ناگفتههاي بزرگترين فرش جهان از زبان مديرعامل و طراح
ناگفتههاي بزرگترين فرش جهان از زبان مديرعامل و طراح
همزمان با انتقال فرش دستباف شش هزار متري ايران به مسجد شيخ زايد دبي، محمدعلي كريمي، رئيس وقت شركت سهامي فرش ايران و علي خليقي، طراح فرش مذكور، با حضور در «بازتاب»، اطلاعات مهمي درباره اين فرش ارايه كردند.
كريمي در رابطه با طرح مذكور گفت: اين ابتكار كه براي نخستين بار در سطح جهان انجام ميشد، پس از حدود پانزده ماه مذاكره و مباحث فني و هنري بر روي طرح اين فرش، سرانجام قرارداد پروژه در تاريخ 26/6/1384 با حضور سفير وقت جمهوري اسلامي بين شركت سهامي فرش و شهردار ابوظبي و العين به امضا رسيد.
وي درباره مبلغ اين قرارداد گفت: قرارداد يادشده به مبلغ 1500 دلار به ازاي هر مترمربع فرش و مجموعا حدود 9 ميليون دلار به امضا رسيد كه به رغم كارشكنيها و قيمتشكني از سوي برخي تجار داخلي، با قيمتي مناسب منعقد شد و با گذشت دو سال از انعقاد آن، تاكنون قراردادي بالاتر از اين مبلغ بسته نشده است.
كريمي اين پروژه را افتخاري براي صنعت فرش و مبلّغ هويت و فرهنگ ايراني در امارات دانسته و افزود: بسياري از دشمنان ايران و جمهوري اسلامي سعي كردند با اخلال و كارشكني مانع انعقاد اين قرارداد شوند، اما به لطف خدا اين پروژه به انجام رسيد.
مديرعامل وقت شركت سهامي فرش ايران در رابطه با هزينههاي اين طرح گفت: با توجه به آنكه مجموع هزينه اين پروژه كمتر از سه ميليارد تومان برآورد شده بود، قرار بود حدود پنج ميليارد تومان سود اين پروژه صرف مسائل زيربنايي و حل مشكلات صنعت فرش شود و از جمله احداث شهركي به نام شهرك بافندگان فرش مسجد شيخ زايد در نيشابور، تأسيس و زمينه اسكان و اشتغال پايدار بافندگان اين فرش فراهم شود كه متأسفانه تاكنون هيچ اقدامي در اين زمينه انجام نشده و بخشي از درآمد اين پروژه تلف شده است.
وي با انتقاد از عدم حفظ حقوق معنوي پديدآورندگان فرش گفت: در حالي كه ما چين را متهم به نقض حقوق معنوي فرش ايران ميكنيم، حقوق هنرمندان پديدآورنده اين فرش به راحتي نقض شده و هيچ نامي از آنان برده نميشود كه در اينجا لازم است از مسئولان اصلي اين طرح، آقايان خليقي به عنوان طراح و مدير طرح، خيرانديش، مدير مواد اوليه، انصاري، مدير پشتيباني مستقر در منطقه، برخورداري مدير بافت، كرمرضا حاسبي، رئيس ستاد فرش ابوظبي و غلامرضا بصيرزاده، قائممقام وقت شركت سهامي فرش به عنوان كساني كه در اين پروژه نقش اصلي را ايفا كردند، نام برد.
كريمي در رابطه با مشكلات اين طرح گفت: برخي مسئولان و مديران در فرايند قرارداد اقدام به ابهامسازي و مخدوش كردن متن قرارداد كردند كه با اطمينانهاي متعددي كه به مسئولان وزارت بازگراني در جهت سودآور و موفق بودن اين پروژه داده شد، سرانجام اين قرارداد اجرايي شد.
همچنين علي خليقي، طراح فرش مسجد شيخ زايد، با اعلام اينكه طراحي اين فرش از رمضان سال 1382 آغاز و پس از بيش از يك سال فرايند طراحي نهايي شد، گفت: براي اين پروژه دوازده نوع اتد طراحي اصلي كه با رنگآميزيهاي مختلف به دويست نوع طرح منجر شد، به مسئولان اماراتي ارايه شد و پنج نوع از اتدها پذيرش اوليه شد و پس از حدود يك سال طرح نهايي كه از نظر فني «افشان ترنج» با سبك كار تلفيقي ميباشد، نهايي و مورد تأييد قرار گرفت.
خليقي افزود: اجراي اين طرح توسط گروه طراحي شركت سهامي فرش آقايان محمد سفير حق، ناصر پارسا سرشت، جواد كامل، عبدالله اميني و رحيم صديق انجام شد كه متأسفانه نه تنها حقوق معنوي اين هنرمندان نقض شده، بلكه حتي بخش عمده حقوق مادي آنان نيز پرداخت نشده است.
مطالب مشابه :
دکتر منصوری رئیس پارلمان دوستی ایران وانگلیس : استقبال ایران از بازگشایی سفارت انگلیس در تهران
اخبار استان کاشان پس از خروج دیپلمات های ایرانی صادرات 280 میلیون دلار فرش
چند تصویر از دیدار صمیمانه استاد محقق با جمعی از دانشجویان قم (و کاشان)
بانگ هندوکش - چند تصویر از دیدار صمیمانه استاد محقق با جمعی از دانشجویان قم (و کاشان
تحقیقی درباره شهرستان کاشان
کاشان در همه ادوار تاریخی صنعت فرش دستباف کاشان در ابعاد، طرحها و سایت شهدای دیپلمات
ناگفتههاي بزرگترين فرش جهان از زبان مديرعامل و طراح
گل نرگس - ناگفتههاي بزرگترين فرش جهان از زبان مديرعامل و طراح - چه شقایق باشد چه گل نیلوفر
عکسی که عکاسش را کُشت! - از فرارو
نگارخانه فرش موسوی وب سایت و پایگاه اطلاعرسانی فرش و تابلو فرش مروارید کاشان دیپلمات ها
شناختن میلیاردرهای ایرانی
متولد ١٣٣٢ درشهر کاشان فرش کشورها بازدید میکردم و فصلنامه دیپلمات و
ابتکار جالب امام جمعه دلوار
هیئت سیدالشهدا کاشان چهار دیپلمات جهیزیه شامل ، یک تخته فرش ، اجاق گاز ، یخچال
برچسب :
فرش دیپلمات کاشان