تزئین حیاط و باغچه تزئینات منزل و ساختمان
تزئین حیاط و باغچه تزئینات منزل و ساختمان .. وبلاگ تزئین و دکوراسیون
به سایت های زیر مراجعه نمایید تابهترین را برای دکوراسیون و تزیینات انتخاب کنید
www.takcarpet.blogfa.com www.takcarpet.ir
بهترین برای دکوراسیون داخلی و تزیینات خانه شما در سایت های بالا
با بوجود آمدن شهرها و اسكان بشر در آنها، مقولاتی به نام باغ آرایی و یا باغچه آرایی، شكل گرفتند. از این رو كه انسان به طور كاملا ذاتی ارتباطی تنگاتنگ با طبیعت دارد و اگر این ارتباط فدای هر چیزی از جمله تمدن، شهرنشینی و زندگی در فضاهایی ساخته شده از سیمان و بتن و آجر شود، بطور یقین كمبود آن در تمام مسائل زندگی مشهود خواهد بود و از همین روست كه انسان، ارتباط با طبیعت را در طول تاریخ، از طرق مختلف، بخصوص با ایجاد باغها كه نوعی دعوت طبیعت به فضای زیست انسانیست، حفظ كردهاست.باغهای ایرانی یا خیال بهشت
در كشور ما سابقه ایجاد باغها، به ظهور اولین تمدنها بر می گردد و در تاریخ شواهد و قرائنی موجود است از باغهای دوران تمدن مادها و هخامنشیان. از آن جمله می توان به باغهای تخت جمشید و باغهای پاسارگاد كه بصورت چهارباغ طراحی شده بودند، اشاره كرد و توجه داشت كه برای انسانها و انسان ایرانی بطور خاص (به خاطراقلیم ویژه یعنی پوشانده شدن دو سوم ایران با مناطق گرم خشك) مسئله ایجاد فضای سبز به عنوان یك اتوپیا، جدی تر نمود پیدا می كند. این اتوپیا در ذهن انسان ایرانی به شكل تصویر شیرینی از بهشت نقش می بندد، بدین معنا كه باغ تصویر خیالی است از بهشت.
در ایران بعد از اسلام، نیز اشارت تعالیم قرآنی به بهشت و تصاویری كه در آیات قرآن از بهشت ارائه شده:مانند نهرهای جاری، سایه درختان و... سبب شد، توجه به باغهای ایرانی و شكل گیری هر چه بهتر آنها فزونی پیدا كند و باغها و باغچههای ایرانی بر مبنای این تصاویر ارائه شده، طراحی شده و شكل بگیرند و البته در طراحی باغها یا باغچهها زیبایی و سودمندی به صورت توامان مورد توجه بوده است.
باغهای بزرگ و خاص معمولا در اطراف خانههای حاكمین و یا مكانهای مذهبی شكل می گرفتند و این مسئله به زحمات بسیاری كه ساختن چنین باغهایی دارند، بر می گردد. رساندن آب به مكانهای خشك و نگه داری باغ در سرزمینهای كویری مسائلی بودند كه زحمت و هزینه بسیار نیاز داشتند كه از توان مردم عادی خارج بود. بنابراین این باغها در مكانهایی شكل می گرفتند كه صاحبانشان دارای نفوذ و قدرت كافی بودند. اما باغچهها به عنوان نمادهایی از نیاز انسان به طبیعت در تمامی مكانها وجود داشتند. از فقیرترین مردم تا غنی ترین مردم یك نمونه كوچك از آن باغهای بزرگ را در خانه خودبا نام باغچه، ایجاد می كردند.
باغهای ایرانی یا خیال طبیعت
در زمان قاجار و حتی در اوایل حكومت پهلوی هم هنوز باغها به همان شیوه سنتی وجود داشتند و بطور تقریبی از اواخر دوره پهلوی ارتباط انسان ایرانی با طبیعت از بین رفت.
فرا رسیدن دوران شهر نشینی و زندگی در فضاهای محدود آپارتمانی، باعث شد كه دیگر ما ایرانیها مانند بسیاری دیگر از مردم دنیا، حیاط را به عنوان یك فضای خصوصی و زیبا در دل خانههایمان نداشته باشیم. این موضوع بطور ناگهانی ارتباط انسان با طبیعت به معنی ارتباط نزدیك و هرروزه را قطع كرد و او را مجبورساخت ارتباط با طبیعت را به عنوان یكی از ملزومات انسانی در زمره برنامههای زندگی اش قرار دهد و بودن در طبیعت را به شكل یك كار یا امر برنامه ریزی شده به انجام برساند، به این ترتیب كه آخرهفتهها و یا در اوقات فراغت، از شهر خارج شده و به دل طبیعت پناه ببرد.
