پیشنهادات یک معلم در آنکارا
به نام خداوند جان وخرد
برداشت یک معلم ، پیشنهادات، و قدم هایی که می توان برداشت )) ((
با سلام وادب واحترام :
در مدت این 9 ماهی که در آنکارا بودم وارتباطی که با اقشار مختلف مردم ترکیه داشتم اعم از معلمان ودانش آموزان دانشگاهی واستاد وفروشنده وراننده و... این را به خوبی حس کردم که آنان به ایران ومردم ایران بسیار علاقمندند واین پیوستگی به بسیاری از مشترکات هر دو ملت برمی گردد وهم چنین به مشترکات دینی ما واسلام عزیز و فرهنگ وتاریخ غنی وهفت هزار ساله ی ما. اما برخی از آنان اطلاعات کمی در مورد ایران داشتند و از اتفاقات اخیر ایران و پیشرفت های صورت گرفته اطلاع چندانی نداشتندوبرخی احساس بیگانگی وفاصله می کردندیا از طریق رسانه هایشان، کم اطلاع رسانی شده ویا ما از کانال های تبلیغی ،خوب استفاده نکردیم .همه ی ما می دانیم که تبلیغات امروزه حرف اول را درگردشگری واقتصاد وسیاست وهنر وفرهنگ می زند اما چگونه این گام بزرگ را برداریم باید تخصصی وجزیی وارد شد تا موفق شد وضمنا این را حس کردم که در این دنیای شلوغ وپر هیاهو که هر کشوری از فرصت ها استفاده می کند وفرهنگ و محصولاتش را در کشور دیگری رواج دهد وهم در آمد مادی و هم در آمد معنوی برای خودشان کسب کنند ، چرا که ما نخواهیم، ما که هم باید انقلابمان وهم فرهنگ وادبیات غنی که داریم باید به دنیا صادر شود ودر ذهن ومغز وقلب مردم نفوذ کند وتبدیل به یک باور شود واین باور ریشه بدواند و همکاری های فرهنگی وآموزشی وهنری ما بیش از پیش گسترش یابد البته کارهایی را بزرگان وعزیزان ما انجام داده اند و می دهند اما اینجانب به عنوان یک ایرانی و معلم احساس کردم باید همه ی ما در هرکجا که هستیم باید بیش از وظایف خودمان عمل کنیم تا بتوانیم آنچه کشور ما لایق آن است به آنجا برسد وامروزه که رسانه های به ظاهر قدرتمند در اختیار کشورهای غربی است ورسانه ی ما را تحریم می کنند بر ما واجب است که با تفکر وخلاقیت خودمان راههای جدید واثر گذاری را بیابیم واز آن کانال وارد شده نقشه ی شوم بد خواهان نظام را باطل سازیم و برای این کار لازم است همه هم فکری واحساس مسئولیت کنیم ودر راه اعتلاوسرافرازی پرچم عزیز کشورمان از هیچ کوششی دریغ نورزیم . لذانکاتی را جمع بندی نمودم وخدمت شما ارائه می نمایم امید وارم مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد .
1 . عدم شناخت مردم ترکیه از بافت فرهنگی وقومی ونژادی مردم ایران وزبان ولهجه ها واژه های مشترک وتاریخ تمدن ایران اسلامی واشتراکات موجود که به دلیل نفوذ سایر رسانه های متنوع وکمبود فضا وزمان مردم در عصر حاضر. و بنابر این کشورمان باید با استفاده از تفکر وخلاقیت افراد خبره این اشتهای ایران شناسی وایران گردی را در ترک ها افزایش داده و زمینه های سایر همکاری وراههای ناشناخته را بیابند .
2 . نبودآگاهی و اطلاعات کافی مردم ترکیه حتی معلمان آنان از آثار تاریخی وباستانی نقاط مختلف ایران زمین وجذابیت های تاریخی وطبیعی
3 . نبود کانال تلویزیونی خاصی یا سی دی ویا کتابی که در دسترس همگان باشد چون ایران را آنچنان که شایسته است نمی شناسند
4 . سانسور شدید ایران شناسی از سوی برخی عوامل خاص یا ناشناخته به صورت عمدی یا غیر عمد
5 . نگاه محدود وبسته وبن بست برخی از افراد نسبت به ایران که از عدم شناخت آنان از انقلاب اسلامی وجمهوری اسلامی ناشی می شود . وتلاش فرهنگی را در این زمینه را می طلبد .
