شهیندخت مولاوردی

 

 

13-10-14-1914513920722182755785_photol.j

شهیندخت مولاوردی
معاون رئیس‌جمهور ایران
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور
مشغول به کار
۱۶ مهر ۱۳۹۲ – تا کنون
رئیس‌جمهور حسن روحانی
پس از مریم مجتهدزاده
مدیر ارتباطات بین‌الملل
مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری
رئیس‌جمهور سید محمد خاتمی
اطلاعات شخصی
تولد ۱ آبان ۱۳۴۴
خویآذربایجان غربی
حزب سیاسی جبهه مشارکت ایران اسلامی

شهیندخت مولاوردی (زاده ۱ آبان ۱۳۴۴ در خوی) حقوق‌دان، فعال سیاسی اصلاح طلب، پژوهشگر و فعال امور زنان، معاون رئیس‌جمهور ایران در امور زنان و خانواده، دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان، مسئول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان و عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی است. 

زندگی‌نامه

شهیندخت مولاوردی در ۱ آبان ۱۳۴۴ در شهر خوی در استان آذربایجان غربی زاده شد. کودکی و نوجوانی را در خوی و چند سالی در شهر سردشت گذراند. در سال ۱۳۶۳ در دوره کارشناسی حقوق دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد و به تهران رفت. بعد از اتمام دوره کارشناسی به مدت چهار سال در آموزش و پرورش منطقه ۳ تهران مشغول تدریس شد و دوره کارشناسی ارشدحقوق بین‌الملل خود را در دانشگاه علامه طباطبایی طی کرد. انتخاب موضوع مرتبط با مسایل زنان برای پایان‌نامه آن دوره - بررسی اقدامات بین‌المللی مقابله با خشونت علیه زنان- آغاز فعالیت وی در زمینه مسائل حقوق زنان محسوب می‌شد.مولاوردی پایان‌نامه خود را با موضوع "بررسی اقدامات بین‌المللی مقابله با خشونت علیه زنان" ارائه کرد.

مولاوردی درباره فعالیت در حوزه زنان گفته است:

«انتخاب موضوع مرتبط با مسایل زنان - بررسی اقدامات بین‌المللی مقابله با خشونت علیه زنان - برای پایان نامه دوره کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی افق جدیدی پیش رویم گشود و با آن پا در وادی بی انتهایی نهادم که پشت سرگذاشتن آن جز با پایان عمر میسر نیست. درواقع قریب یک دهه قدم و قلم زدن در این وادی چنان نگاه و زاویه دیدی به من بخشید که دیگر به راحتی نمی‌توانم خود را از بند آن برهانم و زین پس این نگاه همیشه و همه جا با من است و همراهیم می‌کند.»

او در دولت سید محمد خاتمی، مدیر ارتباطات بین‌الملل مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری و پیش از انتخاب به عنوان معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در کابینهٔ حسن روحانی، دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و مسئول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان بود.

معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری

در ۱۶ مهر ۱۳۹۲ حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، طی حکمی مولاوردی را به عنوان معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تعیین نمود. روحانی در حکم انتصاب خود خانم مولاوردی را دارای «تجارب ارزشمند» در امور زنان و خانواده معرفی کرده است.

کتاب‌شناسی

مولاوردی چندین کتاب در حوزهٔ حقوق زنان و خشونت علیه زنان دارد از جمله:

  • موازین بین‌المللی حقوق زنان
  • مقابله با خشونت علیه زنان در کشورهای اسلامی
  • کالبدشکافی خشونت علیه زنان
  • بیم‌ها و امیدها: درآمدی بر جایگاه حقوق زن در قوانین جمهوری اسلامی ایران

نویسندگی مولاوردی با دریافت ابلاغ سردفتری در دی ماه 1386 کمرنگ شد.

 

دشمنان سیاسی ایشان و دکتر حسن روحانی در واکنش به انتخاب ایشان از طرف آقای روحانی این مقاله را در مشرق منتشر کردند :

همه سوابق معاون جدید روحانی؛

از مقاله‌های فمینیستی تا همصدایی با مادر ندا آقاسلطان

گروه سیاسی مشرق - بر خلاف سرعت بالای رئیس‌جمهور در معرفی اعضای کابینه به مجلس و با گذشت نزدیک به دو ماه از شروع به کار دولت یازدهم، روز گذشته دکتر روحانی در حکمی شهیندخت مولاوردی را به سمت «معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده» منصوب کرد.