در شهرستانها هنوز انسانها با طبیعت كمابیش در ارتباطند و نه تنها هنوز معنای حیاط، حوض، درخت و باغچهها بطور كامل از بین نرفته اند، بلكه در زندگی افراد تاثیر به سزایی نیز دارند. اما در شهرهای بزرگ با وجود بزرگراهها و خیابانها و آپارتمانها دیگر نمی توان نشانی از طبیعت را در زندگی انسانها و به عنوان بخشی از فضای زیست آنها دید؛ در چنین دنیایی تنها راه كمك به انسان دور افتاده از طبیعت و حل معضلات ناشی از نبود سرسبزی طبیعت در روند زندگی او، ایجاد بخشی از طبیعت در فضای كار و زندگی روزمره اوست.
در كلان شهرها، پاركها را به عنوان طبیعت و فضای سبز عمومی وجود دارند اما نفس رفتن به پارك هم نوعی كار و برنامه محسوب می شود كه باید زمان ویژه ای را برایش مد نظر قرار داد و لاجرم وجود پاركها در شهرها، نمی تواند به معنای ارتباط بی واسطه با طبیعت، چنانكه لازم است، باشد.
باغهای موزه ای یا فضای سبز امروزی
آنچه از باغهای ایرانی باقی مانده اگر چه امروز به لحاظ زیست محیطی و بخصوص تاریخی بسیار ارزشمندند، اما تردید نیست كه دیگر كاربری یك باغ را ندارند. به عنوان مثال باغ شازده ماهان یا باغ فین كاشان ارزشمند و مفید هستند اما در عمل كاركردهای موزه ای دارند. مردم برای تماشای آنها می روند و ممكن است لذت هم ببرند اماارتباط با طبیعت به معنی تماشای یك باغ به عنوان موزه نیست، بلكه به معنی نشستن در سایه درخت و كتاب خواندن است، شنیدن مداوم صدای آب و در معنایی كلی زندگی كردن با طبیعت است.
امروز باید به این فكربود كه چه چیزی در شرایط زندگی امروزر می تواند كاركرد معادل باغ را داشته باشد. طراحی باغهای قدیمی بر اساس سلیقه و فرهنگ مردم همان زمان صورت می گرفته و قطعا با شرایط حال حاضر همخوانی ندارد. اگر یك روز جمعه را در باغ فین كاشان سر كنیم شلوغی و سرو صدای بیش از حد آن آزار دهنده می شود. هنگامی كه صد نفر همزمان در باغ فین گردش كنند، فضای آن دیگر زیبایی و آرامش باغ فین كاشان را نخواهد داشت. این باغ با حضور انسان همان دوره، با صدای پای اسبها و درشكهها و... مفهوم پیدا می كند. بنابراین به جرات باید گفت باغ با پارك بسیار متفاوت است. از این رو لازم است كه فضای سبز، با توجه به معیارهای زندگی امروز، وارد فضای زندگی انسانها شود.
در كشورهای اروپایی كه خیلی زودتر از ما صنعتی شده اند و خیلی زودتر از ما با معضل عدم ارتباط با طبیعت در گیر شده اند، در این زمینه كارهای تحقیقاتی زیادی انجام گرفته است. این تحقیفات نتایج خوبی را هم به دنبال داشته، مانند: بامهای سبز، فضاهای سبز عمودی و همچنین ایجاد فضاهای سبز طبیعی شبیه به طالابها و استخرهای طبیعی در فضای خشك و بی روح شهری. این مورد و مواردی از این دست پیشنهادهای خوبی است كه صرف مطرح كردن آنها به حصول نتیجه منجر نمی شود؛ مادامی كه لزوم اجرا برای چنین طرحهایی ایجاد و به آن توجه عملكردی نشود، مشكلاتی كه عدم ارتباط انسان امروزی با طبیعت ایجاد كرده، بر روح و روان و حتی جسم او تاثیرات منفی بسیار خواهد داشت. به مفهومی دیگر تا زمانی كه این امر سیستماتیك نشود هرگز قابل اجرا نخواهد بود. در واقع باید به این فكر كه با ایجاد هر آپارتمان باید فضای سبز آن هم ایجاد شود، جامه عمل پوشاند.