6 . از آنجا که معلمان قشر اثر گذار هر جامعه ای می باشند عدم آگاهی برخی از معلمان نسبت به فشارهای وارده از سوی قدرت های استعمارگر وعدم اطلاع آنان از جزییات فشار وتحریم وشهدای هسته ای وسرمایه گذاری پنهانی برخی ها در حوزه هایی مانند : عدم اطمینان به ایرانی ها یا ایران هراسی ونشان دادن چهره ی ایرانی به عنوان خشونت طلب یا احیانا موارد ی از این قبیل
7 . عدم آگاهی آنان از پیشرفت های ایران در حوزه های علم و فن آوری وتکنولوژی ونانو وانرژی هسته ای و تولید و... وسانسور خبری
8 . مردم ترکیه نسبت به تاریخ وفرهنگ ایران علاقمند هستند اما ای کاش ما از طریق رسانه یا تبادلات فرهنگی وتبلیغات زودتر وارد عمل شویم والبته اینکه چگونه وارد عمل شویم وتاثیر مثبت خودمان را بگذاریم بسیار مهم است ونیاز به تشکیل کارگروه تخصصی ویافتن راهکارهای جالب متناسب با روحیات مردم اینجا یا هر منطقه ای از ترکیه باشد . واگر دیر بجنبیم ممکن است فردا دیر شود ونگاه ورفتار آنها بر اثر تزریق برنامه های غلط که بیشتر از طرف مغرضان ودشمنان ما صورت می گیرد وبسیار زیرکانه عمل می کنند روی نگرش مردم ترکیه خدای نکرده تاثیر منفی بگذارد .
9. برخی افراد ومعلمان سوال های متفاوت ومتنوع از کشور ما می کنند: که لازم است این مباحث در یک چارچوب قانونی به همکاری فرهنگی در دانشگاهها یا مراکز مطالعاتی وعلمی بین دو کشور برگزار شود .
10 . بیشترین افراد هم و به خصوص قشر آگاه جامعه از ایستادگی مردم ایران در مقابل زور گویی آمریکا وبه خصوص اسرائیل
از ایران ومردمش تجلیل کرده اند و ازآمریکا و رژیم صهیونیستی بیزارند ونفرت دارند.
11 . آنها از ایران ومردمش به عنوان برادران دینی خودشان یاد می کنند وما را دوست در کنار خود می دانند اما من که بچه ی مرزی ایرانم از بچگی مردم ایران وترک در سختی ها ودر کنار هم بودند ودر زلزله وسیل به کمک هم می شتافتند .از جمله در زلزله ی شهر وان ما که به کمک اینها شتافتیم وبسیار مورد توجه قرار گرفت . وحتی دانش آموزان آنها دیداری با دانش آموزان ما (ایران )داشتند ویک همبستگی خوبی ایجاد شد وهدایای ما با نامه ای که به زبان خودشان نوشته شده بود با هدایایی تقدیم آنها شد. اما نگرانی های خودمان را نیز باید مطرح کنیم تا ریشه های پیوند برادری ما روز به روز مستحکم تر شده وگسسته نشود
12 . ما معلم هستیم و به عنوان سفیر ان فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی در این کشور همسایه باید عصاره ی فرهنگ واخلاق واعتقادات پاک خودمان را به نمایش بگذاریم واز هر فرصتی برای سر بلندی کشور عزیزمان بکوشیم وبی تفاوت نباشیم واین ماموریت یک فرصت وغنیمت است و داشتن ملاقات های سیستمی ورسمی وهمایش وجلسات با معلمان واندیشمندان می تواند در شناخت وارتباط دو سویه بسیار مفید باشد مردم ترکیه عاشق ارتباطند وزود گرم می شوند وبنابر این ما نیز در اولین گام باید با آنها گرم شویم وبه صورت فردی یا گروهی می توانیم در تعامل با یکدیگر بکوشیم.
13 . معلمان بیشتر خواهان ارتقای روابط فرهنگی وعلمی بودند واز فیلم های ایرانی تعریف می کردند که به نظرم بهتر است به هرکدام از ما معلمان یا هر فرد تاثیر گذار وعلاقمند در این راه ، بسته های فرهنگی وهنری یا آموزشی در همه ی زمینه ها : از معرفی آثار تاریخی وجاذبه های طبیعی وحیات وحش ومحیط زیست وپیشرفت های همه جانبه –و... ارائه شود ودر برخی از مراسمات خودمان با دعوت از برخی از آنان وشخصیت های فرهنگی این بسته ها تقدیم شود .