به گفته اعضای مرکز امور زنان و خانواده، کارگروه زنان رئیس‌جمهور یازدهم برای انتخاب گزینه پیشنهادی معاونت امور زنان در هفته های اخیر  جلسات متعددی را با گروه‌های مختلف زنان برگزار کرده و از برخی نیز درخواست برنامه داشته است و از همه اقشار زنان فعال دعوت به عمل آمد ولی در عین ناباوری شهیندخت مولاوردی  از جمله اعضای حزب منحله مشارکت به عنوان گزینه نهایی انتخاب شد و دولت اعتدال‌گرا و شایسته سالار کلید ساختمان نوفل لوشاتو را به او تحویل داد.

بنابراین، از این پس شهیندخت مولاوردی سکان‌دار مرکزی خواهد بود که به عنوان يک مرجع تصميم‌گيري و موتور محرکي براي انجام امور مربوط به زنان و خانواده معرفی می‌شود.


مولاوردی کیست؟

شهیندخت مولاوردی از جمله اعضای حزب منحله مشارکت است که یادداشت ها و مقالات او در سایت‌های وابسته به عناصر  ملی - مذهبی‌ با رویکردی کاملا فمنیستی به رشته تحریر در آمده است.

وی در دوران ریاست جمهوری خاتمي، مدير ارتباطات بين الملل مركز امور مشاركت زنان رياست جمهوري بوده‬ است و نام او در میان اعضای انجمن زنان اصلاح طلب و همچنین ائتلاف اسلامی زنان نیز به چشم می‌خورد.

او در وبلاگ شخصی‌اش، خود را اینگونه معرفی می‌کند: «در شهر خوی متولد شدم. کودکی و نوجوانی‌ام را در آن شهر و چندسالی در شهر سردشت گذراندم. از سال 1363 که در دوره کارشناسی حقوق دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شدم تاکنون ساکن تهران هستم. انتخاب موضوع مرتبط با مسایل زنان برای پایان نامه آن دوره - بررسی اقدامات بین المللی مقابله با خشونت علیه زنان - افق جدیدی پیش روی من گشود و با آن پا در وادی بی انتهایی نهادم که پشت سرگذاشتن آن جز با پایان عمر میسر نیست.»

مولاوردی در دوران هشت ساله اصلاحات و پس از آن برای ارتقاء جایگاه و حقوق زنان بر اساس آموزه‌های فمینیسم و برابری جنسیتی فعالیت‌های زیادی داشته است.


اعتراض مولاوردی به کابینه پیشنهادی روحانی

شهیندخت مولاوردی دبیر کل جمعیت دفاع از حقوق بشر زنان و عضو ائتلاف اسلامی زنان در جلسه با حضور خبرنگاران و با محوریت عدم حضور زنان در کابینه دولت آقای روحانی، می‌گوید: «دیوارهایی برای ورود زنان به سیاست قد برافراشته اند که مانع ورود آنها به دروازه قدرت می‌شود.» وی در ادامه تاکید می‌کند: «از دیرباز سیاست را قلمرو مردان می‌دانستند، برای همین آنان امکانات ، قدرت و ثروت را در اختیار دارند.»

مولاوردی با انتقاد از انتصاب‌های حجت الاسلام حسن روحانی و قرار نداشتن وزیر زن در کابینه دولت یازدهم عنوان می‌کند: سهم زنان در لیست 33 نفره دولت یازدهم صفر است، چرا به زنان اعتماد نمی‌کنند و تناسب رشته با پست مدیریتی را به زبان می‌آورند، در حالی که یک پزشک اطفال 16 سال وزیر امورخارجه کشور بوده است.


چانه‌زنی معصومه ابتکار برای انتخاب شهیندخت مولاوردی

پس از فراز و نشیب‌های زیاد در بررسی گزینه های مطرح برای سمت «معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده» زمزمه‌هایی از تلاش های معصومه ابتکار برای انتخاب مولاوردی به گوش رسید به طوری که پایگاه خبری-تحلیلی خانواده و زنان نوشت: «خبرها از انتصاب نهایی رئیس‌جمهور برای پست «معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده» می‌دهد. ظاهراً تلاش‌های مصرانه معصومه ابتکار به نمایندگی از جریانات اصلاح‌طلب برای معرفی شهیندخت مولاوردی و متقاعد کردن رئیس‌جمهور برای این انتخاب، موفقیت‌آمیز بوده است و او تا چند روز آینده معرفی خواهد شد.»

این پایگاه اطلاع رسانی با انتقاد از احتمال انتخاب شهیندخت مولاوردی، نوشت: «او از چهره‌های اصلاح‌طلب فعال در حوزه زنان است که تلاش‌های بسیاری را در دوران هشت ساله اصلاحات و پس از آن برای ارتقاء جایگاه و حقوق زنان براساس آموزه‌های فمینیسم اسلامی و برابری جنسیتی داشته است.»

در ادامه این خبر آمده است: ایشان را نمی‌توان نماینده رویکرد اعتدال‌گرایی در این حیطه دانست.


