تحقیق صبا حسن پور دانش آموز کلاس دوم دبستان فرهنگان 2 در مورد شکل های مختلف آب(برای استفاده ی دانش آ

امروز دانش آموز کوشای کلاس یعنی صبا حسن پور تحقیق کاملش که ۵ روز روی آن کار کرده بود را تحویلم داد و با شادی خاص خودش از من خواست برایش تایپ و وارد وبلاگ کنم.

یه روز  همین طور که با کره ی جغرافیایی کوچکی بازی می کردم از مامانم پرسیدم چرا بیش تر قسمت هایش آّبیه؟ حتی وقتی کشور خودمان ایران را پیدا کردم دیدم که بالای اون یه قسمت  آبیه که توش نوشته دریاچه ی خزر و پاییین ایران هم یه قسمت مثل نوار آّبی که بعدش بزرگ و پهن تر می شد و نوشته بود خلیج فارس. کنارش هم دریای عمان و یه آبی خیلی بزرگ تر که نوشته بود اقیانوس هند.

مامانم می گفت بیش تر کره ی زمین که ما در آن زندگی می کنیم را آب تشکیل میدهد.دریاها ، رودخانه ها ، اقیانوس ها همگی با رنگ آّبی روی نقشه یا کره  مشخص می شوند.چون همه ی آن ها پر از آّب هستند.

من با خنده گفتم : پس چرا این همه می گویند در مصرف آّب صرفه جویی کنید؟ مگه این همه آب تو دنیا نیست؟ مامانم توضیح داد بله اما بیش تر آن ها شور هستند.. اگر بخواهند از آن ها استفاده کنند اول باید در کارخانه هایی آن ها را تمیز و شیرین کنند تا قابل خوردن باشند.. ولی بعضی از رودخانه ها ، چشمه ها و چاه ها شور نیست. آّبی که هم توی لوله ی آّب خانه ها وجود دارد اول تمیز می کنند و میکروب های آن را از بین می برند بعد وارد لوله ها می شود.

هفته ی پیش در ردس علوم با شکل های مختلف ماده آشنا شدیم.خانم معلم از ما خواست که یک ماده در طبیعت پیدا کنیم که هر سه شکل جامد ، مایع و گاز را داشته باشد.

دیروز وقتی خواستم در موردش از مادر و پدرم سؤال کنم یادم افتاد که قبلاً در مورد دریاها صحبت کرده ایم . به همین دلیل فوراً رفتم و کره ی جغرافیایی کوچولو را آوردم . خوب که نگاش کردم دیدم یله چندین اقیانوس داره کهخ از دریاها بزرگتره و حالا من بهتر می تونستم اسم هاشون را بخونم. یک دفعه یه اسم عجیب دیدم : اقیانوس منجمد شمالی

از بابا پرسیدم منجمد یعنی چه ؟ پدرم گفت:وقتی هوا خیلی سرد باشه آب که معمولاً شکل مایع دارد یخ می زند و منجمد می شود .  قسمت کره ی زمین که به آن ها قطب گفته می شود چون نور خورشید   به آن زیاد نمی رسد و همیشه پر از برف و بخ هستند به همین دلیل به آن ها منجمد می گویند .یکی در بالا ی کره ی زمین است که شمالی است و یکی در پایین ترین قسمت یعنی جنوب.

من گفتم: ما هم در خانه یخچال داریم. یخ از آّ ب درست می شود . پس آّب هم شکل جامد دارد. چون در کتاب علوم مان نوشته هر ماده که از خود شکل دارند جامد می گویند. قالب های مختلف یخ شکل جامد است. پدرم گفت : برف همان قطره های آّب است که وقتی هوا خیلی سرد می شود یخ می زند و به شکل برف از آسمان فرو می ریزد. یادم آمد که در تلوزیون هم وقتی محل ّ زندگی پنگوئن ها را نشان می داد پوشیده از برف بود طوری که ردّ پای آن ها در برف باقی می ماند.اما در یک قسمت رد ّ پا نداشتند . پدرم گفت این جا برف ها روی هم فشرده شده اند و تبدیل به یخ شده اند.