14. به نظر می رسد کشور ما از نظر فرهنگی وشناساندن باورها وسنت ها وخرده فرهنگ ها ی مردم ایران باید بیش از این وفراتر از این عمل کند وتنها به چاپ کتابچه یا بروشور ننماید موردی که بیش از همه لازم وضروری به نظر می رسد توجه به اشتراکات دینی وفرهنگی ونزدیک شدن به هم دیگر از طریق برگزاری نمایشگاهها واقدامات کاربردی از جمله موارد مشروح ذیل می باشد که اقدام فوری این امر را می طلبد چرا که برخی از فرصت طلبان ویا بدخواهان بدشان نمی آید که از این خلا فرهنگی سو استفاده کرده واین فاصله را با طرح وبرنامه های کینه ورزانه ی خودشان بیشتر کرده وما نباید این فرصت را به این عوامل شناخته یا ناشناخته بدهیم واما اقدامات فوری وکاربردی ما در عرصه ی فرهنگی واجتماعی ویا.... عبارتند از :
- برگزاری همایش های کاربردی با الویت قرار دادن مباحث مهم وطوری که پاسخگوی سوالات اقشار مختلف مردم باشدازجمله : همایش زن وحجاب – زن ومفهوم آزادی – دین ودینداری وکاربرد دین در زندگی روز مره – اسلام در قرن 21- وحدت امت اسلامی – راههای نزدیک شدن بیشتر مردم ایران وترکیه – ثبات دینی و اخلاقی وپایداری فرهنگ های بومی در عصر فن آوری اطلاعات ومقابله یا دفاع در برابر استکبار واستعمار ونفوذ فرهنگ های سست وبی پایه ی غرب -
- همایش کاربردی با حضور معلمان ایران وآنکارا در حوزه های : تربیت – کتاب های درسی- تبادل تجربیات علمی وفرهنگی – برگزاری جلسات پرسش وپاسخ – روش های تدریس – بررسی اهداف کوتاه مدت ومیان مدت وبلند مدت آموزش وپروش – تربیت انسان در قرن 21-
- برگزاری نمایشگاه صنایع دستی – غذاهای محلی – بازی های سنتی ومحلی – آواز وموسیقی های سنتی وایرانی – برگزاری نمایش فیلم های اثر گذار ایرانی در سینماها ی ترکیه وپخش سی دی این فیلم ها در مکان های فرهنگی -
- حمایت از مترجمانی که کتاب های مربوط به دفاع مقدس یا انقلاب اسلامی ونقشه های شوم استکبار را از زبان فارسی به ترکی استانبولی ترجمه می کنند ودر جهت آشنایی بیشتر مردم ترکیه ودانش آموزان ودانشجویان با ایران در طول این 33 سال قدم بر می دارند .وپخش بیشتر این کتاب ها در کتابفروشی ها وکتابخانه هاومراکز فرهنگی ترکیه وبالعکس .
- داشتن روابط سیاستگذاران و مولفان کتاب های درسی آموز ش وپرورش ایران بامولفان وسیاستگذاران آموزش وپرورش ترکیه وتلاش برای گنجاندن عناوین درسی در حوزه ایران شناسی با عنوان ((جمهوری اسلامی ایران )) یعنی همانطوری که دانش آموزان ما در پنجم وششم ابتدایی از نظر جغرافیای طبیعی و اقتصادی وسیاسی واجتماعی کشور دوست وهمسایه مان ترکیه مطالعه می کنند در کشور ترکیه هم این نمونه درس هایی در رابطه با ایران اسلامی ومردمش وجنگ هشت ساله وفشار وتحریم وایستادگی تحسین بر انگیز مردم ایران هم در کتاب های درسی دانش آموزان گنجانده شود .
- برگزاری نمایشگاهی با عنوان ((ایستادگی وایمان مردم )) در هردو کشور برگزار شود ودر آن فیلم وعکس ومحصولات فرهنگی وهنری در این زمینه مبادله شود
- سفر نه تنها دانشجویان بلکه دانش آموزان ترکیه وایران به کشور های همدیگر وتبلیغ هرچه بیشتر داشته هایمان در کلیه ی عرصه ها ی علمی – فرهنگی – سیاسی – اجتماعی – ورزشی وهنری وپیشرفت های اخیرمان .
15- تشکیل یک کارگروه ویژه در سفارت ایران به صورت ماهانه طوری که اعضای آن متشکل از افراد مختلف با دید گاههایا تجارب متفاوت کاری داشته باشند و آزاد کردن این پتانسیل که قطعا اثرات سودمندی برای کشور عزیزمان خواهد داشت.
16. حضور افراد متخصص در زمینه ی مسایل دینی واسلامی ومذاهب وتشکیل مناظرات وجلسات پاسخگویی به برخی شک وشبهات وقدرت بخشین به امر تقریب مذاهب که از طرف رهبر معظم حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی مطرح شده ونمایندگانی نیز در این فرایند وجود دارند.