باغهای شهری
برای شهری چون تهران و كلان شهرهایی چون تهران كه با مشكل كمبود زمین مواجه هستند یكی از بهترین راهكارها ایجاد بامها و دیوارهای سبز است. در تهران به دلیل شدت تابش خوشید این نوع فضاهای سبز از لحاظ انتقال و كاهش حرارت نیز می توانند مفید باشند و از آنجا كه مصرف انرژی نیز كاهش پیدا می كند و حاصل آن آلودگی كمتر است، این نوع فضاهای سبز حتی توجیه اقتصادی كوتاه مدت هم دارند زیرا نه تنها فضای زندگی و فضای مفید را اشغال نمی كنند بلكه در عین حال كاربری خود را در تلطیف هوا و نوازش چشمهای انسانهای شهرنشین به میسرترین شیوه انجام می دهند.همچنین در معماری راهكارهایی وجود دارد كه بتوان در فضاهای بلند مرتبه هم، چنین فضاهای سبزی را طراحی كرد.
باغهای مدون!
برج سازی و بلند مرتبه سازی، در كشور ما ضوابط خاصی دارد كه بر اساس آنها فقط در مورد درصد سطح اشغال سطح زمین و میزان فضای آزادی كه بجا می ماند، تمهیداتی اندیشیده شده است. اما برای دیگر فضاهای باقیمانده هیچ برنامه خاصی به عنوان قانون و ضابطه وجود ندارد. اینجا درست همانجایی است كه مشكل آغاز می شود و البته درست همان نقطه ای است كه می توان از آن برای حل مشكلات اقدام كرد. این نقطه می تواند شروعی باشد برای تدوین ضوابطی برای فضاهای باقیمانده از یك زمین ساخته شده. ضوابطی برای ایجاد بامها و دیوارهای سبز. اگر چه ممكن است این راه كارها به نظر ساده و پیش پاافتاده باشند اما تجربهها نشان می دهد كه درست به انجام برسند بسیار كارآمد و مفید خواهند بود.
این نكته را هم باید مد نظر داشت كه ضابطه مند كردن این راهكارها طبعا با مشكلات اجرایی مواجه خواهد شد و در اجرا مسائلی پیش خواهد آمد كه برای فائق آمدن بر آنها باید نگاهی همه جانبه به تدوین ضوابط داشت.
معمولا در تهران و كلان شهرهای دیگر از فضاها و زمینهای آزاد برای ایجاد اتوبان، خیابان و بزرگراه و... و در مجموع راههای ماشین رو استفاده می كنند. از طرفی برای نظارت بر ایجاد فضاهای سبز به خاطر تنوع زیاد، دست ناظرین باز است، اما در عین حال چون نمی توان دقیقا مشخص كرد كه چه مقدار می توان برای باغچه یا فضای سبز در نظر گرفت، ناظرین با مسائل مختلفی هم روبرو می شوند؛ واضح است طراحهایی كه برای فضاهای سبز یك خانه مد نظر قرار می گیرند، بعد از اتمام ساخت و ساز مشخص می شوند و این امكان وجود دارد به هر طریقی یا به هر دلیلی درمودشان سهل انگاری صورت بگیرد. زیرا كه كار ساخت فضای سبز یك ساختمان را نمی توان همزمان با ساخت و ساز خود ساختمان شروع كرد و به نتیجه رساند.فقط می توان امیدوار بود پیمانكار به فضای تعریف شده برای باغچه بر اساس ضابطه مقید بوده است یا خیر. به این دلایل است كه فرهنگ سازی، جلب توجه عموم مردم و بررسی همه جانبه تدوین قوانین برای ایجاد فضای سبز شهری مقدم بر هر اقدام دیگریست و نیازمند پژوهشی وسیع و همه جانبه؛ پژوهشی كه راهكارهای عملی ارائه كند و حتی بر اساس آن بتوان نه تنها كلیات و استراتژیها را مشخص كرد، بلكه برای جزئیات كار تا آنجا كه حتی نمونههای گیاهی مناسب را هم معرفی كند، قابل استناد باشد.
باغهای عمودی!