در شهر ما برف نمی بارد . اما من در فیلم ها و عکس ها بارش برف را دیده ام .یک بار هم در خانه یخاله ام یک یخچال قدیمی را تمیز می کردند که در قسمت فریزر آن پر از برفک بود دیدم. ما با برفک ها بازی می کردیم . وقتی آن ها را در دستمان فشار می دادیم به هم می چسبیدند . مثل سنگ سفت می شدند اگر پرتاب می کردیم شاید خطرناک بود. پس در جاهایی که هوا خیلی سرد باشد آب از شکل مایع به جامد تبدیل می شود.

راستی آیا تا به حال بارش قطره های زیبای باران را دیده اید؟باران هم شکل مایع آب است.اما وقتی خورشید به آب های دریا هی تابد و قسمتی از آن ها قطره ها گرم می شوند و به هوا می روند. اما نه به شکل مایع چون ما آن ها ار نمی بینیم . حتماً تا به حال یک کتری را دیده اید که روی گاز می جوشد و از لوله ی آن بخار در می آید. آب در ون بخاری وقتی خیلی گرم می شود به شکل بخار در می آید و زود در هوا پخش می شود و شکل مشخصی هم ندارد. وقتی یک لباس که هنوز کمی خیس است را اتو می کنیم چون اتو خیلی گرم است آب لباس بخار می شود و به هوا می رود . پس آب به صورت گاز هم هست.

یک روز صبح زود می خواستیم با ماشین خودمان شیراز برویم . من خواب بودم وقتی در جاده بیدار شدم هوا کاملاً روشن و آفتابی شده بود  ولی دیدم همه جا یه چیزی مثل دود سفید کم رنگ پر شده بود . گفتم این ها چیه؟مامانم گفت: به این ها می گن مه.وقتی که نور خورشید صبح ها به گیاهان و سبزه ها و زمین های کشاورزی بتابد گرم می شه و به صورت بخار توی هوا پراکنده می شه .

حالا که من با سه شکل ماده آشنا شدم می دانم که مه شکل گازی آب است . آّب چه ماده ی جالب است هم شکل مایع داره و هم جامد و هم گاز !    

از خدای مهربان ممنونیم که این ماده ی بسیار مهم را برای ما آفریده است . حتی اگر یک یا دو روز آّ ب نخوریم نمی توانیم تحمل کنیم چون بدن ما هم به آّب احتیاج دارد. همه ی گیاهان و جانوران هم خواهند مرد . .پس زندگی بدون آب امکان ندارد..

چه قدر خوب است که در مصرف آن صرفه جویی کنیم و قدر همه ینعمت های خدا را بدانیم مخصوصاً آّب !

   


مطالب مشابه :


تحقیق در مورد آسیاب کردن گندم - کلاس چهارمی ها

آموزگار ابتدایی : اول تا ششم - تحقیق در مورد آسیاب کردن گندم - کلاس چهارمی ها - (دوم2دبستان




دانلود+نمونه سوال+تستی+تشریحی+تحقیق+چهارم

آموزگار ابتدایی : تستی+تشریحی+تحقیق آموزش ابتدایی با 14سال سابقه ی کاری




واژه "تحقیق در کلاس

واژه "تحقیق در آموزگار ابتدایی. من هنوز تحقیق مشخصی در مورد کلاسم برای چاپ کردن




تحقیق سوگند رجایی در مورد فایده ی پوشش بدن جانوران

آموزش ابتدایی - تحقیق سوگند رجایی در مورد فایده ی پوشش ( خانم جاوید آموزگار دبستان




تحقیق در مورد انواع سیمان

تحقیق در مورد آموزش ابتدایی اینجانب ناصر پوربافرانی مدیر اموزگار دبستان فرخی




دانش‌آموزان دیرآموز

اموزگار ششم ابتدایی در یک تحقیق طی پرسش نامه در پایان، پژوهشگر در مورد نقش مهم کلا س




تحقیق صبا حسن پور دانش آموز کلاس دوم دبستان فرهنگان 2 در مورد شکل های مختلف آب(برای استفاده ی دانش آ

آموزش ابتدایی - تحقیق صبا حسن پور دانش آموز کلاس دوم دبستان فرهنگان 2 در مورد آموزگار




برچسب :