17. تهیه ی فرم نظر خواهی از طرف کارشناسان خبره در مسایل فرهنگی وسیاسی واجتماعی در مورد شناخت بیشتر مردم ترکیه وجاهایی که نیاز به کار بیشتر از طرف ما دارد والویت قرار دادن این کمبودها وکارهای نکرده که به نظر اینجانب قبل از برگزاری همایش شاعران ایران وترک در دانشگاه باید اول دلها وافکار را به هم نزدیکتر کرد وبه کلیه ی مردم با هر قشر وشغلی برنامه باید داشته باشیم نه اینکه در کار وباور آنها دخالت کرد خیر بلکه هدفم این است که در این دنیای شلوغ وپرهیاهو باید این نسل جدید ترکیه وایران را به هم نزدیک کنیم وهرچه این نزدیکی معقول تر واساسی تر باشد توطئه ی بیگانگان نقش بر آب خواهد شد وثبات ودوستی وامنیت سال ها پایدار وبادوام خواهد بود .واین محبت وعلائق باید به هم تزریق شود .
18. در روز های ملی سعی کنیم از شخصیت های علمی وسیاسی وهنری وفرهنگی که با ما تناسب داشته باشد دعوت به عمل آوریم واثر تبلیغی آن را بیشتر کنیم وبه خارج از چارچوب وفراتر عمل کنیم مثلا در روز 22 بهمن یک تعداد دانش آموز ان ابتدایی را با لباس و فرم مخصوص به یکی از میادین یا خیابان ببریم وهرکدام یک نامه به زبان ترکی وفارسی وانگلیسی در مورد انقلاب اسلامی ایران به همراه یک شاخه گل به رهگذران وعلاقمندان هدیه شود .
19. یک تعداد لوح تقدیر به زبان ترکی تهیه شود ودر ایران با هنر ایرانی قاب شود وبر روی یک اثر تاریخی یا مذهبی نوشته شود وبه همراه یک خاتم کاری یا اثر دستی هنر مندان کشورمان به آن مرکز مورد بازدید داده شود ودر آنجا نصب شود که خودش می تواتد اثر گذار باشد .
20. نمونه ای از کارها وپیشرفت های مربوط به انرژی هسته ای – نانو – سد سازی – طرح های بزرگ عمرانی – کارخانجات تولید محصولات مصرفی ومادر – تحقیقات علمی ودانشگاهی – وپیشرفت روستاها – حضور حماسی مردم در صحنه های مختلف –و... تهیه وچاپ شود یا فیلمی تهیه شود ودر در سطح گسترده در اختیار کلیه ی مراکز دولتی یا خصوصی قرار داده شود . طوری که مردم علاقمند با تماشای آن پی به توانایی های مردم ایران ببرند وایران را یک کشور پیشرو در سطح خاورمیانه بدانند وبر تبلیغات منفی برخی رسانه های مغرض وفرصت طلب غلبه کنند .
21 . شروع اقداماتی در خود مدرسه ودانشگاههای ترکیه (دانش آموزان ودانشجویان ایرانی مهاجر ) و تبادل نظرات ودیدگاهها وتقویت باورها وهدف گذاری فرهنگی وهضم نشدن در فرهنگ دیگران والبته آموختن وبررسی مقایسه ای والویت قرار داردن اصل فرهنگ واعتقادات ملی خودمان ( طوری که در برخورد با برخی از دانش آموختگان مهاجر ایرانی در اینجا انگار تناقضی در باور یا هدف از تحصیل و... دارند که البته خانواده های آنان هم در این تناقض ودو گانگی شخصیت نقش دارند وما برای اینکه این امر فراگیر نشود باید اقداماتی را انجام دهیم که برگزاری جلسات کارگاهی و بیان دیدگاهها وپاسخگویی افراد مجرب الزامی است .
22 . تحصیل در خارج از کشور خوب است وتجربه مفیدی است اما نه اینکه ما همین طوری در آمد مردم کشورمان را به اینجا واریز کنیم بلکه با تسهیل در پذیرش دانشجو در ایران وتوجه بیشتر به فرایند تحصیل نه نتیجه ، دانشجوی ایرانی می تواند برداشت های علمی وعملی اش در ایران بیشتر از ترکیه یا سایر کشورها باشد
23. ما با فراهم آوردن امکاناتی دانشجوی سایر کشورها را به داخل ایران بکشانیم نه این که با این وضع اقتصادی خانواده ها نگاهشان به کشورهای دیگر باشد .البته اشکال ندارد به شرطی که این تعامل دو طرفه باشد.