مقاله فمینیستی در سایت ملی - مذهبی

وی طی مقاله‌ای تحت عنوان "در دفاع از ارتقای سطح تشکیلات زنان" در سایت ملی-مذهبی‌ نوشته است: «مشارکت فعال زنان و کنترل آنان بر منابع باید همپای مردان و نه جدای از آنان دیده شود. رسیدن به این وضعیت نیازمند توانمندی زنان است و این میسر نمی‌شود، مگر آن که یک رویکرد و یک دیدگاه متناسب باشرایط و اقتضائات موجود اتخاذ شود و اینکه به زنان به چشم موجودی وابسته، طفیلی، درجه دو، ضعیف، مطیع و فرمانبر محض،دائم الحمایه،آسیب پذیر،در زمره صغار و محجورین و واجب النفقه مادام العمر (نفقه بگیر پدر و شوهر یا نفقه بگیر دولت) نگاه نشود و نگاه به زنان نگاه سرمایه ای و انسانی باشد.»

شهیندخت مولاوردی همصدا با مادر ندا آقا سلطان!

وی در تاریخ پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۸۸ زیر بیانیه‌ای اعتراضی را امضا کرده است، که در آن آشوب‌گران خیابانی افرادی صلح‌جو خوانده شده‌اند و آشوب‌های غیرقانونی پس از انتخابات را کاملا مسالمت‌آمیز و قانونی معرفی کرده‌اند، در بخشی از این بیانیه که امضای شهیندخت مولاوردی نیز پای آن دیده می‌شود، آمده است: «آنان را که سخن از صلح و آرامش و برابری زده اند به جرم آشوب به بند می‌کشند. کسانی را که با سکوت ، سخن گفته اند دهان می درند و آنان را که در جستجوی عدالت چشم چرخانده اند، نگاه می کشند.»

در ادامه این بیانیه فعالان جنبش زنان خود را در صف اول صف‌آرایی‌های خیابانی پس از انتخابات معرفی کرده اند، به طوری که در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «فعالان جنبش زنان از روزهای نخست اعتراض‌های مدنی مردمی به روند نتایج انتخابات، در کنار مردم و همصدا با آنها  از حق خود سخن گفته اند. آنها در دل رودخانه هایی که در خیابانها به حرکت در می آمد حضور داشتند.  هم در قلب خیابانها بودند و هم مثل همه خشونت‌ها قربانی ردیف نخست! آنها همصدا با مادر ندا ضجه زدند

دفاع از شبهه «تقلب» و «عدم صحت انتخابات» در سال 1392

شهیندخت مولاوردی که از مدعیان تقلب در انتخابات 88 بوده است و به گفته خود در صف اول صف‌آرایی‌های خیابانی و آشوب‌های پس از انتخابات قرار داشته است، از جمله نويسندگان نامه به خاتمي در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم است که با ادعاي دفاع از شبهه افکني در انتخابات 88، از وی به عنوان  نماد اخلاق و قانونگرایی، اعتدال و میانه روی نام می‌برند.

در بخشی از این نامه که در تاریخ 1392/02/03 نوشته شده است با تاکید بر شبهه‌دار بودن انتخابات سال 88 آمده است : «علی رغم همه شبهه ها و خاطرات در مورد نحوه برگزاری انتخابات قبلی، اینک گمان ما این است که هزینه انتخابات ریاست جمهوری سال 88 آن قدر سنگین بوده است که...»

آیا گزینه مطرح‌شده در راستای اعتدال است؟

حال باید پرسید، حجت الاسلام حسن روحانی که از همان ابتدا با شعار تدبیر و امید به صحنه انتخابات وارد شد و پس از اینکه توانست رأی 51 درصدی مردم را از آن خود کند، از تشکیل دولت اعتدال به مردم خبر داده بود آیا چنین انتخابی را مصداق اعتدال و اعتدال‌گرایی می‌داند؟

چگونه شهیندخت مولاوردی با چنین پیشینه و سوابقی می‌تواند در حوزه زنان، اعتدال را خط مشی خود قرار داده و در عین حال مسائل زنان را به حاشیه نبرد؟

آیا انتصاب شهیندخت مولاوردی با چنین سوابق مبرهنی به عنوان «معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده» از جمله اقدامات دور از افراط و تفریط به حساب می‌آید؟

آیا انتخاب چنین گزینه‌هایی، شایسته سالاری دولت یازدهم را زیر سوال نمی برد؟ آیا گزینه انتخاب شده با شعارهای دکتر روحانی همخوانی دارند؟

کابینهٔ حسن روحانی

وزیران

ر.

وزیر

وزارت‌خانه

ر.

