ; گاشربروم یک زمستانی




برچسب :