آیا رزمندگان ایثارگرند؟!

 

mojtahed.jpgس - آيا رزمندگان ايثارگرند و مشمول بند ب ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه  هستند ؟

ج - قطعا رزمندگانی که شش ماه متوالی یا  نه ماه متناوب سابقه  حضور در جبهه را دارند ایثارگر محسوب می شوند و  در اغلب قوانین فعلی با عنایت به اینکه  به صورت عام از ایثارگران نام برده  شده ، می توان پذیرفت که رزمندگان نیز مشمول آن هستند ، ولی هیچ دستگاهی حاضر نیست این موضوع را پیگیری کند چون رزمندگان فاقد نهاد یا دستگاهی هستند که متولی امور آنان باشد . البته در بند ی ماده 44 قاون برنامه پنجم توسعه تاکید شده که سند راهبردی خدمات رسانی به رزمندگان به تصویب هیات وزیران برسد. به هر حال مجلس باید تکلیف خود را در وضع چنین قوانینی که عنوان ایثارگران به صورت مطلق و عام در آن ذکر می شود مشخص کند و ابهامات قانونی در این زمینه را بر طرف نماید. اگر رزمندگان نهاد مسئول داشتند یقینا این ابهامات در قالب استعلام از دستگاههای ذیصلاح یا استفساریه از مجلس مطرح می شد.

 

س - در سازمانهای دارای نظام خاص اداری مانند صدا وسیما/بانکهای دولتی/هواپیمایی قوانین مربوط به جانبازان کامل اجرا نمیشود آیا این اقدام قانونی است ؟

ج - اگر به ماده 3 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان مصوب 31/3/74 مراجعه نمایید تمام دستگاههایی که برشمردید مشمول قانون می باشند و موظفند نسبت به اجرای تسهیلات موجد حق جانبازان اقدام نمایند. اصولا دستگاههای اجرایی تحت پوشش یکی از نظامهای زیر می باشند : 1- مقررات کشوری 2- مقررات لشکری 3- مقررات قانون کار 4- مقررات خاص

با عنایت به اینکه قوانین مربوط به ایثارگران علی الخصوص جانبازان به صورت خاص تصویب می شود و اغلب این دستگاهها که  در حوزه شمول قانون از آنان نام برده می شود ،وظیفه دارند قوانین جانبازان را کامل اجرا نمایند.. علاوه بر آن در بند ج  ماده 1 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان ، موضوع اهداف قانون ،مقنن تکلیف کرده است که مقررات اداری و استخدامی کشور با شرایط خاص جسمی جانبازان منطبق و هماهنگ شود . لذا دستگاههای اجرایی ، مشمول هر کدام از مقررات چهارگانه فوق باشند وظیفه دارند مقررات خود را با وضعیت جانبازان هماهنگ نمایند. ضمنا کمیسیون ماده 16 رسیدگی به شکایات جانبازان وظیفه دارد به شکایات جانبازان از عدم اجرای صحیح این قوانین رسیدگی کند.  اجرای قوانین ایثارگران فقط در شرکتها و سازمانهای خصوصی که مالکیت آن متعلق به افراد باشد و قانون بر آن تصریح نداشته باشد  فاقد ضمانت اجرایی است .

 

 

س - سنوات ارفاقی جانبازان برای بازنشستگی چقدر است؟

ج - برابر قانون نحوه بازنشستگی جانبازان مصوب 1/9/67 مجلس شورای اسلامی ، جانبازان 20 تا 40 درصد ، حداقل سه سال وحداکثر شش سال و جانبازان بین 40 درصد تا مرز ازکارافتادگی ، حداقل شش سال و حداکثر ده سال از سنوات ارفاقی بهرمند خواهند بود .

 

س - اگر حقوق حالت اشتغال جانباز ی قطع شد جهت شکایت به دیوان عدالت اداری چه مدارکی را باید ارائه کند ؟

ج - قطع حقوق حالت اشتغال فقط در یک صورت قانونی خواهد بود که فرد دوحقوق حالت اشتغال همزمان دریافت نماید . دقت شود دریافت دوحقوق با دو منشاء استخدامی و ایثارگری منع قانونی ندارد . اقدامی که بنیاد در طی این مدت در خصوص قطع حقوق ها غیراز موردی که ذکر آن رفت انجام می دهد  اقدامی مغایر قانون و خلاف محسوب می شود . البته قبل از ورود دیوان عدالت اداری به این موضوع ، کمیسیون ماده 16 رسیدگی به شکایات جانبازان باید با احساس مسئولیت به مسئله ورود پیدا کند و رای صادر کند . متاسفانه فعلا نمی توان از کمیسیون انتظار داشت در این باره قانونی رفتار کند . درباره دیوان چون موضوع یک مقاله مفصل می طلبد بزودی آن را در قالب یک مقاله جامع خواهیم آورد.