برای ایجاد فضای سبز در شهرها دیوارهای عمودی یكی از بهترین گزینههاست، مخصوصا اینكه دیوارهای سبز با فاصله از دیوار اصلی كار می شوند و این فاصله بین دیوار سبز و دیوار اصلی سبب می شود تا جریان باد و نسیم، موجب تلطیف هر چه بیشتر هوا شود.
اما در ایران چون معمولا برای چنین كار ی پیش بینیهای لازم صورت نمی گیرد، دیوارها عایق بندی مناسب برای جلوگیری از نفوذ رطوبت راندارند. در حالی كه در برخی كشورهای دنیا حتی خود ساختمان از گیاهان و درختان به وجود آمده است. ساختمانی زنده كه فضاهای بسته آن با پوششهای گیاهی واز برگ و ساقه درختان ایجاد شده است.
در كشور ما هنوز برای رسیدن به جایی كه فضای سبز و ارتباط نزدیك با طبعیت یك ضرورت شناخته شود راه دشوار پیش رو داریم، اما این امید هست كه همراه الگوی چنین فضاهایی، تكنولوژی آن هم وارد شود؛ متخصصانی در این حوزه تربیت شوند و از همه مهمتر فرهنگ چنین نگاهی به طبیعت جا بیفتد. تا زمانی كه چنین شرایطی ایجاد شود، می توان تمهیداتی اندیشید كه فضاهای كوچك آپارتمانی به كمك داربستها و دیوارهای سبز به فضایی مناسب و دلنشین برای زندگی تبدیل شوند.
شاید این كارها كمی دشوار به نظر برسد اما كافیست احساس نیاز به طبیعت در افراد وجود داشته باشد و این حس تقویت هم شود، برای شروع می توان از نهادها و مراكز دولتی و غیر دولتی هم كمك گرفت و یا مراكزی به همین نام و با همین وظیفه ایجاد شود تا به مردم در این امر یاری برسانند.
تنها اقدامی كه تا كنون به عنوان یك كار ضابطه مند و قانونی در كشور ما انجام شده، ایجاد كمربند سبز است كه بیشتر به مقوله آلودگی هوا مربوط می شود و هنوز نیاز بزرگ زندگی با طبیعت، ضابطه مند نشده است.
در مرحله اول نیاز به تحقیقات مناسب و گسترده در این باره است و بعد در مرحله بعدی باید نتایج تحقیقات بصورت كاملا واضح برای مردم بیان شوند. این امر می تواند با همكاری دانشگاهها و شهرداری و البته نشریات صورت گیرد. و صد البته اگراین برنامهها ابتدا در تهران كه بحرانی ترین نقطه ایران است صورت گیرد، در سایر نقاط كشور هم به نتیجه خواهد رسید.
برای شروع می توان برای مدارس برنامههایی ترتیب داد؛ زیرا بچهها هم علاقه و انگیزه بیشتری برای پرداختن به چنین مسائلی را دارند و هم اگر بتوان از مدارس شروع كرد می توان به آینده این امر امید بیشتری داشت.
مطالب مشابه :
تزیینات خانه و منظره آرایی و تزئینات حیاط
تزیینات خانه و منظره آرایی و تزئینات حیاط دکوراسیون خانه و چیدمان منزل. روی لینک های زیر
دکوراسیون و تزیینات حیاط منزل
تزیینات و دکوراسیون منزل و محل کار - دکوراسیون و تزیینات حیاط منزل - دکوراسیون و تزینات منزل .
تزئین حیاط و باغچه تزئینات منزل و ساختمان
تزینات و دکوراسیون جدید - تزئین حیاط و باغچه تزئینات منزل و ساختمان - تزینات و دکوزاسیون جدید
نمای ساختمانی و دکوراسیون خانه های زیبا
تزیینات و دکوراسیون منزل و محل کار - نمای ساختمانی و دکوراسیون خانه های زیبا - دکوراسیون و
جدید ترین تاب برای حیاط ویلا و منزل
دکوراسیون داخلی - جدید ترین تاب برای حیاط ویلا و منزل - دکوراسیون منزل و تزیینات داخلی و
دکوراسیون باغچه، پاسیو (کاشتن گوجه فرنگی در بالکن یا حیاط)
تزیینات و دکوراسیون منزل و محل کار (کاشتن گوجه فرنگی در بالکن یا حیاط)
دکوراسیون و تزیینات پاییزی
تزیینات و دکوراسیون منزل و محل کار نظافت حیاط در این روزهای برگ ریزان خیلی مهم است.
برچسب :
تزیینات حیاط منزل