ایزولاسیون و تجهیزات فنی
ایزولاسیون(عایق کردن)
جهت ایزولاسیون پشت بام ها بطور کلی دو روش مختلف موجود می باشد:
اول- ایزولاسیون در جهت و امتداد پوسته و سطح اصلی پشت بام.
دوم- ایزولاسیون از مواد مخصوص بصورت استفاده از یک لایه میانی.
لازم بتذکر است که به دلائل فنی زیر روش دوم بیشتر توصیه میگردد:
1- در مقایسه این روش( روش دوم ) با روش اول میتوان به میزان ده درصد و شاید بیشتر در هزینه ایزولاسیون صرفه جوئی نمود و بنابراین هزینه ها را کاهش داد.
2- تابش حرارت در فصول گرم سالن قدرت بسیار کمتری در ایجاد افزایش دمای سالن را دارا خواهد بود، زیرا قدرت هدایت گرما مقدار کالری حقیقی است که یک لایه ایزولاسیون از طرف گرمتر بطرف سردتر از خود عبود میدهد.
کلی باو(Claybaugh)، اختلافات موجود در انواع ایزولاسیون های مختلف پشت بام ها را با استفاده از فرمول های محاسباتی ارزیابی کرده است. بدین ترتیب در صورتیکه، ایزولاسیون در روی پوسته اصلی پشت بام انجام شود( روش اول )، میتواند حرارت سطح پشت بام را در جهتی که بطرف آفتاب قرار دارد تا 71 درجه سانتیگراد برساند، در حالیکه در طرف دیگر ایزولاسیون درجه حرارتی معدل 32 درجه سانتیگراد حکم فرما خواهد بود، در این صورت حرارت قابل تابش معادل= kcal./m2 /n 5/47 میباشد که این رقم در مورد سالنی بابعاد 12* 76 متر معادل( 48510 ) کیلوکالری است. اما در صورت استفاده از یک لایه ایزولاسیون بصورت یک لایه میانی( یعنی روش دوم ) حرارت طرف گرم ایزولاسیون فقط حدود 43 درجه سانتیگرد خواهد بود که نسبت به حالت اول، اختلاف درجه حرارتی در حدود 28 درجه سانتیگراد را نشان میدهد. بدین ترتیب اختلاف تابش گرما برابر با= kcal./m2 /n 5/13 که معادل 12600 کیلو کالری است، برای یک چنین سالنی در بر خواهد داشت که این از نظر کیفیت عمل ایزولاسیون بسیار درخور توجه و اهمیت فراوان است.
ز- درب سالن ها
در طراحی و ساخت دربهای سالنها از کوچک و بزرگ باید موارد مختلف استفاده آنها مدَ نظر قرار گیرند، بطور کلی دربها از طرف خارج بطور مداوم تحت تأثیر گرما، سرما، خشکی و رطوبت هوا بوده و این عوامل بر روی سطح آنها تأثیر میگذارند. از طرف داخل هم تحت تأثیر حرارت و رطوبت سالن میباشند. بعلاوه باید متذکر شده که دربهای سالن ها تحت تأثیر فشارهای مکانیکی نظیر بستن، بهم خوردن شدید و صدمه دیدن توسط وسائل نقلیه قرار دارند. در صورتیکه طراحی و نصب آنها با دقت کامل صورت نگیرد و از آنها مراقبت بعمل نیاید، نمیتوان دوام زیادی را از آنها انتظار داشت.
دربهای خارجی سالن باید بنحوی نصب شوند که گرمای سالن بهدر نرود. در صورت دو جداره بودن اینگونه دربها باید فضای میانی آنها با مواد محافظت کننده گرما پر شوند.
فضای جلوی دربها باید بطور کلی بعلت رفت و آمد افراد و وسائل گوناگون با بتون مفروش شوند، بطوریکه این سطح دارای شیب مختصری بطرف خارج از سالن باشد. برای مصارف و موارد عادی باید دربها را در ابعاد(120- 90* 210- 190) سانتیمتر ساخت.
دربهای اصلی حداقل باید حدود 200 تا 240 سانتیمتر عرض در برابر ارتفاع ذکر شده(210) داشته باشند. (توصیه میشود اینگونه دربها دو دهانه ساخته شوند) از نصب دربهائی که بطرف داخل باز میشوند، بخصوص در سالن هائی که طیور روی بستر نگهداری میشوند، باید خودداری شود. حتی الامکان باید یک برآمدگی بصورت کشوئی بارتفاع 30 تا 40 سانتیمتر بمنظور مواظبت از دربها در جلو آنها تعبیه گردد. سعی شود در صورت امکان از ساخت دربهای سنگین که میبایست بصورت کشوئی باز و بسته شوند ممانعت شود.
دربهای فلزی و دربهای سبک ساخته شده از قاب فلزی، محکمتر و قابل اطمینان تر از دربهای ساخته شده از چوب هستند.
برای محافظت دربها لازم است آنها رنگ آمیزی شوند. حتی الامکان دربها در برابر آتش سوزی محافظت شوند.
باید باین نکته توجه شود که دستگیره ها و قفل دربها از هر نوع و فرمی که انتخاب شوند، بسیا رضروری و لازم است که همیشه و در هر حال بصورتی باشند که هم از داخل و هم از خارج قابل باز و بسته شدن باشند.
ج- پنجره ها
سیستم گرمای سالنهای پرورش طیور تابعیت از مصالحی دارد که معمولاً قدرت حفظ گرمای آنها کم است. این اصل بخصوص در مورد پنجره ها بیشتر سندیت دارد.