س – فرزندم جانباز 26 درصد بود که  درسال 68 فوت نمود. من تحت تکفل ایشان بودم بنیاد جانبازان حقوق ماهیانه فرزندم که مجرد بود را  بنام من کرد در سال 74 حالت اشتغال شدم وحقوق حالت اشتغال گرفتم نه مغازه دارم نه زمین کشاورزی گرفتم نه تحت تکفل کسی هستم مسول کارگزینی بنیاد شهید مرکز اعلام نمود از شهریور ماه حقوق امثال من کسر می شود. فرزند متوفایم پسر بزرگ خانواده بود به دادگستری مراجعه نمودم وفرمودند مدت سه ماه طول می کشد که حکم تحت تکفلی شما را تایید کنیم من 70 سال سن دارم آیا درست است با داشتن 5 دختر در خانه ، بنیاد شهید حقوقم را  قطع کند ؟

ج - شما مشمول تبصره یک قانون حالت اشتغال شناخته شدید که بنیاد حقوق شما را برقرار کرده است . برابر تبصره 5 قانون حالت اشتغال ، برقراری حقوق برای افراد موضوع تبصره یک این قانون مستلزم تشخیص بنیاد شهید انقلاب اسلامی است .شما دارای شرایط برقراری حقوق بوده اید و این حقوق جزو حقوق مکتسبه شما شده است  و قطع آن بدون استناد قانونی ( که چنین استنادی وجود ندارد) امری خلاف قانون می باشد .  تمسک به این مطلب که شما باید از طریق مراجع قانونی کفالت خود را ثابت کنید متعلق به این مرحله نیست . اگر قبل از برقراری حقوق ، چنین شرطی برای شما قائل می شدند مسئله ای قابل تامل بود ولی فعلا چنین حقی ندارند . علی الخصوص که تشخیص کفالت در قانون نیروهای مسلح با کمیسیونی است که قانونا در مقررات آن نیروها پیش بینی شده و اگر فرزند شما در ماموریت نیروهای مسلح به عنوان بسیجی جانباز شده  و در حال حاضر فوت کرده است آن کمیسون باید تصمیم می گرفت که الان ضرورتی بر این امر نیست . ضمنا  در تبصره ماده 19 دستورالعمل نحوه اجرای قانون حالت اشتغال مصوب فرماندهی معظم کل قوا بر این امر تاکید شده است .  چنانچه فرزند شما در ماموریت نیروهای مسلح جانباز نشده باشد (مثلا در بمباران جانباز شده باشد ) برابر تبصره 2 بند ج ماده 16 آیین نامه اجرایی قانون حالت اشتغال مصوب 2/7/73 هیات وزیران تشخیص مصادیق افراد تحت تکفل پس از طی تشریفات قانونی با دستگاه پرداخت کننده حقوق می باشد. قطعا بنیاد شهید این تشخیص را داده  که نسبت به برقراری حقوق اقدام کرده است  .به هر حال اقداماتی از این دست و تهدید خانواده ها نسبت به کاهش یاقطع حقوق اقدامی در شان بنیاد نیست که هز از چند گاهی از زبان ایثارگران تحت پوشش مطرح می شود .


مطالب مشابه :


اعطای امتیازات ویژه کارت ایثار به سربازان وظیفه دوران دفاع مقدس

از همه چیز و همه اطلاع رسانی بوده و باتوجه به سوالات زیاد کاربران امکان پاسخ دهی برای




آیا رزمندگان ایثارگرند؟!

از همه چیز و به صورت عام از ایثارگران نام برده شده ، می برای بازنشستگی




درصدهای بی‌ مبنای جانبازی

بانک اطلاعات و احوال ایثارگران «همه چیز برای فرزندان ولی بعد زدند همه چیز را از بین




همه چیز برای آغاز فصل مهربانی مهیا است

مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 شهرستان ری: همه چیز برای آغاز فصل مهربانی مهیا است. مدیر آموزش و




اعتراف سنگین یک نماینده مجلس در باره ایثارگران ...

ایثارگران برای حل مسائل ایثارگران تا شما همه چیز را به ایثارگران




آخرین وضعیت طرحی که سالها خاک می خورد

دورخیز مجلس برای تصویب طرح خدمات جامع به ایثارگران. برهاند اما همه چیز به آسانی پیش




همه چیز درباره "گنبد آهنین" اسرائیل +تصاویر

همه چیز درباره سیستم دفاع ضد موشکی برای رژیم صهیونیستی و نرم افزار امور ایثارگران




ما اعتقاد داریم که اگر دولت بیاید فقط نیمی از قوانینی که تصویب شده است را اجرایی و عملیاتی کند مشکلا

سنگین یک نماینده مجلس؛ شاید کمتر از 20 یا 30 درصد از قوانین حمایتی ایثارگران برای اجرای




برچسب :