وزیر

وزارت‌خانه

۱

فانی

آموزش‌وپرورش

۱۰

دهقان

دفاع

۲

واعظی

ارتباطات

۱۱

آخوندی

راه وشهرسازی

۳

علوی

اطلاعات وامنیت

۱۲

نعمت‌زاده

صنعت وتجارت

۴

طیب‌نیا

اقتصاد

۱۳

فرجی‌دانا

علوم

۵

ظریف

امورخارجه

۱۴

جنتی

ارشاد

۶

هاشمی

بهداشت

۱۵

رحمانی‌فضلی

کشور

۷

ربیعی

تعاون،کار،رفاه

۱۶

نامدار زنگنه

نفت

۸

حجتی

جهادکشاورزی

۱۷

چیت‌چیان

نیرو

۹

پورمحمدی

دادگستری

۱۸

گودرزی

ورزش و جوانان

معاونان ریاست جمهوری

ر.

معاون

معاونت

ر.

معاون

معاونت

۱

جهانگیری

معاون اول

۷

ستاری

علمی و فناوری

۲

شریعتمداری

معاون اجرایی

۸

صالحی

انرژی اتمی

۳

نوبخت

معاون برنامه‌ریزی

۹

شهیدی

بنیاد شهید

۴

انصاری

معاون پارلمانی

۱۰

ابتکار

محیط زیست

۵

امین‌زاده

معاون حقوقی

۱۱

نجفی، سلطانی‌فر

میراث فرهنگی

۶

مولاوردی

زنان و خانواده

پروفایل ایشان به قلم خودشان

مشخصات فردی
نام: شهیندخت مولاوردی
تاریخ تولد: 1 آبان 1344
جنسیت: زن - متاهل
محل سکونت: ایران - تهران
درباره من: درشهرخوی متولدشدم.کودکی ونوجوانیم رادرآن شهر وچندسالی در شهر سردشت (به اقتضای شغل پدرم که نظامی بود)ودرطبیعت زیبا وبکر آذربایجان جاگذاشتم.ازسال 1363 که دردوره کارشناسی حقوق دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شدم تاکنون ساکن تهران هستم.بعداز اتمام آن دوره به مدت چهارسال درآموزش وپرورش منطقه 3تهران مشغول تدریس شدم که قبولی در دوره کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی خط پایانی برآن بود.انتخاب موضوع مرتبط با مسایل زنان برای پایان نامه آن دوره - بررسی اقدامات بین المللی مقابله با خشونت علیه زنان- افق جدیدی پیش رویم گشود وباآن پادر وادی بی انتهایی نهادم که پشت سرگذاشتن آن جزبا پایان عمر میسر نیست .درواقع قریب یک دهه قدم وقلم زدن دراین وادی چنان نگاه وزاویه دیدی به من بخشید که دیگر به راحتی نمی توانم خودراازبند آن برهانم وزین پس این نگاه همیشه وهمه جابامن است وهمراهیم می کند،هرچندکه با دریافت ابلاغ سردفتری دردی ماه 1386 ظاهرا آن فصل به پایان خود نزدیک شد.بدین سان دست تقدیر برگ دیگری ازدفتر زندگیم را ورق زد که خودسرآغاز فصل نوینی است وپانهادن در وادی بیکران دیگری .بایدماندودیدکه سرانجام این فصل چه خواهد بودودردایره قسمت چه "حکم "ها وچه "لطف "های دیگری برایمان مقدر شده است ؟
مشخصات تماس
شناسه Yahoo: [email protected]
شناسه Gmail: [email protected]
شناسنه Msn: -
تلفن: 88560958
تحصیلات
سطح تحصیلات: کارشناسی ارشد
رشته تحصیلی: حقوق بین الملل
محل تحصیل: دانشگاه علامه طباطبایی
حرفه
شغل: سردفتر اسناد رسمی1012تهران
محل کار: شهرک غرب-تقاطع بلواردریا وفرحزادی-بهاران اول-پ50


 

mowla1.JPG

 


مطالب مشابه :


خانه هاي معلم وتالارهاي پذیرایی

خانه معلم دماوند : منطقه شش :بزرگراه آفريقا هنرستان فني قدس خانه معلم منطقه شش تلفن :




شناسایی کد منطقه اخذ دیپلم سراسر کشور برای ثبت در سایت دریافت کد سوابق تحصیلی

انتشاراتی کلک معلم. خانه دوست داشتنی بعنوان مثال کد منطقه شهرستان دشتستان را نوشته




سوالات امتحان جغرافیا پایه چهارم نوبت دوم

پایه ششم ابتدایی (معلم) سوالات امتحان جغرافیا پایه چهارم نوبت دوم . امتحان داخلی درس : خانه




شهیندخت مولاوردی

يادداشتهاي يك معلم. آموزش زبان ترکی




برچسب :