از طریق سطح یک متر مربع پنجره با قاب چوبی حدود 5/3 برابر، گرمائی بهدر میرود که از طریق مساحت یک متر مربع دیوار آجری بقطر 5/36 سانتیمتر عبود مینماید. در حالیکه در سالهای گذشته سعی میگردید سطح پنجره ها طوری محاسبه شوند که مجموع سطوح آنها معادل تا مساحت کل کف سالن باشد، امروزه سعی میشود حتی الامکان مجموع سطح کل پنجره های یک سالن رقمی معادل تا مساحت کل سالن در نظر گرفته شود و حتی این نسبت در سالنهائی که جوجه های گوشتی در آنها پرورش داده میشوند، امروزه بحد نیز میرسد. بدین ترتیب مشاهده میشود که بمنظور جلوگیری از پرت حرارتی سعی گردیده که سطح پنجره های یک سالن بحداقل مساحت خود برسد تا بتوان از هدر رفتن گرما بمیزان قابل ملاحظه ای بویژه در روزهای سرد سال جلوگیری بعمل آورد.
در اینجا باید توجه داشت که اشعه ماوراء بنفش نور خورشید هم که اثر میکروب کش و از بین بردن عوامل بیماریزا را بطور کلی دارا میباشد و میتواند از نظر تابش نور خورشید از طریق پنجره ها بداخل آشیانه های طیور بسیار مفید باشد، متأسفانه از شیشه های معمولی عبور نمیکند، لذا میتوان چنین نتیجه گیری نمود که پنجره ها از این بابت هم دارای ثمرات چندانی نمیباشند، بنابراین فقط وظیفه روشن نگهداشتن سالن را بعده دارند. در هر حال در صورتیکه اصولاً تعبیه پنجره ضروری باأ، باید سهی شود که حتی الامکان پنجره ها در قسمتهای طولی سالن بصورتی تعبیه شوند که بمیزان حدود کل مساحت آنها در دیواره سمت جنیوبی و در حدود دیگر آن در دیواره سمت شمالی با فاصله های معین از یکدیگر نصب شوند. هر قدر فاصله پنجره ها از همدیگر متناسبتر باشند، بهمان نسبت وضع نوگیری و گسترش یکنواخت آن در سطح سالن بهتر صورت خواهد گرفت.
در بعضی موارد خاص برحسب جهت قرار گرفتن سالن در صورت ضرورت پنجره ها میتوانند در طرفین سالن بر روی دیواره های شرقی و غربی هم قرار گرفته و مفید واقع شوند.
در صورتیکه قاب پنجره ها از آلومینیوم انتخاب شوند این عمل سبب سهولت در باز و بسته کردن آنها خواهد شد و از پرت حرارتی هم در مقایسه با پنجره های آهنی قدری کاسته خواهد شد. در اثر کم بودن قدرت حفظ گرما در شیشه نمیتوان از تشکیل قطرات آب بر روی آنها جلوگیری نمود، لذا این قطرات باید از طریق تعبیه شیارهای مخصوص بعرض 3 تا 5 میلیمتر در کناره تحتانی شیشه ها بخارج هدایت شوند تا از مرطوب شدن سطح دیواره های سالن جلوگیری بعمل آید. برای هدایت بهتر هوا بداخل سالنها توصیه میشود که پنجره ها بطرف داخل و در جهت بالا و یا پائین باز شوند.
ط- دریچه های هوا
بر اساس نقشه کلی سالن از نظر سیستم تهویه بهتر است در موقع عملیات ساختمان سالنها دریچه هائی بمنظور ورود و خروج هوا برای مواقع اضطراری در نظر گرفته شوند.
در واحدهای کوچک مرغداری که احتمالاً از داشتن ژنراتور اضطراری برق محروم میباشند، بخصوص در سالنهای بدون پنجره باید بفکر ساخت و تعبیه اینگونه مجاری ورود و خروج هوا برای موارد اضطراری بود و تعبیه آنها مدَ نظر باشد.
سطح مورد نیاز اینگونه دریچه ها میتواند بازاء هر 500 کیلوگرم وزن زنده طیور معادل 5/0 متر مربع محاسبه شود که بطور متناسب در طرفین سالن در جهت طول تعبیه میگردند. باید توجه داشت که دریچه های ساخته شده از چوب و یا صفحات فلزی سبک باید باندازه کافی ایزوله و مورد اطمینان باشند.
مطالب مشابه :
ساخت اصولی لانه
5 – ساخت نیبندی افقی: یکی از تفاوت های ساخت لانه در این روش فرم قرار گرفتن نیبندی ها می باشد.
لانه چوبی بزرگ برای مرغ عشق
فروشگاه اینترنتی مرغ عشق - لانه چوبی بزرگ برای مرغ عشق - این وب تحت نظر مرجع مرغ عشق ایران
آموزش ساخت لانه مرغ و خروس زیبا و ساده
برچسبها: آموزش ساخت لانه مرغ و خروس زیبا و ساده تاريخ : شنبه دوازدهم بهمن ۱۳۹۲ | ۱:۳۷ قبل از
مرغ شاخدار
ساخت انواع دستگاه های جوجه کشی با ظرفیتهای مختلف مناسب برای سایر طیور از قبیل : مرغ .
ایزولاسیون و تجهیزات فنی
در طراحی و ساخت دربهای سالنها از کوچک معمولاً بازاء هر پنج قطعه مرغ یک دهانه لانه انفرادی
لانه ی مرغ عشق_خانه مرغ عشق_اشیانه مرغ عشق_جا تخمی مرغ عشق
بهترین مرغ عشق ها - لانه ی مرغ عشق_خانه مرغ عشق و یا بجای تخته از چوب mdf در ساخت دیواره ها و
پرورش مرغ بومی
به علاوه باید دقت كرد كه در لانه و مسیر حركت جوجهها دانه دلایل ساخت جایگاه برای مرغ
برچسب :
ساخت لانه مرغ