24 . حوزه ی نظام وظیفه ی ما می تواند با تدابیری روند این مهاجرت بی رویه را کند کند وبحث سربازی را به نوعی برای دانشجویان داخل کشور جذاب کند یا شرایطش را تغییر دهد جوان ما به خاطر فرار از سربازی یا عقب انداختن آن باروبنه ی سفر به خارج را نبندد.
25 . پایین آوردن هزینه ی تحصیل – کاربردی ساختن فرایند تحصیل – خارج کردن دانشگاهها از بحث های ثابت تئوریک وحافظه ای – وتوجه به افراد کم در آمد وفرزندان مستعد – می تواند دانشگاههای داخل کشور ما را برای جذب بشتر وعدم خروج سرمایه ی انسانی ومادی فعال سلزد
26 . اجازه دادن به معلمان برای تحصیل یا ارتباط تجربی وگسترده با سیستم ای آموزشی وسیاسگذاران نظام آموزشی خارج از کشور و داشتن برنامه ی مدون برای ارتباط دو سویه وتفاهم همکاری در این زمینه وتبادل تجربیات موفق وتزریق آن در بدنه سیستم
27 . تفاهم نامه برای استفاده ی معلمان ودانشجویان به صورت رایگان از کلیه ی مراکز فرهنگی – تاریخی – آموزشی موزه ها پارک ها وسایر فضاهای علمی و...
28 . صدور کارت یکسان برای همه ی کارکنان سفارت ومدرسه وخدمات رسانی یکسان برای همه ( در کارت هویت وشناسایی معلمان هم نیروهای سفارتی نوشته شود تا در موقع سفر ودر گمرک یا ورودی های فرهنگی وهنری ارزش واحترام ترک ها برای ما معلمان ایرانی را بشتر کند.
29 . چاپ وانتشار یک بروشور ی که می تواند به یک مسافر ایرانی در ترکیه داده شود وحتی به نیروهای رسمی که در آن کلیه ی راهنمای زندگی از پزشک وآدرس وتحصیل - خرید - اجاره – موارد حقوقی وقانونی – حتی قانون اساسی کشور های خارجی و... در آن قید شود و آگاهی وتجارب منقل شود نه اینکه فرد خودش با درگیر شدن در زندگی روز مره به آن برسد حتی دادن این بروشور ها به معلمانی که می خواهند تازه بیایند می تواند مفید باشد تا سردر گمی دیگر نباشد .
30 . تلاش برای ساختن مسکن برای افردی که مامور می آیند ومجبورند مسکن اجاره کنند واین اجاره مسکن به جیب کشور خودمان برود نه اینها که برخی ها متاسفانه سو استفاده هم می کنند .
با احترام وآرزوی عاقبت به خیری
تقدیم به کلیه ی دلسوزان وتلاشگران ایران اسلامی عزیز
بهروز آیرملوی آموزگار مدرسه 22 بهمن آنکارا
مطالب مشابه :
تجربیات من
معلم ابتدایی - تجربیات معلم ابتدایی و توصیفی شدن پایه سوم امسال کار ما معلم ها را
آموزش جمع و تفریق فرایندی+ریاضی+دوم+سوم
آموزش جمع و تفریق فرایندی+ریاضی+دوم+سوم تجربیات یک معلم. آموزش جمع پایه دوم ابتدایی
روزهای معلمی من... من و کلاس سوم...
معلم ابتدایی - روزهای معلمی من من و کلاس سوم - فعاليت هاي كلاس ششم ابتدایی - معلم
تجربیات آموزشی همکاران
معلمان پایه ی سوم ابتدایی . دبستان شهیدمفتح . تجربیات آموزشی همکاران .
نمونه سوال سوم ابتدایی
نمونه سوال سوم ابتدایی غریب آشنا معلم - نمونه سوال سوم و تجـــــربیات گرانقدر
راهکارهایی برای غلبه بر مشکلات آموزش ریاضی
معلم سوم چهارم ابتدایی اگر معلم برای خود طرح که با استفاده از تجربیات گذشته در
پیشنهادات یک معلم در آنکارا
ابتدایی در هزاره ی سوم پیشنهادات یک معلم در آنکارا کتاب های درسی- تبادل تجربیات علمی
کتابهای راهنمای تدریس مقطع ابتدایی
و تجـــــربیات دوم و سوم ابتدایی ی سوم ابتدایی. راهنمای معلم
برچسب :
تجربیات معلم سوم ابتدایی